SNAPSHOT DIARY: 22/3

 photo Collages5.jpg


 photo Desktop193.jpg

Good morning! Lekker geslapen vannacht, ik denk dat dat glas wijn echt zijn werk gedaan heeft. Ik heb mijn medicijnen niet eens geslikt. Kreeg codeïne voorgeschreven, dat is geen oplossend middel, het zorgt er alleen voor dat de hoest onderdrukt wordt. Dus mijn idee was, ik ga het pas nemen op het moment dat ik echt heel de tijd aan het hoesten ben, anders neem ik het niet. Viel gelukkig reuze mee vannacht. Was ook gewoon echt heel erg moe toen ik in bed stapte.

Na mijn ontbijt (yoghurt met muesli en twee koppen koffie) werden we om kwart voor acht opgehaald met een taxi om te gaan toer-skiën. De dokter had gisteren gezegd dat het misschien niet heel verstandig was om dat te gaan doen, maar ik had zoiets van… ja hoe vaak in je leven kun je dat doen, ik voel me goed (echt waar, ik voel me prima!), waarom niet?

 photo Desktop193.jpg

Ik heb een keer eerder in mijn leven op toerski’s gestaan. Dat zijn ski’s die op het eerste gezicht heel erg op normale ski’s lijken, maar ze hebben andere bindingen, bindingen die je op verschillende standen kunt zetten. Als je de berg oploopt zitten alleen je tenen vast aan de ski’s en kun je je ski’s een beetje met klapschaatsen vergelijken, ook zitten er dan vellen onder je ski’s zodat je niet naar achter glijdt. Als je dan boven bent kun je naar beneden skiën, je haalt de vellen eruit en klikt ook de hiel van je schoen vast in de binding.

Je kunt toerskiën op normale pistes, maar het leukste is natuurlijk om naar een gebied te gaan waar je geen liften en andere mensen hebt, midden in de natuur. We mogen van onze gids kiezen wat we willen, je begrijpt wat wij gekozen hebben neem ik aan, back country skiing!

 photo Desktop193.jpg

Het is zo mooi, het is zo zwaar, na een paar uur lopen voel ik iedere spier in mijn lichaam. Als het vlak is valt het nog wel mee, maar als het steil wordt, moet je echt je hele lichaam gebruiken om naar boven te komen. Althans, IK moet mijn hele lichaam gebruiken. Op een gegeven moment heb ik echt zo’n ’35 kilometer marathon momentje’, maar ik weet dat we bijna boven zijn, dus ik ga door. Natuurlijk. Want wat is mijn andere optie? In mijn eentje naar beneden skiën? Not gonna happen, ik heb geen flauw benul waar ik ben en waar ik naartoe moet.

 photo Desktop193.jpg

Yes we made it!!!!

Nu is het tijd om de bindingen van de ski’s op de skistand te zetten en de vellen van onze ski’s te halen, want nu gaan we dus skiën.

 photo Desktop193.jpg

Dat was nog wel een dingetje hoor, want de sneeuw was echt beroerd. Het was niet echt sneeuw meer, het was meer een soort van bevroren water. Daarnaast waren er ook hele stukken waar geen sneeuw meer lag, daar moesten we dus super voorzichtig overheen. We hebben een waterval doorkruist (vraag me niet hoe), we hebben over stenen geskied (lijkt me goed voor de onderkant van de ski’s) en over gras en modder. En de sneeuw die er lag was dus ook niet de sneeuw waar ik normaal gesproken graag op ski. Maar hé, we zijn zonder hele erge kleerscheuren beneden gekomen en het was ZO gaaf!

