WORK: 10 things I do when I’m stuck

 photo IMG_2781.jpg

Twee blogs per dag, zijn toch minstens 60 blogs in de maand. Tel daar vier pagina’s voor Metro en zo’n dertig artikelen voor DutchCowboys bij op en je begrijpt dat het toetsenbord van mijn MacBook aardig wat te verduren heeft iedere maand. Maar niet alleen mijn MacBook heeft het zwaar, ook mijn inspiratie wordt regelmatig op de proef gesteld. Soms weet ik gewoon écht niet meer waar ik het over moet hebben, dan denk ik… ik heb alles nu wel gezegd, toch? Dan kun je de hele dag naar een lege pagina staren (en ondertussen 86.000 keer je Instagram en Facebook vernieuwen), maar je kunt ook andere dingen doen. Dingen die niet alleen leuker zijn om te doen, maar waar je uiteindelijk vaak ook meer aan hebt.

1. Natuurlijk met stip op nummer één, hardlopen! Tijdens het rennen kom ik altijd op nieuwe ideeën. Ik word geïnspireerd voor een nieuw hardloopverhaal, krijg ineens een invalshoek voor een interview en ondertussen ben ik ook nog lekker gezond bezig.

2. Sowieso krijg ik erg veel energie en inspiratie van cardio. Iets anders dat ik graag doe is dansen met een lekker muziekje. Niet een kwartier, of een half uur, maar gewoon een uur lang. Op een gegeven moment kom ik in een soort van trance die te vergelijken is met een runner’s high. Ik heb niet eens meer door dat ik aan het dansen ben en laat mijn gedachten de vrije loop.

3. Van werkplek veranderen levert voor mij ook vaak inspiratie op. Even bij een koffietentje zitten in plaats van achter mijn keukentafel. Als je maar vaak genoeg naar verschillende tentjes gaat, heb je sowieso al een leuk hotspot-artikel te pakken!

4. FaceTimen met ….. ik hou van FaceTime! Ik heb al meerdere keren een FaceTime gesprek gevoerd (bijvoorbeeld met mijn zusje, Francien of Marloes) en dat ik daarna dan drie nieuwe blog-ideeën had. Als je alleen werkt heb je soms even contact met anderen nodig om geïnspireerd te worden, of op een andere manier tegen iets aan te kijken.

5. Opruimen! Niet alleen nuttig, maar vaak kom je ook nog iets tegen waarvan je denkt… OH hier kan ik iets over schrijven, vooral als je een persoonlijke blog hebt is opruimen dé tip.

6. Scroll door je oude blogs. En dan heb ik het niet over een paar weken geleden, maar dan heb ik het over een vér verleden. Ik kan twaalf jaar terug in de tijd gaan op mijn blog, maar haal zelf de meeste inspiratie uit blogs uit 2011-2013. Waar schreef ik toen over. Oh, toen had ik veel bakrecepten en daar werd leuk op gereageerd! Misschien moet ik weer eens de keuken in gaan en een nieuw recept proberen?

7. Maak een lekkere lange wandeling. Zelf kan ik mijn gedachten het beste op een rijtje zetten als ik beweeg. Met hardlopen of dansen kan ik mijn gedachten niet meteen op papier zetten, maar tijdens een lange wandeling typ ik gewoon notities in mijn iPhone! Ik heb al heel wat interviews voorbereid tijdens een wandeling. Vragen bedenken is ineens een stuk makkelijker.

8. Doe iets dat je nog nooit gedaan hebt. Ik maakte in februari een solo-roadtrip naar Oostenrijk, tijdens die autoreis heb ik zoveel nieuwe ideeën bedacht. Daarnaast kon ik ook weer over die nieuwe ervaring schrijven. Het kan natuurlijk ook iets kleinschaliger, ik bedoel, je hoeft niet in je eentje naar Oostenrijk te rijden om iets te doen dat je nog nooit gedaan hebt.

9. Houd je ogen en oren altijd goed geopend. Kijk. Luister. Laat je inspireren door mensen en dingen in je omgeving.

10. En de belangrijkste tip, geen stress, zodra je gaat stressen of zelfs in paniek raakt, sla je helemaal dicht. Ontspan. Als je een klein beetje slim bent, zorg je ervoor dat je deadline altijd een dag eerder in je agenda staat dan je daadwerkelijke deadline. Op die manier heb je een beetje speling. Komt er vandaag écht niets uit je vingers? Laat het los, geniet van het nietsdoen en wédden dat jij aan het eind van de dag ineens vol zit met inspiratie?

Wat doe jij om inspiratie te krijgen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

36 Reacties

 1. april 2, 2015 / 12:07

  Leuk artikel!

  Ik schrijf sowieso élk idee hoe dom ook op.. als ik dan vast zit blader ik door mijn “domme ideetjes” en soms maken 2 domme ideetjes een heel slim artikel!

