BOOK: Smaakstof

Photobucket

Een tijdje terug vond ik een erg leuk boekje in de brievenbus. Smaakstof, door Evelijn van Heuven en Huib Edixhoven eigenaren van wijnwebwinkel vindict.nl.

Nu heb ik de afgelopen jaren toch aardig wat gelezen over wijn. Van wijn voor dummies (twee keer van cover tot cover) tot de grote wijn encyclopedie (meer een beetje bladeren), maar dit boekje is ECHT een toevoeging. Het telt vier delen, elk opgedeeld in 25 mini hoofdstukjes. 25 korte basiskennis stukjes, 25 druiven, 25 klassieke wijn/spijs combinaties en 25 combinaties die je misschien niet zo snel zult maken, maar zeker wel de moeite waard zijn.

Dit boekje is de ideale basis voor iedereen die graag net iets meer wijnkennis wil hebben. Of je nu in een restaurant gaat werken en niet met je mond vol tanden wilt staan als iemand vraagt om een glas Tempranillo, of dat je een date wilt imponeren met jouw wijnkeuze en kennis, of omdat je zelf gewoon geïnteresseerd bent in wijn.

Het is makkelijk leesbaar, super overzichtelijk en absoluut niet saai. Na het lezen ben je niet spontaan vinoloog, maar als je schoonmoeder (of wie dan ook) aan je vraagt of je liever een glas Sauvignon Blanc of Chardonnay drinkt, dan heb jij je antwoord klaar.

Het boekje is te bestellen bij bol.com en kost 9,90.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

8 Reacties

 1. maart 5, 2012 / 17:25

  De opmaak ziet er ook prachtig uit!

 2. maart 5, 2012 / 17:37

  Leuk boekje voor de geïnteresseerden. Het enige wat mij boeit aan wijn is of dat die weg te krijgen is :’)

 3. maart 5, 2012 / 17:50

  Klinkt als een heel leuk boekje! Toch blijft wijn drinken en lusten een kwestie van smaak, en is er wat mij betreft geen goed of fout. Wijnsnobs (ik kom ze tegen, werk in de horeca) zijn echt de meest verschrikkelijke mensen.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 5, 2012 / 18:16

   Ben ik met je eens! Maar het is wel leuk om te weten wat je lekker vindt toch? Maakt het kiezen van een wijnkaart ook een stuk makkelijker!

  • maart 5, 2012 / 23:02

   Annemerel: dank voor je recensie over Smaakstof. Leuk ook om alle reacties te lezen. Noor, grappig dat je dat zegt, want ons uitgangspunt is juist dat iedereen zijn eigen smaak heeft (Tip 2 van hfst 3 is letterlijk ‘Vertrouw je eigen smaak’) en we proberen juist ver van snobisme te blijven door het op een toegankelijke en verfrissende manier te brengen. Wellicht toch iets voor jou?

 4. maart 5, 2012 / 18:32

  Wat handig! Ik heb echt 0,0 verstand van wijn, best leuk om er eens wat meer over te weten te komen!

 5. maart 6, 2012 / 11:47

  ik ben geen wijndrinker, maar ik denk wel dat dit een leuk boekje is als kado voor wijndrinkende vrienden :)

 6. Tessa
  maart 7, 2012 / 17:32

  Bedankt voor de tip! Heb hem vandaag besteld als cadeautje voor iemand anders :-) X