BEAUTY: Skincare update

 photo IMG_4808.jpg

Ik durf het eigenlijk nog steeds niet hardop te zeggen, maar mijn huid ziet er op dit moment beter uit dan het er in tijden heeft uit gezien. Ergens in november vorig jaar ontstond er wat ellende op mijn kaaklijn en die ellende die zette zich eigenlijk de hele winter voort. Van die dikke onderhuidse klootzakken, niet alleen op mijn kaak, maar ook op mijn kin. Daarnaast had ik ook last van kleine bultjes die mijn huid er heel onrustig uit lieten zien.

Het veranderde eind april, toen ik samen met mijn zusje naar Oostenrijk en Italië ging. Eerst dacht ik dat het te maken had met het feit dat ik daar geen eieren at, maar inmiddels eet ik wel weer regelmatig eieren en mijn huid ziet er nog steeds prima uit. Zeker voor mijn doen. Inmiddels heb ik een nieuwe theorie gevonden, eind april begon ik namelijk ook een ander micellair water te gebruiken, met olie. Daarnaast voegde ik Estée Lauder’s Advanced Night Repair aan mijn routine toe en ik denk dat dat ook geholpen kan hebben omdat dit er voor zorgt dat mijn huid beter vocht vast kan houden.

 photo IMG_9889.jpg

OK, dit is mijn huid nu. Ik draag hier – duidelijk – make-up, maar ik denk dat je ook wel goed kunt zien dat mijn huid redelijk glad is. De make-up die ik draag is trouwens van Jetske Ultée en daar ben ik heel blij mee. Moet het alleen iets langer gebruiken voordat ik echt een oordeel kan geven vind ik.

Maar goed, wat gebruik ik nu! Een update!

Garnier Skin Active Micellair Reiningswater
Hiermee haal ik de make-up van mijn ogen en van mijn gezicht. Het is echt ontzettend zacht voor je huid en als ik het gebruikt heb voelt mijn huid heel vol en fris aan.

Uncover Cleanser voor de normale tot vette huid
Daarna reinig ik mijn gezicht nog met de cleanser van Jetske Ultée voor de normale tot vette huid. Volgens mij is dit niet persé nodig als je micellair water gebruikt, maar het werkt voor mij, dus daar ga ik niets aan veranderen.

Uncover Exfoliant voor de normale tot vette huid
De exfoliant gebruik ik niet meer iedere dag, maar zo’n drie tot vier keer in de week. Deze zorgt ervoor dat mijn huid ‘jonger’ en ‘egaler’ wordt. Het vermindert ook kleine pigmentvlekjes (die ik heb overgehouden aan acné). De reden dat ik dit niet meer iedere dag gebruik is omdat ik nu ook een ander serum gebruik en ik wil mijn huid geen overdaad aan producten geven.

Duac Acné Gel
Ik zeg wel heel de tijd dat het super goed gaat met mijn huid, maar ik heb nog steeds wel puistjes. Ze zijn op dit moment alleen niet zo diep als een paar maanden geleden en het is er steeds maar één of twee, die na twee dagen weer weg trekken. Op die puistjes smeer ik een dun laagje Duac Acné Gel. Dat is een combinatie van benzoylperoxide en antibiotica. Afgelopen winter smeerde ik dit op mijn hele gezicht, maar daar werd mijn huid niet ontzettend vrolijk van (het werd erg droog). Dus nu gebruik ik het alleen nog als spot treatment.

Estée Lauder Advanced Night Repair
Dit is mijn aller eerste flesje van ANR, maar ik heb in het verleden wel heel veel proefjes gehad. Smeerde het alleen nooit iedere dag, wat ik nu dus wel iedere avond doe en op de ochtenden dat ik geen exfoliant gebruik. ANR zorgt volgens Estée Lauder voor een betere vochtbalans in de huid en ik heb het idee dat dat wel klopt want mijn huid lijkt een stuk minder vochtarm.

Uncover Moisturizer voor de normale tot vette huid
Deze moisturizer van Jetske Ultée gebruik ik al meer dan twee jaar en ik geloof niet dat daar snel verandering in zal komen. Hij irriteert mijn huid niet, er zitten alleen actieve bestanddelen in (dus geen parfum!) en hij smeert erg lekker.

Kiehl’s powerful strength line reducing eye brightening serum
Mijn nieuwste aanwinst, een oogcrème van Kiehl’s die de fijne lijntjes en donkere kringen aan moet pakken. Of het werkt? Ik durf het na een week gebruiken nog niet met zekerheid te zeggen. Psychologisch werkt het in ieder geval wel heel goed.

