DIARY: 208

 photo Desktop1960.jpg

Maandag
Ik heb een fotoshoot voor Run2Day Magazine ’s middags. De dag ervoor had ik een flinke kater en als ik wakker word ben ik dan ook als de dood dat die kater nog niet vertrokken is. Ik sta heel voorzichtig op en loop naar de badkamer… thank the Lord, het meeste is met de noorderzon vertrokken. Als ik om elf uur een lading sushi eet, is ook het laatste restje brakheid verleden tijd. Ik rij naar Rotterdam voor de shoot, het is lekker weer voor december, maar toch nog vrij fris voor de voorjaarskleding die ik tijdens de shoot mag dragen. Maar ik klaag niet, want de shoot is heel gaaf. Ik heb daarnaast trouwens ook een interview voor bij de shoot. Super benieuwd naar het resultaat. De avond spendeer ik in bed met Netflix en Sex and the City. Prima maandag dus.

Dinsdag
Tot 14.00u ben ik volgepland met het schrijven van blogs. Ik probeer nieuwjaarsdag vrij te plannen (mocht ik dan toch nog besluiten om te gaan stappen met Oud & Nieuw, dan hoef ik op 1 januari in ieder geval geen zorgen te maken over eventuele blogwerkzaamheden). Ik werk aan een advertorial, ben een half uur bezig met het maken van een foto met de selftimer (de selftimer en ik zijn geen vrienden) en eet ondertussen broodjes met avocado en erwtensoep. Ik hou van erwtensoep. En ik hou van avocado. Om 14.00u stap ik in mijn auto en rij ik net als de dag ervoor naar Rotterdam. Dit keer word ik niet geïnterviewd, maar interview ik Gijsbregt voor Metro (morgen in de krant). Na het interview ga ik nog even de stad in en eet ik bij mijn favoriete Aziatische restaurant, Dim Daily. Ooit, in een ver verleden, zat Dim Daily ook in Den Haag, nu zit hij alleen nog in Rotterdam, helaas. Na de spits rij ik naar huis, waar ik in gezelschap van geurkaarsen, Spotify en Aperol Spritz nog even aan de slag ga met mijn blog. Fijne, productieve dinsdagavond.

Woensdag
De een na laatste dag van 2015. Ik spendeer deze dag voor het grootste gedeelte achter mijn MacBook. De hele dag heb ik nog wel vaag het idee om hard te gaan lopen (waardoor ik de hele dag in mijn pyjama rondloop), maar uiteindelijk wordt het alweer donker en denk maar niet dat ik ga hardlopen in het donker als er overal vuurwerk wordt afgestoken. Mij niet gezien. Goed, ik hou het dus bij vier minuten planken. Ook leuk. Ook sportief. Bijna 2016, dan ga ik wel weer naar buiten. Ik eet me heel de dag tonnetje rond, controleer de opmaak van mijn boek in bed, kijk een film en val rond een uurtje of twaalf in slaap. Geen hele boeiende dag, maar dit soort dagen heb je ook nodig.

Donderdag
Laatste 24 uur van 2015! TIME FLIES! Ik weet nog precies hoe ik oudejaarsavond in 2015 spendeerde en het zal vanavond niet veel anders zijn. Sushi eten en sjoelen bij mijn ouders. Dansen op The Beatles en Led Zeppelin in de woonkamer, champagne drinken en op een semi-christelijk tijdstip naar bed. Ik ben de Grinch van grote oud&nieuwsfestiviteiten, ik sla die liever over. Ik ben altijd teleurgesteld, is het niet aan het begin van de avond, dan is het wel aan het eind van de avond. Maar goed,  31 december is meer dan oudejaarsavond. Ik spendeer de dag met het schrijven van een blog, een column voor Fashionista en ik doe nog wat klusjes voor mijn boek. Ik ruim mijn studio op, zodat ik 2016 in een opgeruimd huis kan beginnen en vertrek dan naar mijn ouders. Ik at zeven oliebollen en acht appelbeignets die mijn vader gebakken heeft, werd misselijk, at sushi, at chips, at toastjes, at nog meer oliebollen. Deed een spoelcompetitie, dronk champagne en ging op tijd naar bed.

Vrijdag
Op tijd naar bed was alsnog half twee hoor en dat is voor een oma zoals ik best laat. Had dan ook best veel moeite doen om half negen mijn wekker ging, maar een uur later stond ik toch echt buiten om hard te lopen. Ik liep twintig kilometer, het was lekker, het was fijn, soms een beetje zwaar (ik kreeg last van buikpijn), maar toen ik binnen was voelde ik me on top of the world. De rest van de middag spendeerde ik lui-lekkerend bij mijn ouders op de bank. Aan het eind van de middag naar mijn oma om nieuwjaar te wensen en daarna weer terug naar mijn ouders, voor het avondeten. Na het eten een film (wederom op de bank) en daarna tijd om naar huis te gaan. Lekker slapen. Als ik ’s ochtends een lange duurloop gedaan heb kan ik ’s avonds altijd zo lekker slapen.

