BOOK: One month

 photo Annemerel11.jpgFoto Barbara Kerkhof voor Run2Day

Nog een maand, 31 dagen, voordat mijn boek verschijnt. En ik moet zeggen, ik begin er nu echt zin in te krijgen. Er was een moment, ergens in de december, dat ik ’s nachts wakker werd en dacht SHIT, ik kan nu echt niet meer terug, wat ik het afgelopen jaar geschreven heb ligt straks echt in de winkel, wordt straks echt gelezen en de mensen hebben hier nog voor betaald ook. Ik wilde het niet meer, twijfelde aan iedere letter die ik geschreven had en kon de rest van de nacht niet meer slapen. Die week bekroop me dat nare gevoel nog een aantal keer. Als ik in de auto zat bijvoorbeeld, ’s ochtends wakker werd, of ’s avonds juist probeerde te slapen. Ik twijfelde ontzettend. Stel je voor dat iedereen het stom vindt en dat dit het einde van Annemerel(.com) is. Dat het zo slecht wordt gevonden dat iedere kans op een schrijfcarrière in welke vorm dan ook (tijdschrift, krant, social media, boek, blog) verkeken zou zijn.

Inmiddels heb ik dat gevoel gelukkig niet meer. OK, toegegeven, heel soms maakt mijn hart nog wel een sprongetje als ik er aan denk, maar ik weet nu dat het wel los zal lopen. Hoofdredacteurs van twee vooraanstaande Nederlandse tijdschriften op gebied van sport en training… OK, zal de beestje gewoon bij de naam noemen, Runner’s World en Women’s Health, hebben het boek al (digitaal) doorgebladerd en stukken gelezen, ze waren allebei super enthousiast, althans, naar mij toe. In Runner’s World wordt zelfs een hoofdstuk gepubliceerd (het maartnummer, dus helaas niet voordat het boek in de winkel ligt). Maar goed, het feit dat zij allebei enthousiast zijn en mooie woorden gesproken (of nou ja geschreven) hebben, geeft mij wel een stuk vertrouwen. Ja, de lezer kan het nog steeds niet leuk vinden, maar als twee mensen – die er in mijn ogen wel verstand van hebben – enthousiast zijn, dan hoef ik toch niet meer te vrezen voor een totale catastrofe. Toch?

Afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het puntjes op de i zetten van mijn boek. Foto’s op de juiste plek, zinnetjes toch nog een beetje aanpassen zodat het net wat mooier past allemaal. Een heel nauwkeurig werkje waar je redelijk wat geduld voor moet hebben. Maar iedere keer als ik een nieuwe PDF-versie van mijn boek krijg ben ik weer even enthousiast. Hij staat nu ook op mijn iPad mini en die zit nu dus ook weer standaard in mijn (Céline)tas en iedereen die ik tegenkom moet heel eventjes ‘ooooh’ en ‘ahhhh’ zeggen. Ze mogen niet lezen hoor, ik blader dan heel snel door het document, want lezen mag pas vanaf 9 februari. De eerste reactie van velen? Oh het is ZO Annemerel en het sluit perfect aan op je blog. Dus als je benieuwd bent naar de opmaak van het boek, kijk maar goed naar mijn blog, haha. Vormgever Nienke heeft mijn blog dan ook als inspiratie gebruikt voor haar opmaak. Heel fijn, want daardoor heb ik niet eerst vijf vormgeving-voorstellen naar de prullenbak hoeven verwijzen, maar was het alleen een kwestie van schaven.

Komende week zal ik naar verwachting mijn boek tour in samenwerking met Run2Day aankondigen. We gaan in februari langs een aantal filialen van Run2Day met mijn boek. Ik zal dan een presentatie geven, een stukje voorlezen en we gaan natuurlijk een rondje lopen. Het evenement is gratis op vertoning van je boek en de boeken zijn ook op de avond zelf bij Run2Day te koop. Het boek is vanaf dit weekend ook voor te bestellen in de webshop van Run2Day trouwens. Had ik trouwens al verteld dat je bij het boek een voucher van 20 euro krijgt die je kunt besteden aan nieuwe hardloopschoenen bij Run2Day? Dan heb je de aanschafprijs van mijn boek dus al meteen weer terugverdiend.

