CPC DIARY: Eten als een marathonwinnares #17

Nog maar 10 dagen! Nog maar 10 dagen voordat het startschot van de CPC klinkt. En omdat het hardlopen even niet zo gaat zoals ik zou willen, focus ik me vandaag op iets anders dat met fit zijn te maken heeft: voeding. Ik ga vandaag een dag lang net zo eten als marathonloopster Shalane Flanagan (winnares New York City Marathon 2017).

Shalane schreef samen met goede vriendin en voedingsdeskundige Elyse Kopecky het boek ‘Run Fast Eat Slow’. Dit boek staat vol recepten voor hardlopers en het bevat ook een eetschema voor een week. Ik heb uit dit schema een dag samengesteld (ik kon niet gewoon een dag uitzoeken uit het schema omdat er bij iedere dag wel een recept met noten en/of appels tussen zat, waar ik dus allergisch voor ben) en ga dat vandaag allemaal maken/eten. Ik maak hier een video van die ik hopelijk dit weekend op YouTube kan uploaden.

Er ging iets meer voorbereiding in zitten dan ik van te voren verwacht had. Het uitzoeken van de recepten en het uitschrijven ervan kostte me zo’n anderhalf uur. Daarna moest ik boodschappen doen, wat ook langer duurde dan normaal omdat ik dingen moest zoeken die ik normaal gesproken niet koop. Daarna moest ik de keuken in, want in mijn eetschema zitten drie recepten met baksels en het leek me beter om dit alvast voor te bereiden. Heb ik ook meteen de kans gehad om alles alvast even te proeven. Ik kan je vertellen, het smaakt allemaal heerlijk. De chocoladekoekjes waren zelfs zo lekker dat ze nu al voor de helft op zijn. Vandaag staat er helaas slechts een op mijn schema.

Omdat ik natuurlijk niet kan eten als een marathonloopster zonder hard te lopen, ga ik vandaag ook weer proberen hard te lopen. Proberen inderdaad. Vannacht werd ik wakker met pijn in mijn knie. Ik denk dat ik verkeerd gelegen heb, want nadat ik mijn been strekte was de pijn vrijwel direct over. Sowieso heb ik niet heel goed geslapen vannacht. Ik sliep al wel om 21.30u en ik werd pas wakker om 7.00u, maar tussendoor ben ik een aantal keer wakker geweest na een nachtmerrie. Dan werd ik echt met bonzend hart wakker. Mijn hartslagmeter gaf een hartslag van over de 80 aan, dat is redelijk hoog. Vaak zakt mijn hartslag tussen de 40-45 slagen als ik lekker lig te slapen.

Goed, ik ga aan de slag met mijn dag als marathonloopster. Wens me succes.

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. maart 1, 2018 / 09:20

  Goed over nagedacht in ieder geval! Dat is de eerste stap toch ;)

 2. Marieke
  maart 1, 2018 / 09:44

  Ziet er goed uit!!! :-D

 3. Fred
  maart 1, 2018 / 10:06

  Hi Annemerel,
  Het is vandaag Nationale Complimentendag, dus eerst even een complimentje voor jouw altijd weer superoriginele blogs (de vlogs vind ik trouwens ook altijd heel leuk, hoor). En daarnaast dan dus hierbij heel veel succes met jouw dag als marathonloopster. Eet smakelijk en fijne dag!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 1, 2018 / 14:06

   Haha dankjewel. Complimentje terug: leuk dat je zo vaak positieve reacties achterlaat en goed bezig met hardlopen.

 4. maart 1, 2018 / 10:11

  Leuk! Ik ben benieuwd naar de recepten :)

 5. Robert
  maart 1, 2018 / 10:31

  Als dit je wederopstanding inluidt, kan je volgende boek ‘Ik heb [geen] zin in gezond eten’ worden! :-)

  • Annemerel
   Auteur
   maart 1, 2018 / 14:05

   Hahaha leuk idee, maar zijn volgens mij al redelijk veel goede kookboeken op de markt en ik ben niet kundig genoeg om zelf een recept te maken (maak meestal andermans recepten).

   • Robert
    maart 1, 2018 / 14:41

    Ik vermoed dat men bij aardig wat kookboeken van bekende mensen naast ghostwriters ook ghostchefs gebruikt. Daarbij koks die echt nieuwe recepten bedenken zijn zeer schaars, de meesten maken een variant op wat er al bestaat, als ze al wat origineels bedenken. En hey, de recepten van Live Love Run en van jouw blog mogen er ook zijn, van een aantal heb ik al genoten!

    • Priscilla Pellis
     maart 1, 2018 / 22:00

     Ik ben het helemaal met Robert eens! Je boeken zijn onwijs leuk dus wat mij betreft mag er nog wel eentje komen :)

 6. maart 1, 2018 / 14:14

  Petje af en dat met die zere knie.
  Hé wat naar van de nachtmerrie.
  De lekkernijen zien er zo heerlijk uit.
  Doe het rustig aan met hardlopen….

  Xoxo

 7. Marjolein Kraak
  maart 1, 2018 / 15:19

  Ik ben benieuwd naar je vlog.
  Een tijdje terug had je bouillon gemaakt uit een kookboek, was dat hetzelfde boek? Ik herinner me dat je het zo smerig vond dat je het je vijand nog niet zou geven hahahaha.
  Chocoladekoekjes zijn hier ook favoriet, al ben ik niet zo kieskeurig als ik honger heb na het hardlopen.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 1, 2018 / 16:21

   Hahaha zelfde kookboek ja!

 8. Ilse
  maart 1, 2018 / 15:32

  Wat een leuk idee voor een dag. Ben benieuwd hoe het je verlopen is.