TAG: Run Baby Run

 photo RecentlyUpdated548.jpg

Het eerste dat ik zei toen Esmée me vorige week donderdag vertelde dat ze bezig was met een Work That Es Tag? “OMG, ik ben bezig met een hardlooptag”. Shit, dacht ik, lijkt mijn Tag dan niet heel veel op die van Esmée en lijkt het dan niet heel erg alsof ik Esmée na-aap?! Hmm… Gelukkig lijkt die van mij eigenlijk helemaal niet op die van Esmée. Deze is speciaal voor alle hardlopers (en ik weet dat dat er ERG veel zijn!).

– Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
Ik begon met hardlopen in juni 2006, bijna acht jaar geleden dus. Maar ik was niet meteen fanatiek, ik liep de eerste vijf jaar meestal zo’n drie maanden per jaar, de rest van de tijd deed ik helemaal niets. Zo jammer, want ik genoot echt wel van het lopen, maar dan kwam er weer een periode dat ik het heel druk kreeg en dan vergat ik mijn hardloopschoenen. Het duurde dan weer even voordat ik ze gevonden had.

– Waarom ben je (in eerste instantie) gaan hardlopen?
In eerste instantie ben ik gaan rennen omdat ik dacht dat het me een fabuleus figuur zou gaan geven. Nu is hardlopen goed om vet te verbranden, maar een HOT BODY krijg je er echt niet door. Althans, ik niet. Ik kwam er denk ik na een week al achter dat hardlopen niet alleen fijn is om ‘af te vallen’, het is ook heerlijk voor de geest. De afgelopen tweeënhalf jaar liep ik eigenlijk alleen maar omdat ik er gewoon heel erg van geniet en omdat ik train met het doel om mooie tijden te lopen. Die tijden.. konden me de eerste paar jaar gestolen worden, ik had ook helemaal geen apparaat om mijn afstanden en tijden te meten.

– Ben je altijd een hardloper geweest, of stond hardlopen voor jou gelijk aan steken in je zij?
Ik zeg altijd dat ik super onsportief was vroeger en tot op zekere hoogte is dat ook wel het geval geweest. Vooral in mijn puberteit. Maar ik ben eigenlijk altijd wel actief geweest. Skeeleren, tennissen, skiën, ik was altijd wel in beweging, behalve in mijn puberteit dan. Hardlopen stond wel altijd gelijk aan steken in mijn zij, maar ondertussen haalde ik wel altijd hoge scores met piepjestesten en de coopertest, zonder dat ik aan sport deed. Mijn basisschool lag op 500 meter van mijn huis, daar ben ik acht jaar lang rennend naartoe gegaan (wandelen is zeg maar niet echt mijn ding). Dus als ik lang ga graven dan moet ik toch bekennen dat er altijd wel iets van een hardloper in me heeft gezeten ;-).

– Loop je het liefste alleen of samen?
Ik loop het liefst alleen, maar voor de afwisseling vind ik het wel leuk om met (hardloop)vriendinnen, mijn zusje of mijn vader te rennen. Maar hardlopen is dan wel anders, ik heb bijvoorbeeld nog nooit een runner’s high gehad op het moment dat ik samen met iemand anders rende. Ik kan dan toch iets minder loslaten, iets wat ik juist zo fijn vind aan alleen rennen.

– Wat is je favoriete hardloopschoen?
Ik heb er op dit moment twee. Ze zijn allebei van Nike (goh, verrassend…). Voor lange afstanden ga ik voor mijn LunarGlides, voor iets kortere afstanden kies ik tegenwoordig voor mijn Flyknit Lunar 2’s. De eerste Flyknit Lunar vond ik niet zo lekker zitten met hardlopen, maar de opvolger is echt heel erg fijn, ik ben ook ineens veel sneller op die schoen. Hij is super licht maar heeft wel de demping van de LunarGlide!

