2016: 30 #goals for 2016

 photo Desktop1958.jpg
Ik heb mijn doelen voor het komende jaar eventjes op een rijtje gezet. Het zijn er slechts dertig. No pressure Annemerel, no pressure.

 1. Mijn administratie vanaf dag 1 goed bijhouden en 1x per maand een goede update doen. Beter dan in 2015, maar nog steeds niet je-van-het.
 2. Justin Bieber tot minstens 5 oktober leuk vinden, want anders heb ik een groot probleem tijdens zijn concert in Antwerpen. Gelukt, helaas was ik na het concert niet echt enthousiast meer… maar zijn muziek luister ik nog steeds graag.
 3. Mijn moeder eindelijk echt goed helpen om haar blog online te krijgen. Als ze dat in haar eentje moet doen gaat het er waarschijnlijk nooit van komen. Mijn moeders blog is online alleen was ik een beetje slecht met de nazorg waardoor ze nu vrijwel nooit meer blogt. Mam, zullen we daar in 2017 verandering in brengen?
 4. Een betere huisvrouw worden, dus als ik dan een keer gasten krijg dat ik niet als een malle een grote schoonmaak moet houden en boodschappen moet doen bij de supermarkt. Aardig gelukt. Ik doe nu minstens een keer in de week boodschappen en mijn keukenkastjes zijn netjes en goed gevuld.
 5. Een mooie marathon in het buitenland lopen, net als in 2013, 2014 en 2015. Zowel in New York als Chicago de marathon gelopen. Daarnaast vijf andere hardloopwedstrijden in het buitenland.
 6. Niet naast mijn schoenen gaan lopen nu er straks een boek van mij in de winkel ligt. Volgens mij wel gelukt? Mijn hart maakt nog steeds een sprongetje als ik mijn boek in een winkel zie liggen.
 7. Mijn zusjes video’s niet meer verpesten, er is serieus nog geen video geweest waarbij ik niet haar kamer binnen kwam walsen of keihard iets riep vanaf beneden. Oeps. Roos maakt geen video’s meer dus dat probleem is opgelost.
 8. Minder geld uitgeven aan dingen die ik niet nodig heb. Dingetje. Alhoewel ik op het moment zelf altijd heel goed kan redeneren dat ik het ontzettend nodig heb.
 9. Weer een morningperson worden, zoals ik een paar maanden geleden nog was. Ik denk dat dit vooral een winterprobleem is, want ook nu kan ik weer echt mijn bed niet uitkomen. Gelukkig heb ik ook goede dagen.
 10. Het nieuws minstens zo goed volgen als mijn Instagramfeed. Ik volg CNN, The New York Times en NOS via pushberichten op mijn iPhone en MacBook. Het journaal zet ik nog steeds niet aan.
 11. Gossip Girl niet voor de zesde keer opnieuw van het eerste tot laatste seizoen kijken, kan mijn tijd beter besteden. Gelukt. Ik heb geen enkele serie die ik al een keer gezien heb, vanaf de eerste aflevering gebinged tot het einde. 
 12. Minder stress, minder druk, minder all over the place, meer zen. Met vlagen gelukt. Denk dat over het algemeen de lijn wel positief is.
 13. Niet meer mijn puistjes veranderen in oorlogswonden. Mislukt.
 14. Eindelijk alles gaan verkopen dat ik niet gebruik en waardoor mijn huisje bijna onbewoonbaar is geworden en het in mijn kledingkast lijkt op een kernramp-gebied. Op de valreep vorige week gelukt door heel veel te verkopen voor het goede doel. Maar er kan nog wel meer weg denk ik.
 15. Vaker de fiets of de benenwagen, iets minder vaak mijn witte racemonster. Afgelopen voorjaar en zomer ging ik heel vaak wandelen, dat doe ik nu wat minder. Ik heb wel vaker de tram gepakt in plaats van de auto.
 16. Minder spelling en grammaticafouten op Annemerel.com (en in alles dat ik schrijf eigenlijk). Ben bang dat hier weinig verandering in is gekomen. Of… zeggen jullie het maar!
 17. Vaker naar feestjes op zaterdagavond en iets minder vaak met mijn MacBook achter de keukentafel. Goed gefaald.
 18. Minder eten bestellen, minder kant-en-klaar maaltijden, meer zelf de keuken in. Iedere maand minstens twee nieuwe recepten proberen (en deze delen op Annemerel.com). Ben het jaar goed begonnen en goed geëindigd maar daartussen was dit een groot faal experiment.
 19. Vaker video’s maken en goede video’s. Over de kwaliteit van de video’s van 2015 ben ik niet heel erg te spreken.. moet beter kunnen, toch? Ik heb sowieso veel meer video’s gemaakt. Kwaliteit video’s is volgens mij niet heel erg veranderd, hoop wel dat mijn vlogs inmiddels leuker zijn dan vorig jaar rond deze tijd.
 20. Geen hardloopkleding kopen totdat ik eerst een shitload verkocht heb, het past nu al niet in mijn kast. Ik heb vrijwel niets gekocht dit jaar, op een paar shirts van Nike en leggings van Lululemon na. Oh en schoenen, maar dat is belangrijk.
 21. Naar New York, Parijs en Londen. Het werd New York, Parijs en Chicago.
 22. Zoveel mogelijk skiën. Ik stond bij elkaar opgeteld bijna een maand op ski’s.
 23. Beter mijn mailbox bijhouden en meteen reageren als ik een mail open, in plaats van er eerst over na gaan denken en dan uiteindelijk vergeten te reageren. Nog steeds niet heel goed in, maar ik zie wel iets van verbetering. Dit wordt een van mijn belangrijkste speerpunten voor 2017.
 24. Mijn vriezer door mijn huisbaas laten fixen het is toch niet OK dat ik zowel mijn koelkast als vriezer niet goed kan gebruiken omdat mijn vriezer niet dichtkan en er dus op die manier altijd voor zorgt dat alles in mijn koelkast bevriest en dat alles in mijn vriezer ontdooit? Niks mee gedaan.
 25. Administratie rompslomp regelen bij de Kamer van Koophandel wat ik eigenlijk in december 2014 al had moeten doen. Done! Nu alleen de Rabobank nog…
 26. Geen verkeersboetes meer krijgen. Ik had er in 2015 tien, waarvan vier in Duitsland. Die zijn super goedkoop (twintig euro), maar in Nederland ben je al snel 100 euro kwijt als je tien kilometer te snel rijdt buiten de bebouwde kom. ZO ZONDE! Ik heb ook dit jaar weer een paar boetes gereden. Een vrij ernstige in Duitsland, ik reed te hard bij een wegopbreking, zo’n dertig kilometer te hard. Moet nog steeds horen wat het prijskaartje zal zijn. Ik zag het bordje gewoon te laat…
 27. Niet meer nee zeggen tegen radio en tv-shows omdat ik eigenlijk stiekem heel erg onzeker ben op radio en tv. Heb ik gedaan. Merk echt dat ik door mijn vlogs veel relaxter ben voor TV en radio. Niet dat ik het dagelijks doe, maar ik krijg nu alleen nog maar goede zenuwen van te voren.
 28.  Onder de 65 kilo blijven. Het was vanmorgen 65.5. Vanaf morgen haal ik de broekriem weer aan.
 29. Nooit meer een pot Nutella van ruim 800 gram binnen twee weken in mijn eentje leegeten. Heb ik niet meer gedaan, ik haal gewoon geen Nutella meer in huis. 
 30. Zoveel mogelijk leuke, inspirerende en goede blogs schrijven voor Annemerel.com. Hoop dat dat gelukt is, jullie mogen het zeggen.