Zaterdag
Mijn goede voornemen om op tijd op te staan in 2016 schuiven we nog even door tot na het weekend. Mijn wekker staat om half acht, maar ik val weer in slaap en word pas om negen uur wakker, van de vuilniswagen. Shit. Mijn vuilniszak zit nog in mijn vuilnisbak en echt niet dat ik nu energiek genoeg ben om meteen mijn bed uit te rennen. Jammer. Gemiste kans. Ik werk aan mijn blog, doe een herstelloopje van 6,5 kilometer, kijk video’s op YouTube, geef mezelf een schop onder mijn reet en schrijf mijn column voor Metro. Ik maak mijn blog voor zondag af en besef dan ineens.. mijn hele to-do-list voor deze week (die echt niet mis was) heb ik afgewerkt op zaterdagmiddag om 16.00u. WOW! Dat betekent dat ik de hele zondag vrij ben! Ongelooflijk! Wat moet ik ineens met al deze vrijheid? Ik draai een wasje, haal boodschappen bij de supermarkt en spendeer de avond met Netflix.

Zondag
Ik ging zaterdagavond al om half elf slapen. Toch word ik zondag pas om half tien wakker. Ik vind dit vrij zorgelijk, elf uur achter elkaar slapen. Je kunt nu zeggen ‘je zal het wel nodig gehad hebben’, zal ook wel, maar waarom dan? Het is niet dat de afgelopen dagen nu zo ontzettend druk waren. Maar goed, luie zondagochtend op de bank met een boek. Aan het eind van de ochtend rij ik naar mijn ouders. Ik help mijn zusje met een nieuwe YouTube video, probeer een nieuw recept (morgen op mijn blog). Alles gaat op tandje extra sloom, maar hé, het is zondag en had mijn to-do-lijst gisteren om 16.00u al af, alles wat ik nu doe is gewoon mooi meegenomen. ’s Avonds eten we mijn favoriete gerecht van mijn moeder, paddenstoelenrisotto en ik lig weer op een heel christelijk tijdstip in mijn eigen bed.

Deze week de eerste echte week van 2016. Ik heb voor het eerst sinds maanden weer zin om er ECHT weer keihard voor te gaan. Komt waarschijnlijk omdat ik weer een duidelijk doel voor ogen heb en omdat mijn boeklancering steeds dichterbij komt (36 dagen nog!). Whatever it is, it feels great!

HAPPY FIRST WEEK OF 2016!

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. januari 4, 2016 / 12:08

  Je hebt mij verslagen met het aantal oliebollen achterover drukken. Wow wat knap zoveel. Nog lekkerder is de 20 kilometer de day after, ook hier versla je mij ;-)

  Fijn dat je er keihard voor gaat, heerlijk zo een spirit!

 2. Mari
  januari 4, 2016 / 12:47

  Wat leuk weer om te lezen en hopelijk lukt het om de motivatie om er keihard voor te gaan vast te houden!
  Wat ik mij afvraag, is hoe de col op de hardloopfoto in de duinen je bevalt? Vind de longsleeves zonder kraag nu wat koud worden, dus misschien dat een col een optie is..

 3. januari 4, 2016 / 12:48

  Ik dacht dat ik veel oliebollen had gegeten, maar ik geloof dat iedereen dat doet, haha! Het hoort er gewoon bij. Zo te horen heb jij een relaxte zondag gehad. Fijn om even wat tijd door te brengen met familie! :-) Ik zal zo de sneeuw trotseren, in mijn auto stappen en voor de rest van de dag kindjes plagen met mijn muzieklessen. Geniet van je nieuwe week!

 4. januari 4, 2016 / 12:53

  Heerlijk zo’n rustige oud & nieuw; dat moet ik voor volgend jaar toch ook maar inplannen haha. Dit jaar vierde ik de jaarwisseling in Disneyland Parijs, ook niet verkeerd!

 5. bo
  januari 4, 2016 / 13:05

  Aaaah dankje dat je je aantal verorberde oliebollen en appelflappen wilde delen!! Ik zat zeg maar aan dezelfde hoeveelheid en dacht: oh my god, ik ben echt niet normaal, dat ik er zoveel op kan, niemand eet zo veel.
  Toch fijn dat er een medestander is. ;-)

 6. januari 4, 2016 / 13:10

  Oops, een kater op de dag van je shoot, da’s inderdaad niet ideaal ;-) Van die ‘saaie’ dagen heeft iedereen trouwens wel nodig denk ik.

 7. januari 4, 2016 / 13:48

  Leuke week, ik moest echt lachen om dit stukje: Ik at zeven oliebollen en acht appelbeignets die mijn vader gebakken heeft, werd misselijk, at sushi, at chips, at toastjes, at nog meer oliebollen.

  Denk voor iedereen heel herkenbaar, voor mij ig wel!

 8. Ilse
  januari 4, 2016 / 13:53

  Ik heb dit jaar ook een rustige maat gezellige oud en nieuw gehad met mijn vriend en mijn familie en dat beviel me prima. En wat gaat de tijd toch snel tot je boek komt zeg!

 9. januari 4, 2016 / 15:54

  Haha, ik dacht even zoooo jij hebt veel oliebollen gegeten. Maar volgens mij heb ik bewust de tel niet bijgehouden om de hoeveelheid te kunnen ontkennen. Oops!

 10. januari 4, 2016 / 16:11

  Fijn dat je weer keihard kunt werken. Zelf heb ik dat ook, ik zie het echt als een nieuw begin.

 11. Patty
  januari 4, 2016 / 21:51

  Ik wist niet dat er mensen waren die nog meer oliebollen en appelbeignets aten

 12. januari 5, 2016 / 18:37

  Ik ben heel erg benieuwd naar het recept van je erwtensoep. :) Leuke jaarwisseling trouwens