Met de auto rijden we het laatste stukje terug naar de bewoonde wereld. Maar gadverdamme wat een afschuwelijk nieuws uit Brussel. Ik kan en wil dit niet begrijpen. Het is zo bizar, tijdens de ski tour waren we vier uur lang helemaal alleen, de natuur was zo mooi, ik vond de wereld zo mooi. En dan lees je dat nieuws en dan denk je, de wereld is verrot. Mijn gedachten zijn bij alle betrokkenen.

 photo Desktop193.jpg

Dit is onze gids Markus. Hij is een van de 600 officiele berggidsen in Oostenrijk. Naast zijn werk als berggids is hij ook meubelmaker, hij maakt meubels van speciaal ‘gezond hout’. De meubels die hij maakt zijn gemaakt van hout dat goed voor je gezondheid is. Heel bijzonder, maar na zo’n dag in de natuur geloof ik maar al te graag dat hout heel goed voor je gezondheid kan zijn. Mocht je meer over zo’n gezond-bed willen weten, dan kan dat hier.

Na het toer-skiën gaan we naar Hotel Mama Thresl om te lunchen. Ik heb daar op Instagram heel veel van gezien en het ziet er zo goed uit, dat ik er echt heel graag een keer wil kijken. Het hotel in Leogang is nu iets meer dan een jaar geopend en is een van de mooiste hotels die ik ooit gezien heb.

 photo Desktop193.jpg

Zoals ze bij Mama Thresl zeggen, ik voel me hier thuis!

We slapen hier helaas niet (maar dat gaat vast in de toekomst nog wel een keer gebeuren), maar we gaan hier wel lunchen. Ik ga voor een Flammkuchen met mango, tomaat en gamba’s. Zo ontzettend lekker. En best wel gezond voor Oostenrijkse begrippen, toch? Ik heb alle reacties op mijn ‘ongezonde’ eetpatroon heus wel gelezen gisteren, maar wat kan ik er over zeggen. Het is ontzettend lastig om op wintersport gezond te eten, er staat vrijwel nooit iets gezonds op de kaart en als dat er wel staat is het niet vullend genoeg (ik heb hier altijd honger) of is het gewoon echt niet lekker. In de supermarkt zien de meeste groenten en fruit er ook niet al te lekker uit. En daarnaast ik slaap op hotelkamers zonder keuken of koelkast, dus iets voor mezelf koken is ook niet echt mogelijk. Ik eet wel iedere dag een banaan, maar ja ik weet ook heus wel dat je daar de oorlog niet mee wint. Ik probeer gewoon een gezonde keuze te maken op het moment dat dit mogelijk is en als het lastig is, dan doe ik daar niet te moeilijk over. Ik heb niet het idee dat die keelpijn nu komt doordat ik de afgelopen tijd teveel frituur gegeten heb, wellicht was mijn weerstand wat hoger geweest als ik extreem gezond geleefd had, maar was ik dan gelukkig geweest, I don’t think so! En nogmaals, dat hoesten dat is echt niet het einde van de wereld. Ik kan er prima mee leven.

 photo Desktop193.jpg

Na de lunch ga ik een paar uurtjes werken op mijn hotelkamer, daarna lopen we naar het centrum voor een glas wijn en avondeten. Ik ga voor de noedels met gamba’s en groenten (ja dat laatste lees je echt goed). De broccoli en wortel die door de noedels zaten waren niet overdreven veel. Wel heel erg lekker trouwens!

 photo Desktop193.jpg

Na het eten weer naar de hotelkamer om een Instagram video te bewerken die ik deels vanmorgen heb opgenomen en deels op de piste. Het is voor een samenwerking met een merk, als ‘ie goedgekeurd wordt binnenkort online. Als ‘ie niet goedgekeurd wordt dan is dit alles dat jullie hiervan zullen zien ;-).

Half elf, time for bed! Morgen weer lekker de hele dag skiën en het begin van Dutchweek Saalbach! Super veel zin in.

