WHAT I EAT IN A DAY

Afgelopen dinsdag hield ik weer eens een voedingsdagboek bij. Wat staat er tegenwoordig zoal op mijn menu?

Goedemorgen, het is kwart over zes. Ik slaap bij mijn vriend en omdat hij vandaag om zeven uur op zijn werk moet zijn zit ik dus op dit onchristelijke tijdstip al aan mijn ontbijt. Ik had in bed kunnen blijven liggen, maar dat vind ik niet gezellig en daarnaast… ’s ochtends werk ik ook het meest productief, dus ik maak hier maar gebruik van. Op het menu? Pannenkoeken gemaakt met banaan en teff en besmeerd met een lekkere dikke laag Nutella. De pannenkoeken hebben we gisteravond al gemaakt, zodat we ze nu alleen maar even op hoeven te warmen. Wel zo fijn op dit tijdstip. Ik drink twee koppen koffie.

Na het ontbijt rij ik meteen naar huis om de files een beetje voor te kunnen zijn. Tijdens het editen van mijn vlog drink ik twee mokken thee en een grote kop koffie.

Het nadeel van ontbijten om kwart over zes? Om kwart over tien heb je gewoon al weer honger. Ik maak een omelet met heel veel paddenstoelen en twee eieren.

Ik heb een afspraak in het ziekenhuis bij mijn sportarts. Ik dacht dat we gewoon ‘even gingen praten’ maar ik mag ook meteen foto’s laten maken. Niet alleen van mijn rechtervoet (waar de stressfractuur in geconstateerd was), maar ook van mijn linker (waar geen foto van gemaakt was, maar waar ik ook af en toe wel wat voel). Ik ben redelijk nerveus voor de uitslag, ik heb het gevoel dat het echt super gaat na vier weken rust, maar of de foto dat ook uitwijst… om mijn zenuwen een beetje te temperen neem ik nog maar een kop koffie (koffie werkt natuurlijk helemaal niet rustgevend, maar op die manier heb ik tenminste iets te doen).

Yeaaahhh! Goed nieuws, geen stressfractuur links en de stressfractuur rechts is zo goed als genezen. Ik moet nog twee weken rustig aan doen, maar ik mag wel lopen en de sportarts ziet op dit moment geen reden waarom ik niet dit jaar nog een marathon zou kunnen lopen. YES! Ik wandel naar mijn moeder (mijn ouders wonen op 100 meter wandelen van het ziekenhuis) en drink bij haar een cappuccino (ja, ik besef nu ook dat dit al mijn vijfde kop koffie is vandaag) en ik eet een stukje gevuld speculaas. Ik vind gevuld speculaas zo lekker, maar koop het zelf eigenlijk nooit. Ik kan het namelijk niet bij een klein stukje houden als ik alleen ben.

Ik wandel naar de supermarkt voor wat boodschappen zodat ik samen met mijn moeder kan lunchen. Op het menu? Een broodje met avocado en een broodje met zalm. Ik vind ook nog wat koriander en citroenmayonaise in de koelkast bij mijn moeder en daar maak ik dankbaar gebruik van.

Ik heb een gesponsorde samenwerking met Lay’s (deze blog is hier GEEN onderdeel van!!!!!) en er moeten foto’s gemaakt worden. Ondanks dat ik net uitgebreid geluncht heb, gaan deze twee schaaltjes met zoutjes met heel veel gemak naar binnen. Ik heb een groot zwak voor dit soort snacks.

Vanavond train ik weer bij Olympus. Anderhalf uur voor de training eet ik mijn gebruikelijke before-running maal. Een paar speltbananenpancakes van Albert Heijn met banaan, aardbei en golden syrup. Hier loop ik dus echt mega goed op.

Na de training heb ik enorme honger. Het is inmiddels half tien en de pannenkoeken zijn al weer een tijdje terug. Ik heb hier niet goed over nagedacht, mijn laatste reep heb ik de dag ervoor al tijdens de training gegeten (toen had ik een hongerklop tijdens de training), het enige dat ik nog in mijn tas kan vinden zijn de Cola Gelsnoepjes van Powerbar. Ik eet er drie, drink mijn bidon met water leeg en rijd dan snel naar huis om eten te maken (de foto van de snoepjes maakte ik een dag later, op het moment dat ik ze at had ik zoveel honger dat ik niet meer over foto’s nadacht).

