SHOPPING: De perfecte motivatie om je goede voornemens vol te houden

2019 is net een week oud. Dat betekent dat de kans groot is dat je nu een week met je goede voornemens (doelen) aan de slag bent. Hoe staat het ervoor? Heb je een steuntje in de rug nodig? Ik zet wat motivatie-items voor je op een rijtje voor een grote (en iets minder grote) portemonnee.

De meeste oefeningen voor mijn rug, buik en heupen doe ik met een balansbal. Ik heb er eentje naast mijn bureau liggen voor wanneer ik thuis aan de slag wil en iedere krachttraining in het krachthonk sluit ik af met een paar setjes oefeningen met de balansbal. Zal ik hier binnenkort een video over maken? (€19,99 via Bol.com)

Een goede sportbeha wordt door veel beginnende sporters zwaar onderschat. Inclusief ikzelf overigens, ik kocht pas een paar weken voor mijn eerste marathon (na mijn 35 kilometer duurloop) mijn eerste sportbeha. Nu zou ik niet meer zonder kunnen. Ik bestelde deze week dit pareltje van Nike, het duurt nog wel even voordat ik weer in sportbeha mijn trainingen kan doen, maar tot die tijd is het voor mezelf gewoon leuk om te weten dat er onder mijn longsleeve een mooie sportbeha zit (€35,- via Nike)

Altijd gezond eten is voor mij best een dingetje. De basis is best goed, maar ik heb soms wat iets minder gezonde uitschieters. Ik denk dat dat heel menselijk is. Om het gezonde eten iets leuker te maken, maak ik graag recepten uit kookboeken. Dat vind ik toch vaak leuker dan een recept gevonden op internet. Run fast. Cook fast. Eat slow, het kookboek van marathonloopster Shalane Flanagan staat hoog op mijn wensenlijst. Haar eerste boek (Run fast, eat slow) heb ik een aantal lekkere recepten uit weten te maken en dit hele ‘Cook fast’ principe staat me ook wel aan, want als ik ergens een hekel aan heb dan is het het idee dat ik lang in de keuken moet staan (als ik uiteindelijk bezig ben valt het altijd wel mee, maar het idee dat je zo lang bezig bent met het bereiden van je eten, dat zorgt er soms voor dat ik liever makkelijk iets bestel). (€21,11 via Bol.com)

Over motiverende boeken gesproken. Ik wil ook graag even van de gelegenheid gebruik maken en mijn eigen boek weer eens lekker ordinair promoten. Heb jij mijn boek ‘Trainen als een Topatleet’ al gelezen? Ik deel mijn verhaal, trainingen en praktische tips van mijn weg naar de Berlijn Marathon (die ik uiteindelijk niet in Berlijn, maar in Málaga liep). (€20,- via Bol.com)

Als je traint voor een bepaald doel is het leuk om je vorderingen te meten. Dit kan via een (gratis) app, maar als je uitgebreidere statistieken wilt dan is een sporthorloge een volgende stap. Zelf gebruik ik sinds oktober de Polar Vantage V, het meeste geavanceerde hardloophorloge van Polar. Het bijzondere aan dit horloge is dat het niet alleen je hartslag meet, maar ook het vermogen dat je tijdens het lopen levert. Komende vrijdag plaats ik (eindelijk) mijn uitgebreide review over dit horloge (€499,- via Bol.com)

Mijn favoriete loopschoen van dit moment is de Nike Zoom Fly Flyknit. Van april tot oktober liep ik op de Zoom Fly, sinds oktober (na mijn stressfractuur) ben ik overgestapt op de (nieuwe) flyknit variant van de schoen. Hij sluit heel mooi om mijn voet, is mega licht en stimuleert een voor/middenvoetlanding. Of deze (neutrale) schoen ook voor jou geschikt is kan ik natuurlijk niet zomaar zeggen, maar voor mij lijkt dit de perfecte (trainings)schoen te zijn. Na 600 kilometer op mijn eerste paar, ben ik nu mijn tweede paar aan het inlopen. (€160,- via Nike).

