AUGUST

 photo IMG_5176.jpg

Is het écht alweer augustus? Zijn er écht al zeven maanden van 2016 voorbij? Is het écht over vier maanden alweer december? Ik heb het gevoel alsof Kerstmis een paar weken geleden was. Terwijl mijn vakantie – waarvan ik pas anderhalve week terug ben – als maanden geleden voelt. Maar goed, laten we niet overdrijven en het vooral nog niet over Kerstmis gaan hebben. De zomer is nog niet voorbij, ook al heb ik een klein beetje het gevoel alsof ik moet haasten om nog heel erg van de zomer te genieten, voordat het voorbij is.

Als ik naar mijn agenda voor augustus kijk zie ik vrijwel alleen maar lege dagen. Ik heb voor mijn vakantie niets gepland omdat ik me nergens op vast wilde leggen. Ik had wel allemaal leuke, maar nog wat vage plannen. Eigenlijk waren die plannen zo vaak dat het niet meer dan ideeën waren. Ik wilde naar Ibiza, ik wilde naar New York. Ik wilde zoveel mogelijk gebruik maken van het feit dat ik zo dicht bij het strand woon… Ibiza en New York lijken allebei niet door te gaan en over dat strand? Het weer was afgelopen dagen niet echt om over naar huis te schrijven, geen strandweer in ieder geval. Maar om me toch nog een klein beetje aan mijn plan te houden, maakte ik gisterochtend om half tien wel een wandeling over het strand, in de regen.

Aan de ene kant vind ik het heerlijk om een maand lang geen plannen te hebben. Ik ben op dit moment vrij om van alles te doen. Natuurlijk heb ik mijn blog, natuurlijk heb ik Metro, maar er staat verder niets anders groots dat heel veel aandacht nodig heeft op het programma. Aan de andere kant hoop ik niet dat ik 31 dagen lang niet spannends in mijn leven heb. Als ik een ding in mijn 27-jarige leven geleerd heb, is dat ik een stuk gelukkiger ben en een stuk meer presteer, op het moment dat er iets is waardoor er een beetje spanning in mijn leven is. Ugh, maar als mijn hele agenda vol staat met afspraken verlang ik weer naar een lege agenda. Het is ook nooit goed. Het gras is altijd groener aan de overkant.

Maar weet je wat het is… toen ik in juli op vakantie was kwamen er allemaal mails met uitnodigingen voor evenementen voorbij waar ik zo graag bij had willen zijn. Maar waar ik dus niet bij kon zijn (omdat ik toch nog net liever vakantie vierde in Italië). En in augustus lijkt de wereld echt op zijn gat te liggen. Geen spannende mails. Geen leuke uitnodigingen. SAAI. Moet ik ook zeggen dat ik wel wat kritischer geworden ben, 90% van de uitnodigingen die ik krijg sla ik af, omdat ik er niet erg enthousiast van wordt.

Maar ja, als ik alles af blijf zeggen omdat ik er van te voren niet echt warm of koud van wordt, zit ik straks een maand lang alleen in mijn studio van 35 vierkante meter, omdat ik hoopte op iets beters. Dat gaan we natuurlijk niet laten gebeuren. Dus gaan we even een plan maken om mijn maand – ook al staan er misschien geen super spannende dingen op het programma – toch interessant te maken, zodat ik niet dagen in bed ga spenderen met Netflix, YouTube en een bak Ben & Jerry’s.

Goed. Een plan de campagne voor augustus…

 • Iedere maandagochtend een lange duurloop om de week goed te beginnen. In totaal iedere week minstens vier keer hardlopen.
 • Iedere dag minstens een half uur naar buiten. Het liefst in de ochtend al.
 • Proberen zo vroeg mogelijk op te staan. Niet na acht uur in ieder geval (uitzondering: mocht ik een feestje hebben gehad en pas om vijf uur in bed liggen).
 • Als de zon schijnt; naar buiten.
 • Mijn complete administratie op orde. Ik klaag altijd dat ik daar geen tijd voor heb. Nu lijk ik die tijd wel te hebben (als ik morgen niet ineens iets in mijn mailbox krijg waardoor mijn agenda voor de helft gevuld is).
 • Inschrijven voor een marathon in het najaar, eindelijk de keuze maken tussen Amsterdam, Frankfurt en München (of toch Valencia of Florence). Zodat ik eindelijk weer een hardloopdoel heb waar ik naartoe kan werken.
 • Een roadtrip plannen met een destination unknown. Of in ieder geval, die plek van bestemming is NU nog unknown. Het is wellicht wel handig als ik weet waar ik naartoe rij voordat ik in de auto stap.

Wat staat er bij jullie deze maand op het programma?

