BLOGGING: 5 essentials

 photo IMG_1093.jpg

Eén van de vragen die ik afgelopen week kreeg van jullie was ‘wat zijn de vijf belangrijkste items die je voor je blog gebruikt’. De vraag wordt niet beantwoord tijdens mijn presentatie voor InnerCirqle, maar het zette me wel aan het denken… Welke vijf items zijn voor mijn blog essentieel. Niet heel lastig, want ik heb inmiddels zoveel korte tripjes gemaakt waarvoor ik alleen de belangrijkste items kon meenemen en dit zijn eigenlijk gewoon de 5 items die ik altijd bij me heb.

MacBook Pro
Zonder MacBook kom ik niet ver. Je kunt bloggen en foto’s bewerken op een iPhone of iPad, maar erg fijn vind ik dat niet werken. Ik werk veel liever met mijn MacBook. Sinds begin dit jaar ben ik over op de Pro, hiervoor had ik twee verschillende Air’s en daarvoor had ik zo’n leuke witte (vind ik nog steeds de mooiste, waarom maken ze die niet meer?). Mijn Pro is vooralsnog rete snel en dat is het belangrijkste dat ik zoek in een laptop. Snelheid. Ik ben namelijk nogal veeleisend en alles moet snel snel snel. Ook niet geheel onbelangrijk zijn gebruikersgemak en veiligheid natuurlijk (als in: dat je schijf niet ineens crasht) maar ik heb me bij Apple laten vertellen dat een Flashdisk (die in de nieuwe Pro en Air zit) minder snel crasht dan een losse schijf. Natuurlijk probeer ik de belangrijke bestanden ook extern op te slaan (Google Drive + Externe schijf), maar soms doe ik dat ook wel eens twee weken niet (druk druk druk) en twee weken werk kwijt raken wil je écht niet. Beetje betrouwbare MacBook kan geen kwaad dus.

iPhone 6
Als je me wel eens gezien hebt, dan is de kans groot dat ik mijn iPhone in mijn hand had. Mijn iPhone en ik zijn als Bonnie & Clyde, een perfect team. Ik zorg er altijd voor dat hij is opgeladen en als hij minder dan 50% batterij heeft, begint het angstzweet al te komen. Ik heb dan ook meerdere losse batterijopladers zodat ik nooit zonder hoef te zitten. Met mijn iPhone ben ik altijd bereikbaar, kan ik mijn blog, Facebook en Instagram in de gaten houden, luister ik muziek (Spotify + iTunes), vind ik de weg (Google Maps), vind ik mijn vrienden (Find my Friends) houd ik mijn hardloopprestaties bij (Nike Running) en beheer ik mijn bankaccounts (Rabo + ING). Soms bewerk ik zelfs blogs met mijn iPhone, maar alleen in het aller ergste geval, het liefst doe ik dat gewoon met mijn MacBook.

Nikon D7000 + 35mm 1.8 lens & 17mm-55mm 2.8 lens
Hoewel ik mijn spiegelreflexcamera niet meer zo vaak bij me heb als een aantal jaar terug, gaat hij nog tijdens ieder reisje mee. Mijn iPhone kan heel mooie foto’s maken, maar zodra je de foto op een groter scherm bekijkt, zie je toch écht wel het verschil met een goede camera. Ik gebruik op dit moment meestal mijn (vaders) 35mm 1.8 lens, die is lekker lichtsterk. Zelf heb ik de 50mm 1.8 lens, maar daar komt alles toch net iets te dichtbij mee, met die 35mm hoef ik niet op een stoel te gaan staan om mijn bord goed te fotograferen (als je begrijpt wat ik bedoel). De 17mm-55mm 2.8 zoomlens is OOK heel erg mooi en die kostte zelfs meer dan de body van mijn camera. Helaas is dit ding ook zwáárder dan mijn camera, wat mijn camera voor mij echt ondraagbaar maakt tijdens een dagje in een stad, aan het eind van de dag (en vaak nog eerder) heb ik dan hoofdpijn van die zware camera. Niet leuk, die lens laat ik dan ook vaak thuis en gebruik ik binnenshuis.

iPad mini
Mijn iPad mini gebruik ik voor notities. Hij past perfect in mijn nieuwe Celine Trio Bag, dus ik kan hem makkelijk meenemen. Naast notities is het ook gewoon fijn om een apparaat bij je te hebben waar je net iets makkelijker een blog mee bewerkt. Het is nog steeds niet ideaal, maar altijd beter dan prutsen met een iPhone. Verder gebruik ik mijn iPad ook als E-reader, alle boeken die ik voor Annemerel.com lees, lees ik op mijn iPad. Ok, niet allemaal, laten we zeggen… 90%. Het is ook gewoon zo makkelijk, in de iTunes Store heb je alle boeken, je hoeft niet naar de winkel, je hoeft niet te wachten, je download het boek en je kunt gelijk beginnen met lezen. Het neemt de magie van het lezen wel een beetje weg, maar daar heb ik op zondagavond om 21.00u, als ik zin heb in een nieuw boek, echt geen boodschap aan.