Wat zijn jouw #goals voor het aankomende jaar?

Liefs,
Annemerel

Delen:

39 Reacties

 1. Marit
  januari 3, 2016 / 17:02

  Heerlijke, herkenbare #goals, en volgens mij nog haalbaar ook!
  You can do it!

 2. Manon
  januari 3, 2016 / 17:08

  Wat veel voornemens, ik hoop dat je alles kunt waarmaken! Ik wil in 2016 vooral de balans terug zoeken in mijn leven. 2015 is voor mij niet normaal druk geweest, ik heb in oktober en november zelfs al mijn afspraken met vrienden moeten afzeggen omdat ik het echt even niet meer zag zitten qua hoeveelheid werk. In 2016 wil ik minder stressen, meer me-time en goed blijven sporten. Bewust verder geen voornemens, ben bang dat ik mezelf dan weer teveel druk op leg!

 3. januari 3, 2016 / 17:14

  Dat zijn wel heel veel doelen! Alvast veel succes meid, het gaat je vast lukken. Mijn doel voor 2016 is om zoveel mogelijk te gaan genieten.
  Liefs

 4. januari 3, 2016 / 17:19

  Mooie doelen! Ze zijn goed te halen dus ik ben heel benieuwd of dit aan het eind van 2016 is gelukt!

 5. januari 3, 2016 / 17:56

  Daar zitten een heleboel nuttige doelen tussen! Als het je allemaal lukt dan ben je goed bezig! Succes!

 6. januari 3, 2016 / 18:22

  Zoveel voornemens haha! Hopelijk lukt het je om ze allemaal waar te maken, of in ieder geval grotendeels. Succes!