– Waar loop je normaal gesproken?
Ik loop meestal door de duinen van Den Haag of Het Westland. Heerlijk, niet hoeven wachten voor stoplichten, rust… Behalve op zondagmiddag, want dan word je overreden door wielrenners.

– Wat is het gaafste rondje dat je ooit gelopen hebt (afgezien van wedstrijden)?
Ik vind dit een heel lastige vraag (ik heb hem zelf gemaakt, maar goed). In Monaco was ik voor het eerst op persreis en rende ik om 7.00u ’s ochtends met drie uur slaap langs de boulevard. Heel bijzonder. In Parijs liep ik langs de Seine en door Les Tuileries, ook zo’n wauw moment. In Italië heb ik langs het Gardameer een heerlijke route voor mezelf, langs het water, over boulevards, heerlijk. De laatste keer dat ik op wintersport was heb ik voor het eerst hardgelopen, ook dat was heel erg bijzonder. Zeker op de laatste dag toen het heel erg hard sneeuwde, alles wit was, en iedereen nog sliep. Hmmmm als ik het nu moet zeggen, ga ik voor die laatste. Misschien ook omdat die nog het scherpst op mijn netvlies staat.

– Wat is het grootste drama dat je onderweg hebt meegemaakt?
Ik ging een keer 20 kilometer in Italië lopen, langs het Gardameer, om 6.00u ’s ochtends begon mijn tocht. Maar… ik kon van te voren niet naar het toilet en liep dus met volle darmen. Na vijf kilometer voelde ik ze al, maar ik liep toch nog vijf kilometer verder. Toen ben ik omgekeerd en begon ik aan mijn laatste tien kilometer. Toen ik een benzinestation tegenkwam ben ik daar naar binnen gegaan en heb ik …. nou ja het was zo erg dat de trekker van het toilet het niet meer aankon. Ik heb het echt een aantal keren geprobeerd, maar ben toen keihard weggerend, in de hoop dat niemand mijn gezicht zou herinneren. Helaas was ik toen niet van de pijn af, na een kilometer moest ik alweer naar het toilet. Iedere keer als ik begon te rennen ‘daalde het in’. Wandelen was mijn enige optie. Dit was overigens niet de enige keer dat ik dit heb meegemaakt. Dit gebeurde me vrijwel iedere duurloop voor zo’n anderhalf jaar. Maar inmiddels weet ik een beetje hoe ik het zo goed mogelijk kan voorkomen. Genoeg drinken onderweg, havermout voor het rennen (zonder rozijnen!) en pas gaan rennen nadat ik anderhalf uur wakker ben zodat ik nooit meer met volle darmen hoef hard te gaan lopen. Ik probeer alleen imodium te gebruiken met wedstrijden en dan hooguit één.

– Heb je al wel eens een wedstrijd gelopen? Wat was je eerste wedstrijd?
Jaaa! Mijn eerste wedstrijd was de City Pier City in 2011. Ik had slechts acht weken getraind, ik moest toen echt bij 0 beginnen. Een wonder dat ik in zo’n korte periode een halve marathon kon rennen zonder geblesseerd te raken. Na de halve marathon (die ik 2.08.36 liep) had ik wel zoiets van… dit NOOIT meer. En ik verklaarde mensen die de hele marathon liepen voor gek. Hoe dingen kunnen veranderen..

– Als je al een wedstrijd hebt hardgelopen, wat is de mooiste wedstrijd die je ooit gelopen hebt?
Lastig! We Own The Night 2013 vond ik heel erg leuk, de sfeer was zo goed en ik liep met een heleboel vriendinnen. De marathon van Amsterdam was heel erg bijzonder omdat het mijn eerste marathon was en ik direct onder de vier uur liep, iets wat ik niet voor mogelijk had gehouden. Maar ja… wat overtreft de marathon in New York? Niets. Als ik echt moet kiezen ga ik voor New York!

