#WERUNNYC2014: Getting There

 photo RecentlyUpdated253.jpg

Afgelopen week stonden er drie runs op het programma. Een shake-out run om de 32,5 kilometer van het weekend eruit te lopen, een tempoloop (4×5 kilometer) en een duurloop van 35 kilometer. Aan de foto’s hierboven kun je zien dat ik één van de runs geskipt heb. Ik was écht van plan om hem te doen, maar mijn leven gooide mijn schema in de war. Iets dat ik in de laatste weken voor de New York Marathon eigenlijk niet had mogen laten gebeuren.

Maandag
Om 7.00u zit ik in de trein richting Roosendaal met mijn koffer, ’s avonds rij ik meteen door naar Amsterdam waar ik een nachtje in een hotel slaap en de dag erna vlieg ik naar Riga. Druk, druk, druk. Op mijn hotelkamer doe ik ’s avonds de Ab Burner, maar ik ben na 5 minuten al zo ontzettend moe (het is inmiddels 23.00u) dat ik stop en ga slapen.

Dinsdag
Tijd voor een shake-out run! Langs de Amstel loop ik 10 kilometer. Ik voel de 32,5 kilometer van twee dagen ervoor nog steeds wel een beetje dus ik loop ‘rustig’. Of nou ja, niet echt rustig, maar gewoon ‘lekker’. De route langs de Amstel doet me denken aan mijn eerste marathon, De Marathon van Amsterdam in 2012. Ik liep toen het hele stuk langs de Amstel. Als ik in Amsterdam zou wonen en in de buurt van de Amstel, zou ik wel weten waar ik mijn trainingen zou doen.

Woensdag
Ik wil eigenlijk ’s ochtends beginnen met de Ab Burner, maar halleluja wat ben ik moe en… misselijk. Geen kater, niet zwanger, gewoon misselijk van vermoeidheid. Ik sla de Ab Burner over en doe mijn work-out in de stad (Riga) door heel veel te wandelen.

Donderdag
De tempoloop staat op het programma maar als ik ’s middags om 12.00u thuis kom is het enige waar ik aan kan denken mijn bed. En tempoloop in combinatie met hoofdpijn en misselijkheid en vermoeidheid is vragen om ellende. Ik besluit de tempoloop op vrijdag te doen.

Vrijdag
Maar vrijdag voel ik me al net zo beroerd en heb ik het extreem druk met werk omdat ik de dagen ervoor weinig heb kunnen doen. Ik besluit ’s avonds de tempoloop te doen. Maar ’s avonds voel ik me nog niet veel beter. Ik wil alleen maar slapen. En dat doe ik, ik ga vroeg naar bed, besluit de tempoloop maar helemaal te skippen en de volgende ochtend voor de duurloop te gaan.

Zaterdag
Zo gezegd zo gedaan, zaterdagochtend deed ik mijn duurloop van 35 kilometer. Mijn eerste, want deze week doe ik er nog eentje. De 35 kilometer ging gelukkig een stuk beter dan de 32,5 van de week ervoor. Toch voelen mijn benen na 25 kilometer wel wat zwaar en dat mag in New York echt niet gebeuren, dan moet ik niet namelijk ‘nog maar 10 kilometer’ dan moet ik er nog ruim 17. Het is wel wat warmer en dat voel ik duidelijk. Na mijn run loop ik direct naar het benzinestation om Aquarius water en cola te halen. De anderhalve liter vocht is al op voordat ik mijn huis een kilometer later haal. ’s Avonds val ik al om 21.00u in slaap, mijn lichaam heeft rust nodig.

Zondag
Ik voel vrijwel niet dat ik de dag ervoor 35 kilometer gelopen heb, fijn! Ik heb wel honger als een paard, de hele dag! ’s Avonds doe ik eindelijk de Ab Burner en vervloek ik mezelf, dit moet ik echt vaker doen anders wordt mijn core nooit sterk.

Deze week is mijn zwaarste trainingsweek, dit keer loop ik weer een shake-out run, ik doe deze week wel die temporun (echt) en ik loop weer 35 kilometer. Zondag loop ik zelfs nog een keer, een tien kilometer wedstrijd tegen kanker. Maar ik beloof plechtig (echt plechtig, heel plechtig) dat ik die run als shake-out run gebruik. Het is een run die ik doe voor de gezelligheid en voor het goede doel, niet voor een PR, dat liep ik een paar weken geleden al.

OMG, nog 25 dagen tot de NYC Marathon!

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. oktober 8, 2014 / 17:29

  Wat een bikkel ben je ook (ook al heb je gesmokkeld met je temporun). Heel chill ook dat die 35km zo soepel gingen :) of iig soepeler dan vorige week..

 2. oktober 8, 2014 / 17:34

  Klinkt als een goede voorbereiding! Succes deze week.

