Annemerel.com 13 jaar!

 photo DSC01459.jpgEen van de eerste foto’s op mijn blog, moest deze van mijn ouders verwijderen omdat ze liever niet wilde dat ik in bikini op internet stond. Nu doe ik het lekker alsnog ;-)

Het is vandaag precies dertien jaar geleden dat ik op een zonnige zaterdagmiddag besloot om een blog te beginnen. YES. 25 juni 2003 was inderdaad een zonnige zaterdag en toch zat ik de hele dag achter mijn computertje (zo noemden mijn ouders mijn bakbeest van een PC altijd), want ik had iets in mijn hoofd en toen moest het natuurlijk ook meteen gebeuren. Het maakte niets uit dat het nieuwste Harry Potter boek net was uitgekomen, ik snapte er toch niks van (op mijn veertiende was mijn Engels niet echt om over naar huis te schrijven). Het maakte niet uit dat ik ook ijsjes kon eten in de zon, dat er een proefwerkweek voor de deur stond. Ik wilde bloggen en ik wilde het meteen.

Kinderlines & Britney Spears
Het was niet mijn eerste website trouwens. In 2000, een paar weken nadat we thuis internet gekregen hadden, had ik mijn eerste homepage in elkaar geknutseld met Kinderlines. Een paar weken later had ik een nieuwe, speciaal voor mijn grote idool, Britney Spears. Omdat je bij Kinderlines slechts websites van een pagina kon maken, moest ik iets verzinnen waardoor ik mijn homepage meer op een echte website kon laten lijken.

Ineens had ik de oplossing, als ik nu gewoon negen verschillende homepages zou maken en die allemaal zou linken op de eerste homepage? Dat ik daarvoor ook negen verschillende e-mailadressen was geen probleem, die maakte ik ook allemaal aan. annemerel@hotmail.com annemerel1@hotmail.com annemerel2@hotmail.com, zoiets was het volgens mij. Nerd dat ik was. De HTML en kleurcodes die ik in die tijd gebruikte ken ik nog steeds uit mijn hoofd. Best handig trouwens, ook al gebruik ik nu vrijwel alleen maar WYSIWYG (what you is what you get).

AnnetjAh.tk
Na Kinderlines volgde Clubs van Hetnet (over Shakira en Avril Lavigne), daarna heb ik nog een website gemaakt met Websitemaker over een acteur uit GTST waar ik toen helemaal fan van was (hi-la-risch) en toen kwam daar het moment dat het tijd was voor mijn eerste échte website. Gemaakt met Frontpage, samen met een meisje dat ik via MSN had leren kennen.

Ik hield een online dagboek bij (mijn blog dus), ik verzamelde plaatjes van tassen (vooral van mijn favoriete merk van toen, Guess), ik schreef over hoe je mooie billen kreeg (heel veel skeeleren) en ik schreef columns over mislukte dellen (meisjes op de wc van de camping in de brandende hitte drie lagen make-up aan het aanbrengen waren, een navelpiercing namen omdat iedereen het had en alleen maar over jongens konden praten..), dat ik daarmee mensen zou kunnen kwetsen, daar was ik me toen nog niet van bewust.

Annemerel.net
Na ongeveer een jaar mijn ‘website’ gehad te hebben, schrapte ik de ‘columns’ en de stukjes over mooie billen en tassen en schreef ik alleen nog maar op mijn blog. Altijd heel persoonlijk. Over mijn eerste vriendje bijvoorbeeld en over mijn tweede vriendje. En over mislukte proefwerken en leraren die gemeen waren. Dit is met Google gelukkig niet meer te vinden, de server waar dit op opgeslagen stond (Brinkster) bestaat al lang niet meer. Maar ik heb alles netjes opgeslagen staan in word-documenten.

Annemerel.com
Dat hele persoonlijke veranderde een klein beetje in 2011, toen ik voor het eerst commerciële opdrachten aan ging nemen en gestructureerd twee keer per dag ging schrijven. Ik vond het eerst wat vreemd, om over iets anders dan mezelf en mijn eigen leven te schrijven, maar het ging heel geleidelijk en ik denk ook best natuurlijk. Afgelopen winter werd me door sommigen juist verweten dat mijn blog alleen nog maar over mij ging, dat het zo veranderd was. Toen dacht ik wel even, maar hé, weet je wel hoe het dertien jaar geleden allemaal begonnen is?

Privacy
Het is natuurlijk ook hartstikke gek, om alles zomaar maar de hele wereld te delen. Ik moet er vooral niet te lang over nadenken. Maar aan de andere kant zijn er ook nog genoeg dingen die ik niet deel. Ik ben niet mijn blog. Op mijn blog krijg je een goed beeld van wie ik ben, wat ik doe en waar ik voor sta, maar er zijn wel grenzen. En doordat ik zelf de regisseur ben van mijn blog, bepaal ik zelf wat ik wel en niet deel. Nu moet je niet denken dat ik naast mijn blog nog een compleet verborgen geheim leven heb, maar je begrijpt ook vast wel dat er dingen zijn die ik niet deel. Om wat voor reden dan ook.

Mensen die mij en mijn blog niet kennen vragen me weleens, waarom zou ik jou blog gaan lezen? Waarom zou ik mijn tijd daar aan besteden. Dat vind ik altijd een hele lastige vraag, ik ben niet zo goed in het verkopen van mezelf. Ik vind dat je mijn blog alleen moet lezen als je daadwerkelijk blij wordt van het lezen van mijn stukjes, als het iets van ontspanning aan je leven toevoegt. Ik denk dat veel mensen zich in mijn blogs zullen herkennen, ook al hebben we misschien een totaal ander leven. Ik denk dat mensen het leuk vinden om te zien hoe anderen dingen aanpakken, stiekem zijn we met zijn alle toch wel een beetje voyeuristisch, toch? En als je dat niet bent, dan is de kans groot dat je mijn blog inderdaad geen reet aan vindt. En dat is helemaal OK. Ik schrijf liever voor een wat kleinere groep mensen die mijn blog daadwerkelijk interessant en leuk vinden, dan voor een grote groep waarvan de helft eigenlijk denkt ‘WAAROM VOLG IK DAT KIND EIGENLIJK?’

