2020; het was een k•tjaar, maar ik heb niks te klagen.

Als ik naar mijn meest gelikete foto’s van 2020 kijk dan is het eerste dat me opvalt dat er in de top 25 geen enkele hardloopfoto te bekennen is. Ik liep geen marathon, geen PR en de afgelopen drie maanden liep ik zelfs helemaal niet. Ook bracht ik voor het eerst in ruim 25 jaar geen bezoekje aan mijn geliefde Italië, hoewel er twee reisjes gepland stonden zijn we er nooit gekomen. De eerste keer door een kapotte camper, de tweede keer strooide Corona (wat in het Italiaans trouwens Kroon betekent) roet in het eten. Tot twee keer toe moest ik een reisje naar Boston en New York annuleren. Met mijn blog, YouTube en Instagram verdiende ik minder dan afgelopen vijf jaar en ik heb mijn familie sinds begin februari geen knuffel gegeven.

Wanneer je me een jaar geleden verteld had dat deze dingen stonden te gebeuren in 2020 zou ik waarschijnlijk niet al te vrolijk gestemd zijn. Maar ik kan niet anders dan concluderen dat 2020 – ook al was het vaak lastig – voor mij geen heel slecht jaar was. Natuurlijk heb ik gebaald van bovenstaande, maar wanneer je het in perspectief ziet kun je niet anders dan concluderen dat ik – in tegenstelling tot veel anderen – in 2020 ook heel erg veel geluk heb gehad. Daarom deel ik graag een jaaroverzicht met vijf positieve dingen die mij in 2020 overkwamen.

Valencia

8 februari 2020. Op de NOS hebben ze het over een virus in China, maar voor mij is dit een ver van mijn bed show. Het zal wel. Tuur en ik stappen in het vliegtuig naar Valencia voor drieenhalve week zon, hardlopen en lekker eten. We huurden een appartementje vlak bij het Turia park en er ging geen dag zonder hardlopen voorbij. De zon was vrijwel iedere dag aanwezig, evenals de stokbroden met aioli, tortilla’s en andere Spaanse lekkernijen. Gemiddeld zetten we die maand zo’n 25.000 stappen per dag, omdat we geen enkele keer een ander vervoersmiddel dan onze eigen benen hebben gebruikt. Alles deden we lopend. We zijn inmiddels ruim negen maanden verder en ik begin steeds meer te beseffen hoe bijzonder deze maand in Valencia was. Het feit dat we – als het goed is – nooit meer een vergelijkbare reis zullen maken, maakt me soms iets wat nostalgisch.

Have a Good Run

Zoals gezegd droogden mijn inkomsten drastisch op, zeker de eerste zes maanden van dit jaar had ik vrijwel geen advertentie-inkomsten. Januari en februari zijn sowieso vaak rustige maanden, daarna deed Corona haar intrede. Ik heb jarenlang in de horeca gewerkt en denk soms nog met weemoed terug aan die periode. Ik dacht altijd, als ik even geen werk heb, dan kan ik altijd terugvallen op de horeca. Dat had ik dus mooi mis. Ik had het geluk dat Tuur een vast inkomen had en dat ik wel iets van reserves op mijn rekening had staan, maar ik moet toegeven dat het me wel redelijk wat toekomst-stress gegeven heeft. Totdat ik in mei de knoop doorhakte en besloot Have a Good Summer Run te organiseren. Het was een mega succes met meer dan vijfhonderd deelnemers. Ik schreef een compleet boek met trainingsinformatie, Tuur maakte schema’s, samen met videograaf Jorrit maakten we video’s en hielden we onze community enthousiast door middel van Facebook. In de herfst deden we dit dunnetjes over en op dit moment leg ik de laatste hand aan de voorbereidingen voor onze winter-editie van Have a Good Run.

21-08-2020

In september 2019 vroeg Tuur me ten huwelijk, al vrij snel hadden we de datum 21 augustus 2020 gevonden. We waren in eerste instantie van plan om al in april/mei ons ja-woord te geven, maar doordat de locatie waar we wilden trouwen een minimum aantal van 50 gasten had besloten we toch voor augustus te kiezen. Dit was de enige maand waar we wel gewoon met ons kleine gezelschap konden trouwen. En dat wilden we nu juist zo graag. Dit was echt een groot geluk bij een ongeluk, want in april en mei was alle horeca gesloten en in augustus was de horeca misschien wel open, bij onze locatie konden we niet meer dan 30 mensen uitnodigen door de maatregelen. Heel blij dat we slechts 28 mensen een save-the-date hadden gestuurd.

