RUNNING TO NYC: Startbewijs kopen, lopen voor het goede doel, of met een reisorganisatie?

 photo Recently Updated328.jpg

Toen ik vijf jaar geleden bedacht dat ik de New York City Marathon wilde lopen, dacht ik dat ik zomaar een startbewijs kon kopen (voor een paar tientjes) en dat ik verder alleen moest zorgen voor een hotel en een vlucht. Boy, was I wrong. Om een startbewijs voor de NYC Marathon te bemachtigen moet je heel erg veel geluk hebben, je moet namelijk ingeloot worden. Of je moet geld inzamelen voor het goede doel, of via een reisorganisatie gaan. Ik heb nu drie keer de marathon in New York gelopen en heb het op alle drie de manieren gedaan. Wil jij graag de New York City Marathon lopen, maar weet je nog niet zo goed hoe, ik zet de voor- en nadelen van alle drie op een rijtje.

Zelf een startbewijs kopen
Voordelen: Je bepaalt zelf compleet je reis, je kunt iedere vlucht kiezen die je wil en hetzelfde geldt voor je hotel. Als je hier heel gedreven in bent kan dit een goedkopere optie zijn dan wanneer je met een reisorganisatie reist.
Nadelen: Je moet ingeloot worden en die kans is erg klein. Misschien word jij wel ingeloot, maar degene waarmee je samen wilde lopen niet, dat is dan mooi balen, want het bedrag (rond de 400 dollar) wordt meteen van je rekening afgeschreven. Daarnaast zijn vluchten en hotels rond de periode van de marathon erg duur, ik betaalde toch nog best wel veel voor mijn vlucht en hotel en mijn hotel was ook nog eens best wel armoedig.

Lopen voor het goede doel
Voordelen: Een gegarandeerd startbewijs, afhankelijk van de organisatie waarvoor je loopt ben je met een hele groep, dat kan heel gezellig zijn. En je doet iets goeds, want je haalt geld op voor het goede doel. En dat kan een heel goed gevoel geven, ook tijdens het lopen van de marathon zelf. Als je je reis ook laat sponsoren, kan dit best een goedkope optie zijn. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over je accommodatie en vlucht en wordt er meestal vervoer naar de start geregeld.
Nadelen: Het ophalen van geld kost heel veel tijd en energie. Het is natuurlijk een heel goed en nobel streven, maar je moet niet onderschatten hoeveel dit van je vraagt. Als je tegelijkertijd ook nog moet trainen voor een marathon (zwaar!) en je gewone werk/studie moet doen, dan kan dit best wel heftig zijn. Ik zeg niet dat dit een reden moet zijn om het maar gewoon niet te doen, maar het is wel iets waar je van te voren goed over na moet denken, kun je het er wel bij hebben?

Lopen met een reisorganisatie (zoals TUI)
Voordelen: Een gegarandeerd startbewijs, je bent waarschijnlijk met een hele groep wat heel gezellig is. Je hotel en vlucht zijn geregeld, het vervoer van en naar je hotel ook en je krijgt een metrokaart waarmee je de hele week gratis met het OV kunt reizen. Bij problemen sta je er niet alleen voor, je kunt altijd contact opnemen met de reisorganisatie. Ook bepaal je zelf hoe lang je blijft en zijn er verschillende hotels te kiezen. Naast de marathon worden er – bij TUI althans – ook nog andere dingen georganiseerd, zoals een verkenningsloop in Central Park twee dagen voor de marathon, het gezamenlijk ophalen van je startbewijs, een meeting waarbij zowel loper als supporter alle informatie over de marathon krijgt, je wordt naar de start gebracht met een bus, er zijn speciale supporters punten langs het parcours en na afloop is er een afterparty met allemaal andere Nederlanders die de marathon gelopen hebben. Ook leuk: er is een fotograaf op het parcours die vrijwel iedereen weet vast te leggen, hoef je dus niet voor 50 dollar een officiële foto aan te schaffen.
Nadelen: Als je heel goed bent in het vinden van vluchten en hotels en dit lang van te voren doet kun je het waarschijnlijk zelf goedkoper regelen, als je dus een startbewijs hebt. Het is zo makkelijk dat je nooit meer iets anders wilt.

Ja… OK, het lijkt me wel duidelijk wat op dit moment mijn voorkeur heeft. Mocht jij na het lezen van dit stuk nu ook die voorkeur hebben, dan zeg ik wederom, STAY TUNED! Er zijn hele leuke plannen voor 2017 in de maak in samenwerking met TUI, maar aangezien er op dit moment nog niets concreets op (digitaal) papier sta laat ik jullie daar nog heel even op wachten (maar eerlijk, volgens mij is het wel duidelijk toch?).

Heb jij ooit de New York Marathon gelopen? Hoe heb jij dat toen gedaan? En zo niet, heb jij de NYC Marathon op je bucketlist staan? Ga je mee in 2017 ;-)?

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

32 Reacties

 1. november 22, 2016 / 17:04

  Ik heb NYC gelopen de afgelopen keer en het was AMAZING! ik ben ook met een reisorganisatie gegaan en dat was erg prettig. Hoewel het voor mij ook wel weer iets magisch heeft om daadwerkelijk ingeloot te worden. Ik houd je blog in de gaten voor 2017 ;)

 2. november 22, 2016 / 17:06

  Ik ga mee in 2017! ;-)

 3. november 22, 2016 / 17:06

  Hij staat op mijn bucketlist! Alleen het prijskaartje (en het feit dat ik nog moet gaan trainen), houdt me toch nog tegen. In ieder geval ben ik van plan een halve marathon te lopen najaar 2017, het liefst in het buitenland :)

 4. Linda
  november 22, 2016 / 17:27

  O jee, dat klinkt spannend… ;o)

 5. Yamina
  november 22, 2016 / 17:44

  Ja! Ik ga mee in 2017!!

 6. Mirna
  november 22, 2016 / 18:01

  Ik wil in 2017 graag de marathon gaan rennen, voornamelijk geïnspireerd door jou verhalen. Een aantal maanden geleden heb ik een sessie gevolgd waarin het ging over je dromen en hieruit kwam sterk naar voren dat ik dit toch echt als doel had. Dus voor 2017 is mijn doel zorgen dat ik de marathon van New York ren!

 7. november 22, 2016 / 18:02

  Lijkt me super leuk om een keer de New York Marathon te lopen, staat sowieso op mijn Bucketlist. Maar eerst nog even de halve doen haha.

 8. Carlijn
  november 22, 2016 / 18:12

  Ik was ingeloot (na slechts drie keer loten) en heb dus heel veel geluk gehad. Ik ging alleen lopen dus ik hoefde het geluk van een ander niet af te wachten, en ik nam wel een supporter mee dus gezellig was het ook.
  Ik zou zeker ook met een georganiseerde reis meegaan als ik geen reisgezelschap had of met iemand de marathon had willen rennen. Maar zoals je al aangaf, deze optie is vele malen goedkoper.
  Tip: boek direct de reis + hotel en dan zijn de kosten heel prima te doen. Ik ben ik totaal voor reis en verblijf en marathonticket (en ik ben 10 dagen geweest) ongeveer iets meer dan de helft kwijt geweest aan kosten dan dat ik met Holland Runner zou zijn gegaan.

  • Annemerel
   Auteur
   november 23, 2016 / 11:19

   Ja denk dat je inderdaad goedkoper uit kunt zijn als je er gewoon op tijd bij bent en een beetje organisatie skills hebt, ik heb die duidelijk niet ;-)

   • Merel
    november 23, 2016 / 21:36

    Wat ik me nu afvraag en zo snel niet kan vinden. Wat voor prijskaartje hangt er aan een NY marathon met een organisatie? Waar moet ik dan ongeveer aan gaan denken?

    • Annemerel
     Auteur
     november 25, 2016 / 21:45

     Ligt er aan hoe lang je gaat, of je een vlucht hebt met overstap of niet, of je in een luxe hotel middenin het centrum slaapt of dat je een goedkoop hotel hebt.. Volgens mij begint het bij zo’n 2000 euro en kan het oplopen tot 3500 euro. I know, serieus geld.

 9. Carlijn
  november 22, 2016 / 18:12

  Ik was ingeloot (na slechts drie keer loten) en heb dus heel veel geluk gehad. Ik ging alleen lopen dus ik hoefde het geluk van een ander niet af te wachten, en ik nam wel een supporter mee dus gezellig was het ook.
  Ik zou zeker ook met een georganiseerde reis meegaan als ik geen reisgezelschap had of met iemand de marathon had willen rennen. Maar zoals je al aangaf, deze optie is vele malen goedkoper.
  Tip: boek direct de reis + hotel en dan zijn de kosten heel prima te doen. Ik ben ik totaal voor reis en verblijf en marathonticket (en ik ben 10 dagen geweest) ongeveer iets meer dan de helft kwijt geweest aan kosten dan dat ik met Holland Runner zou zijn gegaan.

 10. november 22, 2016 / 18:54

  New York Marathon is echt mijn nummer 1 bucketlist!
  Ik ga heeeeel graag mee in 2017 ;-)

 11. Veerle
  november 22, 2016 / 19:16

  Een marathon lopen staat al een tijdje op mijn planning en die van new york lijkt mij ook heel gaaf om een keer te lopen.

 12. november 22, 2016 / 20:05

  I’m in :D! En zo benieuwd naar meer informatie. Als ik dit allemaal lees, kan ik het goed verstaan dat je naast het trainen voor een marathon, niet altijd zin/tijd hebt om de hele reis te plannen. Om nog maar te zwijgen van de stress wanneer iets niet in orde lijkt te zijn.

 13. Aline
  november 22, 2016 / 20:07

  Leuk dat je alle manieren zo kunt vergelijken! De laatste klinkt mij inderdaad ook meer als muziek in de oren dan de andere opties. Ik ben sinds het weekend van de NYC marathon weer begonnen met trainen (vanaf conditie 0.0 – jaar niet gesport!). Zou het lukken, in een jaar naar een marathon toe trainen? Denk het wel… dus JA! Ik ga natuuuurlijk mee in 2017 als dat mag ;-)

 14. Ilse
  november 22, 2016 / 20:42

  Nog nooit de marathon van NY gelopen maar hij staat zeker nog op mijn bucketlist! En geen idee hoe ik het dan ga doen..

 15. november 22, 2016 / 20:46

  Ik wil volgend jaar sowieso met een organisatie gaan; het kost misschien iets meer, maar dan is het in ieder geval allemaal geregeld!

 16. Judith
  november 22, 2016 / 20:59

  Dit is zo’n fijn artikel, komt echt als geroepen. Ik ben geinspireerd door alle berichtjes van de afgelopen tijd en ben begonnen met het trainen voor mijn eerste marathon..

  Ik ben heel benieuwd wat er nog meer gaat komen!

 17. Marjolein
  november 22, 2016 / 21:11

  Ik heb zo’n gevoel dat ik volgend jaar wel eens de New York marathon kan gaan lopen! Ik voel een super vette samenwerking aan komen..

 18. Julia
  november 22, 2016 / 21:18

  Jaaaaa marathon van New York is zeker een bucketlist dingetje! Als ik de kans krijg ga ik mee volgend jaar!

 19. Myrthe
  november 22, 2016 / 21:22

  Als de samenwerking met TUI betekent dat we mee mogen, dan sta ik zeker vooraan ! NYC Marathon 2017, let’s make It happen !! <3
  Zal aandachtig je plannen in de gaten houden.

 20. november 22, 2016 / 22:22

  Het staat zeker op mijn bucketlist, alleen niet voor 2017. Dan staan er andere dingen op mijn lijstje

 21. Marianne
  november 22, 2016 / 22:49

  Jaaaa ik wil mee

 22. Marieke
  november 23, 2016 / 07:23

  Gesponsord bericht?

  • Annemerel
   Auteur
   november 23, 2016 / 11:08

   Nope, dan had het er bij gestaan :)

 23. november 23, 2016 / 07:35

  Oeh, klinkt tof, Annemerel!
  Helaas ga ik niet mee in 2017, want ik ga al met Holland Runner deelnemen aan de marathon van Berlijn in 2017!!

 24. Aimee
  november 23, 2016 / 08:59

  Ik heb nog nooit de New York Marathon gelopen, ik heb überhaupt nog nooit een marathon gelopen (Rotterdam in het voorjaar moet de eerste worden). Maar IK GA MEE NAAR NYC IN 2017! =D Ik heb al een voorboeking gemaakt bij TUI/Holland Runner, just to be sure. Aaah ik ben so excited for this! =) #TeamAnnemerelRunsNYC17

 25. Caressa
  november 23, 2016 / 09:09

  Misschien moet ik volgend jaar maar met jou en TUI mee om toch onder die 4 uur te duiken in New York!

 26. nettelie
  november 23, 2016 / 12:10

  Kan ik me ook aanmelden als supporter? Oktnx dan zie ik je in 2017 xoxo

  • Annemerel
   Auteur
   november 23, 2016 / 12:49

   Hahaha ja je kunt ook een supportersreis boeken ;-) maar binnenkort meer!

 27. Angelique
  november 23, 2016 / 13:29

  Ik zou ZOOOOOOO GRAAG mee gaan in 2017! :)