 7. januari 3, 2016 / 18:27

  Mooie doelen! Mijn doelen zijn: een halve marathon, mijn eerste sprint triathlon, alleen nog maar mooie foto’s op mijn blog & instagram plaatsen, eggs benedict eten, met een pistool schieten (op de schietbaan uiteraard), en nog wat dingetjes. Mijn goede voornemens zijn meer een soort Bucket List voor 2016 geworden.

 8. januari 3, 2016 / 18:28

  Mooie lijst! Ben benieuwd of het je gaat lukken.. in ieder geval meer dan de helft ;)

 9. Manon
  januari 3, 2016 / 18:38

  Mooi en herkenbaar, vooral; geen geld meer uitgeven aan dingen die ik niet nodig heb..!

 10. januari 3, 2016 / 18:48

  Mooie doelen! Vooral dat doel van zoveel mogelijk skieen :)
  Mijn doelen zijn onder andere:
  – Een baan vinden die echt bij me past
  – Ironman Maastricht (hele triatlon) finishen onder de 13u
  – Het hele huis grondig opruimen en veel weg doen (Eerst Marie Kondo’s Opgeruimd! lezen)

 11. Denise
  januari 3, 2016 / 18:52

  Leuke goals! Ben benieuwd naar de recepten.

  Mijn doelen zijn:
  – studie Kindercoach afronden (januari al)
  – nieuwe studie Speltherapie starten
  – in april mn eerste loopwedstrijd: ik ga als beginnertje de mini marathon (4,2 km)lopen bij de nn marathon ( komt door jou Annemerel dat ik bem begonnen met lopen
  – later in het jaar wil ik nog een wedstrijd doen en de lat hoger leggen.
  – min 2 keer per week in de fitnesszaal naast looptraining
  – elke week nieuw recept uitproberen
  – minder vlees eten en meer groente
  – plezier maken, leuke dingen doen, ontspannen!

  Liefs Denise

 12. januari 3, 2016 / 19:02

  Goed om jezelf wat doelen te stellen! Alle 30 zullen ze niet lukken maar als het 1/3 is dan heb je ook al een hele vooruitgang gemaakt :)

 13. januari 3, 2016 / 19:27

  Mooie doelen heb je! En volgens mij ook wel allemaal redelijk haalbaar!

 14. januari 3, 2016 / 19:45

  Wat een hoop doelen, hoewel ze me wel haalbaar lijken. Heel veel succes en een mooi 2016!

 15. januari 3, 2016 / 19:49

  Dat zijn een hele hoop goals! Over je laatste goal hoef jij je geen zorgen te maken. Ik zou zelf je boodschappenlijst nog interessant vinden ;).

 16. Maaike
  januari 3, 2016 / 21:00

  Wat een hoop doelen! Al lijken ze me, voor jou, wel haalbaar. Een paar van mij zijn er onder de 65 kg komen; ben in september begonnen op 78, nu op 69, dus moet haalbaar zijn. Naast afvallen, me ook gewoon fitter voelen. Vriendlief en ik gaan begin maart verhuizen naar ons koophuis, dus dat ons ’thuis’ maken is ook een doel. Oh en minstens 12 boeken lezen; elke maand eentje.

 17. Femke
  januari 3, 2016 / 21:22

  Hele mooie doelen Annemerel :)! Denk dat het je gaat lukken hoor, ook al vind ik het stiekem wel heel leuk altijd als je de kamer binnen komt bij je zusjes haar videos ;)
  Ik doe eigenlijk niet echt aan goede voornemens ofzo, maar als ik me dan toch aan goals ga wagen:
  – blijven yogaen en hardlopen, want ik hier beide heel veel plezier in
  – werken aan mijn zelfbeeld, ook al moet ik nog kijken hoe
  – bachelor diploma houden
  – goed sociaal leven opbouwen in mijn nieuwe woonplaats tijdens mijn master

  • Femke
   januari 3, 2016 / 21:23

   *Bachelor diploma behalen bedoel ik, oeps!

 18. Ilse
  januari 3, 2016 / 21:34

  Wat een hoop doelen maar wel mooie doelen!
  Mijn goede voornemens zijn ;
  Uitvinden of ik weer wil starten met een studie of niet
  Het hardlopen weer oppakken en verschillende runs waaronder We run Amsterdam en de ladiesrun.
  Mijn rijbewijs halen.
  Mijn leven uitbreiden met mijn vriend.

 19. Elvira
  januari 3, 2016 / 21:45

  Mooie goals, aantal zeer herkenbaar! Maar tip: leg jezelf niet te veel op he. Dat maakt het vaak lastiger om je overal aan te houden. Hoewel je zelf vaak aangeeft dat jij juist presteert onder druk.

