MILANO: Ciao Bella’s

 photo Desktop546.jpg

Ciao Bella’s! I’m off to… Milano! Of nou ja, vanavond pas, mijn vliegtuig vertrekt pas om 19.00u. Aanvankelijk dacht ik, pffttt jammer hoor, mis je de hele donderdag in Milaan! Nu denk ik, best relaxt, kan ik vandaag nog lekker een paar blogjes schrijven en rustig mijn koffer inpakken, in plaats van stressen de avond van te voren en met slechts een paar uurtjes slaap op een onchristelijk tijdstip opstaan. Ach ja, voor allebei valt wat te zeggen.

Milaan ken ik al, ik denk dat ik er nu vier keer dagje geweest ben. Maar slapen heb ik er nooit gedaan, ik heb Milaan dan ook nog nooit ‘by night’ gezien. Daar gaat vanavond al verandering in komen en als alles volgens plan verloopt, zie ik Milaan morgen ook écht bij nacht, als in… we’re gonna own the night running and after running, we’re going to own the night in THA CLUB. Of, weet ik veel, een gezellige bar. Dit allemaal onder voorbehoud natuurlijk, dat ik niet getroffen word door één van mijn Granny-aanvallen…

Ik slaap vanavond en morgen in een super mooi appartement dat ik samen met Debbie, Esmée en Claartje gehuurd heb, het ziet er op de foto’s uit alsof het is ingericht voor een shoot in Vogue. Nu maar hopen dat de werkelijkheid een beetje in de buurt komt ;-).

Wat er de komende dagen allemaal op het programma staat? Nou naast die 10K hardloopwedstrijd morgenavond om half 10 en de nacht die we daarna gaan plukken, moet er natuurlijk ook gegeten worden. Pasta Vongole staat hoog op de wensenlijst en een échte Italiaanse Tiramisu ook, oohhh en GELATO! Rennen we er met die 10 kilometer wedstrijd toch allemaal weer vanaf (ha ha). Verder hoop ik dat ik mijn creditcard een klein beetje met rust kan laten, er moet immers straks nog een appartement ingericht worden (en er moet huur betaald worden…), dus geen extravagante uitgaven voor mij in Milaan. En om er voor te zorgen dat ik écht niet met te veel thuis kom, neem ik het kleinste koffertje mee dat we hier thuis hebben staan en mag ik alleen met handbagage reizen, goede stok achter de deur, toch?

Heeft iemand toevallig een geniaal idee voor een fantastische bar/’club’ waar we sowieso naartoe moeten vrijdagavond? Een restaurant waar we geweest moeten zijn? I need hotspots!

Liefs,
Annemerel

Delen:

37 Reacties

 1. mei 29, 2014 / 12:05

  Veel plezier! Atomic Bar is een leuk plekje om te dansen. :)

 2. mei 29, 2014 / 12:10

  Veel plezier alvast! Ik ben er helaas nog nooit geweest, dus geen tips van mijn kant…

 3. mei 29, 2014 / 12:19

  Whaa veel plezier! Ik ben er nog nooit geweest, maar ik zou er super graag eens heen willen! En natuurlijk een goede vlucht en veel succes met de run!

 4. mei 29, 2014 / 12:22

  Wat super leuk! Milaan is een heerlijke stad!

 5. mei 29, 2014 / 12:39

  Veel plezier! Milaan lijkt me heerlijk!

 6. mei 29, 2014 / 12:42

  Ik ben nog nooit in Milaan geweest dus helaas kan ik je geen goede tips geven (als het nu Pisa, Rome of zoiets was geweest haha) maar ik geloof dat jullie er vast wel aan uit komen. Ik gebruik zelf altijd graag Foursquare, als je dan ergens loopt kan je ook kijken wat er hip in de buurt is en die spots krijgen ook cijfers. Werkt altijd erg prettig, zo heb ik eens een geweldig restaurant gevonden in Krakau en nog meer juweeltjes in andere steden.
  Heel veel plezier met genieten van alles wat Milaan (en there with said: Italië) te bieden heeft en succes met rennen!