Bose QuietComfort
Sinds ik mijn Bose QuietComfort Headphones heb, kan ik niet meer zonder. Ik kocht de koptelefoon om 5.00u ’s ochtends op Schiphol. Ik was het niet van plan, maar ik wilde hem wel al een tijdje, en had nog geen koffie op dus dan denk ik nooit echt heel erg lang na. Die koptelefoon was dan ook heel snel gekocht. En hij is zó fijn. Als ik een lange, drukke dag gehad heb en nog met het OV moet.. Als ik ’s ochtends vroeg op pad moet met het OV, als ik urenlang in een vliegtuig zit, als ik op kantoor zit, als ik thuis aan het werk ben en de buren zijn aan het klussen… Met die koptelefoon op, zit ik helemaal in mijn eigen wereld en word ik heerlijk rustig. Het liefst luister ik naar Coldplay, dan word ik pas écht rustig. Vooral de nieuwe CD staat voor mij gelijk aan ZEN!!!!!!!! Bij de eerste noten van ‘Always in my head’ vallen mijn ogen al dicht (kan die CD dan ook beter niet in de auto luisteren).

Nou, dat waren wel dé essentials. Natuurlijk gebruik ik ook andere dingen, maar qua apparaten heb ik hier meer dan genoeg aan. De eerste twee zijn primaire levensbehoeften voor mij als blogger. De spiegelreflexcamera zorgt voor net wat meer kwaliteit, de iPad maakt mijn leven gewoon wat makkelijker en de headphones houden het voor mij als persoon gewoon gezellig. Maar die MacBook en iPhone (en bijbehorende opladers niet te vergeten!!!) zijn wel het aller belangrijkste.

Blog jij ook? Wat zijn jouw blog-essentials?

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. april 25, 2015 / 12:05

  Wat een leuk artikel en ook wel heel herkenbaar! Voor mij zijn het toch wel mijn Canon 550D met 50 mm lens en 18-55 mm lens, mijn Samsung Note 3 en mijn Macbook Air! xx

 2. april 25, 2015 / 12:20

  Leuk en handig artikel. Ik kan niet zonder mijn iPhone 6 met 64gb geheugen. Eigenlijk zou ik stiekem de plus willen, maar deze is toch echt groot voor mijn hand en hoofd ;-)

 3. april 25, 2015 / 12:28

  Ik zou ook nog wel een Ipad willen voor onderweg, lijkt me super handig voor het bloggen etc.

 4. april 25, 2015 / 12:39

  Super leuk artikel, heel herkenbaar deze essentials! Eigenlijk gebruiken we alles precies hetzelfde, alleen de koptelefoon mist nog in mijn rijtje. Morgen kom ik terug uit Egypte.. Schiphol.. Misschien dan toch kopen?! ;-)

 5. april 25, 2015 / 12:41

  Die van mij zijn mijn DSLR, mijn Imac en mijn paspoort (ik blog over reizen). Maar om het allemaal nog soepeler te laten verlopen zouden een snelle macbook en nieuwe telefoon ook wel van pas komen ;)!

 6. april 25, 2015 / 12:45

  Voor bloggen gebruik ik voornamelijk mijn (veel te oude en kwalitatief te lage) iPhone 4, mijn spiegelreflex en mijn Toshiba laptop. Apple Macbook staat op mijn wishlist, maar die wishlist is nog zo ontzettend lang dat die er binnenkort niet van gaat komen, denk ik. Maar mijn Toshiba werkt nog prima en ik hoef niet te leven van mijn blog (heb een fulltime baan), dus kan in principe prima vooruit met de spullen die ik nu heb :)

 7. april 25, 2015 / 12:47

  ik gebruik mijn ipad mini ook als ereader! een macbook staat nog op mijn verlanglijstje…..

 8. Femke
  april 25, 2015 / 12:51

  Leuk om te zien! Ik heb geen blog, maar kan echt niet zonder mijn macbook… geweldig ding is dat ja!

 9. april 25, 2015 / 12:58

  Wat een leuk artikel! Voor mij is mijn laptop ook errrrg belangrijk!!

