TRIATLON DIARIES: IV

 photo IMG_3521.jpg

Je vraagt je wellicht af, hoe gaat het nu eigenlijk met die triatlon die je over anderhalve week zou moeten zwemmen/fietsen/lopen in Portugal? Nou met die triatlon gaat het naar mijn weten prima!

Ik ga die triatlon alleen niet zelf doen. Zoals de meeste van jullie ook al aangaven, niet echt slim om een triatlon te gaan doen een week voor de New York Marathon wanneer je weet dat je van het zwemmen een blessure op gaat lopen. Dat wist ik heus zelf ook wel, maar ja er was wel een reisje naar Portugal voor mij geboekt om die triatlon te gaan doen. Beetje lullig dat ik dan een paar weken van te voren afhaak. Gelukkig waren ze bij het PR Bureau onwijs begripvol en mag ik mee naar Portugal zonder deel te nemen aan de triatlon. In plaats daarvan ga ik foto’s maken van Fieke, Manon en Viola. En de rest van de tijd? Die kom ik vast ook wel door.. Ik bedoel, ik zit in een resort in Portugal, ik verwacht niet dat je erg veel medelijden met me hoeft te hebben…

Eindigt mijn Triatlon verhaal hier dan? Na één fietstraining van 53 kilometer en één keer 80 baantjes zwemmen? Ik ben bang van wel. Eigenlijk is de wil om ooit een triatlon te doen spontaan verdwenen. Van hardlopen word ik gelukkig, fietsen en zwemmen geeft me gewoonweg niet diezelfde voldoening. Nu kun je natuurlijk zeggen “ja maar je zwom 1x 80 baantjes en je fietste 1x 53 kilometer, vond je hardlopen meteen leuk?”. Zit wat in, zit wat in.. Maar ik geloof niet dat zwemmen iets is waar ik ooit veel plezier uit ga halen. Ik ben er niet voor gebouwd. Mijn heupen/bekken werken niet mee en ik ben te motorisch gestoord om borstcrawl te leren (ik haalde dan ook nooit mijn C-diploma). Fietsen vind ik al leuker, maar je moet zo lang op die fiets zitten wil je een echt lekkere training doen en de high die je ervan krijgt is gewoon niet hetzelfde.

Ik ben een hardloper en misschien moet ik daar maar gewoon genoegen meenemen. Triatlons kan ik altijd nog doen. Maar nu gaat de New York Marathon voor en na die marathon heb ik volgens mij wel even rust verdiend. Waarschijnlijk stort ik me na New York direct in een nieuw avontuur, ik ken mezelf een klein beetje ondertussen. Twee dagen na mijn eerste marathon schreef ik me in voor de marathon van Parijs, hetzelfde gebeurde vorig jaar na New York, ik was nog niet thuis of ik was ingeschreven voor de Marathon van Rotterdam. Maar weet je, al dat sporten kost ook een heleboel tijd. Tijd die ik graag vrij maak om mijn lievelingssport te beoefenen, maar hierdoor kom ik wel in de knoop met mijn werk. De laatste keer dat ik tot na 9.00u in bed heb gelegen? Oh ja… vier weken geleden nog, toen ik geblesseerd was. Maar dat bedoel ik, als ik in training ben heb ik dus echt geen tijd voor dingen als uitslapen en de afgelopen weken schiet mijn sociaal leven er ook even bij in. Maar ja, Granny ligt om 22.00u in bed (als het geen 21.00u is) en is overdag aan het werk, ook vaak in het weekend (maar dat heeft ook andere redenen).

Maar hé, misschien ben ik na het zien van de triatlon in Portugal weer volledig van gedachte veranderd en wil ik niets liever dan een triatlon lopen. Zo ben ik. (En waarschijnlijk loop ik ook in 2015 – als ik niet geblesseerd raak – weer twee marathons. Ook dat ben ik).

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. oktober 16, 2014 / 12:03

  Haha ik ben benieuwd wat je gedachten zijn na de triatlon! Voor nu lekker genieten in Portugal :-)

 2. oktober 16, 2014 / 12:25

  Over dat fietsen je mag wel x met mij een training doen kijken of ik je die high sneller kan bezorgen ^^ (fiets gemiddeld tussen 27 en 30km per uur) hehe ik had eerder nooit tot ik mijzelf meer uitdaagde erin enbzeker nu ik niet meer kan hardlopen

 3. oktober 16, 2014 / 12:28

  Wat goed dat je die beslissing hebt genomen. Je doel was/is NY. Dappper!

 4. oktober 16, 2014 / 12:31

  Goede keuze! En lijkt me inderdaad niet vervelend in Portugal ;)

 5. oktober 16, 2014 / 12:35

  Ohh naar Portugal gaan is inderdaad geen straf! Denk dat het een verstandige beslissing is om die triatlon zelf niet te doen :)

 6. oktober 16, 2014 / 12:38

  Sterk dat je die keuze durft te maken in je eigen belang, en gaaf dat je de andere meiden nu gaat aanmoedigen en fotograferen. Enjoy!