– Doe je naast hardlopen ook nog andere sporten om je hardlooptraining te ondersteunen?
Ik fiets af en toe, maar niet vaak genoeg. Daarnaast probeer ik regelmatig een Nike Training Club work-out te doen, maar dat doe ik ook niet vaak genoeg.

– Wie of wat is jouw grootste inspiratie op hardloopgebied?
Ik word vooral geïnspireerd door mensen om me heen. Sneller wordende (hardloop)vriendinnen vooral. Ik ben competitief, ik wil dat ook. Maar ik word ook geïnspireerd door jullie, jullie aanmoedigingen, jullie verhalen over hoe jullie zelf zijn begonnen met hardlopen… Ik loop niet hard voor jullie, dat doe ik voor mezelf, maar jullie stimuleren me wel en het feit dat er mensen zijn die meekijken/leven inspireert mij om het beste uit mezelf te halen.

– Wat is jouw top 5 powersongs?
In random order:
– Armin van Buuren – This is what it Feels Like
– David Guetta + Sia – Titanium
– Ladytron – Destroy everything you touch
– The Script – Hall of Fame
– U2 – Elevation

– Wat is de langste afstand die je ooit gelopen hebt?
43,3 kilometer, de afstand die ik volgens mijn Nike SportWatch tijdens de Marathon van New York liep.

– Wat is jouw grootste doel op hardloopgebied?
Op dit moment is dat de Marathon van New York onder de vier uur finishen (liefst sneller dan 3.58.26). Voor de tien kilometer heb ik als doel een tijd onder de 45 minuten. Dat gaat me dit jaar met mijn blessure niet lukken, zonder blessure was me dat waarschijnlijk ook in zo’n korte periode niet gelukt. Maar als het goed is, is er voor mij ook nog een 2015, een 2016 en en en….

Wil jij de tag zelf ook invullen?! Super leuk! Laat het me (bijvoorbeeld via Twitter) weten, ik wil ze allemaal lezen!

Liefs,
Annemerel

Delen:

40 Reacties

 1. mei 9, 2014 / 12:08

  Leuk om zo eens je hele hardloopverhaal achter elkaar te lezen!

  Zo’n drama verhaal met naar de wc moeten is echt nog steeds mijn grootste angst op hardloopgebied.. ik vind het altijd al verschrikkelijk als ik na 10K moet plassen en er nergens een wc in de buurt is haha. Maar na een halve marathon heb ik nog steeds geen last van mijn darmen, dus ik ga er maar vanuit dat dat goed nieuws is!

 2. mei 9, 2014 / 12:17

  Ja deze is toch wel heel anders dan die van Esmée, erg leuk om het allemaal te lezen!

 3. mei 9, 2014 / 12:25

  Wauw, leuk om eens andere mensen over hun hardlopen te zien schrijven.
  Je hebt wel echt al op te gekke plekken kunnen hardlopen. Hopelijk kan ik dat ooit ook nog eens doen

  Liefs
  Michelle

 4. mei 9, 2014 / 12:30

  Leuk om jouw hardloopavontuur te lezen :) Heb echt respect voor je hoor, dat je het ten eerste DOET, ten tweede volhoudt en als laatste zulke goede resultaten hebt!

 5. mei 9, 2014 / 12:36

  Erg leuke tag heb je er van gemaakt! En kan me heel goed voorstellen dat New York echt de beste hardloopwedstrijd tot nu toe is geweest voor je! :)

 6. mei 9, 2014 / 12:59

  Leuke tag zeg! Zoals al gezegd is, leuk om alles uit je hardloopcarrière zo achter elkaar te lezen.