  Nieuwe plekken en nieuwe mensen helpen ook altijd wel net als het kijken van een serie of het lezen van een boek. Als ik écht even de tijd neem om te ontspannen dan komen de ideeën vaak vanzelf!

 2. april 2, 2015 / 12:07

  Goede tips! :) vind die vingers die boven je macbook uitkomen op de foto wel grappig haha

 3. april 2, 2015 / 12:09

  Stil zitten en een onderwerp/artikel eruit persen werkt niet en dit zou eigenlijk niemand moeten doen.

  Ik vind het heel knap dat jij er twee per dag plaatst naast al het andere werk.

 4. april 2, 2015 / 12:11

  Wat een super leuk artikel!

 5. april 2, 2015 / 12:13

  Als ik even niks kan bedenken ga ik iets heel anders doen (tijdens het hardlopen en douchen krijg ik vaak goede ideeën, dus eerst hardlopen, dan douchen en ik kan zo weer een paar blogjes typen ;)).

 6. april 2, 2015 / 12:14

  Aah wat een topper van een artikel. Inderdaad super fijne tips, het blijft lastig om iedere dag weer goede content te verzinnen!

 7. april 2, 2015 / 12:15

  No offense, maar ik vond de laatste tijd al dat je wel heel veel snap shot diary’s online had. Maargoed, als mensen dat willen lezen is dat top natuurlijk. Maar ik miste wel de afwisseling en dacht ‘waar is Annemerels inspiratie gebleven’? Wilde het toch even gezegd hebben :-)

  xx

  • Annemerel
   Auteur
   april 2, 2015 / 18:47

   No offence taken, maar dat deed ik omdat ik twee weken aan het reizen was en ik graag een kijkje wilde geven in mijn leven. Als in: ik kan wel leuk twee SS-diary’s per week posten maar dat is zo’n momentopname, als je het twee weken achter elkaar laat zien, zie je pas écht hoe het gaat, als je begrijpt wat ik bedoel te zeggen.

 8. april 2, 2015 / 12:15

  Dit artikel komt precies op het goede moment: ik ben al de hele dag twitter en Instagram aan het refreshen haha. Ik ga zo maar eens lekker naar buiten denk ik!

 9. april 2, 2015 / 12:39

  Goede tips! Vooral nummer 4 vind ik belangrijk, om je ook te laten inspireren door andere mensen. Onderwerpen bekijken vanuit een andere hoek en andere meningen aan te horen. Top!

 10. april 2, 2015 / 12:45

  Inspiratieloos zijn is zo verschrikkelijk! Het helpt inderdaad goed om even te bewegen of om op een andere plek te gaan zitten. Ik vind het heel knap van je dat je elke dag twee artikelen online kunt zetten, die ook nog eens allemaal goed en leuk zijn.

 11. april 2, 2015 / 12:46

  Ik schrijf vooral over ervaringen, dus inspiratie hoef ik niet echt op te doen. Ik kan me voorstellen dat vooral die roadtrip in je eentje je veel inspiratie gebracht heeft. Ik merk wel dat ik het lekker vind om te zwemmen en te wandelen om mijn hoofd leeg te maken, waardoor ik weer meer energie heb om te schrijven. Dat is misschien wel een beetje hetzelfde.

 12. april 2, 2015 / 12:47

  Yes, dit komt gelegen! Ik kijk heel veel op Pinterest wanneer ik geen inspiratie heb, ik vind daarna altijd wel iets leuks om over te schrijven!

 13. Mannon
  april 2, 2015 / 13:12

  Ik vind het erg knap dat je elke dag twee blogs hier publiceert! Ik zou het zelf leuk vinden om wat meer over beauty te lezen; welke producten gebruik je/hoe ziet je ochtendroutine er uit/what’s in my bag etc. Misschien een tip voor als je een keer geen inspiratie hebt voor een blog ;-)

 14. april 2, 2015 / 13:26

  Fijne tips!

 15. april 2, 2015 / 13:41

  Herkenbaar inderdaad! Ik schrijf maandelijks rond de 100 artikelen (net als jij dus) voor stage, bloggen, school en werk en op een gegeven moment wordt het lastig. De beste manieren voor mij zijn inderdaad ook hardlopen en organiseren/opruimen. Ik vind het ook heel fijn om door allerlei blogs te bladeren. Één zinnetje kan me al inspiratie opleveren voor een nieuw artikel.

 16. april 2, 2015 / 13:57

  Opruimen, poetsen en inderdaad van werkplek veranderen. Al moet ik zeggen dat ik inspiratie heb dat het verrekt. Ik blog ook nog eens over hele persoonlijke dingen binnen ons gezin en daar is eigenlijk altijd wel wat over te vertellen. Ook heb ik meestal wel een aantal blogs in concept staan of vooruit gepland staan zodat de druk minder is.

