>21Days: Guidelines

>

De 21 dagen cleanse komt nu wel angstaanjagend voorbij.. Vandaag is mama jarig en ga ik ongegeneerd lekker en ongezond lunchen en vanavond heerlijk eten bij Elzenduin. Morgen is Roosje jarig en dan is het tijd voor heel veel taart, ach en dan overmorgen, dan gaat het echt beginnen!

Tijd voor de regels!


Wat ik deze drie weken ga vergeten:
– Eieren, melkproducten, vlees en vis (m’n eieren ga ik nog het meeste missen!)
– Gluten (ik heb de kast al vol liggen met glutenvrije pasta!)
– Geraffineerde suiker (wel agave siroop !)
– Alcohol (heb ik in januari ook gedaan, dus dat moet me wel lukken)
– Caffeine (ik heb al twee weken geen kopje koffie gedronken, dus hier ben ik ook niet zo bang voor!)
– Nep suikers (vind ik niet eens lekker! Ik heb jarenlang Cola Light gedronken maar het is eigenlijk zo smerig!)

Maar wat ik wel mag:
– Heel veel vers, groenten, fruit, zo veel mogelijk rauw (salades!)
– Fruit (liefst met een zo laag mogelijke glycemic index)
– Groene sapjes (nog nooit geprobeerd, ben benieuwd!)
– Glutenvrije granen zoals quinoa en amaranth (quinoa is al gekocht, amaranth ken ik van elzenduin ook top!)
– Bonen, noten en zaden (amandelen en zonnebloempitjes!!)
– Iedere dag minstens een half uur bewegen (maar niet te intensief!)
– 15 minuten mediteren (dat kan volgens mij ook prima tijdens yoga/hardlopen?)


Ik moet dus zoveel mogelijk rauw eten. Producten met een hoge PH-waarde, ‘basische producten’, zijn het beste voor deze cleanse. Volgens Kris Carr, de bedenker van de Crazy Sexy Diet en de 21 Day Cleanse, is het geheim voor een super sexy gezondheid een licht basische PH waarde. Producten als avocado’s, zeewier, olijven, quinoa en amandelen zijn basische voedingsmiddelen het tegenovergestelde van basische producten zijn zure voedingsmiddelen, zoals alcohol, vlees, koffie, boter, frisdrank, suiker en geroosterde noten. De producten die de meeste mensen (waaronder ik ook hoor!) lekker vinden, zijn dus zuur en de gezonde dingen (die ook heel erg lekker zijn, maar anders….) zijn basisch.

Krijgen jullie nu ook flashbacks naar scheikundeles? Wil je meer weten over PH-waardes, voedingsmiddelen en de gezondheidsvoordelen? Sabine van The Fruit Pursuit heeft daar een erg goed en duidelijk stuk over geschreven! (Engels). [edit] Ik haal basisch en zuur nog steeds door elkaar.. In het engels is het alkaline (goed) en acidic (slecht), volgens mij staat het er nu wel juist![/edit] [edit2]nu weet ik weer waarom ik een vier haalde voor scheikunde![/edit2]

Omdat ik heel goed besef dat deze gezonde voedingsmiddelen vaak veel minder calorieën bevatten dan een gewone pasta bolognese, ga ik deze drie weken waarschijnlijk veel meer eten. Ik heb namelijk zo’n donkerbruin vermoeden, dat als ik honger krijg, ik binnen een paar luttele seconden Van Dobben Kroketten in de frituurpan heb gegooid. Honger moet ik ten alle tijden vermijden, als ik honger heb, dan is het eigenlijk al te laat, want dan is niks meer goed genoeg.

Nogmaals, ik ga dit drie weken proberen er is op dit moment geen haar op mijn hoofd die van plan is om zo de rest van m’n leven te leven.. Dit is puur experiment, zowel journalistiek (voor zover je dit journalistiek kunt noemen) als met mijn lichaam. Voor mij is het belangrijkste gelukkig zijn, dat ben ik nu ook wel hoor, daar niet van, maar er zijn natuurlijk altijd puntjes waar aan ik zou willen werken (wie heeft dat niet? Is er iemand volmaakt gelukkig?). Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar de balans tussen gelukkig & gezond. Optimaal genieten, maar toch ook super gezond.. klinkt dat niet perfect?