 7. oktober 16, 2014 / 12:42

  Fijn dat je er geen gedoe mee hebt gehad. Nu kan je eerst lekker ontspannen in Portugal en dan knallen in NY!

 8. oktober 16, 2014 / 13:22

  Smart thinking! Heel veel plezier in Portugal. Ben benieuwd na after Portugal thoughts on this topic ;-)

 9. oktober 16, 2014 / 13:37

  Daar moet je gewoon aan toegeven inderdaad! Bij mij werkt dat andersom, ik probeerde vaak genoeg te hardlopen, maar het is gewoon écht niet mijn ding. En nu heb ik zo’n heerlijke racefiets aangeschaft en geeft me dat alle voldoening. Ieder zijn ding ;)

 10. oktober 16, 2014 / 13:40

  Gewoon lekker zien joh. Eerst NY, de rest komt wanneer het komt. Goed geregeld trouwens met dat Portugal verhaal :-D

 11. oktober 16, 2014 / 13:50

  Gelukkig maar. Ik was al bang dat je het echt ging doen ;)

 12. oktober 16, 2014 / 14:02

  Lijkt me de juiste beslissing :) Ook lekker, even een paar dagen Portugal!

 13. oktober 16, 2014 / 14:22

  Hahah eerlijk geschreven. Te motorisch gestoord voor de borstcrawl, zo herkenbaar!

 14. oktober 16, 2014 / 15:12

  Interessant om te lezen, goed dat je de keuze gemaakt hebt!
  Ik ben juist een 100% zwemster, ik kan niet rennen/hardlopen. Mijn lichaam/benen lijken er niet voor gemaakt.

 15. oktober 16, 2014 / 15:22

  Herkenbaar, ik heb ook helemaal niets met zwemmen en fietsen. Een paar baantjes trekken vind ik nog wel lekker, maar verder? Fijn dat je toch mee naar Portugal mag, heer-lijk!

 16. oktober 16, 2014 / 15:57

  Verstandig besluit en wat onwijs fijn dat je toch mee kan!

 17. oktober 16, 2014 / 16:39

  Fijn dat ze niet moeilijk hebben gedaan! Want stel je voor dat je daar valt en iets breekt… Bye bye New York :)

 18. oktober 16, 2014 / 16:54

  Zwemmen en hardlopen vind ik beide heerlijk! Sowieso lekker om te sporten :)

 19. Linda
  oktober 16, 2014 / 20:32

  Aah zwemmen is echt mijn sport, haha! Maar dat je geen C-diploma hebt, kan ook een andere reden hebben. In de tijd dat wij afzwommen (ik ben van dezelfde leeftijd, dus het zal in dezelfde jaren zijn geweest), was er geen C-diploma! Toen had je alleen A en B en inderdaad, toen hoefde je geen borstcrawl te doen voor je diploma. Je had wel andere zwemdiploma’s (‘Basis’, o.a.) die vergelijkbaar waren met C, en waar je wel de borstcrawl aangeleerd kreeg.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 17, 2014 / 15:38

   Haha, nou toen ongeveer 75% van de klas met schoolzwemmen z’n C-diploma mocht halen, hoorde ik zeg maar bij die 25% ;-)

 20. oktober 17, 2014 / 12:06

  Heel verstandig chick! Waarschijnlijk wil je eenmaal daar in Portugal als toeschouwer/fotograaf wel echt een triatlon doen… Ik had nooit de behoefte tot mijn ex er eentje deed en ik er de hele dag bij was, ineens wilde ik het ook! Maar goed, dat is inmiddels ook 2 jaar geleden :p

 21. Melanie
  oktober 17, 2014 / 12:24

  Zo herkenbaar, zo herkenbaar. Ik loop 4 trainingen per week, 3x per week krachttraining en ik heb een baan van 24 uur (met veel reistijd), een groot huis en het belangrijkste: 2 kinderen. De verkering is veel weg ivm zijn werk dus ik breng, haal, doe de zwemlessen, voetbaltrainingen, huishouden. Onze jongste is heel snel overprikkeld en slaapt hierdoor nauwelijks dus heeft HEEL VEEL aandacht nodig. Ik vraag me soms af waar ik de tijd vandaan haal. Maar het maakt me zo gelukkig en maakt me een betere moeder.
  Ik blijf je volgen!

 22. oktober 18, 2014 / 12:14

  Ah joh ik heb alleen mijn A-diploma en ik kan ook absoluut niet meer onderwater zwemmen, maar ik kan wel prima baantjes trekken en mezelf redden als ik ooit in de sloot val dus dan vind ik het allang prima haha. En foto’s maken is stiekem nog leuker toch? ;-)