BEAUTY: Schone Gezichten Week

 photo IMG_1721.jpg
Deze week is door Garnier gebombardeerd tot Schone Gezichten Week. Misschien hebben jullie vanmorgen mijn Instagrampost hierover wel voorbij zien komen (die was gesponsord, deze blog niet!), maar ik wilde hier op mijn blog toch nog even iets dieper op ingaan. Omdat ik het zo’n belangrijk onderwerp vind.

Ik was een jaar of tien toen ik begon met het reinigen van mijn gezicht. Iedere ochtend, iedere avond. Niet omdat ik make-up droeg, maar omdat mijn moeder dat deed, omdat mijn oma dat deed en omdat ik ook graag volwassen wilde zijn. Puistjes had ik tot mijn achttiende vrijwel nooit, totdat mijn hormonen op hol sloegen, dat heeft niets te maken met het reinigen van mijn gezicht. Ik weet nog wel dat ik een jaar of twintig was, hopeloos omdat mijn gezicht onder de pukkels zat, ik werd opgemaakt door iemand bij de MAC Counter in de Bijenkorf en er werd me doodleuk verteld dat ik wel iedere dag mijn gezicht moest schoonmaken. Je moest eens weten, dacht ik toen. Maar ik had geen zin om de discussie aan te gaan.

Ik reinig mijn gezicht twee keer per dag. Ook als het vijf uur ’s ochtends is en ik eigenlijk een glas wijn teveel gedronken heb. Wilde ik vroeger nog wel eens vergeten om mijn tanden te poetsen, mijn gezicht reinigen vergat (en vergeet) ik nooit. Nee, het zorgt er niet in alle gevallen voor dat je geen onzuiverheden krijgt, hormonen en voeding hebben ook een belangrijke invloed op je huid, maar ik wil me niet voorstellen hoe mijn huid er uit zou zien als ik het niet zou schoonmaken.

Mij favoriete schoonmaakproduct van het afgelopen half jaar is het micellair water van Garnier met olie. Ik gebruik dit in combinatie met mijn cleanser van Jetske Ultée. Mijn huid lijkt minder droog en vochtarm en ik heb minder puistjes. Dit kan natuurlijk komen doordat mijn hormonen wat rustiger zijn en ik iedere ochtend ontbijt met soja yoghurt (schijnt te helpen), maar ik denk dat dit product er ook zeker mee te maken heeft, het zorgt er namelijk voor dat mijn huid minder droog en vochtarm is. Als je huid vochtarm is wordt de natuurlijke barrière van je huid aangetast waardoor onzuiverheden meer kans hebben.

Op dit moment ben ik voor het eerst in tijden weer eens blij met mijn huid. Ik durf zelfs de deur uit zonder BB cream en concealer. Ik bereid me nog steeds voor op het feit dat dit wellicht niet voor altijd is en dat het ieder moment weer fout kan gaan, maar zolang mijn huid er goed uitziet geniet ik daar van.

Ik wil je uitdagen ook een foto van je schone gezicht te plaatsen op Instagram. Maar ik begrijp heel goed dat wanneer je niet zo blij bent met je huid, je dit liever niet doet. Zou het extra cool vinden als je da wel doet, ik deed het twee jaar geleden ook. Hoewel je er ook mag zijn met onzuiverheden, hoewel ik wil gillen dat je je niet hoeft te schamen voor je acné, weet ik ook dat je je er ontzettend rot over kunt voelen. Tegen jullie wil ik zeggen, je bent mooi en geef nooit op.

Reinig jij je huid twee keer per dag? Waar maak jij je gezicht mee schoon?

