BEAUTY: Acne Update August

 photo RecentlyUpdated161.jpg

Ik durf het zelf nog steeds niet uit te spreken, maar ik blijf complimentjes krijgen over mijn huid en ik moet toegeven dat ik zelf ook met een stuk meer plezier in de spiegel kijk wanneer ik ’s ochtends wakker word. Ik blijf iedere dag wel ergens één puistje hebben en wanneer mijn hormonen weer beginnen te rommelen breidt dat aantal zich altijd ietsje uit, maar over het algemeen gaat het een stuk beter dan begin dit jaar.

Het aantal keer dat ik deze zomer foundation heb gedragen is op één hand te tellen en het enige wat ik op dit moment gebruik is BB cream (Estée Lauder Clear Difference) en concealer. Maar ook dat draag ik op bovenstaande foto’s niet. Je zou kunnen zeggen, ja, maar in de zomer is je huid toch ook sowieso veel beter dan in de winter? Nou dat gaat bij mij dus niet altijd op.

Vorig jaar zomer was mijn huid dramatisch. Niet alleen zat ik onder de onderhuidse kraters, mijn hele voorhoofd zat vol met kleine bobbeltjes. De huisarts dacht dat het acné was en schreef Differin voor. Ik had al zo mijn twijfels bij die diagnose en ik kreeg gelijk, want de Differin deed niks want het was geen acné, het was zonne-allergie die ik had opgelopen door het hardlopen in Italië. Dit jaar was het gelukkig een stuk minder warm in Italië en ook in Nederland is het een stuk minder warm dan vorig jaar augustus, dus tot nu toe heb ik daar geen last van gehad. Daarnaast zorg ik er nu voor dat ik altijd een zweetbandje om mijn pols heb zodat ik het zweet van mijn voorhoofd kan vegen tijdens het rennen. Die zonne-allergie ontstaat namelijk doordat je zweet geen kant op kan, dit gebeurt meestal als het niet alleen heel erg warm is, maar ook benauwd. Daarnaast stap ik na een run meteen onder de douche, dat schijnt ook te helpen.

Maar goed, terug naar die echte acné. Afgelopen week heb ik mijn voorlopig laatste peeling gekregen bij de Velthuis Kliniek. Ook Annelijn concludeerde dat mijn huid er sinds april heel erg op vooruit is gegaan. De peelings hebben heel erg geholpen. Ik kreeg een mix van glycolzuur en salicylzuur, de eerste keren 40% en de afgelopen keer was het percentage actieve stoffen 50%. Daarnaast smeer ik op mijn kaaklijn en kin benzoylperoxide (2%) en differin. Op dag één smeer ik benzoylperoxide, op dag twee smeer ik differin en op dag drie smeer ik niks, daarna begin ik weer met benzoylperoxide en je begrijpt vast hoe het dan verder gaat. Mijn huid reinig ik met de cleanser van Jetske Ultée en ik smeer twee keer per dag de moisturizer van Jetske Ultée (beide producten zijn voor de normale tot vette huid).

Resultaat? Ik heb minder actieve acné, mijn huid is gladder en ik heb minder verkleuringen van oude acné. Ik durf verder niet al te veel positieve dingen te zeggen, want zoals ik eerder al schreef gaat het dan altijd fout. Maar ik zou zeggen, see for yourself, hier vind je de eerdere updates over acné die ik dit jaar schreef: juni – mei – april – februari – januari.

Liefs,
Annemerel

Delen:

47 Reacties

 1. augustus 19, 2014 / 17:08

  Je ziet inderdaad veel verschil, je huid is echt mooier geworden!

  Ik heb door het wisselen van de pil veel last van acne, hopelijk trekt dat nog weg, en anders moet ik ook eens opzoek gaan naar een middeltje :)

  • augustus 20, 2014 / 14:02

   Hier hetzelfde: overgegaan van pil naar implanon. Pillen gehad van de dokter en die helpen echt wel goed. Misschien voor jou ook handig?

   Al werd er wel gezet dat de hormoonspiegel weer gelijk is na een verandering, na 6 maanden … Duurt lang. :(

 2. Olga
  augustus 19, 2014 / 17:08

  Het was mij ook al opgevallen, je huid ziet er echt super goed uit!! Fijn!!

 3. augustus 19, 2014 / 17:16

  It looks great, Annemerel! You don’t even have to wear makeup anymore! :-)

 4. augustus 19, 2014 / 17:21

  Wauw wat ziet dat er goed uit! Voor de zomer was ik ook helemaal Acne vrij, nu een paar maanden verder zit ik helaas helemaal onder.. gestopt met de pil zal wel een van de redenen zijn. Huilen dit. Zit zeker te overwegen om ook naar Annelijn te gaan, maar het is zo duur:( Maar als ik jouw zo hoor is dat het zeker waard..Hoef je nu niet meer te gaan?

 5. augustus 19, 2014 / 17:23

  Ziet er goed uit!! Zou willen dat mijn huid er zo uit zag zonder make up…

 6. augustus 19, 2014 / 17:27

  Ziet er goed uit Annemerel!