Anyway.. waar gaat dit verhaal naartoe? Ik kan gerust nog drie uur door brabbelen over dit onderwerp. Maar ik zal het jullie voor nu besparen.

Terug naar mijn blogverjaardag. We zijn inmiddels dertien jaar verder. Volgend jaar blog ik veertien jaar (ik twijfel er niet aan dat dat zo zal zijn). Ik ben dan 28 en dat betekent dat ik de helft van mijn leven blog. Ik moet zeggen dat ik me sowieso geen leven zonder blog kan voorstellen. Dat ik straks in Italië tweeënhalve week niet ga bloggen vind ik dan ook heel vreemd. Maar het is nodig, om eventjes alles van een afstandje te kunnen bekijken. Omdat ik volgend jaar nog steeds met plezier wil bloggen. En over tien jaar eigenlijk ook.

Eigenlijk ben ik nu wel heel erg benieuwd.. wanneer ben jij mijn blog gaan lezen? Wat is jouw ‘oudste’ herinnering aan mijn blog? En weet je misschien ook nog wat je de leukste blog vindt die je ooit hier gelezen hebt? 

Liefs,
Annemerel

Delen:

77 Reacties

 1. Krista
  juni 25, 2016 / 12:16

  Gaaf dat je al bijna de helft van je leven blogt! Zoveel van jouw herinneringen zijn dus echt tastbaar opgeslagen!
  Ik volg je nog niet zo lang maar ik vond de blog over je marathon in Berlijn de gaafste :) Zo lang er naar toegeleefd en als dan alles lukt, de euforie spatte er vanaf!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 25, 2016 / 12:23

   Dankjewel! Jaaaa dat was ook een van de mooiste momenten van mijn leven tot nu toe denk ik. Ik kan de euforie van toen nog steeds voelen.

 2. juni 25, 2016 / 12:24

  Congratulations! I discovered your blog by coincidence a few months ago and I must say I like you and your blog really as you are always authentic!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Anna
  juni 25, 2016 / 12:41

  Volg je al heel lang maar op een gegeven moment was het vooral hardlopen waar je over schreef en dat doe ik niet dus ben ik gestopt. Een tijdje geleden begon ik je weer te volgen omdat je toch ook over andere dingen schrijft. Mijn oudste herinnering… lastig.. vond het altijd wel leuk om te lezen over je werk bij het restaurant en ik was vooral in de veronderstelling dat je uit een heel rijk gezin kwam haha :) was daar heel jaloers op. Ik hoop dat ik je weer lang kan gaan volgen en heel veel succes met de komende jaren!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 25, 2016 / 13:35

   Hahaha waarom dacht je dat ik uit een heel rijk gezin kwam? We hebben niets te klagen, maar geen zwembaden in de tuin hier hoor en we gaan met een caravan op vakantie ;-)

   • Anna
    juni 25, 2016 / 15:11

    Ik denk omdat je er verzorgd uit zag/ziet en omdat je bij een luxe hotel werkte en voor mijn gevoel een eigen computer had. Gek eigenlijk dat je daar dan zo’n aanname bij doet :)

  • Anouk
   juni 27, 2016 / 22:15

   Hehe, dat dacht ik ook. Ik denk omdat ik zelf een paar jaar jonger ben en dat dan allemaal erg wauw leek :)
   Volg al zeker 6 jaar (of meer)…

 4. Sarah
  juni 25, 2016 / 12:45

  Goeie vraag, vanaf wanneer lees ik hier nu mee? Ik herinner me nog vrij goed dat je werkte in het restaurant op het strand, en dat je lange dagen maakte. Ik heb ook nog een herinnering aan je studietijd, maar ik weet niet of ik dat ‘live’ meegelezen heb. Ik herinner me wél de blogs die je schreef over je keuze te stoppen na je bachelor, en je voorzichtige beslissing een jaar later het daar bij te laten en een master voor onbepaalde tijd uit te stellen. Volgens mij ben ik ook daarom uitgekomen op dit blog, omdat ik in die periode ook zelf worstelde met de beslissing voorlopig te stoppen of door te gaan. Dus die blogs vond ik sterk. Welke nog?

  – over de reden waarom je brak met je vriend.
  – over het liefdesverdriet dat je hebt gehad, en de moeilijkheid een nieuw leven op te bouwen.
  – over hoe gelukkig je je voelt als single.
  – de eerste keer dat je vlogde en een stem kreeg en een totaal ander karakter hebt dan ik me voorstelde, veel verlegener en bescheidener en girl next door :-)
  – ik herinner me ook wel de hetze die ontstond toen je de eerste keer meedeed aan de NY Marathon, via en voor een goed doel en het niet duidelijk was hoe het zat met verblijfskosten en wie die betaalde. Je reageerde daar toen sterk, professioneel, volwassen maar ook rechtdoorzee op. Je kwam op voor jezelf op een inspirerende manier. Je hebt dat jaar ook een indrukwekkende actie opgezet voor dat doel, herinner ik me.
  – ik herinner me ook een blog over minder taalfouten willen schrijven, die vond ik ook tof, omdat je er heel open over was.
  – volgens mij niet jouw post, maar misschien ook wel, en zeker eerder en passant vermeld: over de huid van je zusje, dat daar iets van vlekken of zo op zit, maar dat ze ervoor kiest die openlijk te tonen, dat vond ik ook een sterk iets.
  – en tot slot: de blogs over haarkapsels vond ik ook heel leuk :-)

  Voilà, om hier elke dag in de rapte mee te lezen, weet ik toch nog wel veel hé?