Liefs,

Delen:

111 Reacties

 1. Lies
  april 19, 2011 / 15:05

  >Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen! Je hebt een fijne en duidelijke stijl van schrijven dus het zal vast heel leerzaam worden de stukjes te lezen! Leuk en knap om zo´n experiment aan te gaan! Succes!

 2. Stephanie
  april 19, 2011 / 15:25

  >Ik ben ook nog altijd superbenieuwd. Als het je goed meevalt, wil ik het misschien ook wel eens proberen. (Als ik ooit een geschikt moment vind ten minste. ;-))

 3. Carina
  april 19, 2011 / 15:33

  >Ook ik ben vreselijk benieuwd naar de resultaten! Heel veel succes in ieder geval want zijn natuurlijk best strenge regels! En hoop er natuurlijk van alles over te lezen:)!

 4. Suushi
  april 19, 2011 / 15:56

  >Inspirerend, ik wil het ook nog ooit eens doen. Ben er nu nog niet klaar voor heb ik het gevoel.. maar eh, dat met zuur en basisch, is toch precies andersom? (als in, 'ongezonde' dingen verzuren juist, dacht ik)

  En mediteren tijdens yoga/hardlopen is niet onmogelijk, maar het lijkt me persoonlijk niet zo prettig.. ik vind mediteren op zich al moeilijk genoeg, laat staan als je tegelijkertijd iets anders doet!

  Succes lieverd!

 5. Eline
  april 19, 2011 / 15:58

  >Succes meis! Ben benieuwd naar je ervaringen :)

 6. Annemerel
  april 19, 2011 / 16:06

  >Haha Suus is dat zo? Ik heb het drie miljoen keer geprobeerd te vertalen alkaline en acadic maar ik kom er niet uit!!

 7. Suushi
  april 19, 2011 / 16:11

  >alkaline = basisch, acid = zuur .. ik vind het ook super ingewikkeld hoor :p , maar Sabine heeft het over 'alkaline goddess' dus ik neem aan dat dat goed is dus?

 8. Anonymous
  april 19, 2011 / 16:18

  >Ik kan er niets aan doen, maar iets wat onder de noemer 'dieet' valt is nooit goed. Waar is de waarde van de voedingsdriehoek naartoe? Dat je weinig/geen vlees wil eten, kan ik misschien ergens nog snappen. Maar enkel fruit en noten? Echt gezond lijkt me dat ook niet. Zeker niet als je nog regelmatig zoveel sport ook. Waar haalt je body dan zijn energie vandaan? Een lichaam moet kracht putten uit verschillende basisstoffen. Als de basisstoffen allen uit één regio komen, waarmee vul je dan die andere tekorten aan?

 9. Annemerel
  april 19, 2011 / 16:19

  >Jaaa ik weet wel dat alkaline goed is, maar ik dacht dat zuur hetzelfde was als alkaline.. ja mijn logica is soms ver te zoeken. Gelukkig brengt mijnwoordenboek.nl uitkomst ;-)

 10. eveline
  april 19, 2011 / 16:22

  >Het is inderdaad precies andersom, je moet juist meer basisch eten (volgens deze leer dan) dus voeding met een hogere ph. Acidic betekent zuur en alkaline basisch. Het lichaam heeft eigenlijk een redelijk neutrale ph (afhankelijk van waar in het lichaam) van rond de 7.

  Anyways, veel succes ermee, als ik het zo lees eet ik zelf grotendeels al zo. Ik dacht eigenlijk dat het veel moeilijker zou zijn (echt alleen raw). Maar dit moet je lukken toch? Ik ben benieuwd wat het met je gezondheid zal doen.

 11. eveline
  april 19, 2011 / 16:28

  >@ anoniem ze gaat niet enkel fruit en noten eten, ook groente (vooral), sommige granen (quinoa bevat juist heel veel voedingsstoffen) en bonen. Op zich zitten daar alle stoffen in die je nodig hebt met uitzondering van b12. Als je normaal gesproken (zoals bij annemerel het geval is) dierlijke voedsel tot je neemt heb je daar nog een reserve van dus voor die 21 dagen zal dat echt geen probleem leveren (op de lange termijn zal je het inderdaad kunstmatig moeten aanvullen. Maar van alle diëten is dit echt niet de ongezondste. Al ben ik best met je een dat jezelf teveel ontzeggen niet goed is, maar kom op, je hebt het over annemerel… Die geniet echt wel van haar eten hoor.