Goed.. heb ik nog meer boeknieuws? Volgens mij niet. Rest mij nog te zeggen dat ik jullie de komende tijd waarschijnlijk heel veel ga spammen met mijn boek. Kan het niet helpen, het is niet eens dat ik het boek opzettelijk probeer te promoten, het is meer dat ik gewoon een beetje enthousiast ben en als ik ergens enthousiast over ben… oh man berg je dan! Maar dat zijn jullie inmiddels wel een klein beetje van me gewend, toch?

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. januari 9, 2016 / 12:06

  Nu komt het inderdaad wel heel dichtbij. Spannend, maar ik ben er zeker van dat jouw boek echt heel fijn zal zijn om te lezen (net zoals jouw blog dat is). Ik heb mijn exemplaar al voorbesteld bij bol.com en ik kan dan ook niet wachten tot het op 9/2 in mijn brievenbus ligt :D. Ben benieuwd naar de locaties van jouw Run2Day tour want misschien kom ik dan vanuit België wel eens naar Nederland om toch maar een gesigneerd exemplaar te hebben!

 2. januari 9, 2016 / 12:11

  Heel erg leuk!! Ik ben zo ontzettend benieuwd naar je boek en ik kan niet wachten tot ik het kan lezen :)

 3. Marit
  januari 9, 2016 / 12:18

  Ondertussen weet ik wel dat hardlopen niet aan mij besteed is omdat ik toch echt een teamsporter ben die onder druk moet gaan sporten (en het dan achteraf heerlijk vind, hoor!). Maar toch kijk ik onwijs uit naar je boek en ben ik zelfs in staat om deze aan te schaffen. Voor in de ‘collectie’ zeg maar..

 4. januari 9, 2016 / 12:35

  Oeh, zo spannend! Bijna is het zover. Ik ben heel benieuwd. En spam vergroot de voorpret, dus kom maar door. :)

 5. Sabine
  januari 9, 2016 / 13:57

  Ik ben zo benieuwd naar je boek! Ik wil hem het liefst in de winkel kopen, dat vind ik leuker, dus dat wordt hardlopend naar de winkel 9/02 :)

 6. januari 9, 2016 / 14:11

  Ik ben zo ontzettend benieuwd naar je boek! Onder andere door jouw blog en andere hardloopblogs ben ik twee jaar geleden begonnen met hardlopen en nog steeds word ik elke keer zo gemotiveerd als ik je runs voorbij zie komen op Instagram. Voor mijn boekenblog mag ik jouw boek recenseren, dus ik tel de dagen vast af tot ik hem mag ontvangen. Ontzettend leuk dat je een boek tour gaat doen bij verschillende Run2Days. Helaas is die in Groningen weg, maar ik hoop dat je alsnog ergens in het noorden zult komen, want dan kom ik zeker even langs!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 10, 2016 / 10:09

   Run2Day zit nog steeds in Groningen hoor… En eh tussen jou en mij, daar kom ik dus ook langs ;-)

   • Miny
    januari 11, 2016 / 17:37

    Uhm, volgens mij is er geen Run2Day meer in Groningen. Wel in Leeuwarden, Assen en Emmen. In welke kom jij langs? Lijkt me leuk om je eens in het echt te spreken :) En ik ben super benieuwd naar je boek!

 7. januari 9, 2016 / 14:26

  Ik word ook steeds enthousiaster! Het lijkt mij erg raat dat je boek en groot catastrofe kan worden.
  Ik vind je blog fantastisch om te lezen, en is een boek dan echt zo anders.

 8. januari 9, 2016 / 15:04

  Ik snap het -shit er is geen weg meer terug en is het wel goed genoeg- gevoel. Dit lijkt mij ook heel normaal want hallo jouw boek komt er gewoon aan.

