DIARY: #45

Mooie herfstdagen, ik ben mijn haar zat en zoals gewoonlijk weer lekker veel eetverhalen.

Mijn haar. Ik heb zo’n week waarin ik mijn haar echt he-le-maal zat ben. Het is lang, het is lijzig, het is donker (vooral aan de bovenkant die je nu niet ziet). Dit soort ‘opvliegers’ krijg ik altijd in de herfst en ik denk dat ze niet alleen met mijn haar, maar ook met mijn steeds bleker wordende gezicht te maken hebben.

Anyway, ik twijfel erover om de schaar in mijn haar te zetten. Niet drastisch, maar dat mijn haar in ieder geval nog in het vierkantje van deze foto zou passen. Ik twijfel ook om weer voor lichtere highlights te gaan, zoals ik een paar jaar geleden had. Het nadeel daarvan is wel weer de uitgroei en dat het niet echt heel goed is voor de kwaliteit van mijn haar. Iets anders dat me weerhoud is om nu bijna drie uur bij de kapper te gaan zitten. Wellicht toch nog even wachten tot het aantal besmettingen wat meer is afgenomen. Het is ook niet dat ik ergens naartoe hoef de komende periode…

Maandagmiddag hadden we een laatste stukje appeltaart. We zijn op een vrijdag getrouwd en sindsdien halen we iedere week op vrijdag taart. Dit keer was het appeltaart en daar hebben we het hele weekend (en dus ook nog de maandag) van genoten.

Ooooooh wat heb ik dit gemist. Hardlopen met een zonnetje op mijn gezicht. Dinsdag was de eerste mooie herfstdag in tijden en daar heb ik gebruik van gemaakt. Ik liep een rondje door de duinen en halverwege ben ik gestopt voor wat stabiliteit en krachtoefeningen. Die doe ik toch echt veel liever buiten dan binnen.

Mijn nieuwste verslaving zijn de kaasstengels van de bakker. Nu we weer zoveel mogelijk binnen moeten blijven is mijn wandeling naar de bakker echt een uitje geworden. Woensdag haalde ik er een voor mezelf en een voor Tuur. Maar toen arme Tuur thuis kwam was er van zijn stengel nog maar een stompje over. Oeps. Ik kon mezelf niet beheersen.

Ook woensdag scheen de zon heerlijk en hebben we een fijne wandeling door een park hier in de buurt gemaakt. Zo lekker om tegelijkertijd de warmte van de zon op je gezicht te voelen, maar ook de koude lucht. Ik verlang echt naar wintersport, zeker omdat die van ons dit jaar een klein beetje in het water viel (we hadden hem gepland precies de week dat de corona-pleuris echt uitbrak dus zijn uiteindelijk niet gegaan). Heb zo’n vermoeden dat het 2022 gaat worden voor ons. Ik ben nog nooit van mijn leven zo lang niet op wintersport geweest. Maar ik denk dat dat juist een reden is waarom je geen medelijden met me hoeft te hebben, ik bedoel… ik ben de eerste 30 jaar van mijn leven zeker geen wintersport te kort gekomen.

Een van mijn favoriete herfstactiviteiten… appelmoes maken. Of nou ja, eigenlijk verse appelmoes eten. Het schillen van die appels vind ik namelijk geen bijster boeiende activiteit. Vroeger haalden we in september appels uit de appelboom, nu halen we de appels bij de supermarkt, maar het is het sentiment dat telt.

Ook donderdag had ik weer een dilemma over mijn haar. Het is gewoon te lang. En hoewel ik dat bij anderen heel mooi vind, moet ik toch concluderen dat het bij mij niet past.

Opposing, haar boven op mijn hoofd, niemand die ziet hoe lang mijn haar is. Excuses voor de gekke hoofden die ik deze week trek. Weet ook niet wat er met me aan de hand is.

Ooooooh dit was zo lekker, een amandelcroissant van de Franse bakker. We hebben hier in de buurt dus een hele fijne Franse bakker (Philip Galerne) en een hele lekkere Nederlandse bakker (Victor Driessen), deze twee bakkers geven deze tweede lockdown zeg maar kleur (en smaak) voor mij.

Ook heel leuk… bij Paagman op de Fred hebben ze nu een English Bookshop. Ik kan echt uren snuffelen bij Paagman, maar dat voelt nu niet echt als een heel goed idee. Ik haalde het nieuwe boek van Sophie Kinsella – Love Your Life – waar ik vorige week al over schreef. Ik ben inmiddels over de helft en moet zeggen dat ik nog niet echt onder de indruk ben. Maar ik ben onder de indruk genoeg dat ik wil weten hoe het afloopt. Het ding is dat ik me met geen van de hoofdrolspelers kan identificeren omdat ze dingen doen waarvan ik denk…. are you f*cking kidding me? Dat heb je natuurlijk wel vaker bij personages van Sophie Kinsella, maar vaak zit er dan nog wel iets waarin je iets van herkenning vindt, dat heb ik nu totaal niet. Maar dat kan voor jou natuurlijk weer compleet anders zijn.

Zouden jullie dit doen, op je gloednieuwe brandschone hardloopschoenen door een vochtig bos lopen? Ik dus wel. Het schoonhouden van mijn hardloopschoenen is gewoon geen doen. En zijn het geen gebruiksvoorwerpen?