 12. Afke Baukje
  april 19, 2011 / 17:02

  >Interesante kwestie, ik heb het stuk niet gelezen, maar een aantal dingen snap ik niet (en dat is niet omdat niet alle zuren/basen in het stukje goed staan/stonden)
  Veel fruit mag dus wel, maar fruit heeft vaak een erg lage pH (appel 3,5/sinasappel 3,1/mango 4,6/ aardbei 3,5) Daarintegen heeft veel dierlijke voeding een neurtrale of licht basische pH (vlees +/- 6.5/ eiwit 7,5/melk 6.8) Ik ben wel benieuwd naar de reden daarachter.

  Ben benieuwd of jij het antwoord weet! Heel veel succes in ieder geval en ik blijf je volgen.

 13. Marloes
  april 19, 2011 / 17:20

  >You go Annemerel, You go girl!

 14. Cindy
  april 19, 2011 / 18:16

  >Hey, het lijkt me superinteressant wat je ervaringen zijn.
  Het stukje over basisch/zuur klopt nog steeds niet o.a.:
  'Producten met een lage PH-waarde, 'basische producten', zijn het beste voor deze cleanse.'
  Zure producten hebben een lage pH-waarde(onder de 7). Alkalisch is een ander woord voor basisch (pH boven 7).
  Op de website gaat het over het eten in balans, volgens mij niet om zuur of basisch.

 15. Anonymous
  april 19, 2011 / 18:23

  >Afke: het gaat om de restproducten die het in je lichaam achterlaat. Dus niet om de pH van het voedsel zelf. Citroen laat bijvoorbeeld basische restproducten achter in je lichaam, terwijl het best zuur is. Dierlijke eiwitten laten zure restproducten achter. Maar je lichaam is heel goed in de pH constant houden. Het probleem is echter dat je lichaam daar bijvoorbeeld calcium uit je botten voor gaat gebruiken, wat voor osteoperose zou kunnen zorgen. Ik hoop dat je het zo een beetje begrijpt.

 16. S.
  april 19, 2011 / 18:37

  >@ Afke Baukje
  Het gaat niet om de ph-waarde van het voedingsmiddel zelf, maar om waar het in je lichaam in omgezet wordt.

  en @ anoniem
  alles is een dieet. Wat jij eet is ook een dieet. Het is gewoon de naam voor een voedingspatroon.
  Verder is het voedingsdriehoek of de schijf van vijf, wat je ook aanhoud, een beetje achterhaald. Het is erg handig als je je liever niet in voeding verdiept en gewoon simpele richtlijnen wilt en je zult er zeker niet ondervoed door raken, maar om het nu te zien als het enige/beste/gezondste dieet (voedingspatroon dus) klopt eigenlijk gewoon niet. Er zijn heel veel andere diëten waar de mens het goed op doet en misschien wel beter.

  enn@ Annemerel
  heel veel succes en ik ben erg benieuwd naar je bevindingen!

 17. Afke Baukje
  april 19, 2011 / 19:58

  >Ah bedankt voor de uitleg, vond het al zo raar, maar dit maakt het al duidelijker. Ik ga het artikel zeker nog lezen en ben heel benieuwd naar de bevindingen van Annemerel! Heel veel succes.

 18. Suusje Q.
  april 19, 2011 / 20:39

  >Ik dacht dat frisdrank juist erg zuur was?

 19. Anonymous
  april 19, 2011 / 20:59

  >volgens mij moet je even je stukje over basis en zuur nalezen, er klopt van sommige zinnen echt geen bal. Maar good luck ;)

 20. Anna W.
  april 19, 2011 / 21:44

  >Ten alle tijden = fout
  Te allen tijde = goed

  Groetjes Anna Wintour

 21. Herbert
  april 20, 2011 / 07:07

  >Kun je dagelijks je maaltijden posten? Dan weten we juist wat je eet en kunnen we misschien je 21 dagen eetgewoonte ook uitproberen…

 22. nettelie
  april 20, 2011 / 07:38

  >Ha, dat lijkt bizar veel op mijn dagelijkse voedingspatroon! :) Zet dit na de detox zoveel mogelijk door, je lichaam zal er blij mee zijn en je geest ook :) Ik zou btw ook drie weken lang geen medicijnen of ibuprofen ofzo gebruiken, dat zal je ook goed doen. HEEL veel succes!