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. nettelie
  augustus 29, 2016 / 12:12

  Ik reinig mijn huid ook ’s ochtends en ’s avonds, en een keer extra als ik heb gesport. Sinds ik ‘Detox je huid’ heb gelezen, gebruik ik helemaal geen standaardhuidverzorgingsproducten meer. Ik reinig mijn gezicht met water (ja, daar wordt ie ook schoon van), en als ik heb gesport of make-up heb gedragen gebruik ik een zelfgemaakte mix van castillezeep, jojobaolie en een paar druppeltjes tea tree. Dat gebruik ik trouwens ook in de zomermaanden, omdat ik dan wat meer zweet en meer buiten ben en mijn huid daardoor viezer wordt (uitlaatgassen, e.d.). Ik heb mijn gezicht ook altijd gereinigd sinds ik een jaar of 12 was, en de enige keer die ik me kan herinneren dat ik met make-up op ben gaan slapen was toen ik een onenightstand had :’D Helaas mocht mijn reinigingsritueel ook niet baten: ik kreeg ernstige acne. Ik heb daarvoor uiteindelijk Roaccutane moeten slikken, en hoewel ik heel blij ben met het resultaat, heb ik na afloop mijn huid plechtig beloofd hem nooit meer zoveel geweld aan te doen. Als moisturizer gebruik ik trouwens extra vergine olijfolie (yep, die je ook in de sla doet) en als bodylotion een zelfgemaakte mix van plantaardige oliën en shea butter. That’s it! Ik bespaar honderden euro’s door geen huidverzorgingsproducten meer te kopen die mijn huid sowieso altijd meer kwaad deden dan goed, en mijn huid heeft er nog nooit zo gehydrateerd en goed doorbloed uitgezien. Hoera!

  • september 1, 2016 / 11:35

   Doordat mijn hormonen op hol zijn beginnen slaan na het stoppen met de pil en het veranderen naar een koperspiraaltje zonder hormonen, ook enorm last van acné beginnen krijgen!!!
   Na een jaar was ik die pukkels echt beu en nu neem ik ook roaccutane. Hopelijk helpt het en krijg ik erna niet opnieuw last. Wat leuk dat jij zelf je huidverzorging maakt. Dat heb ik nog niet geprobeerd :-)

 2. nettelie
  augustus 29, 2016 / 12:14

  O, en eens per week exfolieer ik of doe ik een maskertje op. Ook allemaal zelfgemaakt, met ingrediënten als klei, zeezout, kaneel, rijstemeel, cacao, olijfolie, etc.

 3. Ilse
  augustus 29, 2016 / 13:45

  Ik reinig mijn huid ook twee keer per dag. Ik heb in mijn tienerjaren er erg last van gehad en voelde me ook heel erg onzeker door. Ik merkte toen ik op mijn voeding ging letten dat mijn huid niet tegen sommige dingen kan en nu heb ik af en toe wat onzuiverheden (kan ook komen door die ene week).

 4. Irene
  augustus 29, 2016 / 14:30

  Zelf reinig ik alleen met kokosolie en water. Op mijn huid gebruik ik alleen oogmake-up, geen (of heel zelden) foundation. Zodra ik meer met mijn huid ga doen en er spul op ga smeren, merk ik dat die alleen maar onrustiger wordt.

 5. Chantal
  augustus 30, 2016 / 01:04

  Ik had deze laatst laten staan juist omdat er olie in zit en ik snel last heb van een vette huid en onzuiverheden. Maar misschien moet ik deze dan toch eens testen!

 6. september 1, 2016 / 11:37

  Hey Annemerel !
  Hoe ben je van je acné afgeraakt?
  Ik ook enorm last van sinds ik ben gestopt met de pil. Mijn hormonen zijn dus ook volledig op hol aan het slaan. Zelfs mijn haar is niet meer zo sluik als vroeger. Na een jaar onder de pukkels te zitten, ben ik naar de dermatoloog gegaan en zij heeft mijn roaccutane voorgeschreven. Ik ben dit nu nog steeds aan het nemen. Hopelijk komt de acné niet meer terug als ik met de medicatie stop.

  Aan het reinigen kan het alvast niet liggen. Dit doe ik echt elke avond en ochtend.

  Groetjes Julie

  • Annemerel
   Auteur
   september 1, 2016 / 17:18

   Ik ben er nog niet helemaal vanaf maar het is een stuk minder. Ik slik sowieso niet de pil omdat ik daar slecht op reageer. Ik heb nog steeds geen goede verklaring waarom het beter gaat, denk dat het een combinatie is.