Als ik iets voor tienen thuis ben begin ik met het ontdooien van de curry die ik een paar dagen eerder al gemaakt heb (ik maak dit soort maaltijden graag voor twee dagen). Het is dit recept, maar in plaats van alleen rijst te gebruiken, heb ik dit keer ook broccoli rijst als extra gebruikt. Het ontdooien neemt echter extreem veel tijd in beslag omdat het – zelfs na 24 uur uit de vriezer – nog steeds half bevroren is. Ik besluit een handje Streetmix te nemen wat ik nog over heb van de fotosessie van vanmiddag en je begrijpt… ik kan niet stoppen totdat het zakje leeg is.

Om kwart over tien zit ik dan eindelijk aan mijn curry en dat gaat er – ook op dat tijdstip – ontzettend goed in.

Was dit een perfecte dag qua voeding? Absoluut niet. Daarvoor dronk ik iets te veel koffie, at ik iets te veel niet ontzettend voedzame snacks en was ik iets te onvoorbereid met een snack voor direct na mijn training. Maar heb ik van iedere maaltijd genoten? Dat zeer zeker wel. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. Manon
  oktober 12, 2018 / 12:09

  Ik vind eetdagboekjes altijd zo leuk om te lezen! Zelf zou ik het trouwens niet redden op 1 zo’n broodje als lunch. Fijn dat je weer aan het lopen bent en je zelfs weer kunt beginnen aan marathontraining!

 2. Naomi
  oktober 12, 2018 / 12:42

  Haal je je geld nu vooral uit gesponsorde samenwerkingen? Denk dat ik het antwoord er al op weet. Het is nogal veel (naast op je website staat je Instagram er ook mee vol..), en ook gekke keuzes, vind ik. Vooral (ongezonde) snacks, past toch niet bij je blog?
  Ben benieuwd hoe lang je daar mee door gaat.

 3. Karlijn
  oktober 12, 2018 / 14:10

  Leuk om te zien! :) fijn dat je blessure minder is. Ik hoop voor je dat je alsnog de marathon kan lopen. Ik heb heel veel respect voor jou hoe sportief en positief je bent omgegaan met je blessure!
  Ben je anders gaan eten sinds je hebt getraind hebt als een ‘topatleet’? Of eet je weer zoals je voorheen deed?

 4. Sarah
  oktober 13, 2018 / 21:09

  ik schrok hoog op m’n stoel: vriend? Ik volg je niet op instagram, dus ik heb het nieuwtje gemist denk ik. Maar zoals zovelen dacht ik het wel al, want zoals zovelen zag ik je stralen.

  Ik ben superblij voor je, wat best gek is, want ik ken jou natuurlijk niet. En toch wil ik je dit zeggen: ik ben zelf al jaren single, en ik stond enorm in bewondering voor de coole manier waarop jij omging met wel/geen relatie. Dankzij jouw blogs hierover + dankzij het dagelijks tonen dat je heus geen relatie hoeft te hebben om actief bezig te zijn en sexy te wezen :-) heb ik ook een véél meer relaxe houding hierin gevonden. Ik zette je in gedachten altijd op dezelfde hoogte als Meredith Grey, die ook relaxed is en zich niet laat tegenhouden door wel/geen relatie. Bedankt dus!!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 15, 2018 / 10:39

   Wauw wat een compliment, dankjewel! Ik was de afgelopen jaren inderdaad mega OK met mijn vrijgezellenbestaan, maar nu ik samen ben voelt dat toch ook wel heel goed. Ik denk dat er een tijd en plaats voor alles in het leven is.

 5. Lore_collierunner
  oktober 15, 2018 / 12:27

  In België lagen de speltbanaanpannenkoeken tot twee weken terug ook steeds in AH. Maar nu ik deze zaterdag ze ging halen voor mijn pre-race ontbijt voor zondag vertelde de verkoopster doodleuk dat ze die niet meer verkopen!! Dan moest ik zelf aan de slag! Gelukkig kon ik zelf blijkbaar ook lekkere pannenkoeken bakken! En de race ging ook goed:)
  Super fijn dat je weer aan het rennen bent!