#WERUNNYC2014: No big deal, I just ran 75K in a week..

 photo RecentlyUpdated261.jpg
Ik heb nog nooit zo hard getraind als afgelopen week. Ik liep 75 kilometer in totaal. Toen ik vrijdag mijn 35 kilometer aantikte, had ik zelfs 100 kilometer in 7 dagen gelopen (2x 35, 1x 10, 1×20). Het is super vermoeiend, maar dat schijnt marathontraining nu eenmaal te zijn. Bij eerdere marathons trainde ik ook wel hard, maar zo hard als ik de afgelopen week mijn best heb gedaan, nooit eerder.

Maandag
Ik begin de dag met een 10K shake-out run. Zaterdag heb ik 35K gelopen en dat voel ik nog wel in mijn benen, gelukkig weerhoudt het me er niet van lekker te lopen. Om 7.00u ga ik de deur uit, een klein uurtje later ben ik terug, klaar om aan de slag te gaan (na een douche dan).

Dinsdag
Moe, moe, moe, ik voer naast werken, opruimen en boodschappen doen niets sportiefst uit.

Woensdag
De tempoloop waar ik zo tegen op zit te hikken. Laat mij gerust 35 kilometer lopen, maar een tempoloop, daar word ik zenuwachtig van. Ik loop 4×4 kilometer met tussendoor 1 kilometer rust. Ik begin met een rustige kilometer van 6’0 om wakker te worden (het is pas half zeven), vervolgens loop ik 4 kilometer met 5’0. Dit herhaal ik nog drie keer en in totaal kom ik dus uit op 20 kilometer. De eerste twee keer ging het prima, daarna ben ik echt volledig gesloopt en moet ik echt onwijs mijn best doen om het vol te houden. Ik hou het vol, maar vraag me niet hoe. De rest van de dag ben ik weinig waard.

Donderdag
Ik zit de hele dag in Roosendaal, ik ben van 7.00u tot 21.00u onderweg. Als ik thuis kom is het enige waar ik aan kan denken mijn bed, ik geef er aan toe en kijk in bed nog de nieuwste aflevering Nashville, maar dan ga ik echt slapen, want de volgende dag staat de wekker om 6.00u voor een lange duurloop.

Vrijdag
35 kilometers staan op het programma, net als vorige week. Vorige week ging het lekker, maar niet helemaal vloeiend. Deze week gaat het een stuk beter. Ik ontbijt met vier pannenkoeken, een banaan en twee glazen limonade. Helaas wacht ik niet lang genoeg en ben ik de eerste 10 kilometer kotsmisselijk. Ik blijf mezelf vertellen dat het vanzelf zakt en ik loop door, maar het liefst zou ik mijn ontbijt er uit gooien in de bosjes. Ik weet dat dat niet slim is, want dan heb ik de rest van de run honger. De eerste 10 kilometer loop ik gemiddeld 5’32. Uiteindelijk blijk ik gelijk te krijgen, het eten zakt en na 11,5 kilometer kan ik zelfs een paar slokjes water drinken. Na 18 kilometer draai ik om en heb ik mijn gemiddelde pace al naar 5’24 gebracht, gaat lekker. In de laatste 17 kilometer maak ik daar nog 5’18 van, het gaat gewoon ZO lekker.

De laatste twee kilometer heb ik kippenvel. Ik heb het gevoel dat ik de laatste mijl door Central Park loop en dat iedereen me staat aan te moedigen. Ik hoor een fout nummer van David Guetta (Work Hard – Play Hard) en ik ren de longen uit mijn lijf, de laatste twee kilometer loop ik met een gemiddelde van 5’07. Damn, als ik dit tijdens de marathon ook kan…… Zou de truc voor mij dan écht langzaam starten zijn?

Zaterdag
Spierpijn mensen, spierpijn! Maar na wat opstartprobleempjes kan ik wel gewoon lopen. Alleen opstaan en gaan zitten is een uitdaging, zodra mijn benen in de buurt van een squathouding komen ga ik kapot!

Zondag
Ik heb een hardloopwedstrijd in Warmond, Pride PR – het PR bureau waar Laura werkt – is hoofdsponsor en ik loop de 10K samen met Laura. Ik zie haar veel te weinig, dus we besluiten er een gezelligheids-bijpraatrun van te maken. Zo gezegd zo gedaan, we kletsen gezellig en tikken ondertussen 10 kilometer af. Niks geforceerd, gewoon mijn benen laten gaan (nog wel een beetje stroef door die 35K) en heerlijk gekletst. No pressure.