Zaterdag had ik mega veel zin om naar buiten te gaan, maar mijn to-do-lijst weerhield me ervan. Toen ik uiteindelijk klaar was was het een uurtje of twee en had ik overal berichten gelezen over dat het zo druk was in natuurgebieden. En ik weet van mezelf dat ik daar dus niet heel blij van word. Sterker nog, ik raak daar super opgefokt van. Slalommen over de duinpaden. Ik had dat voor de coronacrisis al bij concerten en tijdens het uitgaan, of in de supermarkt… nu heb ik het dus ook op mooie weekenddagen in de natuur. Uiteindelijk ben ik toch even naar buiten gegaan om een tube tandpasta te halen. Die was namelijk op ;-).

Wie at er vroeger ook altijd aardappelsoesjes met kerst? Haha, ik had er dit weekend ineens zoveel zin in. Hoop heel hard dat we over anderhalve maand kerst kunnen vieren met familie, dat zou voor mij (en ik denk voor heel veel anderen) het allergrootste cadeau zijn. Tot die tijd stop ik af en toe wat aardappelsoesjes in de oven. Zijn de kerstbomen eigenlijk al weer te koop? En heeft iemand een tip waar je mooie kerstballen kunt halen? Ik wil wel eens wat anders dan roze (ik heb al acht jaar een knalroze boom).

Hopelijk hebben jullie afgelopen week ook een beetje van het mooie weer kunnen genieten. Ik duim voor nog een paar mooie herfstdagen komende week, doen jullie met me mee?

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. Ada
  november 9, 2020 / 14:08

  Hé Annemerel,
  Je haar is juist super mooi! Ik mis je vlogjes wel hoor!
  Fijne week!
  Liefs, Ada

  • Annemerel
   Auteur
   november 10, 2020 / 11:33

   Aah dankjewel! Ik vind mijn haar ook best wel mooi, maar ik vind het niet mooi bij mij, snap je? Haha, beetje vaag. Ik hoop in december weer terug te zijn met vlogs!

   • Lana
    november 10, 2020 / 14:29

    Jaa leuk dat je weer gaat vloggen! Ik mis ze ook wel. Al snap ik dat je misschien nu niet perse hele leuke vlog content kan maken door de lockdown.

   • Ingrid
    november 10, 2020 / 16:46

    Daar word ik blij van! Geniet altijd enorm van je vlogs!

 2. Benthe
  november 9, 2020 / 15:19

  Jaa Philippe Galerne.. Zaterdagochtend nog ruim een half uur in de rij gestaan omdat het zo druk was haha! Maar dat is het zeker waard.

  • Annemerel
   Auteur
   november 10, 2020 / 11:32

   Haha wowww dat is lang! Hoe laat was je er? Tuur was er rond elf uur en hij zei ook dat er dertien mensen voor hem stonden. Maar het was het allemaal waard.

 3. Mams kim
  november 9, 2020 / 15:49

  Leuk stukje weer annemerel !!! Ja je kan je haar ookin verschillende high en lowlights doen heb je bijna geen uitgroei ideaal….en een stuk van je haar af geeft zoveel opluchting en rust en kan je weer prima in de spiegel kijk..heb zelf namelijk ook gedaan en de kleuring en stuk eraf.echt aanrader…succes !!!

  • Annemerel
   Auteur
   november 10, 2020 / 11:31

   Holaaa! Ja lowlights heb ik inderdaad ook over nagedacht. Zeker als er straks nog meer grijze haren zijn… denk dat ik er als de coronasituatie straks wat minder heftig is zeker een stuk vanaf laat halen en me ga laten adviseren over de kleur door een kleurspecialist. Ben echt een schijtert met veranderingen ;-)

   • Mams kim
    november 11, 2020 / 16:18

    Komt goed, de kappers zijn zo kundig ..zal zien dat je er helenaal van opknapt !,

 4. Anne
  november 9, 2020 / 16:56

  Haha, zo herkenbaar, dat personages in chicklit zoveel gekke dingen doen, dat je denkt: laat maar. Enne, klinkt als een prima lockdown-week, voor zover dat kan :).

  • Annemerel
   Auteur
   november 10, 2020 / 11:29

   Zeker weten! Ooooh en die personages, soms halen ze het bloed onder mijn nagels vandaan. Maar het komt meestal wel goed, dat is de enige reden waarom ik doorzet.

 5. Debby
  november 9, 2020 / 19:28

  Er zijn al kerstbomen bij de intratuin sinds begin oktober en sommige tuincentra zelfs al eind sept Haha :). Ballen hebben ze we uiteraard ook maar ook bij blokkers , casa en xenos (ook allemaal online) of bij kerstversiering.Nl :) have Fun!

  Groetjes n kerst freak :P

  • Annemerel
   Auteur
   november 10, 2020 / 11:28

   Hahaha jij bent heel goed op de hoogte! Ben je ook weer voor iets nieuws gegaan dit jaar?

 6. Marion
  november 10, 2020 / 09:30

  Ik ben ook van plan mijn boom te restylen dit jaar. De kinderen zijn eindelijk in een min of meer verantwoordelijke leeftijd aanbeland en dus kan het hout en plastic eruit en kunnen er mooie glazen ballen in. Hoera! Ik vermoed dat ik op een heel rustig moment (bestaan die nog) de Intratuin eens ga bezoeken in mijn eentje en dat ik dan mijn slag wel kan slaan. Bijenkorf heeft zoals je weet ook briljante kerstspullen. Maar eerst: het sinterklaasjournaal. :-)

  • Annemerel
   Auteur
   november 10, 2020 / 11:28

   Aaah dat is een mooie reden om nieuwe decoratie te kiezen. Ik ben inderdaad al op de website van de Bijenkorf beland, al die ornamenten van Vondels zijn zo tof! Maar ook… zooooo duur! Denk dat ik eerst een goede basis moet hebben en dat ik dan voor alle ornamenten ga.