 23. Anonymous
  april 20, 2011 / 08:31

  >Leuk dat je dit eens gaat proberen, ben erg benieuwd naar je ervaringen en het resultaat. Ik studeer voeding en dietetiek dus vind het sowieso al interessant. Let je er wel op dat je geen tekorten aan bepaald vitamines krijgt? (bijv. vitamine B12, zit alleen in dierlijke producten)

 24. Marieke
  april 20, 2011 / 09:10

  >Ik vind het zo dapper! ben heel benieuwd hoe je het vindt. Ik ga je uiteraard volgen. :)
  Geniet nog van je lekkere eten vandaag en morgen!

 25. Marije
  april 20, 2011 / 13:37

  >Heb je wel eens gehoord van het hormoonbalansdieet? http://dehormoonfactor.nl/het-hormoonbalansdieet en een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=nlbJendRtUQ.

  Lijkt wel een beetje op wat je nu gaat doen, maar bevat wel eieren (max 10 per week), bepaald vlees en vis. Mijn osteopaat heeft me dit aangeraden. Ik had opgezette en harde buikorganen, vaak een opgeblazen gevoel en mijn darmen waren altijd in de war. Maar sinds ik mij aan dit dieet hou voel ik me super! Veel meer energie en mijn buik is sinds een hele lange tijd niet meer opgezet. En vooral: het is allemaal super lekker. De pannenkoekjes op basis van boekweitmeel zijn om te smullen. En… af en toe smokkelen mag gewoon :)

  Succes!
  Groetjes, Marije

 26. Marije
  april 20, 2011 / 13:42

  >Oh en bedankt voor de Bobble-tip! I love gezuiverd water :-)

 27. sabine @ thefruitpursuit
  april 25, 2011 / 11:58

  >Loop een beetje achter met blogs lezen maar volgens mij ben je er inmiddels inderdaad wel uit ;).

  wilde voor de zekerheid nog even benadrukken wat iemand anders al zei: het gaat niet om de pH waarde van het product zelf, maar om de 'as' die het achterlaat in je lichaam. citroen = erg zuur maar in het lichaam erg basisch! vlees precies omgekeerd.

  zuivel is een grappig voorbeeld: het is dus eigenlijk zuur (vanwege de dierlijke eiwitten) maar het wordt geneutraliseerd door het vele calcium (super basisch mineraal). veel zuivel is neutraal maar sommigen ook zuur vormend.

  dan over fruit: fruit met een LAGE GI INDEX is basisch of licht basisch vormend. fruit met een HOGE GI INDEX bevat veel fructose = zuur vormend.

  daarom wordt met de cleanse aangeraden zoveel mogelijk de nadruk te leggen op groente, bladgroente en low GI fruits. alles wat wel gezond is maar een niet al te beste pH werking in je lichaam kan (moet!) je natuurlijk wel alsnog eten, zolang je de worst offenders maar weglaat.

  enne, het woord 'dieet' is niets engs hoor. dieet betekend letterlijk datgene dat je eet. jammer dat er door sommige rages het woord dieet een nare bijsmaak heeft gekregen (geen vet! geen koolhydraten!), maar het woord dieet op zichzelf is gewoon een prima woord. daarnaast is dit ook een cleanse wat je doet, geen dieet…

  vind het gaaf dat je dit gaat proberen! ik dacht zelf ook van te voren dat het a) heel moeilijk zou zijn en b) dat ik nóóit zo zou blijven eten. en eerlijk is eerlijk ik hunkerde wel flink naar gluten en gekookt voedsel na de cleanse (maar heb gelukkig geen probleem met gluten), ik merk dat ik toch steeds weer meer zin begin te krijgen in al dat heerlijke, verse, simpele eten! heb er ook heel veel van geleerd.

 28. Jantine
  april 26, 2011 / 14:56

  >Zodra je eetpatroon gaat veranderen, ga je gewoon diëten.

  Ik snap niet zo goed waarom dit gebeurd niet onder begeleiding van een diëtisten /voedingsdeskundige. Best wel gevaarlijk zelf hobby-en met je lichaam door middel van een paar boekjes.

  Ook vind ik het erg dat andere voedingsmiddelen afgedaan worden als 'slecht'. De wetenschap weet zelfs niet nog eens wat voor eten goed/slecht voor je is.