  • Annemerel
   Auteur
   juni 25, 2016 / 13:37

   Wat leuk om dit te lezen! Soort van trip down memory lane! Dankjewel dat je al zo lang meeleest :) Heb jij uiteindelijk een Master gedaan?

   • Sarah
    juni 25, 2016 / 19:32

    Over die master: Bijna :=) Ik heb hem uiteindelijk een paar jaar uitgesteld maar hoop deze zomer af te studeren.

 5. Sarah
  juni 25, 2016 / 12:47

  PS Wat ik dacht nog voor ik begon te lezen: wat was jij al groot en volwassen, uiterlijk gezien hé, toen je 14 was! Ik heb zelf mijn groeispurt pas jaren later gekregen: idee voor een blogje, eens?

 6. Fon
  juni 25, 2016 / 12:53

  Het elle girl sjaaltje!!! Hahaha
  Tja zo ben ik ook op je blog terecht gekomen, via het ellegirl forum. En zo van .tk naar .net en .com mee verhuisd ;)
  Heb door de jaren heen niet heel vaak gereageerd maar altijd met veel plezier je stukken gelezen.
  Herinneringen aan je blog.. Ehh Om de een of andere reden denk ik dan aan je sieraden (geeeeen idee waarom) van TiSento en Dyrberg en Kern.
  Oh ja en de witte sangria uit Albufeira kan ik me ook nog goed voor de geest halen.
  En je Fit For Summer actie (waar ik een leuke bikini aan heb over gehouden :))
  Zo zijn er nog meer mooie momenten maar ook mindere momenten die we hebben mogen mee beleven in je blogs.
  Voel me soms best een raar wijf als ik me bedenk dat ik gewoon voor de lol al jaren een kijkje neem in het leven van een onbekende. :P

  Gefeliciteerd met je blog verjaardag! En op naar nog heel veel meer jaren!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 25, 2016 / 13:42

   Wow dan volg je me echt al een hele tijd! Je naam komt me wel bekend voor hoor, dus zo weinig reacties laat je nu ook weer niet achter. Volgens mij heb ik een van jouw ideeën gebruikt voor mijn blogs die online komen wanneer ik op zomervakantie ben! So stay tuned!

   Ooooh en die Sangria uit Albufeira, zou ik nu best lusten eigenlijk! Juni 2007!

   • juni 25, 2016 / 15:41

    Hahaha nu heb ik ook niet een al te veel voorkomende naam ;) Was ook degene die in het outlet in Roermond werkt en je had gespot “in het wild” maar niet had aangesproken :P

    Ben benieuwd naar je “lezersideeën” blogs in je vakantie! :) Ik blog *ahum* alleen tijdens mijn vakanties naar Amerika. Had wel wat ideetjes maar dacht er zullen vast genoeg andere meiden die vaker bloggen een goede insturen hahaha

 7. Lotte
  juni 25, 2016 / 13:06

  Ik lees sinds de eerste van de middelbare school jouw blog elke dag, ik ben net geslaagd (vwo), dus al 6 jaar!! Tjaa, waarom eigenlijk? Ik denk omdat ik je ondere alle bloggers de meest ‘pure’ vind en je gewoon een hele leuke meid bent ( en stiekem omdat ik me heel vaak ik jou herken hahah)!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 25, 2016 / 13:40

   Wat leuk om te lezen! En gefeliciteerd met je vwo diploma! Weet je al wat je volgend jaar wil gaan doen?

 8. Aimee
  juni 25, 2016 / 13:08

  Ik weet niet meer precies wanneer ik je blog voor het eerst ontdekte, lang geleden in ieder geval. Wat ik me wel kan herinneren is dat ik de hardloop stukjes altijd oversloeg XD Terwijl dat nu juist mijn favoriete blogposts zijn! Mijn favoriete blogposts is dan ook die over je eerste New York marathon! =) Geweldig om te lezen en heel motiverend! =D

  • Annemerel
   Auteur
   juni 25, 2016 / 13:39

   Hahaha heb ik je onbewust toch fan gemaakt ;-) Loop je nu zelf ook hard?

   • Aimee
    juni 26, 2016 / 14:00

    Haha ja ik denk het wel! XD De marathon van Amsterdam staat voor dit jaar op de planning!

 9. juni 25, 2016 / 13:08

  Gefeliciteerd met je 13de blog verjaardag! Ik volg je blog sinds 2012 denk ik, ik was aan het Googlen over hardlopen en toen kwam je site naar voren en eerst dag ik, ja ik ven beginner en zij loopt al heel ver, maar uiteindelijk ben ik je wel blijven volgen.

 10. juni 25, 2016 / 13:13

  Happy blog birthday! Waauw, wat een evolutie eh!

 11. juni 25, 2016 / 13:23

  Gefeliciteerd Annemerel! Ik volg je blog al vanaf 2009, toen ik zelf begon met bloggen. Ik herinner me nog goed je vakantie met Ashley (2010?) waar je toen veel foto’s van postte. Verder kan ik me geen specifieke blog herinneren. Maar keep them coming!

 12. juni 25, 2016 / 13:31

  Ik ben trouwens superbenieuwd hoe je bezoekersaantallen in de loop der jaren zijn veranderd. Wanneer ben je ‘echt’ groot geworden? En groei je de afgelopen jaren nog steeds hard of stabiliseert het? Heb je last van concurrentie?

  Het is toch eigenlijk jammer dat je zoveel tijd besteed aan je blog en er helaas nog steeds niet van te leven is? :-( Dat bedoel ik niet als aanval op jou, maar als aanval op de bloggerswereld… #underrated Of ben je bewust niet heel commercieel en doe je er daarom nog veel dingen naast?

