ADVERTORIAL: mb! by Mercedes-Benz

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Stijl, de weg ernaartoe en de gedachte erachter. Dat is wat het deze zomer gelanceerde Nederlandse stijlplatform mb! by Mercedes-Benz laat zien. mb! biedt niet alleen een podium voor internationaal nieuws over stijl, maar belicht ook talent van eigen bodem. Het online platform, geïnitieerd door Mercedes- Benz, lanceert met de eerste video uit de reeks The Art of Style een inspirerend portret van het internationaal gerenommeerde fotografenduo Scheltens & Abbenes.

Creatief talent
mb! by Mercedes-Benz neemt de bezoeker mee achter de schermen van interessante evenementen en geeft boeiende inzichten in de laatste ontwikkelingen op het gebied van mode, design, cultuur, mobiliteit en reizen. De bezoeker wordt verrast met een ruime keuze aan artikelen, video’s en foto’s die nieuwe betekenis geven aan het begrip stijl. Aanstormend en gevestigd creatief talent uit binnen- en buitenland staat centraal.

The Art of Style
Belangrijk onderdeel van mb! by Mercedes-Benz is de videoreeks The Art of Style. De reeks bestaat uit korte documentaires over spraakmakende Nederlandse creatievelingen. In deze portretten wordt onderzocht hoe hun perfectionisme zich vertaalt naar hun werk en persoonlijke leven. De eerste aflevering van The Art of Style portretteert fotografenduo Maurice Scheltens en Liesbeth Abbenes. Dit Nederlandse koppel werkt al jaren voor de belangrijkste internationale modehuizen, waaronder Yves Saint Laurent, Hermès en Balenciaga! Hun vrije werk, dat qua stijl zeer dicht bij hun toegepaste werk ligt, wordt in de internationale kunstwereld geroemd.

Kunst en stijl
“Stijl is altijd al een belangrijk onderdeel geweest van het DNA van Mercedes-Benz. Dit uit zich al langer in bijvoorbeeld de samenwerking met de Dutch Fashion Foundation. Internationaal gezien heeft Mercedes met veel succes samengewerkt met de Fashion Weeks van New York, Berlijn en Parijs. Met het mb!-stijlplatform willen we de waardering voor kunst en stijl verder uitdiepen. We willen cultuur niet alleen omarmen, maar er met mb! daadwerkelijk onderdeel van uitmaken.”, aldus Peter Zijlstra, Manager Marketing & Communication Mercedes-Benz. “Daarnaast moedigen we de bezoeker aan om zelf onderdeel van de conversatie over stijl te worden via social media en onze facebook pagina.”

Bekijk hier de eerste aflevering van ‘The Art of Style’ van mb!, over Maurice Scheltens en Liesbeth Abbenes. Dit Nederlandse fotografenduo is wellicht minder bekend bij een groot publiek, maar werkt al jaren voor de belangrijkste internationale modehuizen, waaronder Yves-Saint Laurent, Hermès en Balenciaga. Ook hun vrije werk wordt in de internationale kunstwereld geroemd.

Bekijk hier het stijlplatform mb! en bezoek via deze link de Facebookpagina.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

2 Reacties

  1. juli 18, 2012 / 09:41

    Wat een prachtige beelden zeg. Heel interessant filmpje en echt bijzonder om die fotografen aan het werk te zien en te zien hoeveel werk er gaat zitten in een foto, zo nauwkeurig Wauw!