In mijn vlogs hebben jullie hem al meerdere keren voorbij zien komen, de stick die ik gebruik om mijn kuiten en bovenbenen los te maken. Een stuk makkelijker dan een foamroller. Ik kan niet meer zonder! Ik heb een sprint stick, wat misschien wat bijzonder is voor een ‘marathonloper’, maar deze vind ik het fijnst werken omdat hij een wat diepere massage geeft. (€36,- via FysioSupplies)

Goede voornemens, een doel, begint met een plan. Ik hield mijn 16 weken trainingsschema bij in deze mooie planner van Studio Stationery. Niet alleen handig om je trainingen, maar ook om al je andere afspraken in te plannen. (€19,95 via Studio Stationery)

Waar haal jij de meeste motivatie uit?

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. Manon
  januari 8, 2019 / 12:09

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar die stick, ik gebruik nu alleen in de sportschool de foamroller. Waarom vind je hem fijner werken? En yesss voor video met buikspieroefeningen! Kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 9, 2019 / 09:06

   Ik vind het fijner omdat het minder inspanning kost, ik vind mezelf over zo’n foamroller rollen altijd een hele uitdaging. Wat natuurlijk ook wel weer goed is, want work-out op zich. Maar ik merk dat ik het daardoor minder vaak doe omdat de stap groter is.

  • Sofie
   januari 9, 2019 / 11:19

   Ik gebruik de stick ook vaker merk ik. ’s ochtends terwijl ik mijn koffie drink even ‘rollen’. Waarbij ik de foamroller aan de kant liet liggen gebruik ik de stick wel trouwer.

 2. Lana
  januari 8, 2019 / 12:15

  Leuke producten! ik heb net een setje resistance bands gekocht, ook ideaal om oefeningen mee te doen!

 3. januari 8, 2019 / 15:47

  Je boek heb ik net een uitgelezen en ik ben van plan ook ergens de Nike Zoom Fly Flyknit te kopen. Wil ze wel eerst in een winkel tegenkomen en kunnen passen :) Eerlijk gezegd haal ik de meeste hardloopmotivatie uit jouw blogs, vlogs en boeken en uit de resultaten van familieleden en vrienden die ik op Strava voorbij zie komen.

  Ook raak ik erg gemotiveerd als ik mij inschrijf voor een hardloopevenement. Dan moet ik wel trainen, omdat ik natuurlijk wel een (voor mij) goede prestatie wil leveren.

  Liefs,
  Marloes

 4. L
  januari 8, 2019 / 19:09

  Ja, goed idee die video! Wil er ook eentje aanschaffen, handig om te weten wat je er allemaal mee kan doen!

 5. Angelique Van Rumst
  januari 8, 2019 / 20:40

  Yesss een video met de balansanalyse zou top zijn! Heb net de mijne terug opgeblazen maar doe het liefste work outs met Adhv een filmpje ☺️.

 6. Géa
  januari 8, 2019 / 20:49

  Even van de gelegenheid gebruik maken om iets over je boek te zeggen……Een fantastisch boek, met veel tips en weekschema’ om zelf toe te passen! Top! Ik ben er erg blij mee.

 7. januari 9, 2019 / 09:36

  Jaaaa balans oefeningen op de bal! Heel graag. Het leukst vind ik het als het een video is die ik gewoon elke keer op kan zetten en mee kan doen

 8. Marjolijn Hofsink
  januari 13, 2019 / 13:51

  JA! Een video met de balansbal!??? Ik heb er thuis ook 1 liggen.. alleen doe ik altijd maar wat? natuurlijk is youtube handig. Maar ben wel benieuwd welke oefeningen jij ermee doet! Dus ik hoop dat je er een video van gaat maken?!!