  • Annemerel
   Auteur
   juni 25, 2016 / 13:38

   Ik zou wel van mijn blog kunnen leven, maar ik vind het fijn om er ook andere dingen naast te kunnen doen. Is toch een soort van verrijking en de andere dingen die ik er naast doen helpen mijn blog ook weer, dus dat is een bewuste keuze!

   • Sarah
    juni 25, 2016 / 19:37

    Ik ben zo blij dat het niet alleen commercieel is. Anders zou ik sowieso niet blijven lezen, ik zou me sowieso te veel ergeren en naïef voelen. Dus zeker houden zo!!

 13. Nicole
  juni 25, 2016 / 13:47

  Via het Ellegirl forum, dus toen was ik een jaar of 14 :) tussendoor ben ik je even een paar jaartjes kwijtgeraakt en twee jaar geleden dacht ik, zou ze nog bloggen? En ja, dat deed ze! Gefeliciteerd!
  Oja en ik kan me vooral je outfit posts herinneren, die ik altijd supervet vond, met die grote zonnebrillen enzo

 14. Ilse
  juni 25, 2016 / 13:56

  Goede vraag wat de eerste herinneringen was. Ik weet nog wel dat het in de tijd van girlscene was en dat ik daardoor je blog begon te lezen. Alweer wat jaren dus!

 15. Eline
  juni 25, 2016 / 14:00

  Haha wat leuk om te lezen over Kinderlines!! Dat vond ik geweldig vroeger, maar was helemaal vergeten hoe het heette!

 16. juni 25, 2016 / 14:00

  Aller eerst gefeliciteerd met het 13jarige bestaan van je blog ik spurter Rick lees ook je leuke mooie artikelen in de metro krant vandaar dat ik je sinds kort hier op bloglovin volg ik loop sinds 2015 hard mede dankzij atletiek vereniging spurt88 o.a daarvoor deed ik ook al sport o.a paardrijden fitness mountainbiken mwa mountainbiken doe ik nogsteeds ik hoop dat je een reactie terug stuurt met sportieve en respect volle groeten Spurt88 atleet Rick uit Hardenberg Overijssel ga zo door met je leuke goede info en blog

 17. Marieke
  juni 25, 2016 / 14:04

  Ik volg je al jaren, sinds een vriendin met hoofdletters uitriep op MSN: OH NEE, HET IS UIT MET ANNEMEREL EN HAAR VRIENDJE!
  Toen vroeg ik wie Annemerel dan was en sindsdien ben ik blijven lezen. Dat was nog op de middelbare school (ik ben een half jaar ouder)… Ik was je ooit een jaar uit het oog verloren en heb toen werkelijk alle blogs terug gelezen, haha!

 18. tessa
  juni 25, 2016 / 14:11

  Ik volg je denk ik vanaf 2012?? En kwam eerder sporadisch op je blog door bijv. een zoekopdracht in Google.
  Je stukken over de marathon zijn me echt bijgebleven en ik was dan ook rete zenuwachtig voor jou. Ik weet nog dat ik moest werken toen jij een marathon liep en dat ik op m’n werk liep te duimen dat het goed zou gaan. Ik werkte toen in de horeca dus ik kon niet bij mijn telefoon. Toen ik klaar was met werk heb ik gelijk op Instagram gekeken om te kijken hoe de marathon was gegaan haha:)

 19. Layla
  juni 25, 2016 / 14:50

  Haha, ik kwam volgens mij via girlscene op je blog terecht. Waarschijnlijk vanaf 2012? En ik kan me nog heel goed je lange paardenstaart herinneren haha!

 20. juni 25, 2016 / 14:54

  Gefeliciteerd met je blog! Wat een enorm lange tijd al joh :) Ik kan me herinneren dat ik je pas net volgde toen ik in de auto richting onze vakantiebestemming een advertentie van jou met Demakup (geloof ik) zag. Dat is volgens mij best een tijdje geleden. Gelukkig zijn er voor mij genoeg redenen om jouw blog te volgen, en hoe langer ik je volg, hoe leuker ik het ook vind om bijvoorbeeld je Snapshot Diary’s te lezen. Ik hoop dat je nog heel lang met veel plezier door gaat met bloggen en ook dat de blogvrije zomervakantie je de tijd geeft om weer nieuwe ideeën op te doen.

 21. Mams kim
  juni 25, 2016 / 14:56

  Hoi annemerel , ken je al vanaf vwo tijd, via Kim…altijd een apart plekje in mijn hart gehouden..voor mij annespreeuw……..lees je blog nog niet zo lang…maar roep vaak tegen mijn vriendinnen( ik ben 53) jullie moeten het gaan lezen ..ik vind het leuk omdat je gezellig schrijft …lieve annemerel( spreeuw) je bent een lieverd en nog gefeliciteerd met dit jubileum!!!! Dikke kus .

 22. juni 25, 2016 / 15:07

  Ik volg je blog nu al een paar jaar denk ik. Ik begon met volgen toen ik alleen thuis was, en de hele dag moest leren voor mijn tentamens. Ik heb geen idee meer hoe ik op je blog ben gekomen. Een van de eerste dingen die me bij is gebleven is de appeltaart van Dudok die jij en je vriend namaakten. Die heb ik thuis nog vaak gemaakt met m’n moeder :) Heeeeerlijk is dat recept :)
  Veder geniet ik het meest van je Oostenrijke snapshotdiary, daar ben ik vroeger met m’n ouders vaak geweest. Good memories ☺️

 23. Mirte
  juni 25, 2016 / 15:10

  Gefeliciteerd Annemerel!!! Wauw, wat bestaat je blog al lang. Het engste vind ik toch dat ik deze foto nog op je blog kan herinneren…. Lees ik echt al zolang mee?

 24. Maaike
  juni 25, 2016 / 15:25

  Ik volg je sinds januari 2012 (heb het even terug gezocht in je archieven ?)

  Ongelofelijk dat ik je al vier jaar volg. Soms heb ik het gevoel je ‘ te kennen’. Wat heel gek is, want heb je nooit ontmoet! Lijkt me trouwens wel een keer leuk haha ;)

  Verder loop ik niet hard, maar lees ik echt al je blogs! Wordt er altijd vrolijk van, krijg veel inspiratie er door & veel komt me bekend voor! Zelfde levenslessen ;) en daarbij zijn we bijna op dezelfde dag jarig dus daarin komen we wel overeen.

  Mijn zusje en ik praten dan wel eens over jou / je blog. En dan vraagt me moeder; wie is dat toch die Annemerel? Ja, leg dan maar eens uit dat je haar blog volgt (mama weet niet wat een blog is ?)

  Ik hoop dat je nog lang door gaat met bloggen, zal je snapshot diary’s ontzettend missen deze zomer!
  Maar kom zeker elke dag even je blog lezen :)

 25. Eline
  juni 25, 2016 / 15:37

  OMG, ik volg je dus al 13 jaar. Bizar! Gefeliciteerd met deze mijlpaal!

  • anouk
   juni 25, 2016 / 22:49

   Ik ook! Word 30 dit jaar en je blogs over proefwerkweken enzo lijken echt nog niet een decennium geleden
   Ps. Eline, ik volgde jou in die jaren ook. Leuk je hier.te zien, hoop dta het goed met je gaat

 26. Kate
  juni 25, 2016 / 15:51

  Ik vind het vooral altijd zo gek (en inspirerend!) om te zien hoe iemand die net zoals ik in haar jonge tienerjaren een blog had daar mee door is gegaan en er haar werk van heeft gemaakt. Toevallig had ik het daar laatst met mijn vader over! Ik was ook vanaf mijn 11e een aantal jaar ontzettend bezig met blogs en lay-outs maken en heb ook op allerlei oude websites gezeten, maar toen was alles nog best wel anoniem (omdat iedereen dacht dat het internet vol met pedo’s zat, en je achternaam vertellen zou gegarandeerd tot ontvoering leiden).

  Zelf moet ik er nu niet meer aan denken om met foto’s, naam en toenaam allerlei persoonlijke zaken over mezelf online te zetten (dat is trouwens helemaal geen kritiek op jou of mensen die dat wel doen want het kan heel interessant zijn, maar het is niets voor mij). Het grappige is dan weer dat ik wél met schrijven door ben gegaan en mijn eerste boek (volgens mij net als bij jou) op mijn 26e uitkwam. De inhoud van mijn werk is nu heel anders, maar ik kan het toch niet los zien van al die oefening die ik in mijn tienerjaren heb gehad! Toch leuk dat een aantal computernerd-meisjes begin 2000 zo begonnen zijn :).

  • Annemerel
   Auteur
   juni 25, 2016 / 17:22

   Dankjewel! En je begrijpt dat ik nu natuurlijk wel heel erg benieuwd ben welk boek je geschreven hebt!

 27. juni 25, 2016 / 16:00

  Hey Annemerel, leuk je verjaardagsblog! Ik volg je (in stilte) al sinds een jaar of 6/7, denk ik. Ik pas totaal niet bij je doelgroep, want al 45+ maar ik ben een grote fan! Het is bijzonder om je zo te zien ‘groeien’ en dat je zo eerlijk en puur bent (gebleven). Je hebt een prachtige manier van dingen verwoorden! Ik heb je boek gekocht en leef mee met je al je ups en met je downs. Ik hoop nog heel lang met je mee te mogen ‘leven’, ik weet zeker dat er nog grote dingen in je leven staan te gebeuren..! Ik wens je een heerlijke en onbezorgde vakantie toe! Groetjes, Benita

  • Annemerel
   Auteur
   juni 25, 2016 / 17:21

   Wat leuk om te lezen Benita! Wanneer ik schrijf heb ik geen enkele doelgroep voor ogen, dus met je 45+ pas je er wat mij betreft HELEMAAL in! Dankjewel :)

 28. juni 25, 2016 / 16:36

  wauw meid dat is al aardig lang!! Gefeliciteerd!!! Ik volg echt pas je blog sinds een paar maanden…. En ik lees ze wel meestal. Vind je blogs altijd leuk!! ;)

 29. Yvette
  juni 25, 2016 / 16:40

  Ik volg jeen sinds vlak nadat je relatie uit ging dus nog niet zo heel lang. Heb ook geen idee meer hoe ik bij je terecht ben gekomen (gok via een andere blogger). Maar sinds ik hier terecht ben gekomen, ben je een van m’n favoriete bloggers geworden denk mede doordat we bijna even oud zijn! Lees altijd met plezier je blogs en vind je vlogs ook altijd erg leuk :)

  • Annemerel
   Auteur
   juni 25, 2016 / 17:20

   Nou, twee jaar vind ik toch al behoorlijk lang! Leuk dat je me al zo lang volgt, dankjewel :)

 30. marjan
  juni 25, 2016 / 16:43

  Wat een lange tijd al. Wat knap dat je op die jonge leeftijd met toewijding een blog bijhield en bij bent blijven houden.
  Ik ben bij jou gekomen door Fieke en Francien rondom je eerste marathon van NY. (Tot dan toe wist is niet dat er ook mensen van mijn eigen leeftijd een marathon liepen, in mijn gedachten waren dat toch altijd de wat oudere mannen.) Ik was op dat moment zelf nog bezig met de kortere afstanden, al liep ik toen al een jaar of 2-3. Ondertussen is dat wat uitgebreid naar de langere afstanden en staat er dit najaar zelfs een marathon op het programma, spannend!
  Dank voor al je hardloopupdates en op naar de volgende 13 jaar!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 25, 2016 / 17:20

   Wat leuk! Succes met je eerste marathon(training)!