 3. Lisa
  oktober 8, 2014 / 17:55

  Wauw heel knap!! Ik word al zenuwachtig als ik dit lees haha.

 4. oktober 8, 2014 / 18:12

  Echt respect voor je discipline! En hele mooie foto’s bovenaan :)

 5. oktober 8, 2014 / 18:29

  Superknap van je dat je zo gedisciplineerd bent. Respect!

 6. oktober 8, 2014 / 19:02

  Wauw, ookal gaat het niet helemaal zoals je wilt, toch ben je echt een bikkel! Oh en die foto’s die je maakt in de nike app, hoe doe je dat?? :)

  • Joyce de vetter
   oktober 8, 2014 / 20:11

   Als je hebt hardgelopen kan je klikken op share en dan kan je of ter plekke een foto maken of een bestaande foto gebruiken en de volgende optie is dan met je afstand of fuelpoints of allebei!

   • Annemerel
    Auteur
    oktober 8, 2014 / 20:33

    Thanks :P

 7. oktober 8, 2014 / 19:04

  Echt super knap! Ik zie nu alweer uit naar je NY Marathon verslag!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 8, 2014 / 20:34

   Ik heb nu al zin om het te schrijven, ‘helaas’ moet ik eerst nog ‘even’ lopen!

 8. oktober 8, 2014 / 19:10

  Oeh het komt steeds dichter bij! Succes deze week :)

 9. oktober 8, 2014 / 19:29

  oeh 25 dagen is echt nog maar weinig! Kriebelt het al?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 8, 2014 / 20:33

   BEHOORLIJK!!!

 10. Joyce de vetter
  oktober 8, 2014 / 20:12

  Echt respect voor al dat hardlopen. Je loopt zo ontzettend veel!! Mijn ultieme doel is ook de marathon ooit een keer lopen, maar daar moet ik nog wel heel hard voor trainen.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 8, 2014 / 20:33

   You’ll get there!!!

 11. Kristel
  oktober 8, 2014 / 20:28

  Ik vind het nog steeds kanp dat dit je allemaal lukt,ben ook zo benieuwd hoe NYC wordt! Maar volgens mij gaat het je helemaal lukken. Ik mag helaas minimaal een aantal weken niet sporten vanwege een overbelaste kniepees..balen!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 8, 2014 / 20:33

   Bah! Sterkte!

 12. Karlijn
  oktober 8, 2014 / 23:31

  woehoeeee goed bezig Annemerel!!
  Misschien is het zelfs wel verstandig dat je die time run niet hebt gedaan. Zie je, je kunt het wel, naar je lichaam luisteren!!

  Heb je al besloten wat je met de triathlon gaat doen? Ik zag ergens in een blogje voorbij komen dat je in ieder geval wel naar Portugal gaat, betekent dat dat je m ook gaat doen?
  Doe jezelf alsjeblieft een groot plezier en Ga.Niet.Zwemmen!!! Anders ga je jezelf volgens mij echt vervloeken tijdens de NYCmarathon!! zou jammer zijn als je daardoor je doel niet haalt toch?

  Succes nog met je laatste trainingsweek! En daarna lekker rust nemen he :)

  Liefs

  PS: ik zat lekker je insta fotootjes in je sidebar te kijken, en toen viel me op dat je op 9 van de 10 foto’s met je mond wijd open staat. Niet aanvallend bedoeld hoor, maar ik vroeg me af waarom dat eigenlijk is :) Ik vind je met een lach geloof ik nóg mooier!! :)

 13. Karlijn
  oktober 8, 2014 / 23:32

  time run moet zijn tempo run!

 14. oktober 9, 2014 / 09:17

  Wauw, knap van je dat je zo gemotiveerd bent!

 15. oktober 9, 2014 / 09:45

  Echt respect! En wat kom New York indd snel dichtbij… Volgens mij gaat het helemaal goedkomen met die marathon!

 16. oktober 9, 2014 / 10:36

  Echt knap hoeveel kilometers jij weet te rennen. En waarschijnlijk ook maar beter dat je die temporun niet hebt gelopen deze week, als je je niet zo goed voelde. Succes nog de laatste weekjes!

 17. oktober 9, 2014 / 11:04

  Echt ik weet 99% zeker dat ik door jou vorige new york avontuur ben gaan hardlopen, vind deze updates altijd zo leuk om te lezen!

  Het gaat helemaal goedkomen! You are gonna rock NYC

 18. oktober 9, 2014 / 15:36

  Wat ben je gedisciplineerd :) knap van je! Wel rot dat je je deze week niet zo lekker voelde, maar gelukkig gingen de runs prima.

 19. Daisy
  oktober 10, 2014 / 10:57

  Vol bewondering lees ik telkens je hardloop verslagen!
  Zou je ook een keer willen vermelden wat je doet als warming-up en cooling-down?
  Indien je dat doet natuurlijk!!