 17. april 2, 2015 / 14:26

  veel andere blogs lezen en artikelen in tijdschriften. Ook met de trein reizen levert mij veel inspiratie op.

 18. april 2, 2015 / 14:49

  Zeer herkenbaar! Ik krijg zelf ook altijd inspiratie van douchen. Niet dat ik zelf zo inspirerend ben maar de waterdruppels op mijn heeft zetten denk ik mijn brein aan het werk!

 19. april 2, 2015 / 15:20

  Als ik merk dat ik geen inspiratie heb ga ik vaak blogs van anderen lezen, soms kom ik dan op leuke ideeën!

 20. april 2, 2015 / 16:12

  Ik vind het fantastisch hoe je zo dicht bij jezelf blijft en iedere dag twee persoonlijke artikelen weet te schrijven. Jij bent een inspiratiebron :) Voor de rest inderdaad goed om je heen kijken en álles noteren. De meest domme ideeën worden leuk :)

 21. april 2, 2015 / 16:14

  Wauw, als je het zo benoemd (60 artikelen per maand + 30 enz.) dan extra thumbs up!! Je weet me elke keer weer naar je blog te trekken. Like!!

 22. april 2, 2015 / 16:59

  Fijne tips, daar kan ik wel wat mee! En wat doe jij het goed zeg, maandelijks zoveel blogjes en ook die extra dingen nog! Tijdens het hardlopen doe ik ook vaak inspiratie op. En als er echt niks uit komt, let it goooo. Al vind ik dat best moeilijk soms.
  Liefs Luna

 23. Ilse
  april 2, 2015 / 18:22

  Ik krijg altijd inspiratie als ik er helemaal niet meer mee bezig ben. Ben ik gezellig met een vriendin aan het bellen en weet ik opeens het onderwerp voor mijn paper en heel vaak ook onder de douche!

 24. april 2, 2015 / 18:23

  Wat een onwijs handig artikel! Dankjewel! X

 25. april 2, 2015 / 20:05

  Wat een fijn artikel dit, vind het heel knap dat je zoveel schrijft! Zelf krijg ik altijd ideeën onder de douche, ik kan dan heerlijk wegdromen. Ook krijg ik vaak ideeën tijdens het wandelen, gesprekken met andere mensen, wanneer ik veel heen en weer reis (naar school of een stad) en wanneer ik veel dingen onderneem. En soms helpt gewoon bezig gaan en een beetje experimenteren of iets dergelijks ook heel veel.

 26. april 2, 2015 / 20:26

  Goede tips. Meestal eindig ik ook weer op social media en 9/10 keer heb ik daarna nog geen inspiratie. Even weg van je laptop, wat anders doen of sporten, helpt het best. Als ik er écht niet uit kom, dan schakel ik vriendinnen in. Wie weet hebben zij een grandioos idee. (of hun idee brengt mij weer op ideeën..)

 27. april 2, 2015 / 22:02

  Sporten helpt echt hé op zo’n momenten! Ik doe het bitterweinig, maar als ik het doe merk ik echt dat ik een stuk energieker enzo ben, moet het dringend meer doen!!

 28. april 2, 2015 / 23:40

  Goeie tips! Knap hoor, dat je zoveel blogs online krijgt :/!

 29. april 3, 2015 / 07:20

  Goede tips. Zelf heb ik nog geen echt ritme qua bloggen, dus ik ‘moet’ niet elke dag posten en kan dus gewoon wachten op inspiratie. Ik wil er wel naar toe om regelmatiger te bloggen, dus dan komt dit artikel wel goed van pas!

 30. Suuz
  april 3, 2015 / 10:05

  Leuke tips, en inderdaad.. RESPECT hoe je het iedere dag weer voor elkaar krijgt!

 31. Elvira
  april 3, 2015 / 12:26

  Ik vond je snap diary’s juist heeel leuk!!

  Enne… bakrecepten.. yes please! <3

 32. Yvette
  april 3, 2015 / 15:32

  Oude blogs… recepten… love them!! MORE MORE MORE!

 33. april 3, 2015 / 21:54

  Herkenbaar! Vooral het stressen heeft geen zin dan duurt het alleen maar langer voordat ik weer inspiratie krijg!

 34. april 5, 2015 / 00:19

  Ik ga altijd iets anders doen. Weg van de computer.
  Dan ga ik inderdaad hardlopen, een film kijken, mijn moeder bellen etc. etc.
  Gewoon even afleiding zoeken en dan kom ik altijd wel weer iets tegen.
  Zolang ik maar even niet bezig ben met mijn blog, anders wil ik TE graag en komt het niet!

 35. april 6, 2015 / 16:47

  Hé Annemerel! Leuk artikel, idee om meer work related artikelen te schrijven? Super inspirerend! :)