 31. Bregje
  juni 25, 2016 / 17:07

  Heee Annemerel! Gefeliciteerd met je 13e ;) ik volg je al super lang en zat in een ver verleden ook op ellegirl forum. Een van de eerste dingen de ik me kan herinneren is dat je mee deed aan elite model look, de fel oranje/roze Nike free schoenen (die uiteindelijk ook mijn eerste paar hardloopschoenen werden), je studie tijd in Amsterdam etc.. Naast jou volg ik eigenlijk geen een andere blog. Op de een of andere manier herken ik me in heel veel dingen. Misschien omdat we even oud zijn (en onze zusjes), tegelijkertijd vwo examen deden, allebei van hardlopen houden, veel dezelfde interesses hebben (ik heb alleen een andere muzieksmaak haha), allebei weten dat er niks beters is dan een zusje als bff en zo kan ik nog wel even doorgaan… Er zijn in al die jaren ook een aantal mensen voorbij gekomen die ik ken van vroeger wat het extra leuk maakt haha. Jouw blogs zijn altijd heerlijk om te lezen of even doorheen te scrollen dus ga vooral door en geniet van je vakantie in Italië! Liefs

  • Annemerel
   Auteur
   juni 25, 2016 / 17:19

   Ah wat leuk om te lezen! Jup, al die dingen die je zegt kloppen! En zusjes als BFF is het beste dat er is.

 32. juni 25, 2016 / 17:28

  Wat een gezellig artikel is dit. Leuk hè om dan oude artikelen en foto’s nog eens terug te lezen/kijken :) Ik volg je nu eeh… ik denk 3,5 jaar ofzo? Ik was net gestart met mijn eigen blog (oktober 2012) toen ik via een studiegenootje op wat andere blogs terecht kwam (waaronder Ikbenirisniet – haar volg ik ook nog steeds met heel veel plezier) waaronder de jouwe. Ik houd nog steeds niet van hardlopen (hoewel… ergens diep van binnen… Haha) en ben nog steeds niet begonnen, maar ik vind je gewoon een leuk persoon en je bent gezellig om te volgen. Ik hou van je schrijfstijl en van je zelfspot :) Een mooie herinnering aan jouw blog… Ik weet het niet zo goed, ik denk dat ik het vooral heel grappig vind dat ik nu soms dingen lees op je blog als je ergens aan refereert en dat ik het dan nog steeds weet (dan denk ik: volg ik je al zólang?!) en dat je me nog steeds niet hebt weten te overtuigen om te gaan hardlopen.

  Oh, en ik vertel soms wel eens aan mijn man als je weer een wedstrijd hebt gelopen – vooral na Berlijn – over jouw prestaties en dat ik dat dan zo tof vind. Nu is het net alsof ik je een beetje ‘ken’ ofzo, haha :)

 33. juni 25, 2016 / 17:37

  Gefeliciteerd met je jubileum! Ik ken je blog al heeel lang, maar ik volgde hem niet, om eerlijk te zijn vroeg ik me altijd af waarom er in godsnaam zoveel mensen je blog lazen, ik vond het vroeger zo saai om te lezen over iemands leven :’) Ben zo tweeënhalf jaar begonnen met het lezen van je Parijs-blogs omdat ik inspiratie nodig had voor leuke plekken (inmiddels vaak ontbeten bij La Coupole!), maar pas sinds een jaar lees ik je blog standaard en ben ik een echte fangirl ;) Grappig hoe zoiets kan veranderen. Nog een leuk weetje: ik gebruikte vorig jouw blog altijd als ik aan het werk moest, ik had mezelf zo geconditioneerd dat ik na het lezen van je blog stopte met uitstellen en verder ging met mijn scriptie. Deze gewoonte is helaas een beetje verwaterd, haha.
  Ik weet niet zo goed wat mijn lievelingsblog is, misschien toch de blogs over Parijs. Ik vond alles over helweek ook leuk (al waren dat vlogs geloof ik?)

 34. juni 25, 2016 / 17:59

  Gefeliciteerd! Ik volg je altijd met veel plezier. Denk dat niet veel mensen kunnen zeggen dat ze al 13 jaar elke dag weer met hun passie bezig zijn, laat staan al 13 jaar dezelfde baan hebben. Way to go! Je mag trots zijn op wat je hebt neergezet!

 35. juni 25, 2016 / 19:01

  Wat een leuk stuk! En wat is 13 jaar bloggen ook al lang! Ik heb eigenlijk niet echt een oude herinnering aan jou blog, want ik volg je blog nog niet zolang haha! Nog niet eens een maand, maar ik vind je blog super leuk!

 36. Lotte
  juni 25, 2016 / 19:42

  Hoi! Ik ben ook via het ellegirl forum op je website gekomen. De oudste post die ik me kan herinneren gaan daadwerkelijk over skeeleren. Dus ben bang dat ik je al inderdaad 12 of 13 jaar volg ;-)! Van waar ook in de wereld.

 37. Carlijn
  juni 25, 2016 / 20:37

  Ik volg je al zo’n drie jaar, ik weet niet meer precies hoe ik bij jouw blog terecht gekomen maar ik denk via girlslove2run die ik toen ook net had ontdekt. Ik wilde toen ooit een keer een marathon rennen en dankzij jouw blog o.a. kreeg ik het gevoel dat ik het ook zou kunnen, omdat ook gewone – niet topatleten – meiden van mijn leeftijd een marathon renden! Inmiddels heb ik drie marathons gerend en de vierde komt in november a.s. in New York.
  De reden dat ik je blog ben blijven volgen is omdat je over verschillende onderwerpen schrijft, waardoor je blog afwisselend is en omdat je blog met je leeftijd meegroeit. Niet alleen de onderwerpen over hardlopen vind ik leuk, ook de Sunday Talk bijvoorbeeld is één van mijn favoriete categorieën. Bovendien is één van mijn guilty pleasures ook KUWTK, ben ik ook fan van Taylor Swif, ben ik ook verknocht aan apple etc. :)

 38. Amber
  juni 25, 2016 / 21:55

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Is dit nu eigenlijk een grotere “mijlpaal” dan je verjaardag?