 29. Anonymous
  april 28, 2011 / 10:51

  >@Jantine…
  De meeste mensen eten suikers, fruit en groente bespoten met gif, snoep, chips en koek, taart, brood vol met verbeteraars en suiker, vlees vol met antibiotica… Drinken frisdranken, koffie en alcohol. Meestal te weinig water, meestal te weinig groenten en fruit. En jij noemt bewust omgaan met eten 'best gevaarlijk'?

  @Annemerel. Ik ben op zoek naar het boek van Kris Carr en kom zo op je blog terecht. Veel succes!

 30. augustus 6, 2011 / 19:39

  Yay google is my king aided me to find this great site! . “Every man dies. Not every man lives.” by Tim Robbins.

 31. augustus 10, 2011 / 02:50

  Hi webmaster, commenters and everybody else !!! The blog was absolutely fantastic! Lots of great information and inspiration, both of which we all need!b Keep ‘em coming… you all do such a great job at such Concepts… can’t tell you how much I, for one appreciate all you do!

 32. augustus 10, 2011 / 08:00

  I’ve recently started a web site, the information you provide on this website has helped me greatly. Thanks for all of your time & work. “Men must be taught as if you taught them not, And things unknown proposed as things forgot.” by Alexander Pope.

 33. augustus 10, 2011 / 16:00

  You have noted very interesting points! ps decent web site.

 34. augustus 10, 2011 / 18:17

  I conceive you have remarked some very interesting points , regards for the post.

 35. augustus 10, 2011 / 22:08

  RACwe win the strength of schedule tiebreaker with Tampa if both they and the Pack win out. Simply put, if the Packers win outtheir in the playoffs.

 36. augustus 11, 2011 / 11:23

  I saw a lot of website but I believe this one has something extra in it. “Man is distinguished from all other creatures by the faculty of laughter.” by Joseph Addison.

 37. augustus 11, 2011 / 14:49

  You made some first rate points there. I regarded on the internet for the problem and located most people will go along with along with your website.

 38. augustus 11, 2011 / 15:33

  Thank you, I’ve recently been searching for info approximately this topic for a long time and yours is the best I have found out so far. But, what in regards to the conclusion? Are you positive in regards to the supply?

 39. augustus 11, 2011 / 16:04

  Would you be inquisitive about exchanging links?

 40. augustus 11, 2011 / 16:32

  Somebody essentially help to make seriously posts I might state. This is the first time I frequented your website page and to this point? I amazed with the research you made to make this actual publish incredible. Wonderful task!

 41. augustus 11, 2011 / 16:32

  wonderful issues altogether, you simply received a new reader. What would you suggest in regards to your submit that you just made a few days ago? Any sure?

 42. augustus 11, 2011 / 16:40

  Utterly pent articles , regards for entropy.

 43. augustus 11, 2011 / 16:49

  You have remarked very interesting points ! ps decent internet site . “The world is dying for want, not of good preaching, but of good hearing.” by George Dana Boardman.

 44. augustus 11, 2011 / 16:58

  I enjoy the efforts you have put in this, thanks for all the great content.

 45. augustus 11, 2011 / 17:09

  You have brought up a very fantastic points , thanks for the post.

 46. augustus 11, 2011 / 17:11

  I have read some excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you place to make this sort of fantastic informative web site.

 47. augustus 11, 2011 / 17:13

  I believe this internet site contains some rattling excellent info for everyone. “Loving someone is easy but losing someone is hard.” by Shelby Harthcock.

 48. augustus 11, 2011 / 17:14

  Very interesting information!Perfect just what I was looking for! “To be without some of the things you want is an indispensable part of happiness.” by Bertrand Russell.

 49. augustus 11, 2011 / 17:20

  Very interesting info!Perfect just what I was searching for!

 50. augustus 12, 2011 / 01:57

  I was just talking with my friend about this last week at lunch . Don’t remember how in the world we got on the topic actually , they brought it up. I do remember eating a amazing fruit salad with sunflower seeds on it. I digress…

 51. augustus 12, 2011 / 06:01

  Fantastic Material, still I would have to assert that given the abundance of views this has received it will be worth thinking about trying to sharpen the spelling and the english! Produced a surprisingly good read though, awesome matter.