Uncover Suncare SPF 30
En tot slot, zonnebrand met factor 30 speciaal voor het gezicht van Jetske Ultée. De enige zonnebrand waarvan ik zeker weet dat ik er geen acné van krijg. Hij ruikt misschien niet zo lekker als de zonnebrand van Lancaster of Garnier, maar daar tegenover staat dat er dus geen parfum in zit, waardoor mijn huid niet geïrriteerd wordt. Als ik naar buiten ga en de zon schijnt draag ik deze sowieso. Ook als ik ga hardlopen, juist als ik ga hardlopen eigenlijk.

Best een heleboel producten dus. Maar het lijkt te werken en zo lang er niet weer een uitbraak ontstaat, ga ik hier niets aan veranderen. Die uitbraak komt wel weer, daar ben ik na bijna tien jaar acné wel van overtuigd. Maar dat moment gaan we dus zo lang  mogelijk proberen uit te stellen. Keep you posted!

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. juli 2, 2016 / 12:59

  Altijd leuk om te lezen dit soort posts! Ik ben nog steeds groot fan van Garnier’s micellair water <3 Verder is een vriendin van me, die promoveert in farmacie, helemaal weg van Kiehl's omdat ze gelooft dat dit één van de weinige consumentenmerken is die daadwerkelijk wat met de huid (kan) doen. Denk dat ik er binnenkort ook maar eens het één en ander ga inslaan, al is het wel prijzig! Enjoy Italy!

 2. Linda
  juli 2, 2016 / 13:24

  Fijn dat het beter gaat met je huid Annemerel! Ik heb na jaren rotzooien ook eindelijk de juiste producten gevonden. Ik gebruik nu standaard de Garnier Micellair water, eigenlijk altijd de roze fles, maar wil nu die van jou ook zeker proberen. En daarnaast de La Roche Possay Effectar Facewash en DUO+ creme, echt een super fijne creme! Heb jij wel eens producten van La Roche geprobeerd? Zeker een aanrader!

  Ps. Heb je de Hymn for the weekend – Seeb remix al geluisterd?

 3. CarlijnD
  juli 2, 2016 / 14:33

  Fijn zeg zo’n rustige huid! Ik ben net vorige week overgestapt naar de producten van Jetske Ultee, ben benieuwd! Ik gebruik ook de Toner , vind jij die niet fijn?

 4. juli 2, 2016 / 15:19

  Ik vind dit altijd zo fijn om te lezen, soms vraag ik me namelijk echt af of ik het allemaal wel goed doe hihi. Mijn huid is zo wisselvallig maar met Angels On Bare Skin van Lush redelijk onder controle te houden.

 5. Ilse
  juli 2, 2016 / 15:25

  Wat fijn dat je huid het zo goed doet! En misschien toch eens wat van Jetske Ultee proberen.

 6. Krista
  juli 2, 2016 / 17:21

  Ah dat is wel een heel recept, ik had gehoopt op één geheime truc maar dat was ook te mooi om waar te zijn geweest :P Wat betreft huidverzorgingsproducten moet iedereen denk ik echt zelf uitvinden wat voor hem/haar werkt.. Maar misschien ga ik wat van deze producten proberen.

 7. juli 2, 2016 / 19:37

  Goed om te lezen! De producten van Jetske Ultée ken ik nog helemaal niet, ziet er goed uit en klinkt prima. Heel erg benieuwd naar!

 8. juli 2, 2016 / 21:39

  Zorgt dat michellair water er niet voor dat je huid vetter wordt dan? Dat zou mijn angst een beetje zijn.. Wel super fijn dat het nu zo lekker rustig is!

 9. juli 3, 2016 / 22:39

  Altijd interessant om te lezen welke huidproducten andere gebruiken! Ik merk dat mijn acne heel goed reageert op olie-vrije producten. Heb nu de lijn van Yves Rocher en die bevalt erg goed. Daarnaast gebruik mijn zonnecreme als dagcreme (op aanraden van de huidtherapeut). Ik wil je graag aanraden om altijd een zonnecreme op je gezicht te smeren, ook als je alleen maar binnen werkt. De UV-straling gaat namelijk gewoon door glas heen en kan dus zo evengoed je huid beschadigen.
  Heel veel plezier in Italië!!

 10. Inneke
  juli 4, 2016 / 09:12

  Oh, goed dat het voor jou werkt! dat is het allerbelangrijkste hé.
  Iedereen zijn ritueel ziet er natuurlijk anders uit, want iedere huid is anders.

 11. Sanne
  juli 4, 2016 / 14:25

  Hi Annemerel,

  Zou het misschien ook iets met je acai bowl te maken kunnen hebben? Omdat er in acai zoveel anti oxidanten zitten? Maar hoe dan ook, fijn hoor!!! I know the feeling… ;)

 12. Nadia
  juli 4, 2016 / 18:35

  Ik heb ook een erg onrustige huid dus vind dit een fijn artikel, kan fijn wat inspiratie qua producten opdoen!Gelukkig gaat het met jouw huid nu goed.