BUDGET TALK: Shit happens

Afgelopen week was niet alleen een domper wat betreft de marathon die niet gelopen werd, het was ook een financieel grapje dat ik eigenlijk graag snel zou vergeten. Maar goed, niet voordat ik het eerst nog even allemaal met jullie gedeeld heb. Annemerel on a budget ging afgelopen week even goed fout.

Het begon allemaal met een hotelgrapje a €800,-. Een paar dagen voordat ik te horen kreeg dat ik Berlijn niet zou kunnen lopen, boekte ik snel nog even een ander hotel voor mijn verblijf in Berlijn. Ik wilde toch liever iets dichter bij de start slapen. Het hotel waar ik eigenlijk zou slapen was voor mij ‘gratis’, maar ik was niet blij met de ligging en het zag er op de plaatjes ook niet mega comfortabel uit. Ik maakte me zorgen dat ik niet op tijd terug zou kunnen zijn na de marathon om mijn laatste hoofdstuk van mijn boek te schrijven en dat gaf uiteindelijk de doorslag om toch zelf maar een hotelkamer te boeken. Ik dacht, alles voor het boek, alles voor rust in mijn hoofd. Het hotel dat ik boekte was het hotel waar ik ook in 2015 geslapen heb, toen ik mijn PR liep in Berlijn.

Maar ja, uiteindelijk was ‘op tijd in mijn hotel aankomen’ wel het laatste waar ik me druk over hoefde te maken, dat breukje in mijn voet was een net iets groter obstakel. Ik wilde het hotel annuleren, maar ik moest dan alsnog 90% van de reissom betalen. Ik belde naar het hotel, maar ze konden geen uitzondering maken. Ik belde mijn reisverzekering, maar ik had geen annuleringsverzekering afgesloten. Balen. Gelukkig hebben mijn zusje en haar vriend een super leuk weekend gehad in Berlijn, in mijn kamer.

Ik besloot met Arthur mee te gaan naar Málaga. Maandagavond had ik al even naar tickets gekeken op Google Flights en dinsdagochtend besloot ik de tickets meteen te boeken. Voordat ik mijn koffie of ontbijt op had opende ik mijn MacBook en klikte ik door op de pagina die ik de avond ervoor geopend had. Ik checkte alles, behalve de data. Pas twee uur nadat ik geboekt had en mijn bevestiging checkte in mijn mail, zag ik dat ik de tickets voor een week LATER geboekt had. Wauw. Ik belde meteen Transavia en ze zeiden heel vrolijk dat ze dit wel voor me konden oplossen. Het kostte me echter wel €100,- omboek kosten. Pijnlijk.

De klapperrr (letterlijk) kwam afgelopen zondag. Tijdens Arthur’s 1500 meter finale tijdens de WK Masters was ik tegelijkertijd aan het aanmoedigen (gillen), Instagram Live streamen (dat kwam vrij spontaan) en ik had mijn camera op een randje voor me neergezet om te filmen, bovenop de brillenkoker van Christine (ook #teamarthur). Je begrijpt vast dat dit laatste een vrij stom idee was en Christine heeft ook nog meerdere keren gezegd ‘kijk je uit’. ‘Ja natuurlijk kijk ik uit’. Nou natuurlijk deed ik dat niet. Toen Arthur als derde over de finish kwam ben ik die camera totaal vergeten en de beelden verraden (de camera stond nog steeds aan) dat hij niet lang daarna 10 meter naar beneden gevallen is, op een betonnen vloer. Wauw. Knappe prestatie. Ik kwam hier overigens pas een kwartier later achter, toen Christine vroeg waar haar brillenkoker (inclusief bril) was. Die was dus ook naar beneden gevallen. Ik schaam me kapot.

Mijn camera viel gelukkig wel nog onder mijn reisverzekering en omdat hij pas een half jaar oud was, was ik alleen mijn eigen risico kwijt. Het geld stond binnen 24 uur op mijn rekening en ik heb inmiddels al vervanging gekocht. Dat verzachtte de pijn gelukkig wel iets.

De les die ik afgelopen week geleerd heb? Maak geen overhaaste financiële beslissingen, zet de annuleringsverzekering module van je reisverzekering aan, lees de kleine lettertjes, check altijd goed de data van de vluchten die je gaat boeken en laat je camera nooit op een randje balanceren als je tegelijkertijd met heel andere dingen bezig bent.

Zo, dan gaan we nu weer goed op ons geld en spullen letten. En hier niet te veel meer over nadenken (maar nog wel genoeg zodat ik dezelfde fouten niet snel weer zal maken).

Liefs,
Annemerel
Share:

6 Reacties

 1. Inneke
  september 21, 2018 / 12:10

  Oh spijtig van al deze extra kosten.
  Je kan dat zo hebben zo van die “rot-weken”.
  Het komt allemaal goed!

 2. Cindy
  september 21, 2018 / 12:47

  Nou, gelukkig hoeven je lezers niet te zeggen waar je een volgende keer op moet letten, dat weet je zelf al :-)
  Dure foutjes…

 3. september 21, 2018 / 13:59

  Je bent niet de enige die wel eens een hotel voor de verkeerde data heeft geboekt. Voor mijn verjaardag zou ik met mijn vriend een weekendje naar Londen gaan. Ik regelde het vervoer, hij het hotel en om me te verassen kreeg ik de boekingsgegevens niet doorgestuurd. Toen we in Londen bij de receptie van het hotel stonden bleek dat hij voor een maand later had geboekt… Gelukkig konden we bij een partner van hun nog terecht zonder bij te betalen, maar dat hotel lag natuurlijk een stuk verder uit het centrum met een minder luxe kamer.

 4. september 21, 2018 / 14:21

  Balen :( die vlucht data heb ik ook een keer gehad. In plaats van een vlucht in maart, vlogen we pas terug in april. Dat zou een hele lange vakantie worden 🤭

 5. -
  september 21, 2018 / 18:17

  Wat een pech allemaal! Een annuleringsverzekeringdekt trouwens niet altijd alles, als bijvoorbeeld iemand sterft moet dat een 1e graads familielid zijn om je geld terug te krijgen, niet je oma bijvoorbeeld… Je voetblessure was dan onder ‘ziekte’ gevallen denk ik, hoe streng is die categorie? Aangezien het om een marathonreis ging lijkt me het dan logisch dat je dan je geld had teruggekregen. Alsnog super erg balen voor je :(

 6. september 21, 2018 / 18:59

  Dat is wel echt heel naar en een echte domper ja. Bah. Gelukkig heb je het wel leuk gehad met Arthur!