 52. augustus 12, 2011 / 08:05

  I got what you intend, thanks for posting .Woh I am pleased to find this website through google. “Food is the most primitive form of comfort.” by Sheila Graham.

 53. augustus 12, 2011 / 09:21

  hi!,I love your writing very a lot! share we be in contact more approximately your article on AOL? I need an expert in this area to solve my problem. Maybe that’s you! Taking a look ahead to see you.

 54. augustus 12, 2011 / 13:02

  I am only writing to make you understand what a fine encounter my wife’s child undergone reading your blog. She picked up a wide variety of things, not to mention what it is like to possess a marvelous coaching heart to make many others smoothly fully grasp certain complicated issues. You really surpassed people’s expected results. Thanks for imparting those warm and friendly, trustworthy, edifying as well as easy tips on this topic to Emily.

 55. augustus 12, 2011 / 14:14

  Out of sight Material, even though I would be in possession to declare that given the abundance of views this has received it may be desirability thinking about trying to sharpen the spelling and the english! Made a exceedingly good read though, great substance.

 56. augustus 12, 2011 / 17:27

  you’re really a good webmaster. The site loading speed is amazing. It sort of feels that you are doing any unique trick. Also, The contents are masterpiece. you have done a fantastic job in this matter!

 57. augustus 12, 2011 / 18:09

  I like this blog very much, Its a very nice berth to read and obtain information. “Let not thy will roar, when thy power can but whisper.” by Thomas Fuller.

 58. augustus 12, 2011 / 22:32

  Thanks for sharing excellent information. Your website is very cool. I am impressed by the info that you?ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles.

 59. augustus 13, 2011 / 00:36

  whoah this blog is magnificent i really like studying your posts. Stay up the good paintings! You realize, a lot of persons are hunting round for this info, you can help them greatly.

 60. augustus 13, 2011 / 00:36

  Submitting an article with a web site comparable to Associated Subject matter can be very a key in bringing folks to the blog.

 61. augustus 13, 2011 / 00:57

  It arduous to search out knowledgeable individuals on this matter, however you sound like you know what you are talking about! Thanks

 62. augustus 13, 2011 / 01:06

  Initially when I first googledthe topic matter, My spouse and i spent one hour filtering through several information sites that were simply just nonsense. This is definitely the first website I’ve found that basically has handy information plus comments coming from people who have knowledge of what they are discussing.

 63. augustus 13, 2011 / 03:17

  I’ll be sharing this post with my wife. Thanks!

 64. augustus 13, 2011 / 04:13

  Nice post. I study one thing more difficult on completely different blogs everyday. It can all the time be stimulating to learn content from other writers and apply just a little one thing from their store. I’d desire to use some with the content on my weblog whether you don’t mind. Natually I’ll offer you a hyperlink on your net blog. Thanks for sharing.

 65. augustus 13, 2011 / 05:34

  Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 66. augustus 13, 2011 / 05:36

  Thank you for sharing superb information. Your website is so cool. I’m impressed by the info that you have on this blog. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles.

 67. augustus 13, 2011 / 05:59

  Brutal Material, even though I would have to say that given the flock of views this has had it will be worth thinking about trying to improve the spelling and the english! Produced a very good read though, skillful substance.

 68. augustus 13, 2011 / 06:13

  Thanks for all your efforts that you have put in this. Very interesting information. “Remember, Ginger Rogers did everything Fred Astaire did, but she did it backwards and in high heels.” by Faith Whittlesey.

 69. augustus 13, 2011 / 10:11

  British Sovereigns struck in more today’s world are in high demand amongst investors as an alternative to collectors.

 70. augustus 13, 2011 / 10:40

  Excellent blog here! Also your website loads in no time! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website is as quick as yours. If wanted to know more about green smoke, speed of my site.

 71. augustus 13, 2011 / 10:54

  im a huge justin fan

 72. augustus 13, 2011 / 11:07

  Excellent job right here. I truly enjoyed what you had to say. Keep heading because you surely bring a new voice to this topic. Not many people would say what youve said and still make it interesting. Nicely, at least Im interested. Cant wait to see much more of this from you.

 73. augustus 13, 2011 / 11:29

  Resources this kind of as the one you mentioned right here will be extremely helpful to myself! I will publish a hyperlink to this web page on my private weblog. I’m certain my site site visitors will locate that fairly effective.