 10. april 25, 2015 / 13:10

  Laptop, telefoon en canon zijn voor mij de drie belangrijkste dingen! En natuurlijk een goede internetverbinding (al is dat geen apparaat) en een goeie portie inspiratie! :)

 11. april 25, 2015 / 13:14

  De essentials zijn heel gelijkaardig… Mijn spiegelreflex, iPhone om filmpjes te maken & last minute nog wat aanpassingen te maken in een blogpost en mijn iMac / MacBook Pro. Ook al heb ik een reisblog, blog ik niet op vakantie omdat ik die ten volle wil beleven. Mijn laptop blijft dus gewoon thuis…

 12. april 25, 2015 / 14:05

  Leuk artikel! Voor mij zijn mijn camera en laptop wel het belangrijkst om te bloggen. Liefs,
  Isa

 13. april 25, 2015 / 14:38

  Wat een leuk artikel! Ik ben ook altijd met mijn Iphone 6 te vinden en mijn Nikon D3200. Ik ben nog aan het kijken voor een nieuwe lens.

 14. april 25, 2015 / 15:01

  Die eerste drie kan ik ook echt niet zonder!

 15. april 25, 2015 / 15:59

  Ik zou ook echt niet zonder mijn macbook kunnen!
  Daarna komt mijn iphone, voor foto’s en zo, en dat zijn eigenlijk wel de echte “essentials”. De rest zou ik eventueel kunnen missen. Er zijn natuurlijk wel een heleboel dingen die het bloggen wat fijner en makkelijker maken… :-)

 16. Ilse
  april 25, 2015 / 16:27

  Ik schrijf wel veel dus voor mij zijn mijn telefoon, een notitieblok en schrijfgerei wel echt belangrijk.

 17. Esther
  april 25, 2015 / 16:28

  Voor de backups, misschien een keertje in een Time Capsule investeren? Die maakt automatisch back-ups om de zoveel tijd als je thuis bent (waar dat ding staat) via wifi. Is voor mij ideaal!

 18. april 25, 2015 / 16:50

  Ik hoop écht ooit een Macbook te kopen, maar daar wacht ik sowieso nog even mee :) Mijn essential nummer 1 is sowieso mijn Nikon D3000 en mijn iPhone ?

 19. april 25, 2015 / 16:57

  Leuk artikel! Voor mij zijn het toch ook echt mijn MacBook en camera!

 20. april 25, 2015 / 20:17

  Hier de iMac.. maar vandaag wezen kijken voor een MacBook… twijfel twijfel. Zoveel centjes. Moeilijk..

 21. april 25, 2015 / 21:19

  Ik moet je toch even waarschuwen hoor! Mijn MacBook is namelijk al twee keer zonder reden gecrasht, door schijfproblemen die eigenlijk onverklaarbaar waren. Zelfs bij Apple en zelfs met de mooie verkooppraatjes kan je er gewoon niet vanuit gaan dat je een heel betrouwbaar apparaat in handen hebt – want dat zijn ze nou eenmaal niet.

  Ik ken trouwens veel meer mensen met deze problemen (bij mij op Journalistiek heeft zo’n beetje iedereen een MacBook), dus echt, maak wekelijks en back-up Annemerel! Ook jouw MacBook kan nou eenmaal elke dag besluiten het loodje te leggen…

 22. april 26, 2015 / 10:05

  Ja alles behalve de iPad mini! Die moet ik nog aanschaffen maar ik heb nog even geen zin om het geld uit te geven ondanks dat ik hem al zolang wil.

 23. april 26, 2015 / 11:06

  Haha, als je je iPhone boven de 50% wil houden met dat takenlijstje heb je er echt een dagtaak aan om ‘m op te laden :P Fijne essentials (en Apple fan to the max zo te zien, ik geef je groot gelijk). Zelf kan ik niet zonder mijn laptop en camera voor m’n blog en in het algemeen kan ik gewoon niet zonder iPhone.

 24. Thea
  april 26, 2015 / 11:22

  Vraag: welke apps op je iPad zijn voor jou onmisbaar tijdens/voor het bloggen? Welke apps raad je anderen hierbij aan?

 25. april 27, 2015 / 05:12

  Het enige wat ik écht nodig heb is mijn laptop, telefoon en headphones of oortjes. Al het andere maakt het Blogger makkelijker of mooier maar daar kan ik prima Zonder.

  Een andere echte essential blijft voor mij trouwens ook een notitie boekje!

 26. april 27, 2015 / 14:25

  Leuk om te lezen, mijn Macbook is ook echt heilig!