TUNE TUESDAY: Autumn Leaves

 photo DSC_6124.jpg

Herfst, ik kan aan je wennen.. zeker met het soort weersomstandigheden van de afgelopen dagen. Ik vind het fijn dat ik eindelijk weer lekker laagjes kan dragen, mijn leren jasje aan kan zonder zweetuitbarsting en kruidnoten kan eten totdat ik erbij neerval.. Maar ik hou ook van de kerstverlichting die ik langzaamaan zie verschijnen, pumpkin spice latte en… herfstmuziek.

Nog een paar weken, dan ga ik weer ongegeneerd kerstliedjes luisteren, maar tot die tijd vermaak ik mezelf met mijn herfstafspeellijst (ok, en de nieuwe CD van Miley Cyrus, maar dat terzijde). Wat herfstmuziek anders maakt dan lente en zomermuziek? Het is melancholischer, iets rustiger, vaak akoestisch.. Een beetje Grey’s Anatomy en een tikkeltje The OC en One Tree Hill. Een aantal nummers van mijn playlist heb ik dan ook gejat van deze soundtracks.

Tijdens het maken van de playlist werd ik al bijna emotioneel. De soundtrack van het eerste en tweede seizoen van Grey’s Anatomy heb ik tijdens de laatste jaren van de middelbare school grijs gedraaid. Had ik liefdesverdriet? Dan luisterde ik naar de muziek van Grey’s. Wat een nostalgie. Dat vind ik ook van herfstmuziek, het wekt vaak een emotie op. Heeft vast iets met het ‘melancholische’ karakter van ‘mijn herfstmuziek’ te maken..

Luister jij in de herfst ook andere muziek dan in de lente en zomer? Wat is voor jouw ‘herfstmuziek’?

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. oktober 8, 2013 / 12:16

  Leuk! Was net op zoek naar een nieuwe playlist. Nostalgische nummers doen het bij mij ook goed haha. Ik luister in elk seizoen eigenlijk andere muziek. Nu ben ik bijvoorbeeld fan van Russian Red, Rumer en Nina Nesbitt.

 2. Michelle
  oktober 8, 2013 / 12:20

  Haha, ik skip meestal herfstliedjes en ga zodra ik weer kaarsjes aan kan steken ’s avonds direct over op wintermuziek. Inderdaad ook veel The OC: Death Cab For Cutie – A lack of color), Joseph Arthur – Honey and the moon en Matt Pond PA – Champagne Supernova. Heerlijk!

 3. oktober 8, 2013 / 12:27

  Ik luister voornamelijk naar muziek wat op dat moment bij mijn mood past. En ja.. Dat kunnen ook zomer nummers zijn in de winter.. Maar toch klinkt het dan iets minder lekker :)

 4. oktober 8, 2013 / 12:33

  Ik luister meer muziek wat bij mijn mood past :-)

 5. oktober 8, 2013 / 12:43

  even luisteren naar de lijst :)

 6. Daphne
  oktober 8, 2013 / 13:03

  Ah, wat een fijne lijst zeg! Ook dat liedje ‘Into The Fire’ van Thirteen Senses. Dat heb ik echt zo vaak gedraaid vroeger!

 7. oktober 8, 2013 / 13:16

  Ik word spontaan vrolijk van het weer!

 8. oktober 8, 2013 / 13:47

  Het album van Miley staat bij mij ontzettend veel aan:)

 9. Margot
  oktober 8, 2013 / 13:55

  Ik ben ook meer een mood-luisteraar… Tijdens het lopen heb ik zowiezo graag opzwepende, zomerse muziek, zelfs in het putje van de winter! Hoewel ik sinds kort mij soms irriteer in muziek tijdens het lopen.

  • Margot
   oktober 8, 2013 / 14:02

   Maar dat neemt niet weg dat ik meteen je playlist ga beluisteren ;-)

 10. oktober 8, 2013 / 14:34

  Ik luister het hele jaar door dezelfde soort muziek. Behalve vanaf eind oktober, begin november, dan begint voor mij de tijd van kerstliedjes! :)

 11. Chrisje
  oktober 8, 2013 / 15:33

  Wat een heerlijke muziek! Komt heel goed overeen met mijn smaak! Van mij mogen er meer playlisten komen!! :D

 12. oktober 8, 2013 / 17:19

  In de herfst luister ik zéker andere muziek dan in de zomer! Ik wil in de zomer lekker vrolijke, energieke muziek, maar in de herfst wat rustiger en ‘liever’. Ik kende deze zanger niet, dus ben het meteen even gaan luisteren (en ik vind het mooi!)

 13. oktober 8, 2013 / 17:29

  Ik ken eigenlijk vrij weinig, haha. Ik zal het eens gaan luisteren!

 14. Aukje
  oktober 9, 2013 / 08:20

  Ohhh Thirteen Senses, pfieuw daarbij hou ik het ook niet droog haha

 15. oktober 9, 2013 / 11:18

  Eigenlijk niet! Ik luister altijd gewoon naar de top40.. misschien toch maar eens variatie in brengen!

  x Marjo

 16. oktober 13, 2013 / 10:37

  Dit is weer een heerlijk muziek lijstje. :D

 17. Emma
  oktober 16, 2013 / 17:00

  Zijn dat jou sneakers op de afbeelding? Van waar komen ze? :D