Daarnaast was 21 augustus de laatste echt warme, zonnige dag van de zomer, waardoor we met onze voeten in het zand konden trouwen. We trouwden onder het toeziend oog van onze liefste familie en vrienden, die ook echt hadden uitgepakt voor deze dag, omdat het ook voor hen een van de weinige feestjes van 2020 was. Het eten was goed, de sfeer was – ondanks de afstand die we moesten houden – fantastisch, ik voelde me mooi in mijn witte jurk, ik voelde me 100% mezelf en nou ja het was gewoon een fantastische dag.

De huwelijksreis

Toen we in 2019 besloten dat 21 augustus onze trouwdatum zou worden, stelden we ons voor dat we de dag na het huwelijk naar het zuiden van Italië zouden vliegen voor de huwelijksreis. Dat liep net wat anders, maar hé, dat we überhaupt een paar dagen weg konden was al heel erg mooi meegenomen. Het meest heb ik genoten van de dagen in Leogang, in het Mama Tresl Hotel. We deden yoga bij zonsopgang op een berg, beklommen bergen, genoten van de frisse lucht, het heerlijke ontbijt, de kaiserschmarrn, de himbeertorte en natuurlijk elkaar.

4 oktober 2020

Ik liep een hardloopwedstrijd en er was met geen mogelijkheid snelheid in mijn benen te krijgen. Ik was ook al twee dagen overtijd, maar hé, alle symptomen die ik op dat moment had wezen er op dat ik die dag ongesteld moest worden. Toen ik aan het eind van de middag nog steeds geen teken van mijn menstruatie had vroeg ik Tuur een zwangerschapstest te halen. En ja hoor! ZWANGER! De eerste weken zat ik niet op een roze wolk, ik geloofde gewoon niet dat we echt zóveel geluk hadden dat het echt allemaal zo snel was gegaan. Gelukkig vertrokken die gevoelens nadat we met acht weken het hartje hoorden kloppen. Inmiddels hadden zich wel wat zwangerschapskwalen gemeld, dus echt goed voelde ik me toen ook niet – understatement – maar hallo, we verwachten een kindje. Er groeit gewoon een klein wezentje in mij. Van dit feit ben ik inmiddels bijna drie maanden op de hoogte, maar volgens mij bevat ik het nog niet helemaal, wat dit met ons leven gaat doen zeg maar.

En dat is misschien maar goed ook, net als dat het maar goed is dat ik eind december vorig jaar niet wist wat ons allemaal te wachten zou staan in 2020. Alle mooie bijzondere dingen komen met uitdagingen, de meeste ‘ellende’ kan later ook een mooie wending krijgen. Althans, zo was het voor mij in 2020. Ik heb geen familielid verloren, ken zelfs niemand in mijn directe omgeving die corona (gehad) heeft, ik werk niet op mijn tandvlees in het ziekenhuis, ik ben niet werkloos, ik heb mijn zaak niet hoeven sluiten en heb dus eigenlijk ook geen echt leed gekend. Maar weet dat mijn gedachten zijn bij diegene die zich niet in mijn gelukkige situatie bevinden.

2020, het was een k•tjaar, maar ik heb niks te klagen.

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

4 Reacties

 1. Hanne
  december 30, 2020 / 13:48

  Ik kan niet wachten op de winter-editie van Have a Good Run! Een beetje extra motivatie en hulp bij mijn loopschema kan ik goed gebruiken :-).

  Het is mooi om te lezen dat 2020 je toch 5 fantastische ervaringen gegeven heeft.

 2. R
  december 31, 2020 / 12:19

  Een heel fijn jaar toegewenst en welk model legging van lululemon draag je tijdens het hardlopen? Ik heb een nieuwe nodig en het is uitverkoop bij lulemon, nog iets om niet over te klagen☺️. En draag je nog andere modellen leggings van andere merken die ook lang mee gaan en niet afzakken tijdens het hardlopen? Dat laatste is wel iets ik over te klagen, hardloopleggings die afzakken😉

  • Hanne
   januari 1, 2021 / 07:27

   Ik denk dat het de “fast and free” modellen zijn van Lululemon. Haast je! Ze gaan echt snel! Ik heb ook een nieuwe short besteld voor de lente & zomer. Ik heb de maattabel op de website gevolgd en dat ging goed. Veel succes!

 3. R
  december 31, 2020 / 13:03

  En heel veel succes toegewenst met je hardloop dromen voor volgend jaar, misschien is het dit jaar niet gelukt, maar je gaat zeker nog heel veel persoonlijke records verbreken😊. Ben trouwens altijd heel blij met je kledingtips. Omdat je in de winkel niet kunt zien of iets afzakt of voor schaafwondjes zorgt tijdens het hardlopen.