 7. mei 9, 2014 / 13:01

  Leuk om te lezen, ik ben ook een hardloopfreak dus wil deze vraagjes ook wel eens op mijn blog online zetten :)

 8. mei 9, 2014 / 13:03

  Wat leuk om ze meer te lezen over je ‘hardloopcarriere’!
  Ik zou hem zelf ook graag invullen, jammer dat hij niet helemaal bij mijn blog past. Moet even kijken hoe ik er een ‘kookt’ draai aan ga geven ;)

  Super leuk dat je al in zoveel landen hebt hardgelopen, kan me voorstellen dat dit mooie routes zijn die je nooit vergeet. Tot nu toe heb ik het alleen in Frankrijk gedaan, andere tripjes bleven de schoenen of keurig in de koffer, of ik haalde ze voor vertrek uit de koffer omdat hij toch te zwaar was ;)

 9. mei 9, 2014 / 13:05

  Leuke tag! Toevallig heb ik van de week een aantal vragen aan de hoofdredacteur van Runner’s World gesteld (al te lezen op mijn blog), zijn toch weer anders dan jouw vragen. Maar wel toevallig! Ik ga eens kijken of ik deze ook overneem!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 9, 2014 / 13:12

   Jaaaa ik zag al dat je hem geinterviewd had, wat cool! Ja het zijn wel een beetje de standaard vragen natuurlijk ;-)

 10. mei 9, 2014 / 13:07

  “In Italië heb ik langs het Gardameer een heerlijke route voor mezelf, langs het water, over boulevards, heerlijk.” Waar?! Het plan voor komende zomer is een road-trip door Italië en dus een stop bij het Gardameer. Tips?! :-)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 9, 2014 / 13:13

   Ik verblijf meestal in de buurt van Lazise, vanaf daar kun je (wel een beetje door de rimboe af en toe) langs het water en over de boulevards van de dorpjes lopen!

   • Nienke
    mei 9, 2014 / 20:10

    Ik wilde net vragen waar aan het Gardameer, want ik loop daar ook regelmatig hard! Wie weet kom ik je daar wel een keer tegen, wij hebben namelijk een huis in Lazise :) Heb er afgelopen zomer 4 maanden stage gelopen en moet wel zeggen dat het echt genieten is om ’s ochtends in alle vroegte eerst richting dorp te gaan en via het strand terug te lopen! Helaas is mijn max maar 5 km haha, heb daar vorig jaar voorjaar ook mijn eerste blessure opgelopen en ik heb er sinds vorige week weer last van..

 11. mei 9, 2014 / 13:07

  Ooh dit is echt een super leuke tag! Heel gaaf gedaan en deze ga ik zeker overnemen, leuk!

 12. mei 9, 2014 / 13:08

  Wat een leuke tag heb je gemaakt! :) Ben nog niet zo lang bezig, een flink halfjaar nu, maar ga ‘em binnenkort eens invullen! ^^

 13. mei 9, 2014 / 13:32

  Ik ben geen fanatieke hardloper en zit nog steeds in de opbouwfase. Maar ga m misschien wel overnemen. Leuke tag!

 14. mei 9, 2014 / 13:35

  Wat een leuke tag! Ik ga hem binnenkort invullen :)

 15. mei 9, 2014 / 13:43

  Hij is leeeeuk! Sta te trappelen om hem in te vullen :D

 16. mei 9, 2014 / 13:50

  Wat leuk om te lezen! Ik ben nu pas sinds kort begonnen met de Evy run. Ik moet er nog een beetje inkomen, maar ik vind het erg leuk om te doen!

 17. mei 9, 2014 / 13:51

  Jaa dit vind ik een leuke tag! Ik ga hem zeker invullen en zal het je laten weten wanneer hij online staat.

 18. mei 9, 2014 / 14:26

  Geweldig leuk om te lezen! Ik ga hem zeker overnemen!

 19. mei 9, 2014 / 15:34

  Ik ben zelf geen hardloper, maar ik vind je stukjes altijd heel inspirerend!

 20. Rosalie
  mei 9, 2014 / 15:54

  Hi Annemerel, hele leuke tag! Ik heb een vraagje over de We Own The Night in Amsterdam, hoe oud moet je zijn ? Ik kan het nergens vinden .. Heel veel succes met deze 3 wedstrijden!