 7. Lies
  mei 29, 2014 / 12:45

  Le Banque in Milaan is echt een hele toffe club! :D En op zaterdagavond is er “Candy Bar”, een hele gave party steeds. Dan is alles in het thema “candy”, en kan je ook fake tattoo’s van cupcakes en zo laten zetten. Ahh, ik wil terug!

 8. mei 29, 2014 / 12:51

  Veel plezier, ik wil van de zomer twee daagjes naar Milaan, heb je toevallig een artikel met tips of zou je dat willen maken?

 9. mei 29, 2014 / 12:59

  Heerlijk! Have fun!

 10. Lisa
  mei 29, 2014 / 13:05

  Ah liefde voor Milaan!

  In de Corso Como zitten goede clubs. Loola Paloosa is een grote favoriet. De ‘modellenjongens’ (soort van proppers) krijgen je meestal gratis binnen en anders is de entree €15 waarvoor je een gratis cocktail à €15 krijgt. Goede deal dus :)
  Anders kan je bij bar MAF indrinken (zit ook op de Corso Como) en de grote gezellige propper vragen om de code voor The Club_Milano. Dan weet je het wachtwoord van de gastenlijst en kom je voor €1 binnen ipv €20.

  Over het algemeen is het uitgaansleven voor 4 mooie meiden als jullie fantastisch, a little flirting gets you anywhere!

  Oh en een heerlijk restaurant is Restaurant Gambarotta (della Moscova, 50, 20121 Milano, Italië) Metrohalte Moscova. Echte Italiaanse pasta’s in een klein schattig restaurant met alleen maar Italianen, echt een aanrader! Verliefd op de Ravioli met munt en salie.

  Dat zijn mijn tips, have fun!!

 11. mei 29, 2014 / 13:07

  Ik heb geen tips voor je, ben zelf nog nooit in Milaan geweest maar ik wil je wel even heel veel succes en plezier wensen! :)

 12. mei 29, 2014 / 13:11

  Ik ben zelf nog nooit in Milaan geweest, maar het lijkt me een mooie stad;) Veel plezier!!

 13. mei 29, 2014 / 13:13

  wat heerlijk, enjoy! Ik ben er lang lang lang geleden ook wel eens geweest, het is prachtig daar!

 14. mei 29, 2014 / 13:17

  Haha ik heb er zin in!! Ik ga ook voor een klein koffertje handbagage.. Challenge!

  Tot vanavond!

  xx

 15. mei 29, 2014 / 13:26

  Oh geniet er lekker van! En heel veel succes!

 16. Marie
  mei 29, 2014 / 13:49

  Wasabi is een echte aanrader! je bestelt er een lekker coctail van de kaart en daarbij mag je van het all you can eat aziatisch buffet smullen, met heerlijke sushi. Echt een heel fijn adresje in een leuke buurt
  http://www.wasabimilano.it/

 17. Anna
  mei 29, 2014 / 14:05

  Heerlijk zeg! Veel plezier!

 18. Nienke
  mei 29, 2014 / 14:06

  Oke komt mijn waslijst dan (Trouwens, als je wilt kun jij bij mijn blog kijken voor de LINDA.Wereldwijven, daar heb ik al een keer een ode aan Milaan geschreven).
  – Beste ijs vind je bij Cioccolati Italiani! Deze is te vinden o.a. vlakbij de Duomo (bij Rinascente naar achter doorlopen, ik geloof dat daar nu ook een nieuwe McDonalds zit dus die kan niet missen).
  – Als je een granny aanval hebt, ga lekker naar Navigli toe. Is een soort van upcoming, artististieke buurt, met 2 kanalen waar je omringt word door allerlei leuke barretjes en tentjes. Mocht je van aparte cocktails houden, ga dan sowieso naar MAG cafe. Krijg je cocktails uit bloemenkopjes enzo, en er hangt een hele leuke sfeer!
  – Zoals hierboven al gemeld, wil je gaan stappen dan zit je rond Corso Como altijd goed. Hier kun je ook van de ene bar naar de andere bar gaan, en hier zitten ook een paar clubs. Ook al heeft hollywood een goede naam, ga hier op vrijdag niet naar toe (ze draaien dan slechte Italiaanse techno, geen aanrader haha).
  – Daarnaast als het mooi weer is, is Just Cavalli een aanrader. Deze club ligt in Parco Sempione, en je hebt dan ook niet het idee dat je ergens in een drukke stad zit. Daarnaast zijn clubs zoals Armani en Biblos ook aanraders, als je echt voor chique en duur wilt gaan (welcome to Milaan helaas). Mochten jullie je liever onder de studenten bevinden, dan zijn Le Banque and The Club (Ook rond Corso Como) aanraders.
  – De lekkerste pasta’s eet je bij ‘ristorante da Oscor’ (let op, reserveren is nodig), waarbij je van te voren bedenkt; waar beland ik nu weer? Maar goed, het gaat om het eten, en niet om het interieur zullen we maar zeggen. ;)
  – Als je leuk wilt eten (of een cocktail drinken) in een soort van binnen tuin (verwacht je ook totaal niet!) dan kun je bij Trattoria Toscana terecht (rond de Collonne, waar trouwens ook veel leuke bars zitten).
  Nou dat was het denk ik wil zo.. ik ga nu verder met mijn scriptie schrijven, morgen heb ik eindelijk weer freedom! Wie weet tot dit weekend ;)

