❤: 7/12

(Foto: Erik van Leeuwen)

Aan het eind van dit weekend hoop ik dat mijn langgekoesterde droom om een PR op de marathon te lopen eindelijk uitkomt. Het is drie jaar en drie maanden nadat ik mijn PR op de marathon liep, je zou wellicht zeggen dat het hoogtijd werd. En daar ben ik het mee eens. Neemt niet weg dat ik er verschrikkelijk zenuwachtig van word, daarom maar even een lijstje met dingen die me nu al zeer gelukkig maken, dat PR is straks alleen nog maar een kers op de taart. En mocht het niet lukken… ik vind een taart zonder kers ook best lekker.

❤ Dat ik zondag ein-de-lijk mijn project kan gaan afsluiten ❤ Over tien dagen mijn boek in handen ❤ Vanavond naar Málaga vliegen ❤ Dat de weersvoorspellingen voor Málaga vrij gunstig zijn ❤ Mijn Coca Cola kerstboom van vorig jaar die ik van stal heb gehaald ❤ Met kerst en oud & nieuw skiën in de Dolomieten ❤ Warme chocolademelk na een intensieve training ❤ Mijn boek afgelopen weekend nog een keer teruggelezen hebben en beseffen dat het best wel heel erg cool geworden is en dat ik er met recht best trots op ben, ik had enorm veel ‘OH JA dat is er ook nog gebeurd’ momentjes, zo leuk om terug te lezen ❤ De video’s die ik samen met mijn uitgever en een videoteam gemaakt heb voor de lancering van mijn boek, ik dacht eerst ‘dat kan ik zelf toch ook wel maken’ maar als ik het nu zo terugzie denk ik echt… wauw, dit had ik zelf nooit zo kunnen produceren ❤ Volgende week naar Parijs (ja, echt, ik hoop dat ik na de marathon nog kan lopen anders heb ik een probleem) ❤ Dat ik gewoon al zes weken geen alcohol gedronken heb, ik denk dat die paar wijntjes die ik normaal gesproken dronk niet heel veel schade hadden kunnen aanrichten, maar het voelt goed om dat nu gewoon niet te doen en mijn voeding en (met name) drankinname heel serieus te nemen ❤ De serie ‘The Kominsky Method’ op Netflix ❤ Stroopwafel kruidnoten (ik zei dat ik ze pas na Málaga zou eten, maar dat liep toch net even iets anders…) ❤ Mijn nieuwe knalrode VaporFly’s waar ik zondag 42,195 kilometer op mag lopen ❤ Dat Dido terug is ❤ Een lekker kerstnummer op zijn tijd ❤ Dat ik niet weer een stressfractuur heb al haalde ik mezelf afgelopen weekend ineens weer allemaal gekke dingen in mijn hoofd, true story ❤ Dat Arthur dit keer wel bij mijn marathon is (in Berlijn zou hij er niet bij geweest zijn en in New York was hij er natuurlijk ook niet) ❤ Dat ik eindelijk heb uitgevonden hoe ik mijn haar zo in moet vlechten dat de vlecht op mijn haar ligt, in plaats van dat ‘ie ‘erin’ zit ❤ Dat het over drie maanden en twee weken gelukkig weer lente is ❤ Mooie loopplannen voor het voorjaar. Geen internationale dit keer, maar gewoon lekker in eigen land, ook wel eens lekker (denk ik) ❤ Wanneer de zon schijnt tijdens mijn training op een dag dat ze de hele dag regen voorspeld hebben ❤ Dat ik in april begon met hip thrusters zonder gewicht en dat ik ze inmiddels doe met 55 kilo en hier niet eens echt spierpijn van krijg ❤ Wanneer ik een nieuw boekhoofdstuk naar mijn redacteur stuur en die zegt ‘ik heb helemaal geen opmerkingen, het ziet er top uit, helemaal goed zo’ ❤ Dat ik zondag weer een Aperol Spritz mag drinken (ik denk dat ik dan aan eentje wel genoeg heb om op mijn kop te gaan staan) ❤ Alle succeswensen die ik deze week al heb mogen ontvangen ❤ Dat ik zo lekker in mijn vel zit ondanks de druk en spanning die ik deze week toch echt wel gevoeld heb…

Wat doe jij als je ergens gespannen voor bent? Als de zenuwen door je lichaam gieren? Hoe ga je hier mee om? Ik kan nog wel wat extra tips gebruiken…

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

4 Reacties

 1. Marion
  december 7, 2018 / 12:33

  Oh grote held, ik leef met je mee. Toen je door je stressfractuur de vorige niet kon lopen vond ik het zo naar voor je, maar je bent keisterk teruggekomen en ik duim enorm voor een prachtig PR, of tenminste een geweldige marathonervaring. Heel veel succes! Kan niet wachten op je boek!

 2. Marije
  december 7, 2018 / 12:38

  Succes, zet hem op! Ik weet zeker dat je het tot een succes gaat maken! :)

  Nog wel een vraagje. Ik ben super benieuwd naar je verhaal en ik ga het zeker lezen. Maar waarom moet ik als (gevorderde, marathonlopende) recreant het boek kopen, wat heb ik er aan, wat kan ik er uit halen? Of kan ik het beter uit de bieb lenen voor het hele verhaal (kortom 1x lezen is leuk). Misschien niet de leukste vraag, maar ik ben wel nieuwsgierig.

  Trouwens ik lees momenteel je eerste boek nog een keer, gewoon voor de leuk. En je schreef in het eerste hoofdstuk dat je waarschijnlijk nooit bij een atletiekvereniging gaat en zo nog meer. Leuk om te lezen dat je een ontwikkeling hebt gemaakt. :) (ik volg je al jaren).

 3. december 7, 2018 / 15:31

  ‘Ik vind een taart zonder kers ook best lekker’. En terecht! Je hebt een hoop om trots op te zijn, ook als die marathontijd niet lukt. Weet dat je alles hebt gegeven. Heel veel plezier en succes dit weekend!

 4. december 7, 2018 / 15:47

  Dat is weer een heel mooi lijstje :)