BELLA ITALIA: #14

Photobucket

(HA HA, weer mijn favoriete schoenen waar jullie zo’n hekel aan hebben.. Maar GOD wat loop ik er lekker op en wat is er nu belangrijker voor een dagje Milaan?)

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

(Schoenen: Filippa K, Broekje: Mango, Top: ZARA, Zonnebril: Dolce & Gabbana)

Photobucket

(Jurkje Roos: ZARA)

Photobucket
Photobucket

Milaan! Milaan! Ondanks dat mijn shopkrediet ongeveer 15 euro bedroeg had ik ERG veel zin in een fijn dagje Milaan. Om half zeven zwiepte ik mijn benen energiek uit bed, alsof ik een combinatie van dextro en espresso’s in mijn lichaam had zitten. Niets was minder waar natuurlijk.

Twee uur later zaten we in de auto richting Milaan, nog twee uur later stapten we uit, een half uur later stonden we voor de indrukwekkende Duomo die ik voor het eerst zonder afzichtelijke steigers aan de voorgevel bewonderde (leuk he, om te weten in wat voor tijdsbestek alles gebeurde?)

Vanaf de Duomo liepen we in een klein half uurtje over de Via Dante, richting de hippe wijk Brera. Er werden cappuccino’s gedronken, foto’s gemaakt en er werd afscheid genomen. Mijn vader ging zijn eigen weg richting culturele hoogstandjes als kastelen en kerken, wij (Roos, mama, ik) namen onze eigen culturele route. Van de Via della Spiga, naar de Via Montenapoleone en het betaalbaardere Via Matteotti en Corso Vittorio Emanuele II. Met andere woorden “La Rinascente, ZARA, Marc by Marc Jacobs en window shopping bij Prada, Tiffany’s, Stella McCartney en Yves Saint Laurent.

Onderweg aten we het lekkerste ijsje wat ik tot nu toe in Italië heb gegeten, heerlijk Tiramisu ijs op de Via Dante. Rond 15.00u gaf dat ijsje niet genoeg energie meer en was het tijd voor lunch. We vonden mijn vader in de Via della Spiga en vonden een leuk restaurantje op de Via Brera. Ik at een Risotto ai Funghi, dronk een chardonnay en was intens gelukkig.

Na de lunch liep ik verder met mijn vader, mezelf beschermend. Die vijftien euro had ik inmiddels al uitgegeven (aan sharpies en kleurpotloden bij Marc Jacobs) en als ik nog één keer “de aankoop van mijn leven” in de winkel moest laten hangen weet ik niet of ik (of mijn pinpas) dat overleefd had.

Tegen zessen werd de lucht angstvallig donker en na een paar flitsen was het tijd om weer terug te lopen naar de Duomo. Daar kwamen de eerste druppels naar beneden, maar het ergste tafereel speelde zich af terwijl wij onder de grond in de metro zaten. Toen we tien haltes later uitstapten en naar de parkeergarage liepen stonden alle straten blank. Zo blank dat op sommige plekken het water zo’n tien centimeter hoog stond. Hink-stap-sprong naar de parkeergarage en met de watertaxi naar de snelweg op weg naar “huis”.

Ondanks het shopverbod een heerlijke dag gehad. Als ik tussen Parijs of Milaan zou moeten kiezen, zou ik waarschijnlijk wel voor Parijs kiezen. Maar het feit dat je in Milaan in het centrum voor twee euro de allerlekkerste cappuccino drinkt in een hip barretje, en dat je luncht met een heerlijke risotto, een goed glas wijn en tafelwater voor nog geen vijftien euro per persoon… Jup, daar is Milaan toch echt wel heel erg in het voordeel.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

20 Reacties

 1. Julie
  juli 22, 2012 / 12:24

  Wat is je zusje een mooi meisje!

 2. juli 22, 2012 / 12:31

  Wat een super cute jurkje heeft Roos aan!!

 3. juli 22, 2012 / 12:32

  Woensdag ben ik ook in Milaan ! Kan echt niet wachten :) Zijn er adresjes die je echt kan aanraden ?

 4. juli 22, 2012 / 12:47

  Milaan, oh geweldig! Ik ben jaloeeers haha. Dat zwarte shortje en sleehakken zijn leuk en wat is je zusje mooi, hihi. Veel plezier daar! ^^

 5. juli 22, 2012 / 13:01

  Beide super mooie outfits! :) lekker summery

 6. juli 22, 2012 / 13:45

  Ik begin die schoenen (die ik inderdaad niet zo mooi vond) steeds meer te waarderen. Gek eigenlijk! Ik vind je outfit erg leuk & die van je zusje ook :D
  Kan altijd weer genieten van die mooie foto’s!

 7. juli 22, 2012 / 13:53

  Mooie foto’s weer. Klinkt als een leuke dag!

 8. juli 22, 2012 / 14:01

  Zou echt zo graag naar Milaan willen! miss het, maar gelukkig word het hier ook al wat beter weer! Leuke outfits.

 9. juli 22, 2012 / 14:12

  Leuk, Milaan is heerlijk!

 10. juliette
  juli 22, 2012 / 14:18

  wat ziet roos er mooi uit!

 11. juli 22, 2012 / 14:33

  Wat lijken jullie op elkaar! Leuke foto’s, allemaal =)

 12. juli 22, 2012 / 14:33

  Milaan lijkt me erg leuk om een keer naartoe te gaan voor een lang weekend ofzo! Ben nog nooit in italie geweest, ben na al jouw verhalen erg benieuwd :)

 13. juli 22, 2012 / 15:37

  Met 15 euro Milaan in gaan vind ik erg knap… ik had gewoon het jurkje van Roos geleend! ;)

 14. D.
  juli 22, 2012 / 18:23

  Wat een egale benen heb jij, jaloersmakend gewoon! ;)
  Leuke outfits, dat jurkje wil ik ook.

 15. juli 22, 2012 / 19:47

  Klinkt goed! :)

 16. juli 22, 2012 / 19:56

  Wat een fijne dag in Milaan & jij en je zusje zien er weer beeldschoon uit ! (Roos in dat jurkje, GORGEOUS)!

 17. juli 22, 2012 / 22:30

  Dit vind ik echt een classy zomeroutfit. Heel mooi! Je moeder en zusje zien er trouwens ook stijlvol uit in hun leuke jurkjes. Gelukkig hebben we in NL nu ook een beetje zomers weer. Kunnen we eindelijk weer zomerkleding aan doen. Leuke verslagen schrijf je over je vakantie!

 18. juli 23, 2012 / 09:50

  Het jurkje van Roos is super

 19. juli 23, 2012 / 11:44

  Leuke outfits en kan me helemaal vinden in het intens gelukkig worden van risotto en een glas wijn!

 20. juli 23, 2012 / 22:50

  Wat een superleuk broekje! :D En Milaan, jaaaaa… Ooit 1 dagje geweest, wil zeker een keer terug!