LONDON BABY: Athena’s Fabulous London Guide – Breakfast/Lunch

 photo Desktop526.jpg

Tijdens mijn weekendje Londen begin mei, sliep ik bij Athena van het blog Whiskers & Lions. Athena heeft drie jaar in Londen gestudeerd en heeft in die drie jaar een heleboel hotspots gevonden. Iedere keer als ik ergens wilde ontbijten, lunchen of dineren, hoefde ik alleen maar Athena een berichtje te sturen. Omdat niet iedereen een Athena in haar leven heeft, vroeg ik Athena een lijst met haar favoriete hotspots in Londen op te stellen. Uiteindelijk werden het er zoveel dat we er twee blogs van gemaakt hebben. Vandaag deelt ze haar favoriete plekjes om te ontbijten, lunchen en brunchen.

In deel 1 van mijn London guide deel ik mijn favoriete ontbijt, lunch en brunch plekjes in Londen. Ik heb een selectie gemaakt van de wat minder “standaard” restaurants, waar vooral veel Londoners komen. Brunchen wordt steeds populairder in Londen, dus er openen constant nieuwe plekjes. Doordat er zoveel verschillende culturen samenkomen in Londen, zijn er veel verschillende keukens, dus eet je nooit twee keer hetzelfde! 

 photo Grangerampco.jpg photo Grangerampco1.jpg

Granger & Co.
Bij het Australische Granger & Co. kan je terecht voor  Londen’s beste brunch. Zeker na een avondje stappen is de full Aussie breakfast de perfecte hangover cure. Ze maken hier de allerlekkerste scrambled eggs. Maar ook de ricotta hotcakes zijn to die for. Het maakt zelfs niet uit als je héél lang uitslaapt, want bij Granger & Co. serveren ze gewoon de hele dag brunch. (meer over Granger & Co)

 photo 202london.jpg

202 London
202 London is een concept store/restaurant in Notting Hill waar fashionable meisjes samen komen voor brunch & gossip. De tafeltjes buiten zijn perfect voor people watching vanonder je zonnebril. De chicken Caesar salad is mijn favoriet. (meer over 202 London)

 photo TheNaturalKitchen.jpg

Natural Kitchen
Voor organic eten en verse sapjes kan je hier terecht. Kies de ingrediënten voor je ultieme juice-combo en vergeet niet de mini zalm bagels te proeven (enkel ’s ochtends verkrijgbaar). Handig voor een gezond on-the-go ontbijtje maar je kan ook terplekke ontbijten en lunchen.

 photo Ridinghousecafe.jpg

Riding House Café 
Nog een populair plekje om te brunchen in het weekend. Je kan hier reserveren, maar als je met twee of drie bent kan je aanschuiven aan een lange tafel. Klassieke brunch gerechten zoals eggs benedict, pancakes en scrambled eggs met zalm. Leuk detail: smoothies worden in flesjes geserveerd!

 photo NordicBakery.jpg

The Nordic Bakery
Scandinavisch gebak, typische roggebroodjes met zalm en lekkere koffie. Je kan hier terecht voor een snel ontbijtje, lunch of snack. Zin in iets zoets? The Nordic Bakery staat bekend om hun heerlijke verse kaneelbroodjes. (meer over The Nordic Bakery)

 photo Ottolenghi.jpg

 photo Ottolenghi2.jpg

Ottolenghi
Yotam Ottolenghi heeft al heel wat kookboeken uitgebracht, maar staat ook bekend om zijn delis in Londen. Je mag vanalles kiezen van de grote schalen met prachtig en kleurrijk eten. Het ziet er niet alleen prachtig uit, alles is ook heel erg smaakvol. Voor de zoetekauw is er een enorme keuze uit brownies, cakes en taartjes.

