SUMMER READING: Soul Beach (#9)

Photobucket

Toen ik Soul Beach van Kate Harrison in handen kreeg dacht ik in eerste instantie “Young Adult… Seriously…?”. Iets later dacht ik.. “Annemerel… Seriously…? Een paar van je favoriete boekenseries vind je ook op de Young Adult-afdeling”. Wat dacht je van… Harry Potter, The Hunger Games, The Carrie Diaries, The ITgirl, Gossip Girl, Twilight, LA Candy, The Fame Game…”. Punt gemaakt. Mijn halve boekenkast bestaat uit boeken voor jongvolwassenen die ik allemaal met plezier gelezen heb. Waarom zou dit boek anders zijn?

En mijn vermoeden werd bevestigd, want ook dit boek vond ik heerlijk om te lezen. Zo heerlijk, dat ik nog voordat ik het boek uit had een speurtocht op internet deed die eindigde met het afrekenen van het tweede deel dat een paar weken geleden (in het Engels) verscheen.

Maar waar gaat dat Soul Beach dan over vraag je je nu misschien af.. Nou net als in Harry Potter, The Hunger Games en Twilight gaat het over een wereld die ZEER waarschijnlijk niet bestaat. En net als in The Hunger Games en Twilight is er ook een onmogelijke liefde in het spel. Anders dan in alle boeken is het “Thriller-aspect”. Er moeten moorden opgelost worden.

Wie er vermoord is? De drie jaar oudere zus van Alice, een zestienjarig meisje uit een buitenwijk van Londen. Een paar maanden na de moord ontvangt Alice een mailtje met daarin een uitnodiging voor “Soul Beach” van haar overleden zus. In eerste instantie denkt Alice, zoals ieder weldenkend mens, dat iemand een grapje met haar uithaalt. Maar na enkele herhalingsberichten, waarin dingen staan die alleen haar zus kon weten, meldt Alice zichzelf toch aan voor de website. Soul Beach blijkt een paradijs voor mooie jongeren die op onnatuurlijke (vaak wrede wijze) zijn overleden.

Het leven op Soul Beach is paradijselijk, iedereen is er mooi, nog mooier dan in het echte leven. Er zijn geen SOA’s en de kans om een kind te verwekken is niet aanwezig. Je kunt eten en drinken wat je wilt, een kater of vetrollen zul je er niet voor krijgen. Toch is het leven op Soul Beach niet alleen maar rozengeur en maneschijn.. Want.. Hoe zou jij het vinden om tot in de eeuwigheid op deze manier door te moeten leven?

Goed, genoeg over het boek, straks hoef je het niet meer te lezen. En mocht je fan zijn van de boeken die ik eerder in mijn stukje vermeld heb, dan is de kans groot dat je ook DIT boek kunt waarderen. Mijn thuiskomst is in ieder geval al een stuk minder pijnlijk dan ‘ie in eerste instantie zou zijn. Het boek ligt dan hoogstwaarschijnlijk al op mij te wachten.

Soul Beach van Kate Harrison koop je onder andere bij Bol.com voor 16,95.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

9 Reacties

 1. juli 22, 2012 / 17:17

  Ergens spreekt het me aan, ergens niet. Het lijkt me aan de ene kant een leuk Twilight-achtig verhaal (perfecte mensen, ach) maar aan de andere kant zo een mislukt verhaal met allerlei fantasy achtige wezens wat totaal niet mijn smaak is. Oké, Annemerel je maakt me nieuwsgierig.. :c

  • Annemerel
   Auteur
   juli 22, 2012 / 18:42

   Hahaha geloof me, ik had precies hetzelfde idee voordat ik begon met lezen… Maar als je eenmaal aan het lezen bent….

 2. juli 22, 2012 / 18:00

  Mmm lijkt me erg leuk!

 3. juli 22, 2012 / 18:08

  Lijkt mij wel leuk eigenlijk! Misschien ga ik hem bestellen :)

 4. juli 22, 2012 / 18:21

  Lijkt me wel leuk. En aangezien je veel boeken leuk vind die ik ook leuk vind ga ik me er denk ik ook aan wagen.

 5. juli 23, 2012 / 10:05

  Dit boek lijkt me wel wat heb de andere boeken die je aangaf nog niet gelezen die staan ook nog op mijn te lezen lijstje

 6. juli 23, 2012 / 10:16

  Zit preciew wel een deel in over het paradijs op vlak van religie, de manier het beschreven is te minste…

 7. juli 23, 2012 / 15:51

  Dit is er vast wel eentje die ik leuk vind.Plus ik zit in de young-adult leeftijdscategorie :) En dat leven klinkt wel erg lekker.