 74. augustus 13, 2011 / 11:45

  I was wondering if you happen to thought of transforming the design of your own blog site? It’s really well composed; I enjoy just what you’ve got to point out. Yet maybe you might a little more in the way of written content so folks could connect with it better. Youve got a great deal of text for merely having one or two photos. Perhaps you could space it out much better?

 75. augustus 13, 2011 / 12:56

  quite valuable stuff, overall I think this is well worth a bookmark, thanks

 76. augustus 13, 2011 / 13:35

  Hiya! I simply would like to give a huge thumbs up for the great information you have got right here on this post. I shall be coming again to your blog for extra soon.

 77. augustus 13, 2011 / 14:49

  I enjoyed reading this, You need to have a Facebook group for your site?

 78. augustus 13, 2011 / 19:41

  I’m so happy to read this. This is the kind of info that needs to be given and not the accidental misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 79. augustus 13, 2011 / 20:58

  hey there, this may be small offtopic, but i’m hosting my website on hostgator and they will suspend my hosting in 4days, so i would like to ask you which hosting do you use or suggest?

 80. augustus 13, 2011 / 23:36

  First of all, allow my family recognize a person’s command during this matter. Even though this is certainly brand new , nevertheless soon after registering your site, this intellect has exploded extensively. Allow all of us to take hold of one’s rss to help keep in touch with at all probable messages Sincere understand but will pass it on to help admirers and my personal are living members

 81. augustus 14, 2011 / 00:21

  F*ckin’ tremendous things here. I am very glad to look your post. Thank you a lot and i’m taking a look ahead to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?

 82. augustus 14, 2011 / 00:30

  After research just a few of the weblog posts on your web site now, and I really like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark website listing and can be checking again soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

 83. augustus 14, 2011 / 01:01

  I believed it was going to become some dull old post, but it actually compensated for my time. I will submit a website link to this web page on my blog. I am sure my site visitors will locate that extremely useful.

 84. augustus 14, 2011 / 02:12

  justin is the love of my life

 85. augustus 14, 2011 / 05:48

  Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So nice to search out any person with some authentic thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this web site is one thing that’s needed on the net, someone with somewhat originality. helpful job for bringing something new to the web!

 86. augustus 14, 2011 / 06:06

  Fine Material, even though I would be in possession to say that given the number of views this has had it may be worth meditating about trying to sharpen the spelling and the english! Made a deeply good read though, awesome stuff.

 87. augustus 14, 2011 / 07:47

  You have brought up a very superb details , regards for the post.

 88. augustus 14, 2011 / 08:33

  Congratulations on having one of the most sophisticated blogs Ive come across in some time! Its just incredible how much you can take away from something simply because of how visually beautiful it is. Youve put together a great blog space –great graphics, videos, layout. This is definitely a must-see blog!

 89. augustus 14, 2011 / 09:04

  Wonderful blog you have here but I was wondering if you knew of any message boards that cover the same topics talked about here? I’d really like to be a part of group where I can get feedback from other experienced individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Kudos!

 90. augustus 14, 2011 / 09:09

  I am so happy to read this. This is the kind of info that needs to be given and not the accidental misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

 91. augustus 14, 2011 / 10:32

  I wished to thanks for this nice read!! I positively having fun with every little bit of it I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you publish

 92. augustus 14, 2011 / 11:24

  I’ll be sharing this post with my wife. Thanks!

 93. augustus 14, 2011 / 11:54

  pretty valuable stuff, overall I imagine this is worth a bookmark, thanks

 94. augustus 14, 2011 / 12:41

  Thank you for being our teacher on this niche. My partner and i enjoyed your own article a lot and most of all favored how you really handled the areas I regarded as controversial. You happen to be always really kind towards readers really like me and assist me in my living. Thank you.

 95. augustus 14, 2011 / 14:17

  I found your weblog website on google and check a number of of your early posts. Proceed to keep up the very good operate. I just extra up your RSS feed to my MSN News Reader. Looking for forward to studying more from you in a while!? I’m often to blogging and i actually admire your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your website and keep checking for new information.

 96. augustus 14, 2011 / 14:53

  Thanks for writing this. I really feel as though I know so much more about this than I did before. Your blog really brought some things to light that I never would have thought about before reading it. You should continue this, Im sure most people would agree youve got a gift.

 97. augustus 14, 2011 / 15:28

  You have noted very interesting details! ps nice web site.