♥️: 17/3

Het is op dit moment heel makkelijk in een vicieuze cirkel van negatieve gedachten te belanden. Geloof me, I’ve been there. De ene paniekgedachte volgt naadloos de volgende op. Van zorgen om mijn familie tot inkomsten en als ik niet uitkijk heb ik een heel doemscenario voor de komende drie jaar in mijn hoofd uitgewerkt. Niet OK. Vooral niet heel oplossingsgericht, zeg maar, al dat zorgen maken. Daarom denk ik dat het juist in dit soort tijden belangrijk is om de lichtpuntjes iedere dag voor jezelf op een rijtje te zetten. Want angst hebben over de situatie gaat de situatie niet verbeteren. Thuis blijven en het beste ervan maken doet dat dus wél.

♥️ Ik ben blij dat ik een fijn huis heb waar ik de komende weken gewoon nog een beetje vaker ben dan anders ♥️ Dat die wintersport op het laatste moment niet doorging is uiteindelijk alleen maar goed voor mijn portemonnee ♥️ Het nieuwe album van Niall Horan, Heartbreak Weather, is echt heel erg fijn ♥️ Dit weekend is het officieel lente! ♥️ Ik heb een dakterras, dus mocht het terrasjes weer worden open ik gewoon mijn eigen terras ♥️ Jammer dat mijn agenda in een keer leeg is, maar met dat blauwe oog en die pijnlijke rib is dat misschien maar beter ook ♥️ In diezelfde lijn… ik had ontzettend veel zin om naar Boston te gaan en telde sinds september (toen ik boekte) de dagen al af, maar ik ben blij dat de marathon verplaatst is. Hopelijk is Corona dan voor een groot deel de wereld uit. Voor mij lichamelijk is het misschien zelfs wel beter, aangezien ik door die pijnlijke rib nu ook niet echt lekker loop ♥️ Mijn MacBook is gerepareerd, ik hoefde niets te betalen en ik heb nu dus weer een MacBook waar ik blogs op kan schrijven en video’s op kan editen, heel fijn, nu ik verder niet heel veel te doen heb ♥️ Ik heb een abonnement op Videoland, Netflix, Amazon Prima, Tijdschrift.nl, Storytel en Spotify… vervelen hoef ik me zeker niet ♥️ In de supermarkt werden voor mijn neus de laatste drie chocoladerepen weggehaald van de chocola die ik voor mijn moeder mee moest nemen. Ik vroeg de dame in kwestie of ze ze echt alle drie nodig had en ze gaf er meteen eentje af. Niet iedereen is egoïstisch ten tijde van Corona ♥️ Van het Corona-nieuws kun je best wel zwartgallig worden, op het moment dat het me een beetje teveel wordt kijk ik een grappige video, zoals deze met Niall Horan en James Corden ♥️Over video’s die me opvrolijken gesproken… deze video van het kind van Chiara Ferragni die intens verdrietig is omdat zijn favoriete knuffel in de was zit, iedere keer moet ik weer lachen. Als Tuur dat kindje nadoet moet ik zelf ook bijna huilen, van het lachen ♥️ Ik ben zo blij dat mijn sport hardlopen is en niet zwemmen of kogelstoten en dat ik – vooralsnog – gewoon naar buiten mag om hard te lopen ♥️ Er komt misschien op dit moment niet zoveel geld binnen (vrijwel niets) en dat is best iets waar ik me zorgen over kan maken, maar ik huur gelukkig geen kantoorruimte en heb geen personeel of freelancers in dienst. Mijn kosten zijn redelijk laag.. alleen mijn auto is een flinke (zakelijke) kostenpost ♥️ Ik heb een beroep dat ik gewoon thuis kan uitoefenen, ik verdien op dit moment misschien niet zoveel geld met dat beroep, maar ik kan mezelf wel bezighouden ♥️ Een wrap gemaakt van twee eieren, met Hüttenkäse en avocado ♥️ Ik baalde een beetje dat ik mijn inkomstenbelasting voor 2020 vooruit heb betaald (spaarrekening leeg getrokken) en dat ik uiteindelijk waarschijnlijk veel minder geld verdien dan afgelopen jaar, waardoor ik dus veel minder had hoeven betalen. Maar ja, daar kun je van balen, nu probeer ik het om te keren en te denken… als ik dit jaar echt zo weinig verdien dan krijg ik in 2021 dus geld terug ♥️ Ik ben niet alleen, ik ben samen met Tuur ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️