 photo lEto.jpg

L’Éto
Net zoals Ottolenghi, is L’Éto een heerlijke deli waar je een keuze kan maken uit verschillende taartjes, salades en andere lekkernijen. Alles wordt elke dag ter plekke vers bereidt. Vooral de taartjes zijn prachtig. Take-away is ook mogelijk.

 photo Goodlife.jpg

The Good Life Eatery
Hier stuurde ik Annemerel en Roosmarijn ook naartoe. L.A.-style, organic en heel gezond café waar yummy mummies en celebs naartoe gaan voor verse sapjes, gluten-vrije muffins en salades. (meer over The Good Life Eatery)

 photo Polpo1.jpg

 photo Polpo.jpg

Polpo
Italiaanse keuken at its best. Er zijn 3 Polpo’s in Londen, maar ’s avonds is het overal super druk en je kan hier niet reserveren. Overdag is het dus iets rustiger en makkelijker om een tafeltje te bemachtigen. Bestel verschillende bordjes om te delen, alles is heerlijk en met goede, simpele ingrediënten bereidt. Niet het standaard Italiaanse eten (pasta, pizza) en daarom juist leuk. Prijs-kwaliteit is top! (meer over Polpo)

 photo Pattyampbun.jpg

Patty & Bun
De aller lekkerste hamburgers in Londen. Patty & Bun is klein, hip en er staat altijd een wachtrij, dus hier kan je best in de namiddag naartoe gaan. Het ligt bijna naast Selfridges, de perfecte plek dus om even bij te komen na het shoppen met een lekkere juicy hamburger. Take-away ook mogelijk, mocht de rij heel lang zijn. (meer over Patty & Bun)

Liefs,
Athena (& Annemerel)

Delen:

17 Reacties

  1. liza
    mei 29, 2014 / 17:10

    Heb net je bananenbrood gemaakt, die zit nu in de oven. ben BENIEUWD :)

  2. mei 29, 2014 / 17:13

    Potverdikkie, wat ziet dat er allemaal goed uit! :)

  3. mei 29, 2014 / 17:15

    Ziet er allemaal erg lekker uit!

  4. mei 29, 2014 / 17:20

    Dit komt echt als geroepen! Ik ga eind augustus vijf dagen naar Londen en heb er zojuist nog meer zin in gekregen :)

  5. mei 29, 2014 / 17:21

    OMG die foto’s! het water loopt mij in de mond mmm!
    Liefs, Tessa

  6. mei 29, 2014 / 17:45

    Opslaan! Wat leuk dat je dit allemaal op een rijtje zet :)

  7. mei 29, 2014 / 18:26

    Deze hotspots moet ik onthouden!

  8. mei 29, 2014 / 19:10

    Dit ga ik zeker onthouden voor wanneer ik binnenkort ALLEEN naar Londen ga.. Ja echt. ik lijk wel gek!

  9. mei 29, 2014 / 19:13

    Al dat eten, zo lekker! Haha. Echt, je krijgt er spontaan trek van. Super handig!

  10. mei 29, 2014 / 20:11

    Oh, wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Ik wil zo graag weer naar Londen en dan met name naar al deze leuke tentjes… <3

  11. mei 29, 2014 / 20:20

    Wat een leuke tips, veel kende ik er nog niet :) goede reden om snel eens terug te gaan!

  12. Julia
    mei 29, 2014 / 21:35

    Ik krijg echt honger van al deze foto’s :O Ziet er heerlijk uit allemaal!

  13. Claudia
    mei 30, 2014 / 00:27

    Zóveeeel hongerrr!

  14. mei 30, 2014 / 12:35

    Even bij mijn favorites zetten voor mijn trip over een maand, handig artikel en ik ben benieuwd naar deel 2!

  15. mei 30, 2014 / 13:57

    Wauw ik heb 5 maanden in London gewoond maar ken haast geen enkel van deze tentjes. Zo zie je maar weer hoe groot Londen is :) Ik ging vaak naar Aubaine om te brunchen, erg lekker met een Parijsachtige sfeer :)