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. maart 23, 2016 / 12:10

  Die muts en zonnebril staan samen zo leuk! Goed hoor dat je wat groente op hebt ;-)

 2. Tessa
  maart 23, 2016 / 12:47

  Je hebt een keuze gemaakt om een marathon te lopen en om veel te gaan skieen. Je hebt veel ervaring met marathons lopen en het trainen hiervoor. Als geen ander ken je je lichaam. Het beeld dat jij laat zien is dat er weinig anders dan vette hap wordt geconsumeerd. Dit is jouw keuze, want dat weet je als je op wintersport gaat.
  Je hoeft je voor niemand te verantwoorden. Alleen naar jezelf toe. Blijf dichtbij jezelf.
  Het is jouw lijf, jouw leven, jouw blog.
  En soms zijn er ook nadelen van zoveel te delen over je leven op het internet.

 3. maart 23, 2016 / 12:57

  Ach Annemerel laat mensen toch lekker, je kent je eigen lichaam het best en ik eet altijd redelijk “crazy healthy” en heb toch echt 3 weken plat gelegen met de griep.. voeding is belangrijk maar zeker niet alles! Die tourskie tocht zal wel ZWAAR zijn geweest, ik heb dat een keer gedaan en ben toen echt DOOD gegaan haha ik kan je ’35 momentje dan ook helemaal mee leven..

 4. maart 23, 2016 / 12:58

  Ach joh, volgens het nieuwste voedingsadvies moet je 250 gram groente per dag eten. Da’s niet eens zo heel veel ;)

  Al jouw wintersportverhalen maken dat ik maar eens een skilesje ga nemen! Misschien dat ik dan volgens seizoen stoer genoeg ben om het op een echte berg te proberen… Misschien.

 5. Jessica
  maart 23, 2016 / 12:59

  ‘Ik eet wel iedere dag een banaan, maar ja ik weet ook heus wel dat je daar de oorlog niet mee wint.’
  Hahahha you go girlll! Ik vind je hilarisch en waardeer het dat je zo eerlijk bent.
  You gotta shake it off.

 6. Tammy
  maart 23, 2016 / 13:09

  Annemerel, ik vind het heerlijk verfrissend dat je geen obsessieve fitgirl bent en ook durft te genieten van ongezonder eten op z’n tijd. Blijf vooral doen waar JIJ blij van wordt en wat bij jou past. Ik heb nooit iets met wintersport gehad, maar door jouw snaps vind ik het toch wel zo z’n charmes hebben haha. Fijne dagen nog daar!

 7. Danielle
  maart 23, 2016 / 13:18

  Kind wat heb jij een heerlijk leven! Doe wat ge wilt, de mensen kletsen toch ;) En de meeste mensen zouden maar wat graag hun gezonde avondeten opgeven voor wat weken in de sneeuw!

 8. Rebecca
  maart 23, 2016 / 13:25

  Haaaa, heerlijk jouw reactie op dat negatieve commentaar! Daarbij heb ik nu super veel trek in flammkuchen, heerlijk zijn die. Geniet er nog van! :)

 9. Margaretha
  maart 23, 2016 / 13:50

  Die flammkuchen! Oh daar heb ik nu spontaan trek in… en er zit fruit op, hartstikke gezond ;)
  (Misschien de volgende keer ff een potje multivitamines mee, Oostenrijk staat niet nu eenmaal bekend om de grote hoeveelheden groente)

 10. Anne
  maart 23, 2016 / 14:19

  Vind je het heel gek dat je zoveel moet hoesten en last van je keel hebt, als je zelfs in de winter in blote buik rond blijft lopen?! Ik heb me er al meerdere keren over verbaasd dat je zo’n groot stuk buik ziet op je outfit foto’s…

 11. maart 23, 2016 / 14:35

  Oh man, ik vind het juist maar wat fijn om te zien dat je niet moeilijk doet om een frietje meer of minder. En wintersport staat dus eigenlijk gelijk aan ongezond eten? Jeetje, het gaat me steeds meer aanstaan haha!

 12. Marieke
  maart 23, 2016 / 15:00

  He Annemerel, je hoeft je echt niet te verantwoorden hoor!

  Kunnen we met z’n allen niet afspreken dat we alle negatieve commentaren gewoon NEGEREN? Lekker laten gaan, niet op reageren…Dan waait het vanzelf wel over.