  Ps: je Gossip Girl doel zal je makkelijker halen aangezien die van Netflix Nederland afgehaald is!

 20. januari 3, 2016 / 21:59

  Zo veel mooie doelen! Zo herkenbaar ook haha :) ik ga er ook een paar op mijn lijstje zetten. Ondanks ik eigenlijk niet aan goede voornemens wilde doen.

 21. januari 3, 2016 / 22:47

  Mijn doelen:

  -Blijven bloggen.
  -Afstuderen
  -fulltime baan vinden
  -bruiloft plannen.

 22. januari 4, 2016 / 09:01

  Haha wat een mooie goals voor 2016! NY staat ook dit jaar voor mij op de planning. Heerlijk vooruitzicht!

 23. januari 4, 2016 / 09:34

  Oooh, maar dit zijn best haalbare doelen! Misschien niet allemaal of elk doel helemaal perfect, maar als je je er bewust van bent kun je er volgens mij wel al sneller wat aan doen (als je nu begint aan Gossip Girl denk je hier waarschijnlijk aan en stop je er ook al vrij snel weer mee, althans dat hoop ik voor je). En als het lukt heb je helemaal geen vervelend jaar volgens mij!

  • januari 4, 2016 / 09:36

   Oh lekker ironisch trouwens: in de zin ‘? Minder spelling en grammaticafouten op Annemerel.com (en in alles dat ik schrijf eigenlijk)’ moet het ‘alles wat’ zijn; na alles en na iets (onbepaalde voornaamwoorden) komt altijd ‘wat’ in plaats van ‘dat’.

 24. januari 4, 2016 / 09:59

  Goed dat je voor ogen hebt wat je doelen zijn voor 2016! Je hebt een mooi lijstje opgesteld! Zo gaaf dat je boek dit jaar uitkomt! Ik wens je een mooi jaar Annemerel! :)

 25. Tember
  januari 4, 2016 / 10:45

  Mooie doelen! Doe nog maar een keer de marathon van New York, dan hebben we hetzelfde doel en kan ik genieten van je blogs terwijl ik ook met de voorbereiding bezig ben. Je schrijft zo leuk over je passies, super!

 26. januari 4, 2016 / 11:47

  Wat een heerlijk lijstje!

 27. januari 4, 2016 / 13:15

  Zo wat een hoop doelen! Maar ik denk dat het je vast gaat lukken :)

 28. januari 4, 2016 / 15:20

  Dat lijken me super goede en leuke doelen! Ik heb ook wel een lijstje, maar ik ben altijd een beetje bang als ik daarvan te veel deel ik mezelf voor schut zet als het weer niet lukt.

 29. januari 4, 2016 / 17:40

  Wat een goede doelen! Zelf heb ik ook wel wat doelen die ik wil behalen, hoop dat ’t gaat lukken!

 30. januari 4, 2016 / 18:10

  Mooie lijst (: maar dat doel over spelling en grammatica he, misschien had je die zin toch minstens even kunnen controleren van tevoren..

 31. januari 4, 2016 / 21:50

  Mooie doelen! Zo te horen ga je weer een mooi, onvergetelijk jaar tegemoet! Mijn grootste doelen dit jaar worden mijn diploma halen, een mooie reis maken en een baan vinden!

 32. januari 4, 2016 / 23:29

  Haha wat een heerlijke doelen! Sommige verbeterpunten zijn erg herkenbaar ;) Succes!!

 33. Christel
  januari 5, 2016 / 12:44

  Wat heb je veel doelen, maar ik denk dat het wel haalbaar moet zijn voor je. Ik wil ook meer uit en niet meer zo bank/tv/laptop hangen. En mensen inspireren is nog een doel voor 2016.

 34. januari 5, 2016 / 14:13

  Daar zitten hele mooie voornemens/doelen bij! Ik ga voor onder/op de 65 kilo blijven, halve marathon lopen en elke week twee blogposts online zetten.

 35. Danielle
  januari 6, 2016 / 21:57

  Super goede doelen! De meeste lijken me ook goed haalbaar. En je bent hartstikke leuk in video’s, dus gewoon doen die tv/radio dingen :)

 36. januari 7, 2016 / 08:52

  Zo , dat zijn een hoop doelen! Succes ermee!

 37. Rianne
  januari 14, 2016 / 08:10

  Wat een leuke voornemens (de meeste dan) haha! Heel veel succes en plezier met het behalen van je doelen voor dit nieuwe jaar. Wat betreft de video’s ben ik het niet helemaal mee eens. Ik vond ze erg leuk:) maar ik snap goed dat je er zelf een bepaald beeld/doel voor hebt en dat je dat terug wilt laten komen in je video’s.

  Liefs Rianne.