 19. Evelien
  mei 29, 2014 / 14:29

  Ga eten bij Obika (zit onder andere op de bovenste verdieping van La Rinascenta), heerlijk!

 20. mei 29, 2014 / 14:31

  Heel veel plezier en succes in Milaan!!

 21. mei 29, 2014 / 14:37

  Ik wou dat ik in jouw plaats was! Ik ben nu ook al 4 à 5 keer in Milaan geweest, maar net als jij altijd overdag. Ik ga namelijk elk jaar op vakantie naar het Gardameer (ook zoals jij, haha) en dan maken we een daguitstap naar Milaan. Geniet van de wedstrijd, het Italiaanse nachtleven, de lekkere tiramisu, pasta, …. En veel succes!

 22. mei 29, 2014 / 14:40

  Yaaay Milaan! Ik ben überhaupt nog nooit in Italië geweest, maar ik weet zeker dat je je weer goed gaat vermaken!

 23. mei 29, 2014 / 14:44

  Heel veel plezier alvast!

 24. mei 29, 2014 / 14:46

  Jeeeeh! Have fun!

 25. mei 29, 2014 / 14:48

  Zo jammer dat ik niet meega. Have fun babes! Zet ‘m op!

 26. mei 29, 2014 / 15:54

  Wauw superleuk! Je zou morgen maar wakker worden in Milaan! Veel plezier ;-)

 27. Nadia
  mei 29, 2014 / 16:07

  Ohhh, heel veel plezier Annemerel, en succes met de run!

 28. mei 29, 2014 / 16:40

  Milaan staat nog op mijn wishlist, het NHOW hotel moet een leuke bar hebben.
  Succes en have fun, benieuwd naar je Milano tips!

 29. mei 29, 2014 / 16:48

  Super super leuk!!! Geniet

 30. Marilyn
  mei 29, 2014 / 17:35

  Hoi! Ik ga na mijn examens drie dagen naar Milaan en weet ook nog niks van de hotspots. Zou je daarom na je weekendje daar een post willen maken met leuke adresjes? Dat zou zeer welkom zijn en veel succes met je 10K!!

 31. mei 29, 2014 / 17:57

  Een vriendin van me die in milaan heeft gewoond heeft een site met een verzameling leuke restaurants en bars en zo gemaakt: milano.pinsite.nl

  Vooral de cocktailbar Nottingham Forest vond ik heel leuk.

 32. Julia
  mei 29, 2014 / 21:33

  Ik ben vier jaar geleden een paar dagen met mijn moeder in Milaan geweest, maar ik heb eigenlijk niet echt tips haha! Ik heb wel ergens heerlijke risotto gegeten, maar heb geen idee meer waar dat was :P Bij de Duomo in de buurt, maar daar heb je denk ik niet zo veel aan haha! Geniet in ieder geval lekker van Milaan en heel veel succes met je 10K!

 33. Suuz
  mei 29, 2014 / 23:02

  HEEL VEEL PLEZIER en VEEL SUCCES!

 34. mei 30, 2014 / 12:35

  Geniet ervan!!