 13. Rieke
  maart 23, 2016 / 15:12

  Ik heb me even uitgeleefd bij de reacties van gisteren. Fijn dat je het met humor en Oerhollandse nuchterheid ziet. Eet smakelijk!
  Oh en meine gute, die ski Tour lijkt me awesome maar zwaaaaaaaar!! Cool dat jullie t gedaan hebben!

 14. BIANCA
  maart 23, 2016 / 15:24

  Ik eet op vakantie nooit gezond…..Daar is mijn vakantie voor. Ik sport dan wel maar gezond eten, nee dat gaat weer na de vakantie.

 15. Sanne
  maart 23, 2016 / 16:49

  Ik vind het juist leuk om jou te volgen, omdat je niet zo obsessief met gezond eten bezig bent. En kom op, als ik op die vakanties was dan zou ik mezelf ook volgooien met apfelstrüdel. Zoooo lekker!

 16. Elise
  maart 23, 2016 / 16:56

  Ik reageer meestal niet op blogs, maar nu weer wel. Ik volg je blog al heel lang dus ik kan me toch wel een fan noemen.
  Trek je niets aan van al die reacties Annemerel, ik vind het net knap dat je als “publieke figuur” ook toont dat gewone mensen ook wel eens zondigen. Ik denk dat er heel veel volgers zich door jou net niet schuldig voelen als ze ook eens een vette hap eten, en dat is een hele prestatie. Geniet gewoon verder van het leven en alles wat dat leven te bieden heeft, want dat mag je! (ben als Belgje precies een beetje emotioneel vandaag na de aanslagen, maar het is wel gemeend!)

 17. Iris
  maart 23, 2016 / 17:01

  Ik hou van jouw blog en met name de snaps! Genieten elke dag

 18. Kate
  maart 23, 2016 / 17:17

  GELUKKIG heb je groenten gegeten! ;) Nu word je nooit meer ziek en loop je automatisch een wereldrecord op de volgende marathon.

 19. J
  maart 23, 2016 / 17:27

  Hee Annemerel, je helpt mij juist enorm! Blijf vooral jezelf en ik volg je juist zo trouw omdat je juist niet zo obsessief met eten bezig bent etc. Fijne tijd nog verder in de sneeuw!

 20. Marieke
  maart 23, 2016 / 17:34

  Zoals een aantal anderen voor mij al zeiden: trek je niks aan van al die negativiteit! Maar aan je heerlijk nuchtere reactie te zien gaat dat vast lukken :-) Ik vind het altijd alleen maar leuk om te zien dat jij ook gewoon een mens bent en op vakantie lekker geniet van eten (zoals het hoort)!

 21. Ilse
  maart 23, 2016 / 21:06

  Leef gewoon je leven zoals je het wil en je weet wat het beste is voor je lichaam. En geniet er nog even van! En wat staat die muts en bril je leuk.

 22. Eveline
  maart 23, 2016 / 22:01

  Gelukkig is de helft van je lezeressen diëtist of dokter, hoef je nooit meer langs. De diagnoses worden zo voor je gesteld. Verkoudheid ontstaat natuurlijk door een blote buik in huis en om voedseladvies zul je ook nooit meer verlegen zitten. Misschien kunnen ze er een boek over schrijven. Mazzelaar ben je toch An met de hulp van al deze deskundigen ;-) Ik zou elke dag een blog maken waarin je alleen maar foto’s plaatst van broccoli, andijvie of een wortel bijvoorbeeld. Kussss

 23. Anja
  maart 23, 2016 / 23:10

  Ik heb nog nooit iets gezonds gegeten op wintersport!!! En ik krijg in de loop vd week altijd steeds meer honger…tja dat hoort er nou eenmaal bij en je skied het er de volgende ook zo weer af. Lekker van genieten zou ik zo zeggen!!

 24. Noor
  maart 24, 2016 / 08:44

  Ik vind het juist leuk dat je de balans laat zien tussen gezond (eten&bewegen) maar ook lekker kunnen genieten (zeker op vakantie)!