 7. augustus 19, 2014 / 17:29

  Looking good babe! Very good!

 8. Esther
  augustus 19, 2014 / 17:30

  Ik ben blij voor je dat je huid er zo goed uitziet!

 9. augustus 19, 2014 / 17:45

  Je huid ziet er heel mooi uit!

 10. augustus 19, 2014 / 17:47

  Wauw je huid ziet er idd heel goed uit!! Fijn zeg!!

 11. Sarah
  augustus 19, 2014 / 17:48

  Schoon velleke zoals ons mama zegt :)

 12. Nadia
  augustus 19, 2014 / 17:51

  Ooh, wat ziet je huid er goed uit!

 13. augustus 19, 2014 / 17:55

  Wat fijn voor je. Is vervelend als je zo’n onrustige huid hebt. Ik slik de pil al heel erg lang daarvoor. Ben ik ook niet blij mee, maar het is het enige wat helpt.

 14. augustus 19, 2014 / 18:08

  Je huid ziet er inderdaad erg goed uit !!! Ik heb er de laatste tijd ook zo vaak last van. Ik ben 26 geworden en dacht toch dat een onzuivere huid al ver achter mij zou moeten liggen om mijn 26e, maar niet dus :(
  Bij mij zijn het vooral mee-eters, maar het hatelijke is dat die altijd rode kleine vlekjes worden (ik kan er ook vaak niet afblijven, dus daaraan zal het wsh ook wel liggen). Die crèmes heb ik ook in mijn kast liggen, maar echt goed helpen doet dat niet bij mij. Enkel als ik een antibioticakuur volg, heb ik een zuivere huid. Heb nu al zin om terug naar de dokter te stappen voor ze een doos pillen, maarja … Het is dan ook maar een tijdelijke oplossing :(

 15. augustus 19, 2014 / 18:09

  Wauw, echt een goed verschil inderdaad. Fijn dat je zoveel baat hebt bij de peelings. Ik hoop voor je dat er vooruitgang in blijft zitten!

 16. augustus 19, 2014 / 18:09

  Wat zie je er goed uit! Heb net even terug gekeken naar de foto’s van begin dit jaar en je ziet er echt goed uit!

 17. Ganna
  augustus 19, 2014 / 18:24

  Wat een groot verschil inderdaad! Ziet er heel goed uit nu.
  Ik heb het met Roaccutane voor elkaar gekregen uiteindelijk. Ik was ook ontzettend blij dat de foundationhoofden van deze zomer op één hand te tellen waren!

 18. augustus 19, 2014 / 19:07

  Wauw ziet er echt su-per goed uit :) Ga zo door hihi!

 19. Brenda
  augustus 19, 2014 / 19:09

  Wow, hopelijk is het blijvend!

 20. augustus 19, 2014 / 19:17

  Je huid ziet er goed uit zeg. Wow! Hier ook een eeuwige kraterkop helaas. En wat ben je mooi bruin trouwens.

 21. augustus 19, 2014 / 19:30

  Het ziet er echt heel goed uit! :)

 22. augustus 19, 2014 / 20:04

  Je huid ziet er inderdaad heel goed uit! Ik ben zelfs jaloers hihi :) want ik heb best veel pukkeltjes op mijn voorhoofd en wat ‘vlekken’ in mijn gezicht.
  Fijn dat alle behandelingen goed resultaat geven! Kan me heel goed voorstellen dat je je daardoor veel zekerder en lekkerder in je vel voelt.

 23. augustus 19, 2014 / 20:55

  Je huid ziet er inderdaad goed uit!

 24. augustus 19, 2014 / 21:05

  Wat fijn zeg, ziet er goed uit hoor!

 25. Elvira
  augustus 19, 2014 / 21:23

  Ik vind het er echt goed uit zien, begin nu te twijfelen om ook te sparen en voor een behandeling te gaan.

 26. augustus 19, 2014 / 21:25

  Wat ontzettend fijn voor je Annemerel!

 27. Sanne
  augustus 19, 2014 / 21:47

  Annemerel wat fijn! Is zo’ n peeling pinlijk of vervelens?

 28. augustus 19, 2014 / 21:59

  Ziet er goed uit. Heel fijn dat die peelings hebben geholpen!

 29. augustus 19, 2014 / 22:07

  Ik herken mezelf echt heel erg in jouw problemen. Ik smeer nu ook benzoylperoxide en differin. Eerst nog in combinatie met antibiotica, maar daar ben ik inmiddels mee gestopt. Dit heeft samen allemaal heel goed gewerkt, maar ik ben nu heel bang dat het tóch weer terug gaat komen. Tot nu toe gaat het gelukkig nog heel goed, dus even afkloppen :)

 30. augustus 19, 2014 / 22:15

  Wat fijn dat het zo goed gaat!

 31. Diandra
  augustus 19, 2014 / 22:26

  Allereerst; wauw! wat een verschil!

