BELLA ITALIA: #13

Photobucket

Laat het even duidelijk zijn, IK EET. En veel ook. Zoals jullie op de linkerfoto kunnen zien heb ik zelfs niet genoeg aan mijn eigen ijsje, en moet ook het ijsje van mijn moeder er aan geloven (die vervolgens denkt “DAAR GAAT MIJN IJSJE!”). Mijn lippen glanzen op de rechterfoto niet van de lipgloss, maar van de olijfolie in de spaghetti.

Ik hou van eten. Lekker eten. Spaghetti Vongole, Italiaanse schepijsjes (smaken: chocola, limoen, caffe & tiramisu), Pizza Tonno’s, Kippetjes van het spit, Granita, Italiaanse Ham, Amaretti koekjes. Dat laatste zijn dus de allerlekkerste amandelkoekjes, de Italiaanse macaron noemen ze het ook wel. Ik vind ze het lekkerst als ze een dag open hebben gelegen, dan zijn ze lekker taai. Ik dacht eigenlijk altijd dat er vrijwel geen calorieën in die koekjes zaten (waar ik dat idee vandaan heb, dat mag Joost weten.. Maar dat idee is al zo oud als de weg naar Rome). Gisteren vertelde mijn zusje dat in vier koekjes 87 calorieën zitten. Ik eet er minstens vijftien per keer. Oeps. MAAR GOED, we lopen hard, het is vakantie. Etcetera, etcetera.

Gisteren was weer zo’n eetdag. Wakker worden als het ontbijt met warme broodjes met parmaham al op tafel staat (lekker lui), 100.000 Amaretti-koekjes vergezeld met een kopje espresso. Granita aan het zwembad, nog meer warme broodjes met parmaham bij de lunch. Een Kinder Delice (een heerlijk chocolade reepje van de fabrikant van de “Kinder-reepjes” en “Bueno’s”). Pistachenoten en toastjes met tonijnsalade bij de witte wijn. Kippetjes van ’t spit met patatjes en mayonaise en een Caesar Salad als avondeten en na-tuur-lijk een ijsje toe.

De rest van de dag bevond ik me aan het zwembad en achter mijn MacBook op zoek naar een goedkoop ticket terug. Ik heb het lang uitgesteld en dat is de prijs voor mijn ticket niet ten goede gekomen. OEPS. Maar ik kon er niet eerder aan geloven… Helaas. Na vandaag heb ik nog twee volle dagen in Italie, dinsdagmiddag vlieg ik vanaf Verona terug naar Schiphol. Rond 18.00u zijn jullie allemaal welkom om mij te ontvangen met ballonnen en spandoeken en misschien een lekkere Caramel Frappuccino (extra shot espresso, skimmed milk but WITH whip cream).

Maar aan naar huis gaan wil ik nu liever nog even niet denken. Vandaag spendeer ik in Milaan en ik hoop zondag en maandag nog wat zonnestralen te vangen, maar het wordt kennelijk echt tijd om naar huis te gaan, want het weer wordt hier minder en ik hoorde dat in Nederland de zon gaat schijnen? Verlicht de pijn wel ietwat moet ik zeggen.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

20 Reacties

 1. Suusje Q.
  juli 21, 2012 / 12:12

  Nice blogje! Lekker meedromen…

 2. juli 21, 2012 / 12:24

  Hahaha, jou vakantie verhalen zijn altijd wel leuk. Het klinkt lekker ontspannend, mmm. Geniet ervan! Ik word er wel jaloers van haha. Oh en dat jij zoveel eet mag best… je rent al die kilootjes er weer af. ;p

 3. juli 21, 2012 / 12:57

  Haha heerlijk al dat eten. Ik krijg er helemaal trek van!

 4. juli 21, 2012 / 13:29

  Klinkt zo leuk! Ben nu een lastminute aan het zoeken om toch nog een paar daagjes naar Milaan (of Rome?) te gaan.

 5. juli 21, 2012 / 14:39

  Wat een heerlijk verhaal weer! En inderdaad het gezicht van je moeder op die foto , haha echt heel grappig!

 6. juli 21, 2012 / 14:45

  Ahh jouw leventje daar klinkt zo heerlijk!

 7. juli 21, 2012 / 16:27

  Je zou raar opkijken als je bezoekers je echt kwamen opwachten op Schiphol met spandoeken, hahaha :-)

 8. juli 21, 2012 / 17:20

  leuk verhaaltje!!

  Waarom vlieg je eigenlijk eerder terug?

  Of blijven je ouders niet langer?

 9. Phine
  juli 21, 2012 / 17:40

  Wat een leven daar… klinkt zo goed! Mmh, vooral die ijsjes…

 10. Esther
  juli 21, 2012 / 18:37

  Oh ik zou moddervet worden, ik ben jaloers haha

 11. juli 21, 2012 / 19:48

  Mijn eigen gebrek aan vakantiegevoel dit jaar wordt weer helemaal opgeheven door dit droomblogje. Hmmm.

 12. juli 21, 2012 / 20:09

  Ik hoop niet dat het weer in Italië minder wordt, want ik ga er over een week heen, naar Lazise. Haha! :) Succes alvast met je terug reis. :)

  • Annemerel
   Auteur
   juli 22, 2012 / 10:47

   Ooooh boeh! Maar volgens mij valt het allemaal wel mee, alleen dit weekend veel onweer, maar dat heeft ook wel wat!

 13. juli 21, 2012 / 20:10

  Begrijp het gevoel helemaal, als ik het zo hoor zou ik er met liefde nog een weekje of drie blijven. Heerlijk weer, lekker eten en dan kom je terug naar Nederland. =]

 14. juli 21, 2012 / 20:50

  Eten en vakantie gaan hand in hand wat mij betreft ;) klinkt heerlijk allemaal!

 15. juli 22, 2012 / 19:48

  yumyum!! :)

 16. juli 23, 2012 / 12:02

  Hmm nu heb ik ook zin in italiaanse koekjes en spaghetti!

 17. juli 23, 2012 / 19:11

  Haha op vakantie eet ik ook altijd meer! Da’s normaal hoor… denk ik :p

 18. juli 23, 2012 / 22:10

  Haha leuke foto’s!

 19. augustus 4, 2012 / 14:57

  Leuk blogje Annemerel! Ik ben ook een echte eter, kan niet zonder lekker eten :D vooral chipsss