  Ik ben je blogs volgens mij gaan lezen toen je bij Girlscene werkte, volgens mij 3 of 4 jaar geleden. Ik weet nog dat het is uitgegaan met je vriend en de NY marathon. Van een blog die ik af en toe las toendertijd is dit nu wel uitgegroeid tot mijn favoriete blog. Als ik de deur uitmoet, wacht ik soms ook echt tot na 12.00 en 17.00 zodat ik nog even snel je nieuwste blog kan lezen :)

  Ik denk dat je blog zo interessant blijft iedere keer omdat het dicht bij jezelf is, door jou zijn mijn ogen geopend om ook dingen interessant te vinden en (dit klinkt echt alsof ik een 12-jarige fangirl ben haha) bij het begin van mijn master moesten we een inspirerende persoon noemen en toen was jij toch wel mijn voorbeeld. In combinatie met groepsgenoten die met Steve Jobs aankwamen viel ik wel op haha.

 39. Caro
  juni 25, 2016 / 22:45

  Hey Annemerel, niet alleen jouw blog is jarig vandaag, ik ook! Ik denk dat ik je ben beginnen te volgen toen je je aan het voorbereiden was op je eerste NY-marathon. Hoelang is dat eigenlijk geleden?

 40. Caro
  juni 25, 2016 / 22:45

  Hey Annemerel, niet alleen jouw blog is jarig vandaag, ik ook! Ik denk dat ik je ben beginnen te volgen toen je je aan het voorbereiden was op je eerste NY-marathon. Hoelang is dat eigenlijk geleden?

 41. Marieke
  juni 26, 2016 / 00:17

  Wat leuk om te lezen! Ik ben jouw blog vorig jaar ergens mei begonnen te lezen, toen ik zelf ben begonnen met hardlopen en zocht op hardloopsblogs. Nog niet lang dus. Al snel kwam toen jouw 3 weken lange snapshotdiary wat ik dagelijks trouw las. Daarna de Berlijn Marathon en wat een ontlading! Vind het daarom jammer dat je nu echt vakantie neemt, maar natuurlijk gun ik het jou enorm. Ik wil ook niet zonder de dagelijkse ontspanning van jouw blog de komende 10 jaar. Omdat we even oud zijn lopen onze levens parallel. Dat maakt alles zo herkenbaar en je schrijft precies wat ik vaak denk maar niet uitspreek. Heerlijk eerlijk en met een gezonde dosis zelfspot. Ga zo door!

 42. Anneroos
  juni 26, 2016 / 00:32

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik volg je nu ongeveer twee jaar en door jou heb ik de motivatie gekregen om te beginnen met hardlopen. Heb in april mee gedaan aan een 5km run. Ik lees bijna alle blogs die je post met veel plezier, vooral de snapshots, persoonlijke stukken en je vlogs spreken mij erg aan. Ga zo door!

 43. Lotte
  juni 26, 2016 / 00:53

  Gefeliciteerd!
  Ik volg je zon 4 of 5 jaar denk ik. Ben ongeveer even oud, maar best ander leven (ben 7 jaar samen met m’n vriend, woon al tijd samen in Adam en ik werk in politiek den haag).
  Vind t heel leuk om je te volgen! Lees lang niet elke blog, maar de persoonlijke blogs vaak wel.
  En vond t ook knap hoe je je lezers wel op de hoogte hield over t verbreken van je relatie, zonder dat je teveel details hoefde te vertellen zegmaar!
  En vind je gezinsband heel leuk (en herkenbaar!).

  Gewoon echt een leuke persoonlijke blog. Ben net weekendje Parijs geweest en heb nog een tip van je gebruikt trouwens ;) La favorite: heel lekker!

  Blijf bloggen en trek je niet teveel aan van het commentaar, zie de laatste tijd wat meer kritiek. Vaar je eigen koers en blijf genoeg tijd in je blog stoppen, dan stopt men vanzelf weer met zeuren ;)
  Op naar de volgende 13!

 44. Lisa
  juni 26, 2016 / 01:35

  Ah gefeliciteerd! Ben je ooit gaan volgen via Ellegirl forum, dus volgens mij is dat al best een hele tijd!

 45. juni 26, 2016 / 10:13

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag!

 46. Marianne
  juni 26, 2016 / 11:02

  Gefeliciteerd met je blog! Ik volg je vanaf je demakeup commercial, ik zag je voorbij komen in een blad toen! Ben alles terug gaan lezen toen, haha.

 47. Suzanne
  juni 26, 2016 / 11:46

  Wauw, 13 jaar! Gefeliciteerd. Ik reageer bijna nooit maar lees je blog nu een jaar of 4/5. Ik geloof dat ik ooit bij je blog terecht ben gekomen toen ik iets opzocht over hardlopen, en toen bleek je naast hardlopen ook over meer leuks te schrijven. Keep up the good work, en zoals anderen hier ook al noemen vind ik het knap hoe open je over dingen durft te zijn! :)

 48. Leonie
  juni 26, 2016 / 14:30

  Hi annemerel! Wat een leuke blog! Ik reageer niet zo veel, maar dit vond ik wel moeten ;) ik las eerst vooral beautyblogs en weet dat ik jouwe toen verfrissend vond. Vooral door je artikels over celebraties en series, hardlopen skipte ik altijd! Ik denk dat ik je nu een jaar of 2? Volg.. Ik vind vooral de zondagsartikelen met YouTube filmpjes superleuk! Ik skip veel artikels omdat ze mij wat minder liggen, maar vanwege de hele leuke andere blijf ik je volgen!
  Ik las het hierboven ook al, maar ik vind je een heel puur en spontaan persoon, wat ik bij andere bloggers soms wat minder vind, complimenten dus!
  Het enige wat ik soms jammer vind, ik vond je friday favourites altijd superleuk maar nu komt er vooral veel in voor wat uit andere blogs komt (bv het boek voor summer Reading) en daardoor vind ik ze wat minder, misschien kun je dat meenemen of iets :-)
  En verder: ga lekker zo door :-)

 49. Fenna
  juni 26, 2016 / 18:20

  Ik lees je blog sinds ik ooit zocht naar leuke hardloopblogs, toen kwam ik hier terecht. Vorig jaar heb ik dankzij jou nog mee kunnen doen aan de Damloop (je verlootte toen startbewijzen), was echt super! Daar heb ik de leukste herinnering aan : Ik lees denk in al een jaartje of 5 mee, ga zo door want ik vind het nog steeds leuk!

