CPC DIARY: Regen! #25

Nog twee dagen tot de CPC. De kans dat het regent heb ik opgeschaald naar ‘zeer aannemelijk’. Al twee weken hou ik de weersvoorspellingen in de gaten, ook al weet ik dat de voorspellingen twee weken van te voren niet heel veelzeggend zijn. Maar over de voorspellingen van zondag zijn ze al bijna twee weken heel duidelijk, regen. En hoewel het natuurlijk leuker is als het zonnetje schijnt (levert een stuk mooiere beelden en veel meer publiek op), kan ik er eigenlijk niet heel erg mee zitten. Alles beter dan die 22 graden in Boston tijdens de marathon. Alles beter dan die sneeuw tijdens de Bruggenloop, waardoor de race werd afgezegd. Regen kan eigenlijk best fijn zijn.

In New York regende het tijdens mijn laatste marathon daar. Het begon met wat miezer, maar naarmate ik dichter bij de finish kwam hoe harder het begon te regenen. Ik was daar niet rouwig om, het voelde goed die verkoeling. Mijn beste trainingen deed ik ook in de regen. Ik dacht altijd dat dit kwam doordat er meer zuurstof in de lucht zat tijdens het hardlopen (had ik ergens opgevangen), maar het zuurstofpercentage is eigenlijk altijd gelijk (21%). Wat dan de verklaring is dat ik het idee heb dat hardlopen soms makkelijker gaat wanneer het regent? De regen zorgt voor afkoeling zodat je lichaam hier geen/minder energie aan hoeft te besteden. Een andere verklaring was een verschil in luchtdruk waardoor de lucht minder zwaar zou voelen. Ik hou het maar gewoon bij: hardlopen in de regen is zo slecht nog niet.

Ik heb al een paar keer de vraag gekregen wat ik aantrek zondag, als het daadwerkelijk regent. Er wordt 12 graden voorspeld, dus erg koud wordt het niet. Een jasje ga ik dan ook ZEKER niet dragen. Ik ga denk ik voor een driekwart tight en een top met korte mouwen. Ik heb afgelopen woensdag een try-out gehad, maar de top die ik toen droeg (Nike Dri-Fit Knit) gaat hem toch niet worden. Ik liep ooit mijn persoonlijk record in die top, maar ik had toen denk ik smallere heupen want hij kroop nu de hele tijd op en dat irriteerde mateloos. Dus misschien ga ik wel gewoon voor de top die ik droeg tijdens de marathon in NYC, want die zat perfect. Maar een ding is duidelijk: ik ga me niet warmer aankleden dan dat. Ik verruil hooguit dat shirt met korte mouw voor een mouwloze top.

Zou ik iedereen die de CPC gaat lopen aanraden om zich niet warmer te kleden? Nee. Ik heb het sowieso snel warm (liep vorige week zonder handschoenen hard) en daarnaast: ik ben van plan minder dan twee uur op het parcours te zijn. Als jij denkt veel te moeten wandelen en aanzienlijk langer op het parcours te zijn, dan is een regenjasje meenemen nog niet eens zo’n heel slecht idee. Maar dat hangt natuurlijk ook gewoon af van waar je jezelf prettig bij voelt.

Verder nog een paar tips voor hardlopen in de regen:
– Als je lang haar hebt zorg dan dat het netjes gevlochten is anders ben je thuis een uur bezig met je haar uit de klit halen, daar heb je geen zin in als je lekker onder die warme douche wil staan.
– Als je mascara draagt, kies voor waterproof, niets zo vervelend als mascara die in je ogen prikt.
– Regent het echt heel hard, draag dan een pet om je gezicht tegen de regendruppels te beschermen.
– Neem een paar drogen sokken en schoenen mee in je tas die je na het lopen aan kunt trekken, vergeet ook niet een droge outfit in te pakken.
– Draag zo min mogelijk kleding die kan gaan schuren, want door het vocht is de kans op schuurplekken veel groter. Laat die kanten slip maar thuis dus ;-).

ANYWAY! Ik heb nog steeds zin in zondag, ook al voel ik me op dit moment niet on top of the world. Ik probeer er niet te veel over na te denken, daar ben ik me nog nooit beter door gaan voelen.

Loop jij graag in de regen? Of zijn die weersvoorspellingen voor de CPC echt jouw horrorscenario?

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. maart 9, 2018 / 09:25

  Ik twijfelde nog een beetje tussen lange en korte mouwen, maar ga geloof ik ook maar voor korte. Heb het net als jij altijd vrij snel warm. Thanks en succes zondag!

 2. xAmberc
  maart 9, 2018 / 09:28

  Ik vind lopen in de regen heerlijk, Maar van huis weg gaan in de regen is wel een dingetje hoor.

 3. maart 9, 2018 / 09:41

  Laat het droog blijven, laat het droog blijven. Of in ieder geval niet natter dan miezer. Ik ga voor 3 afstanden en als het regent blijf ik de hele tijd bezig met omkleden. Vooral tegen natte schoenen en sokken zie ik enorm op.

 4. Marjolein Kraak
  maart 9, 2018 / 12:23

  Ik loop morgen de HM in Haren, 15 graden en regen voorspeld. Van regen heb ik geen last, ga zonder jasje lopen en droge kleding mee.

 5. Johan
  maart 9, 2018 / 13:57

  Slecht loopweer bestaat niet, enkel slechte kleding! ?
  Succes voor zondag!

 6. Ilse
  maart 9, 2018 / 18:06

  Het enige probleem met regen bij mij is als het heel hard regent of het moment dat ik van huis vertrek.

 7. Marijke
  maart 9, 2018 / 20:26

  Ik loop zondag mijn eerste CPC en mijn eerste 10km. Best spannend allemaal, zeker aangezien ik afgelopen maanden niet veel heb kunnen trainen ivm knie blessure. Maar ik heb er zin! Ik moet zeggen dat ik het niet erg vind dat het gaat regenen als het maar niet met bakken uit de lucht komt. Veel succes en plezier zondag ??‍♀️

 8. Jill
  maart 10, 2018 / 10:04

  Ik ben morgen ook van de partij. Mijn eerste 10km en wedstrijd. Ben super benieuwd. Gisteren heb ik de city night walk 10km gedaan was super leuk.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 10, 2018 / 11:37

   Super leuk Jill! Heel veel succes morgen, gaat vast goed komen! Laat je me weten hoe het gegaan is?