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

20 Reacties

 1. esmee
  augustus 1, 2016 / 12:41

  Juist die roadtrip met bestemming UNKNOWN doen! De auto starten en kijken waar je uit komt. De zon tegemoet rijden bijvoorbeeld. Zo leuk! en heel bevrijdend, geen gehaast en wie weet wat je tegen komt ;)

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 16:39

   Hahaha ja het klinkt wel heel goed. Wellicht…

 2. Judith
  augustus 1, 2016 / 12:53

  Volgens mij krijg je die agenda wel gevuld voor augustus, jou kennende ;) En die roadtrip, ken je het concept van srprs.me? Laat het nu zo zijn dat ze ook roadtrips aanbieden! Heel gaaf, ben zelf op citytrip geweest van hen en echt een toporganisatie! (no spon hier, puur enthousiasme haha). Wellicht een aanrader om even te kijken ;)

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 16:38

   Thanks voor de tip! Ben inderdaad in het verleden weleens benaderd door srprs.me om een roadtrip te maken. Maar ik bepaal mijn bestemming toch liever zelf ;-)

 3. augustus 1, 2016 / 13:19

  Oei hier staat ook de administratie nog op de planning. Geen zin in, maar moet het deze maand gedaan hebben..

 4. Ilse
  augustus 1, 2016 / 14:22

  De plannen klinken goed voor augustus! Mijn plannen zijn ; veel werken, genieten van mijn vrije tijd, wiskunde oefenen zodat 17 augustus die toets haal en hopelijk het hardlopen weer oppakken!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 16:37

   Ahhhh succes met je wiskunde toets 17 augustus. Hardlopen oppakken lijkt me ook een heel goed idee ;-)

 5. M.
  augustus 1, 2016 / 14:44

  Haha ik herken het volledig. Enerzijds zo vervelend als alles volgepland staat, maar anderzijds zo saai als je hele agenda leeg is. First world problems ten top!

  Ik maak gelukkig nog een reisje in Augustus en er staan leuke weekends en feestjes op de planning + twee housewarmings.

  Een tip voor roadtrip: Slovenië. Schijnt écht écht écht de moeite!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 16:36

   Klinkt goed! Veel plezier komende maand :)

 6. Laura
  augustus 1, 2016 / 18:49

  Marathon in München!!! Die is super goed georganiseerd, geen rare hellingen, en een leuke vibe :) :) een echte aanrader dus!
  Kom ik je aanmoedigen langs de kant :)

 7. augustus 2, 2016 / 09:34

  Mijn enige doel: augustus overleven! Werk bij 2 horeca bedrijven en werk nu straks 14 dagen nonstop terwijl ik 22 augustus laatste mondeling tentamen heb en ik door mijn ene geweldige baas nog geen uur heb kunnen leren

  Gelukkig heb ik vroeg gezegd dat ik 18 19 20 en 21 augustus niet werk wanr anders…

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 2, 2016 / 10:58

   Ahhhh horeca in de zomer, inderdaad op standje ‘overleven’! Succes :)

 8. augustus 2, 2016 / 11:21

  Veel werken! En hopelijk herstellen van mijn knieblessure en hopelijk geen operatie te hoeven ondergaan (hoewel dat dan ook Sseptember wordt dan..) Afwachten :)

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 2, 2016 / 13:07

   Ik kruis mijn vingers voor je!

 9. Irene
  augustus 2, 2016 / 11:42

  Haha jij krijgt echt je agenda nog.wel vol hoor. ;)

  Srprsme lijkt mij enorm gaaf om eens te doen!

  Deze maand wordt het voor mij: komende twee weken werken (maar dat vind ik leuk), en dan vrij weinig andere dingen. Een dagje.dierentuin met mijn schoonouders.
  Verder ook wekelijks een 20+ km run, in aanloop voor de marathon Van Eindhoven.

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 2, 2016 / 13:07

   Ahh succes met trainen voor Eindhoven!

 10. Eveline Kermaire
  augustus 2, 2016 / 21:24

  Verder trainen voor de halve marathon in Disneyland Parijs eind september met jouw schema! ? En misschien wegdromen van een marathon (als ik de halve haal..)! Topidee om administratie in orde te brengen, staat ook bovenaan mijn lijstje.. Dankzij jou stel ik minder uit, tijdens mijn vakantie toch gelopen (jouw enthousiasme werkte aanstekelijk!)! Waarvoor 1000x dank!!!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 09:14

   Leuk! Ik loop ook de halve marathon in Disney, wellicht zie ik je daar?! Veel plezier met trainen!

 11. augustus 3, 2016 / 15:26

  Mijn maand bestaat voornamelijk uit werken. 18 dagen in het restaurant bij de camping en 3 dagen op lowlands. Gelukkig is het voor een goed doel en heb ik na juli&augustus bijna het geld bij elkaar om na het afstuderen te gaan interrailen door Europa ;D

 12. augustus 3, 2016 / 20:15

  Klink wel heel fijn zo’n lege agenda op zich en dat je alles kunt bepalen op dit moment :) Succes!