HOTSPOTS: Valencia

Drieenhalve week in Valencia betekende drieenhalve week heel veel lekker eten. In deze blog deel ik mijn favoriete plekjes waar ik in die drie weken geweest ben. Bij zes van de zeven plekjes ben ik meerdere keren geweest, bij sommigen zelfs vijf (!) keer. Je kunt dus wel stellen dat ik alleen de echte winnaars met jullie deel. Binnenkort naar Valencia? Hier moet je naartoe!

Saona

Saona zit op verschillende plekken in de stad en heeft een heel leuk concept. Voor €12,95 heb je een driegangenkeuzemenu met voor, hoofd en nagerecht. Op de kaart staan gerechten als tomaat met burrata, poké bowl met tonijn, patatas bravas, een tartaar van zalm met avocado, een hamburger, chocoladetaart met Nutella en cheesecake. Vrij uiteenlopende gerechten dus, waardoor ik vermoed dat er voor iedereen wel een lekker menuutje samen te stellen valt. De prijs/kwaliteit verhouding is echt fantastisch. We zijn hier meerdere keren geweest (locatie Cisgar).

Website / Adres (meerdere locaties)

L’Ambrusquería


Ons favoriete Italiaanse restaurant in Valencia. Het zit hier iedere avond vol, maar als je vroeg op de avond bent (rond acht uur), kun je nog wel een tafeltje vinden zonder te reserveren. Naast heerlijke pasta’s hebben ze hier ook een verrassingsmenu voor €19,- per persoon. Je krijgt drie voorgerechtjes, twee pasta’s en een nagerecht om te delen. De laatste hap tiramisu ging goed naar binnen, maar daarna konden we geen pap meer zeggen. Ook een tip: de burrata. Je krijgt mega veel en het is súper lekker.

Website / Adres

Dulce de Leche

Hier moet je gewoon naartoe als je een bezoek aan Valencia brengt. Dit koffietentje heeft de allerlekkerste (en mooiste!) taarten. Van citroencheesecake tot Oreo cheesecake en van driedubbele chocolade macarons tot hartige taarten, hier word je blij van. Voor €4,50 heb je een taartje en een kopje koffie en dat vind ik een hele mooie deal, want bij Starbucks heb je daar dus misschien net een kopje koffie voor.

Website / Adres (meerdere locaties)

Voltereta

Als je op zoek bent naar iets bijzonders dan kan ik je zeker Voltereta aanraden. Ik kreeg hevige fata morgana vibes van dit restaurant, je waant je heel even op Bali. De meeste gerechten zijn geïnspireerd op de Aziatische keuken en ze maken gebruik van het shared dining principe, je bestelt dus een aantal kleine gerechtjes die je samen deelt. Wij bestelden zes gerechtjes (nasi, kroketjes, nachos met guacamole, bami, poké bowl en saté), een fles water, een biertje en een glas wijn en rekenden (inclusief fooi) veertig euro af. Heel netjes, vonden wij. De keuze op de kaart is reuze en hier is dus ook voor iedereen wel wat te vinden. De gerechten waren goed op smaak en de sfeer in het restaurant maakte het wat ons betreft helemaal af.

Website / Adres

The Black Turtle

Goede burgers, ook vegetarische varianten. Verder weinig aan op of aan te merken. Wij hadden tot twee keer toe de chicken burger met guacamole en hebben daar erg van genoten.

Website / Adres (meerdere locaties)

Almalibre Açai House

We hebben verschillende Açai bowls geprobeerd, maar de lekkerste maken ze bij Almalibre. Er staan acht verschillende açai bowls op de kaart, maar je kunt ze ook zelf samenstellen. Daarnaast kun je ook kiezen voor gezonde groentebowls op basis van granen (Tuur heeft die geprobeerd, maar vond hem eigenlijk iets te gezond proeven). De huisgemaakte limonade is daarentegen wel echt een aanrader. Tip: neem de açai bowl to go en eet hem op in het (zonnige) Turia park.

Website / Adres

Gelateria La Romana

La Romana is oorspronkelijk afkomstig uit Italië, maar ik heb zo vaak zo lekker genoten bij La Romana toen wij in Valencia waren, dat ik deze ook gewoon even met jullie moet delen. Het ijs van La Romana is bijzonder en bijzonder lekker. Smaken als mascarpone met koffie en pure chocolade stukjes, roomijs met biscotti di nonna. Als je het even niet meer weet, kun je altijd vragen of je eerst even mag proeven. La Romana is ook perfect voor late night snacking, aangezien ze tot twaalf uur ’s nachts geopend zijn.

Website / Adres (meerdere locaties)

Zoals je ziet hebben wij flink genoten. Waren er ook missers? Mwah… we zijn meerdere keren bij een poké bar geweest. De ene keer was de poké bowl super lekker, de andere keer kregen we gewoon witte rijst, in plaats van sushirijst, dat vond ik wel een tegenvaller, vandaar dat je deze dus ook niet in de lijst terug vindt (voor de geïnteresseerden, het gaat om Aloha Poké), verder hebben we eigenlijk alleen maar flink genoten.

Liefs,

Annemerel

Delen: