WHO’S RUNNING NYC MARATHON 2017 WITH ME?

img_2322

De afgelopen weken gaf ik al allerlei hints maar vandaag mag ik het echt bekend maken. In 2017 loop ik voor de vierde keer de New York City Marathon. En dat doe ik dit keer niet alleen (dat doe ik natuurlijk eigenlijk nooit alleen, vorig jaar deden er bijna 50.000 mensen met de NYC Marathon mee, het was de grootste marathon in de marathongeschiedenis, maar je begrijpt hopelijk wat ik bedoel). Dit keer ga ik hopelijk met een aantal van jullie. Ik organiseer namelijk in samenwerking met TUI Sports een New York City marathonreis in 2017. DREAMS COME TRUE! (althans, als er mensen mee willen natuurlijk…)

Gister werd in het Olympisch Stadion TUI Sports gelanceerd. TUI Sports is het nieuwe Holland Runner, dat al een tijdje onderdeel was van reisorganisatie TUI. Samen met Erben Wennemars, Churandy Martina en Robert Geesink ben ik een van de gezichten van TUI Sports. Hoe bijzonder is dat? Het feit dat ik naast die drie op een podium mocht zitten was al een ‘knijp is in mijn arm’ momentje. Ik bedoel… dat zijn topsporters, ik ben maar ‘gewoon’ Annemerel die tot tien jaar geleden zelfbenoemd sporthater was en nu stond ik tussen drie atleten wiens hele leven al van jongs af aan in het teken van sport staat.

Maar goed dat is een heel ander verhaal, we gaan het nu hebben over de New York City Marathon die ik hopelijk in 2017 met een aantal van jullie ga lopen. Op dit moment is er nog geen compleet programma bekend, omdat we dat nog aan het samenstellen zijn (komt meer bij kijken dan je denkt). Ik wil natuurlijk het liefst een zo voordelig mogelijke reis aanbieden, maar ik wil natuurlijk ook gewoon een mooi hotel op een fijne plek en goede vluchttijden. Dus dat zijn we nu aan het afstemmen.

Het idee is op dit moment:
– 4 of 5 nachten in New York, een hotel in Manhattan.
– Een gezamenlijk verkenningsrondje door Central Park op vrijdag.
– Op vrijdag ook met zijn allen het startbewijs ophalen.
– Op zondag de marathon lopen en ’s avonds een feestje met lekker eten en lekkere drankjes.
– Gezamenlijke activiteit, zoals bijvoorbeeld fietsen door Brooklyn op maandag of dinsdag (ligt er een beetje aan hoe lang de reis wordt).

In aanloop naar de marathon zal er een besloten Facebookgroep zijn waarin we elkaar als groep aan kunnen moedigen, ik zal daarin ook tips delen over hoe je het beste traint voor de marathon. En ben je op zoek naar een trainingsmaatje, wellicht vind je die ook wel in de groep en kun je je lange duurlopen samen met anderen lopen. We zullen voor de marathon ook als groep afspreken om elkaar alvast te leren kennen.

Omdat er nog geen definitief programma is kan ik nog geen prijzen geven, maar New York is duur en de New York City Marathon is dat ook. Je moet denken aan een bedrag tussen de 2250 en 3000 euro, het ligt er ook aan of je je kamer met iemand deelt of dat je een kamer voor jezelf wil. Mocht je niemand vinden die met je mee wilt en toch een kamer willen delen, dan kunnen we natuurlijk kijken of er meer mensen alleen zijn en wellicht een kamer met je willen delen. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Vanaf vandaag kun je een voorinschrijving maken. Een voorinschrijving houdt in dat jij je als eerste kunt inschrijven op het moment dat de inschrijving officieel opent. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, omdat ik het graag zo persoonlijk mogelijk wil houden. Als je interesse hebt en graag een voorinschrijving wil maken, mail dan naar sports@tui.nl. Omdat ik ook benieuwd ben naar wat jullie willen ben ik heel benieuwd naar of je liever geld bespaard door voor een vlucht met overstap te kiezen en of je – in het geval dat je alleen mee gaat – het erg vindt om een kamer met iemand te delen.

Heel benieuwd wat jullie hiervan vinden en of jullie met me mee willen. Ik ben in ieder geval onwijs enthousiast en hoop op 5 november 2017 met een aantal van jullie aan de start van de New York City Marathon te staan. Hoe vet zou dat zijn zeg?! 

Liefs,
Annemerel

Delen:

64 Reacties

 1. Jessie
  december 11, 2016 / 12:03

  Wat leuk dat je met een team wil gaan! Gaaf :)
  De marathon is helaas te hoog gegrepen voor mij, maar wie weet ooit ;)

 2. december 11, 2016 / 12:06

  Oh, ik ben al vooringeschreven via Holland Runner. Gaat dit ook via TUI?

  • Annemerel
   Auteur
   december 11, 2016 / 16:58

   Holland Runner gaat ook via TUI, sinds gisteren is Holland Runner TUI Sports. Als je even mailt dat je met mijn reis mee wil dan komt het helemaal goed.

   • december 11, 2016 / 18:37

    Super! :)

 3. Anna
  december 11, 2016 / 12:25

  Kan je ook een halve marathon lopen?

  • Annemerel
   Auteur
   december 11, 2016 / 16:57

   Helaas is de halve in maart!

 4. Merel
  december 11, 2016 / 12:49

  Wat een geweldig idee! Is het alleen mogelijk mee te gaan op de reis als je zelf een startbewijs bemachtigd?

  • Annemerel
   Auteur
   december 11, 2016 / 16:57

   Nee startbewijs zit inbegrepen, dus startbewijs zit in het pakket!

 5. Aimee
  december 11, 2016 / 12:51

  YES! Lijkt me super leuk. Ik heb een paar weken terug ook al een voorinschrijving gedaan bij TUI, moet ik bij hun nog melden dat ik me graag aansluit bij team Annemerel? Wat betreft vluchten, vind ik een rechtstreekse vlucht wel fijn maar sta overal voor open. Ook vind ik het niet erg om een kamer te delen, graag zelfs. Programma in NY klinkt ook heel leuk! =D Whoop whoop!

  • Annemerel
   Auteur
   december 11, 2016 / 16:56

   Hi Aimee, wat leuk dat je al een voorinschrijving gedaan hebt. Een mailtje naar sports@tui.nl sturen en vertellen dat je je graag voor ‘mijn reis’ inschrijft is denk ik wel handig!

 6. Anna
  december 11, 2016 / 12:51

  Wat ontzettend leuk zeg! Ik kan helaas nog geen km hardlopen, dus dit is voor mij even iets te moeilijk. Maar wat cool dat je dit mag organiseren!

 7. Melinda
  december 11, 2016 / 12:56

  Leuk!

  Waneer gaat de inschrijving open? Ik denk erover om de marathon van Amsterdam te lopen maar zou natuurlijk liever naar NYC. Maar als ik niet naar NYC kan, wil ik wel de marathon van amsterdam lopen en de inschrijven daarvan mislopen.

  • Annemerel
   Auteur
   december 11, 2016 / 16:56

   Inschrijving gaat begin januari open, maar als je je nu voorinschrijft ben je wel verzekerd van een startbewijs in New York!

 8. Rieke
  december 11, 2016 / 13:22

  Wauw Annemerel wat cool! Ik weet niet of de timing voor mij goed zou zijn, maar wel echt iets om over na te denken!

 9. Caressa
  december 11, 2016 / 14:23

  Klinkt super! Als ik dinsdag word uitgeloot voor Chicago (ik hoop het niet!) ga ik hier eens over nadenken :)

  • Debby
   december 11, 2016 / 18:27

   Jaaa ik wacht ook in spanning af vopr Chicago. Heb NY ook al 4 keer gelopen en ga liever naar Tokyo ;). Maar zeker doen, NY is de bom!

   • Caressa
    december 12, 2016 / 07:27

    Haha, ja heb NY zelf ook al 3x gelopen! Dus hoop dit keer op een andere :) morgen weten we het eindelijk voor Chicago in ieder geval!

 10. Amanda
  december 11, 2016 / 14:39

  Wat ontzettend leuk!! Ik heb 2 maanden geleden mijn eerste marathon gelopen (amsterdam) en dat smaakte naar meer :) New York lijkt me heel cool. Zal de vlucht ook inbegrepen zijn in het pakket? Ik woon vanaf volgende zomer namelijk in het buitenland (niet Europa) en kan dan ook niet via NL vliegen. Veel succes en plezier met het samenstellen van het programma!

  • Annemerel
   Auteur
   december 11, 2016 / 16:55

   Hi Amanda, vlucht zit normaal gesproken inbegrepen maar je kunt altijd even naar TUI mailen om te kijken of er iets te regelen valt!

 11. december 11, 2016 / 15:24

  Ongelooflijk leuk dit! Ontzettend gaaf.

  Eigenlijk wil ik mij nu al inschrijven, maar ik moet er eerst goed over nadenken, want dit vind ik GROOTS!

  Heel tof dat je dit mag en gaat doen!

 12. Hanneke
  december 11, 2016 / 17:04

  Dit lijkt me zooo leuk!! Alleen moet ik dan NU beginnen sparen.. Ik zit echt in een dilemma! Maar als je nu voor inschrijft ben je 100% zeker van een startbewijs? En ik zou dan ook graag een kamer delen + vlucht met overstap zou ik geen probleem vinden, zeker niet als dat goedkoper is!

  • Annemerel
   Auteur
   december 11, 2016 / 18:01

   Hi Hanneke, als je nu mailt dan is de kans vrijwel zeker dat je een startbewijs hebt, je zit dan nog nergens aan vast omdat het programma nog niet bekend is. Je hebt nog elf maanden, maar het is inderdaad een behoorlijk bedrag!

 13. Anne-Lotte
  december 11, 2016 / 17:14

  Wauw, heeeel awesome dit!! Op dit moment ren ik met moeite een kilometer, dus ik denk dat een marathon over tien maanden te hoog gegrepen is. Maar ik kan wel dromen..

  • Anne-Lotte
   december 11, 2016 / 17:53

   Dus, mocht je zin hebben om tijd de investeren in dit project genaamd mezelf naar een marathon helpen?

   • Annemerel
    Auteur
    december 11, 2016 / 18:01

    Hahaha in 10 maanden zou het moeten kunnen als alles mee zit maar misschien is het verstandiger om een jaartje te wachten ;-)

 14. Fon
  december 11, 2016 / 17:36

  Zo gaaf! Ik ga straks mailen!
  Judith (een van je gast blogsters van afgelopen zomer) en ik hebben na jouw laatste New York avontuur ook de marathon kriebels gekregen. En hebben van een grapje een plan en doel gemaakt en staat NY 2017 op de planning. Waren even aan het oriënteren met welke organisatie we wilden gaan, maar ja toen kwam deze blog voor bij ;).

  New York here we come! :D

  • Annemerel
   Auteur
   december 11, 2016 / 18:02

   JAAAA ZO LEUK!!! Jullie volgen mijn blog allebei al zo lang, zou het heel leuk vinden als jullie erbij zijn :)

 15. xAmber
  december 11, 2016 / 18:55

  Wat onwijs vet! Helaas komt het volgend jaar voor mij totaal niet uit met afstuderen..

 16. Marjolein
  december 11, 2016 / 19:10

  Wauw super leuk zeg!
  Afgelopen oktober mijn eerste marathon gelopen en zeker niet de laatste. Maar ik vind het toch wel heel.erg veel geld, al begrijp ik helemaal waar die kosten vandaan komen hoor. Maar dan ga ik toch liever een keer voor vakantie naar New York en dan wil ik graag de marathon van Berlijn lopen, die lijkt me zo tof!

 17. Lotte
  december 11, 2016 / 19:12

  Super tof Annemerel!! Hoop dat je een leuke groep om je heen kan verzamelen voor dit NY marathon project!! Uiteraard kijk ik ook weer uit naar Boston avonturen in maart :). Enjoy! X

 18. Sanne
  december 11, 2016 / 19:35

  Wauw! New York stond eigenlijk pas over een paar jaar op de planning, maar het lijkt me nu toch wel heel erg gaaf!!

 19. Yamina
  december 11, 2016 / 19:57

  Ontzettend gaaf!
  Alleen het financiële plaatje is wat lastiger. Ik ga in februari een maand naar Zuid-Afrika en ik juni naar New York. Dit is een hele goede motivatie om een werkgever te zoeken die hierin sponsort.

 20. Arianne
  december 11, 2016 / 20:15

  Super leuk idee om met een groep te gaan! Ik wil al een tijdje de marathon van NY rennen. Ik heb me aangemeld!

 21. Melanie
  december 11, 2016 / 20:40

  Voor 2017 zit mijn marathonplanning al vol maar 2018 is zeker een optie voor mij. Wat tof!

 22. Tessa
  december 11, 2016 / 21:12

  Heel erg gaaf! NYC 2017 laat ik aan me voorbij gaan, want ik loop de marathon al in Amsterdam dat jaar. Ik hoop dat het een succes wordt en dat je ook een reis in 2018 gaat organiseren. Sowieso dat ik me dan ga inschrijven! Heel veel succes met alle voorbereidingen.

 23. december 11, 2016 / 21:23

  Heb een mailtje gestuurd :)! Vind het allemaal erg spannend aangezien het mijn eerste marathon wordt.

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2016 / 08:18

   Wat leuk!!!!!

 24. december 11, 2016 / 22:55

  Ohh ik was al een beetje bezorgd toen ik om half een zag dat er nog nul reacties waren maar toen bedacht ik me dat je ze op goedkeuren hebt staan haha. Gelukkig maar want dit is wel echt een heeeul tof project! Super curious how it’s gonna work out :)

 25. Jeroen Muis
  december 11, 2016 / 23:21

  Heel gaaf ik momenteel druk bezig te trainen voor een marathon, dit zou voor mij een mooie uitdaging zijn (Bucketlist) :) ik heb serieus interesse, ik ga je mailen!

 26. Tember
  december 12, 2016 / 09:14

  Het was zo leuk om je dit jaar al even te zien in New York maar dit mag ik natuurlijk niet missen. Als ik jou blog niet had ontdekt vorig jaar had ik uberhaupt nooit de marathon van New York gelopen. Dus het mailtje is verstuurd :)

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2016 / 15:08

   Super leuk! Ik zag hem al voorbij komen, lijkt me heel leuk als je er bij bent.

 27. Mai
  december 12, 2016 / 10:35

  Ah jeetje wat tof! Sowieso wil ik heeeeel graag de marathon in ny rennen! In april ren ik mn eerste marathon ooit in rotterdam! Weet nog niet of ik er klaar voor ben om paar maanden later mijn 2e marathon te lopen ?

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2016 / 15:07

   Wat gaaf zeg! Twee marathons in een jaar is op zich wel te doen, zeker omdat er een half jaar tussen zit. Maar is natuurlijk wel heftig dat als die eerste marathon helemaal niet bevalt, je dan toch nog naar New York ‘moet’.

   • Mai
    december 13, 2016 / 17:28

    Ik heb me toch ingeschreven! ? Door jou ben ik ook echt gaan hardlopen en vind ik het wel een leuke sport. Dus deze kans kan ik niet voorbij laten gaan!! En al helemaal niet als hij is nyc is ?✨

 28. Danique
  december 12, 2016 / 10:42

  Wauw wat tof!! Ik moet even afwachten wat mijn gezondheid gaat doen, maar als het lukt ga ik zeker proberen om mee te gaan. Hele toffe kans en ik heb zin in een nieuwe uitdaging! Ik ga wel pas in maart 2017 mijn eerste halve marathon lopen, haha. Maar met jou als inspiratie zou dit toch moeten lukken ;).

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2016 / 15:07

   Ahhh welke ga je lopen in maart? Denk dat het zeker wel moet lukken als je in maart je eerste halve loopt.

 29. Ilse
  december 12, 2016 / 11:01

  Echt onwijs gaaf! Alleen nu twijfel ik heel erg omdat het veel geld is en toch wel iets groots. Toch maar even nadenken..

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2016 / 15:06

   Snap ik! Moet je zeker goed over na denken.

 30. Joska
  december 12, 2016 / 11:30

  Hoi Annemerel! Wat gaaf zeg, echt heel leuk dat je dit zo kunt organiseren. Mij lijkt het heel erg cool om mee te gaan maar ik vroeg me af wanneer je verwacht dat de echte inschrijving open gaat. Ik zit op dit moment nog met een blessure (al 9 maanden), er zit nu wel verbetering in maar denk dat ik pas over 2 maanden weet of het echter al goed genoeg is. Is dat al te laat of kan ik dan nog annuleren als de echte inschrijving open gaat? Groetjes!

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2016 / 15:06

   Hi Joska,

   Wat vervelend zeg. Inschrijving gaat begin januari open, weet niet hoe storm het loopt met inschrijvingen want er zit wel een bepaalde limiet op. Maar kans is dan zeker aanwezig dat je je nog kunt inschrijven.

 31. Tessa
  december 12, 2016 / 12:56

  Super tof, ik heb mijn voorinschrijving bij Holland Runner omgezet naar een voorinschrijving voor jouw reis! :)

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2016 / 15:03

   LEUK!

 32. december 12, 2016 / 14:22

  Wat tof! Gefeliciteerd met dit leuke nieuws :) Helaas helaas zie ik mezelf nog geen marathon lopen dit jaar (en ook niet zo veel geld ophoesten), maar ik kan nu al niet wachten om jullie allemaal te volgen en virtueel aan te moedigen. En… te volgen hoe jij een PR loopt in New York natuurlijk ;)

 33. december 12, 2016 / 14:38

  Aaahhh ik wil zo zo zo graag, maar ik loop dus al Rotterdam en Berlijn in 2017. Een derde marathon erbij vind ik eigenlijk wel wat teveel ;)

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2016 / 14:59

   Haha snap ik! Berlijn is ook een hele leuke marathon.

 34. Rianne
  december 12, 2016 / 15:30

  Hey Annemerel, wat ontzettend gaaf! Ik wilde eigenlijk in 2017 mijn eerste halve marathon lopen, maar november is nog zo ver weg dat ik ook wel voor de hele wil gaan. Door jouw avontuur in New York heb je me helemaal enthousiast gemaakt voor de NYC marathon! Ik ga het nog even goed doorlezen en dan een mail sturen. Maar als je je inschrijft bij TUI, ben je dan verzekerd van een startbewijs? En een plaats in jouw groep?

  • Rianne
   december 12, 2016 / 15:40

   Oh ik was wat vergeten haha, als je je wel inschrijft bij TUI en je wordt niet uitgekozen voor jouw groep, dan gaat het met TUI wel door?

   • Annemerel
    Auteur
    december 12, 2016 / 16:51

    Als je nu mailt mag je sowieso mee met mijn groep :). Mocht het niet doorgaan omdat er te weinig inschrijvingen zijn (wat ik niet verwacht want aantal voorinschrijvingen is super goed!!!) dan kun je alsnog wel met TUI mee met een algemene reis.

    • Rianne
     december 12, 2016 / 16:58

     Oke bedankt! Ik ga nu een mail sturen!

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2016 / 16:52

   YES!

   Wat leuk dat ik je enthousiast gemaakt heb, lijkt me heel leuk als je mee gaat :) Succes met trainen!

 35. Aukje
  december 12, 2016 / 17:23

  Jaaaa, lijkt me zó tof! Wat een mooie samenwerking. En m’n mailtje is verstuurd! ?

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2016 / 18:43

   YES!

 36. december 13, 2016 / 13:53

  Oh WAUW! Dit klinkt toch wel heel erg gaaf moet ik zeggen!! Ooit wil ik nog eens de NYC Marathon lopen, maar dan zou dit m’n eerste worden.. Twijfel de twijfel haha. Lijkt me wel ontzettend gezellig en gaaf om die ervaring samen te delen met een groep!

 37. Judith
  december 13, 2016 / 19:30

  Jaaaa hier was ik op aan het wachten! Ben sinds september begonnen met trainen en heb het virus compleet te pakken. Ik ga NU mailen!