  Ik heb een aantal jaar geleden met hetzelfde probleem gelopen; heb alle antibioticakuurtjes, crèmes en zuurzalfjes gebruikt maar tevergeefs.

  Tot daar meneer de dermatoloog om de hoek kwam kijken met Roaccutane, mijn wondermiddel, mijn redder in nood! Zeker geen licht medicijn, flink last van bijwerkingen maar ik nam het allemaal voor lief. Na ruim 8 maanden een flink hoge dosis geslikt te hebben ben ik al 5 jaar definitief van de acneé op mijn gezicht, borst en rug af!

  Zoals ik al zei is Roaccutane een heftig middel omdat het een extreem hoge dosis vitamine A bevat. Ik heb een verklaring moeten ondertekenen dat ik alle voorzorgsmaatregelen tref om niet zwanger te kunnen raken aangezien het ernstige afwijkingen kan toebrengen aan het ongeboren kind.

  Ook veel last gehad van bijwerkingen zoals schilferige huid, snel wondjes in de neus, uitgescheurde mondhoeken, gebarsten lippen, droge keel, extreem droge handen, spierpijn, gewrichtspijn, vermoeidheid, hoofdpijn… Maar iedereen met acné zal begrijpen dat ik het er voor over heb gehad en het zo weer zou doen.

  Ik wens je nog heel veel succes met dit traject en hopelijk blijft je huid zo rustig! :)

  • augustus 20, 2014 / 00:30

   Ik ga dit even onthouden en opschrijven, ik ben mijn onzuivere huid ook meer dan zat! Bedankt voor het delen :)

   • Diandra
    augustus 20, 2014 / 07:31

    Graag gedaan uiteraard!
    Ik weet het hoe het je zelfvertrouwen omlaag kan halen en ik weet nu ook de keerzijde ervan! :)

    • Muriël
     augustus 20, 2014 / 11:30

     Ik vraag dit eigenlijk voor mijn broer, hij heeft ook allerlei antibiotica kuren/zalfjes gehad. Uiteindelijk kreeg hij ook Roaccutane van de dermatoloog. Hij slikt dit nu ruim een maand, maar we zien er eigenlijk (nog) helemaal niks van. Hij is 22 en ik vind het heel vervelend voor hem, want hij kan er moeilijk wat foundation overheen gooien. Hij zit er zelf ook heel erg mee en daarom wil ik graag aan jou vragen hoelang het duurde voordat je echt verandering zag?
     Alvast heel erg bedankt!

     • Kellie
      augustus 22, 2014 / 14:08

      Nog even geduld zou ik zeggen. Heeft hier dik twee maand geduurd voor het resultaat echt zichtbaar werd.

  • Kellie
   augustus 22, 2014 / 14:07

   Roaccutane is ook het enige dat hier geholpen heeft!

 32. augustus 20, 2014 / 00:28

  Oh wat zal het fijn zijn als je deze stijgende lijn vast kan houden! Deze zomer is mijn huid, die normaal in de zomer opknapt, echt een ramp geweest. Differin lijkt weinig te helpen en veroorzaakt weer andere chronische ongemakken in het gezicht.. Ik ga ook maar weer eens babbelen bij de huisarts en een doorverwijzing vragen voor de dermatoloog om een nieuwe routine onder de loep te nemen. Jou verhalen zijn wel erg fijn om te lezen en geven weer wat hoop! :)

 33. augustus 20, 2014 / 09:37

  Het ziet er echt beter uit, zeg :D dat mag je best toegeven hoor! Heel fijn voor je!

 34. augustus 20, 2014 / 10:00

  Je huid ziet erg goed uit, hoor, wat leuk dat je verbetering ziet! Ik heb zelf ook altijd last gehad van acne. Maar de laatste tijd gaat het (soms) wat beter en dat doet dan ZO’N deugd ’s morgens! Vandaag is een zo-zo dag.

 35. augustus 20, 2014 / 10:02

  Super fijn Annemerel! Je ziet er prachtig uit! :) x

 36. Renate
  augustus 20, 2014 / 10:34

  Laat die boys maar komen!

 37. augustus 20, 2014 / 13:33

  wat goed van je huid! Ik gebruik nu ook die clear difference BB cream in combinatie met het serum.

  Daarnaast heb ik ook zonne-allergie, maar dat van dat zweet heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord. Gewoon bijvoorbeeld een dag aan het zwembad liggen en af en toe een duik in het water en ik heb al prijs. Vorig jaar op fietsvakantie had ik er extreem last van. Een gigantische plek (bestaande uit allemaal kleine rode bobbeltjes) op mijn bovenbeen. Raar genoeg heb ik er nooit iets van in mijn gezicht. Op armen ook eigenlijk zelden tot nooit. Al de rest van het lichaam helaas wel :( Maar misschien bestaan er ook gradaties in die allergie en heb ik al een zwaardere versie. Het enige dat helpt is een spuit met chortizone maar ik probeer dat enkel te nemen als ik echt al serieus veel last heb.