  De pre-order is geplaatst bij bol.com en ik weet zeker dat het boek TOP zal zijn tenzij jij opeens heel anders bent gaan schrijven/als een ander persoon bent gaan schrijven ;-)

  Can’t wait!!

 9. Ilse
  januari 9, 2016 / 18:26

  Wat een tof nieuws allemaal, ik hoop dat je ook naar het noorden komt voor een signatie. Anders maar afreizen naar een andere locatie. En ik kan niet wachten tot ik hem in huis heb.

 10. januari 9, 2016 / 19:08

  Kom maar op met die spam! Ik ben reuze benieuwd.

 11. januari 9, 2016 / 20:46

  Ben super benieuwd! En ik weet zeker dat het geheel Annemerel-style geweldig om te lezen zal zijn!

 12. Mandy Mensen
  januari 9, 2016 / 20:53

  Oh zo tof allemaal! Ik kan me voorstellen dat je het zo nu en dan even benauwd krijgt, maar het gaat vast helemaal goed komen! Is al bekend langs welke filialen je gaat? Lijkt me leuk om te komen mocht het in de buurt zijn!

 13. Jacquelien
  januari 9, 2016 / 20:56

  Ah ga je ook naar Run2Day Amersfoort? I hope so!

 14. januari 9, 2016 / 21:23

  Ik ben echt benieuwd naar je boek.

 15. Charlotte
  januari 9, 2016 / 23:38

  Jaaa heb er zin in! Ben echt super benieuwd naar je boek en kan niet wachten hem open te slaan. Ik ben al een aantal jaar dol op je blogposts, dus je boek zal vast ook goed bevallen! Ik duim heel erg dat je naar de Run 2 Day in Rotterdam kan komen:)

 16. januari 10, 2016 / 09:49

  Bijna! Ik ben er echt zo benieuwd na en ik denk dat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken dat het niet goed is!

 17. januari 10, 2016 / 11:13

  Spannend zeg, en dan moet eigenlijk het spannendste nog komen. Superleuk in ieder geval, ik ben heel benieuwd!

 18. januari 10, 2016 / 20:26

  Ik kan niet wachten! Ben ook benieuwd naar de data van de boek tour bij Run2Day :)

 19. januari 11, 2016 / 08:59

  Ik kan echt niet wachten tot het boek bij me op de mat valt! Tuurlijk vind je het spannend en twijfel je af en toe, maar ik weet zeker dat het boek net zo leuk is als je blog :) Met al die tijd en liefde die je erin hebt gestoken kan dat bijna niet anders. Ik zou het erg leuk vinden als je ook naar de Run2Day in Groningen komt trouwens!

 20. Danielle
  januari 11, 2016 / 11:22

  Hoe leuk dat je een tour gaat doen! Als je naar Utrecht komt ben ik erbij! En je boek kan echt niet minder leuk zijn dan je blog, dus maak je geen zorgen :)

 21. januari 11, 2016 / 13:29

  AAAAHH ik baal nog steeds zo hard van mijn boekenkoopverbod voor een heel jaar! Ik hoop dat ik hem van iemand kan lenen want wil hem echt lezen en natuurlijk recensie overschrijven ahaha :)

 22. Mieke
  januari 11, 2016 / 13:36

  Ik heb je boek al besteld bij Bol.com, alleen al omdat ik je schrijfstijl zo geniaal en herkenbaar vind.
  Ik ben er nu al van overtuigd dat het een topboek is!!

 23. Simone
  januari 12, 2016 / 19:02

  Natuurlijk ga ik je boek kopen en toevallig ik wil binnenkort nieuwe hardloopschoenen gaan kopen. Dus ik wilde je boek bestellen bij Run2Day, maar kan hem nog niet vinden in de webshop? Klopt dat?

  X Simone

 24. Rianne
  januari 14, 2016 / 09:44

  Ik heb je boek gereserveerd en hoop aanwezig te kunnen zijn bij jouw boekpresentatie op woensdag 10 februari im Amsterdam.
  Can’t wait!

  Liefs Rianne.