Hoe mijn buikspieroefeningen deze week gingen? Ja super, in mijn dromen. Ik wist niet hoe ik naast al mijn hardloopavonturen en WERK ook nog eens energie kon maken voor buikspieroefeningen, dat ga ik de komende drie weken maar doen, aangezien ik nu toch het aantal kilometers dat ik loop drastisch naar beneden moet brengen. Toch twijfel ik… Iedere keer als ik een lange duurloop heb gedaan, ben ik het weekend daarna een stuk beter. Toen ik een paar weken lang geen lange duurloop deed, was die 32,5 ineens super zwaar. Ga ik nu echt drie weken geen lange duurloop meer doen? Kan ik niet beter volgende week nog een keer 35 kilometer lopen? Ik weet niet waar ik goed aan doe.. De meeste zeggen dat je drie weken voor de marathon echt moet stoppen met de lange duurlopen, maar.. echt?!

Ik hou je op de hoogte en beloof dat ik geen dingen zal doen die me worden afgeraden…

Liefs,
Annemerel

Delen:

19 Reacties

 1. oktober 15, 2014 / 17:01

  Ik liep zondag mn eerste 30k… Daar was ik al heeeeel trots op. Respect!

 2. oktober 15, 2014 / 17:38

  Oh jeetje, ik zou echt de adviezen toch maar aanhouden. Hoe eng ook. Maar godnondeju man, stel dat je straks over the top gaat en je … en je, weet ik veel wat. Nee echt, geen risico’s nemen zou ik zeggen. Maar ja, wie ben ik. Ik ben als moe als ik naar de stad wandel… Succes meid.

 3. oktober 15, 2014 / 17:41

  Wow goed getraind zeg!

 4. marleen
  oktober 15, 2014 / 18:07

  nu een stapje terug en de laatste week nog een 25 lopen? herstellen is ook training, en gezien het feit dat je heel moe bent en elke keer spierpijn hebt!

 5. mar
  oktober 15, 2014 / 18:15

  Rust is de meest onderschatte trainingsvorm…
  Nog een keer 35 km is dus niet handig

 6. oktober 15, 2014 / 18:36

  Haha zulke beloftes heb ik je vaker horen maken.. ik heb er geen verstand van maar ik zou doen wat voor jou goed voelt. Was er laatst niet een vrouw die iets van 50 marathons achter elkaar had gelopen? Hoezo drie weken rust…

 7. oktober 15, 2014 / 19:13

  Knap hoor! Zou willen dat ik zulke motivatie had haha

 8. oktober 15, 2014 / 19:49

  Wat knap van je! Keep up the good work! <3

 9. oktober 15, 2014 / 19:58

  Sowieso vette respect! Ik zou wel naar de adviezen luisteren, want straks heb je misschien wel een blessure en daar zit je nu ook niet op te wachten natuurlijk! Maar aan de andere kant moet je ook gewoon doen wat voor jou goed voelt :)

 10. oktober 15, 2014 / 21:49

  Echt zo goed bezig! Wat een afstanden zeg.
  Ik zou het ook wel spannend vinden om af te gaan bouwen. Maar om het nou uit te gaan proberen om nìet af te gaan bouwen.. Ook wel een risico denk ik.
  Ach, je gaat die marathon hoe dan ook rocken!!

 11. oktober 15, 2014 / 21:58

  Respect! Jij gaat echt een dik PR lopen!

 12. oktober 16, 2014 / 00:26

  Hihi, ik was vandaag trots dat ik weer een ruime 4 km kon lopen zonder last te hebben van m’n enkels en knieën. Ooit loop ik ook een halve. Maar eerst maar eens die 5 km onder de 30 min lopen…

 13. Nadia
  oktober 16, 2014 / 08:26

  Ik zou doen wat voor jou het beste voelt… Niet dat ik er verstand van heb! Maar ja, als je het lekkerste loopt als je elke week een lange afstand doet en het zwaar is als je dat níet doet… dan zou je denken dat 1+1=2!

 14. oktober 16, 2014 / 09:18

  Ik vind je zo’n ongelofelijke held!

 15. oktober 16, 2014 / 17:58

  Pfff.. deze week van jou klinkt vermoeiender dan dat mijn marathon van Eindhoven, afgelopen zondag was :P

 16. oktober 16, 2014 / 21:43

  Je hebt onderhand een paar keer een marathon gelopen. Je mag dan aannemen dat je je lijf wel een beetje kent en dus in kunt schatten of je nou wel of niet nog een lange duurloop moet doen.

  Maar luister niet naar mij. Ik heb er geen verstand van.