 50. juni 26, 2016 / 18:53

  Ik ben je beginnen volgen toen je vorig jaar zo leuke diaries van op reis schreef! Ik kreeg dan zo’n vakantiegevoel, ook al was ik aan het werk. Daarna heb ik je dan gevolgd ivm je boek, en nu blijf ik je volgen. Misschien ga ik ooit wel hardlopen.. :D

 51. Sanne
  juni 26, 2016 / 21:30

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag!!
  Ik volg je zelf ook al lang. We zijn ongeveer even oud en deden tegelijkertijd eindexamen, ik kan me je blogs van rond die tijd nog goed herinneren.
  Ik reageer niet vaak, maar lees wel alles heel trouw. Tijdens je studietijd vond ik het leuk om te lezen over je werk bij het hotel en outfitfoto’s te kijken (die outfits die je laatst liet zien waren misschien achteraf fout, maar toen toch echt wel hip!). Nu lees ik graag je hardloopblogs en de verhalen over je werkende leven en je privéleven, je hebt me geïnspireerd tot hardlopen en ik kan me herkennen in wat je meemaakt.
  Ik kan me je Sal y Limon armbanden van toen ook nog goed herinneren (die waren zo gaaf!).
  Ik hoop dat je nog lang door zult bloggen, het is elke dag weer leuk je te lezen!

 52. Sonja
  juni 27, 2016 / 03:49

  Ik dacht eerst sinds jouw examenjaar, maar laatst poostte je wat oude foto’s en toen herkende ik nog iets van voor die tijd.

 53. Alice
  juni 27, 2016 / 04:37

  Wauw 13 jaar al. De tijd vliegt! Ik ben al een volger Vanaf het begin. Mijn eerste herinnering is dat je meedeed aan een modellenwestrijd voor ik geloof Tommy Hilfiger of Elite modellook?
  Hoe dan ook, de reden dat ik je al zolang volg is omdat ik je een sympathiek iemand vind (en ik zeg dat nu alsof ik je ken, hahah. Maar zo kom je in elk geval over op je blog), je lijkt me oprecht, nuchter en dat zien we niet zoveel in de online wereld. Jij laat ook je ‘zwaktes’ zien, en dat maakt je zoveel meer mens dan de meeste bloggers!
  Dik vet compliment voor jou, en nog vele fijne jaren. Privé en met je blog!
  Geniet van een paar weekjes verdiende rust.

 54. juni 27, 2016 / 09:05

  Gefeliciteerd! Ik volg je blog eigenlijk pas een jaartje nu maar heb al flink wat teruggelezen als ik in de file stond (helemaal stil en vast, niet tijdens het rijden) of als ik even een verloren momentje heb. Ik ben je blog gaan volgen omdat ik wat ging googlen over de NY marathon. Ik ga die zelf lopen in november en krijg nog steeds kippenvel als ik denk aan jou blogs over marathons. Ik zou eigenlijk vanavond langskomen in Breda, dan had ik je persoonlijk gefeliciteerd! Maar vanwege familieomstandigheden gaat het me helaas niet lukken.
  Lekker blijven schrijven, ik lees het met veel plezier. Ohja en vloggen ook natuurlijk want als ik die opzet tijdens het afwassen, is de afwas doen ineens een stuk minder erg ;)

 55. Nadia
  juni 27, 2016 / 12:15

  Dertien jaar al, gefeliciteerd! Wauw. Ik vind het altijd lastig als bloggers vragen wanneer je voor het eerst hun blog bezocht, want ik kan het me echt nooit herinneren… Ik denk dat ik je drie/vier jaar volg maar echt géén idee hoe ik op je blog terecht ben gekomen. Maar lees hem nog steeds met veel plezier want vind je een erg leuke meid en ik word altijd zo blij van jullie gezinnetje en hoe jullie met elkaar omgaan! :)

 56. Elvira
  juni 27, 2016 / 18:36

  Ik weet niet meer precies wanneer ik jou serieus ben gaan volgen. Ik vond jouw artikelen altijd de leukste schrijfstijl hebben van girlscene en ben via girlscene dus op jouw blog beland. Ik las girlscene al in 2008 of 2009. Jou ben ik blijven volgen maar girlscene nu al een jaartje of twee niet meer. Ik kan me een post herinneren waarin je naar paris fashion week was, gewoon zelf een dagje. Dat vond ik toen iig heel leuk!

 57. Elvira
  juni 27, 2016 / 18:38

  Ps, ik las altijd glossy’s of magazines maar doe dat niet meer nu ik jouw blog lees! Behalve op vakantie hihi

 58. Desiré
  juni 28, 2016 / 15:32

  Ik heb geen idee meer wanneer ik ben begonnen met jou te volgen en hoe ik bij je kwam precies… ik denk wel een jaar of 3-4 geleden. En ik vind je diaries altijd het leukste maar ik lees sowieso al je blogs met plezier want ik ben fan van je schrijfstijl. Op beeld (video) vind ik je trouwens ook top!