  • mei 9, 2014 / 16:26

   16! Dankjewel!

 21. mei 9, 2014 / 16:01

  Leuke tag zeg! Wil hem ook gaan invullen, maar ga hem dan voor een andere sport gebruiken? Ik ben fanatiek wielrenster, is wil de vragen daarvoor aanpassen. Oké? Ik laat het weten wanneer deze online komt!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 9, 2014 / 17:29

   Tuurlijk, leuk! Laat me weten als je hem ingevuld hebt!

 22. mei 9, 2014 / 17:41

  Leuk om te lezen! Italië, Oostenrijk en Spanje vond ik allemaal heel mooi hardlopen. Op elke vakantie ga ik eigenlijk wel, verslaving :) maar het is ook zo mooi om de omgeving te ontdekken!

 23. mei 9, 2014 / 18:44

  Super leuke tag! Ik heb m met liefde van je overgenomen. Hij staat online!

 24. mei 9, 2014 / 20:02

  Leuke tag, mooi om te lezen over jouw hoogtepunten

 25. mei 9, 2014 / 20:38

  He ik heb net een runners tag geplaatst op mijn blog, maar hij is leuk om in te vullen voor over een tijdje!

 26. mei 9, 2014 / 21:03

  wat heb je hem leuk ingevuld, super leuk om te lezen!

 27. mei 9, 2014 / 23:02

  Heel erg leuk en inspirerend om te lezen! Ik ga je tag zelf ook absoluut invullen. Als ‘ie online staat laat ik het je weten.

 28. Karlijn
  mei 10, 2014 / 01:08

  Neee het eerste wat je zei toen ze dat vertelde was toch OH MY GOD DIE NEEM IK METEEN OVER WANT IK HEB NOG GEEN ARTIKEL VOOR VANDAAG! ;-)
  dat schreef je toen je haar tag invulde :)
  Ik vind jouw tag toch wel weer anders hoor! Leuke vragen verzonnen en interessant om te lezen, zelfs als je altijd al jouw hardloopstukjes al gelezen hebt!

 29. mei 10, 2014 / 09:57

  ah, annemerel, je bent zo fascinerend! :)

 30. mei 10, 2014 / 15:07

  Wat een leuke tag! Ik ga hem binnenkort ook invullen. :)

 31. mei 10, 2014 / 21:02

  Toffe tag! Ik loop nog niet zo heel lang, maar vond het toch erg leuk om de vragen te beantwoorden. En het lijkt me een leuk idee om dat over een half jaar of een jaar nog een keer te doen. Kan ik goed zien wat mijn vorderingen zijn :)

  http://natasjaoosterloo.nl/index.php/tag-run-baby-run/

 32. mei 10, 2014 / 21:12

  Lieve Annemerel,
  Leuk om te lezen! Ik heb nog niet eerder een Tag ingevuld, maar deze ga ik denk ik wel doen. Hardlopen is namelijk ook mijn grootste liefde! :)
  Verder wilde ik je vragen of jij eigenlijk glutenvrij eet? Dat kan namelijk de verklaring zijn dat je last hebt van je buik tijdens het lopen. Het is namelijk voor mij hetzelfde geweest, tot ik stopte met gluten eten. Nu heb ik nooit meer ergens last van!! Aangezien je aangeeft dat het met havermout (grotendeels glutenvrij) wel goed gaat vroeg ik me af of dat het niet verklaart.
  Je hoort nog van me als ik hem ingevuld heb!

  Liefs, Iris

  p.s. We komen uit dezelfde buurt, ik kom uit Leidschendam!

 33. Irene
  mei 12, 2014 / 22:33

  Ik vind het bijna jammer dat ik geen blog heb.. Als ik een blog had, had ik de tag zeker ingevuld.