Hoop dat jullie ook een lijstje kunnen maken met positieve dingen op dit moment :)

Liefs,

Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. Linda
  maart 17, 2020 / 12:39

  Mooi lijstje, en voor jou en iedereen om je heen heel veel sterkte!
  Besef dat je niet tegelijkertijd gestrest en dankbaar kunt zijn. Dus blijft je bewust wat je wel hebt om dankbaar voor te zijn, dat maakt het misschien iets makkelijker om deze hele heftige periode door te komen.
  En je hebt geluk met een optimistische partner, dat scheelt enorm!☘️

 2. maart 17, 2020 / 14:09

  Fijn lijstje ! Maar helemaal fijn dat jij gewoon je kwetsbaarheid laat zien, en er voor uit komt dat je je heus ook zorgen maakt. Dat schijnt momenteel zo “not done” te zijn, ik lees eigenlijk alleen maar blogs met “voordelen” van deze situatie.
  Tuurlijk moeten we positief blijven, en juist oog blijven houden voor dingen waar we dankbaar voor zijn, maar doen alsof we ons geen zorgen maken of de zaken bagatelliseren maakt het alleen maar erger. Dus dankjewel Annemerel, voor je eerlijkheid ! En stay safe. x

  • Annemerel
   Auteur
   maart 17, 2020 / 14:33

   Dankje Vera, natuurlijk moeten we het beste van de situatie maken en nu valt het ook allemaal nog wel mee… maar natuurlijk maak ik me ook zorgen. Deze situatie is voor iedereen compleet nieuw en niemand weet hoe het af gaat lopen, dan is het toch niet meer dan normaal dat je denkt ‘shit, wat gebeurt er allemaal?’. Maar als je te lang in die mineur blijft hangen maak je jezelf alleen maar gekker dus dat moeten we wel zien te voorkomen. Sterkte Vera!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 17, 2020 / 14:30

   Maar ik heb dus alles in januari al betaald… het positieve is wel dat ik het komende jaar echt heel zuinig moet leven en dat ik dan hopelijk in 2021 een financiele ‘meevaller’ heb.

   • Demi
    maart 17, 2020 / 15:19

    Door je inkomen te verlagen via Mijn Belastingdienst wordt de voorlopige aanslag naar beneden bijgesteld en krijg je dus een deel van het bedrag dat je al betaald hebt terug van de Belastingdienst via een tweede voorlopige aanslag. Als je dat niet wilt, kun je natuurlijk ook laten staan en volgend jaar het teveel betaalde bedrag aan belasting terugkrijgen!

 3. Lisette
  maart 18, 2020 / 10:49

  Is er misschien iets waarmee wij (je volgers) je mee kunnen helpen? Je video’s bekijken, IG posts liken/delen… ik ben echt een noob op dat gebied, dus ik heb werkelijk geen idee of je daar wat aan hebt, maar misschien kunnen we elkaar misschien een beetje helpen ❤️

  • Annemerel
   Auteur
   maart 18, 2020 / 11:07

   Super lief aanbod Lisette. Video’s bekijken en delen levert me inderdaad een klein beetje geld op (ik verdien op dit moment met een video met 5000 views ongeveer 20 euro, maar dit kan ook snel minder worden als er minder bedrijven gaan adverteren), maar als mijn video’s dus meer bekeken zouden worden zou ik dus in principe ook meer geld verdienen. Verder helpt liken/delen van Instagram/YouTube natuurlijk ook altijd.

   Ik ben ook aan het nadenken of ik misschien een E-book kan maken. Ik was bezig met een E-book over de Boston marathon, maar dat project heb ik maar even gestaakt. Wellicht kan ik op die manier nog wat extra inkomsten genereren.

 4. Marlijn
  maart 18, 2020 / 11:05

  Bedankt voor dit heerlijke lijstje! Een beetje positiviteit kan iedereen wel gebruiken deze weken en het dwingt mij in ieder geval om na te denken over waarvoor ik dankbaar ben:
  – Het feit dat we een paar maanden geleden zijn verhuisd waardoor we nu veel makkelijker thuis kunnen werken
  – Ik ga hopelijk toekomen aan klusjes die ik al maanden uitstel
  – Ik heb eindelijk motivatie om thuis te sporten, normaal heb ik daar écht een trainer voor nodig
  – Ik krijg ineens zin om van alles en nog wat te bakken. Misschien niet zo goed voor de lijn, wel voor mijn humeur!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 18, 2020 / 12:48

   Wat een heerlijk lijstje Marlijn!