RECEPT: Avocadesalade met een zacht gekookt eitje

avocadosalade

Twee van mijn favoriete ingrediënten, eieren en avocado’s. Dit keer geen avocado op toast met een zacht gekookt eitje, maar een avocadosalade met sojabonen, lente ui, koriander en pompoenpitten én een lekker zacht gekookt eitje.

De grootste moeilijkheidsgraad zit hem wederom in het gekookte eitje. Toen ik dit receptje aan het maken was is mijn eerste gekookte eitje gesneuveld (vraag me niet waarom, de eerste vier minuten ging het goed, daarna spatte hij in een keer uit elkaar in de pan en was het gedaan). Verder is dit een heel simpel en makkelijk receptje. De ingrediënten die er in zitten had ik toevallig ook voor een aantal andere recepten nodig dus ik heb eigenlijk niets speciaal voor dit recept hoeven koken. Best handig, dat regelmatig koken, dan koop je ingrediënten dus niet voor een keer en kun je het daarna weggooien. Wat een openbaring!

Eet deze salade als lichte lunch, of bij je ontbijt als je houdt van een hartig ontbijtje. Ook lekker erbij: geroosterde amandelen! Helaas ontwikkeld mijn notenallergie zich nogal snel (het wordt steeds erger) dus die heb ik niet gebruikt. Andere variatie is om het sap van de citroen te vermengen met wat olijfolie en er een vinaigrette van te maken, maar dit maakt het (obviously) iets vetter en daardoor calorie-rijker. Ik gebruikte alleen het sap van de citroen.

Benodigdheden:
1/2 avocado
Handje sojabonen
Paar blaadjes koriander
Pompoenpitten
1/2 stengel lente ui in stukjes gesneden
1 ei
Citroensap
Peper & Zout

Eventueel: geroosterde amandelen en olijfolie

 1. Kook het eitje in zes minuten gaar, hij is dan als het goed is nog lekker zacht van binnen. Als je dit niet lekker vind kun je hem natuurlijk wat langer koken.
 2. Snij ondertussen de avocado in blokjes en mix met de sojabonen, de koriander en lente ui. Sprenkel hier het citroensap overheen en maak af met peper, zout en de pompoenpitten.
 3. Als het eitje gaar is, pel het eitje en leg dit op de salade, snij voorzichtig open. Als het goed is vermengt het eigeel zich nu heel netjes met de salade.
 4. Eetsmakelijk!

Liefs,
Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. januari 13, 2017 / 15:19

  Klinkt lekker!

 2. Emmie
  januari 13, 2017 / 15:58

  Deze reactie hoef je zeker niet te posten hoor!
  Helaas ontwikkeld mijn notenallergie –> ontwikkelt
  Als je dit niet lekker vind –> vindt

  • Annemerel
   Auteur
   januari 15, 2017 / 08:11

   Thanks lekkere domme fout! X

 3. lotte
  januari 13, 2017 / 16:36

  Ziet er lekker uit, ga het zeker eens proberen! Zou je ook misschien een keer een artikel kunnen maken met jouw favoriete maaltijden de avond en ochtend voor een (halve) marathon? Lijkt me ook erg interessant om te lezen (en helaas staat het niet in je boek :P).

 4. Ilse
  januari 13, 2017 / 19:17

  Hmm, lekker!

 5. januari 14, 2017 / 17:32

  Heel lekker! Wel altijd balen als je eetrijpe avo’s koopt die dan echt niet rijp zijn waardoor je eeuwen moet wachten tot je ze kan eten.

 6. januari 15, 2017 / 10:44

  Deze twee zou ik ook als mijn favorieten benoemen, dus lijkt me erg lekker!