#WERUNNYC2014: First struggles

 photo Desktop32.jpg

Afgelopen week had ik voor het eerst moeite om op te staan en mijn hardloopschoenen aan te trekken. Echt moeite. En daarom liep ik dan ook niet mijn zelfopgelegde drie/vier keer, maar slechts twee keer. Het was de derde week van mijn vakantie en dat maakt lui. De eerste week van mijn vakantie ben ik altijd super actief, kan ik niet stilzitten, sta ik vroeg op. Maar halverwege de tweede week gaat er langzaam een knop om, ik ben gewend aan het nietsdoen en ik vind het eigenlijk wel lekker dat nietsdoen. Rennen? Waarom zou ik?

Nou, omdat ik graag mijn tijd op de New York Marathon van vorig jaar wil verbeteren. Toen liep ik 4.05.35, nu zou ik graag sneller zijn. Onder de vier uur lopen. Liefst sneller dan 3.58.26, de tijd die ik in april in Rotterdam liep. En ik weet waar het vorige keer een klein beetje fout is gegaan. Ik heb de lange afstanden getraind, maar ik heb niet genoeg kilometers gemaakt. Ik heb heuvels vermeden in mijn training (omdat ik daar moe van werd) en dat terwijl New York niet het vlakste parcours heeft. Stom. En daarom loop ik dus. Raounak vroeg me vorige week welke tijd ik bij de organisatie heb opgegeven als eindtijd. 3.45. Beetje bluf. Maar ik denk dat als ik écht mijn hele leven in zou richten op hardlopen, ik die tijd wel zou moeten kunnen lopen. Maar ik wil niet mijn hele leven inrichten op hardlopen. Ik wil een glas wijn kunnen drinken, ik wil af en toe uit de band kunnen springen, ik kan niet 4/5 keer in de week trainen en dan ook nog eens cross-trainingen doen. 3.58.25 zou mooi zijn ;-).

Woensdag
Het lukte me woensdag eindelijk mijn hardloopschoenen aan te trekken. Het was de laatste dag voordat we naar Toscane zouden vertrekken en in Toscane is lopen al helemaal een ramp (langs de weg, waar je 80 mag, zonder fiets- of voetpad, met heel veel gevaarlijke bochten) dus het moest er van komen. Om half negen zouden we met zijn allen naar Verona rijden, dus ik moest voor die tijd gelopen en gedoucht hebben. Ik liep dus even een snel een 6K. Het was een weinig inspirerend rondje, maar ik was wel heel erg blij dat ik gegaan was want het was al weer vier dagen geleden en als ik te lang niet loop, wordt het steeds moeilijker om weer te gaan.

Zaterdag
Dit weekend geen lange duurloop, want dat is op de plek in Toscane waar wij zaten echt niet te doen. Sowieso is lopen dus erg gevaarlijk hier. We zitten midden in de bergen/heuvels en er loopt een slingerdeslang tweebaansweg waar je 80 mag rijden. Ik loop half in de berm, half op straat, in tegengestelde richting zodat ik de auto’s op ‘mijn’ weghelft aan zie komen. Of nou ja, die ziet mijn vader aankomen, want die loopt voorop en geeft het tempo aan.

Zaterdag had ik geen zin om te lopen, nog voordat mijn vader bij mijn bed stond om me wakker te maken begon ik al te gillen dat ‘ie vooral niet moest denken dat ik op ging staan. Gelukkig kent mijn vader me langer dan vandaag en wist hij dat hij me gewoon even een half uurtje moest geven. En half uur later stond ik dus aangekleed buiten, ready to rumble.

Toen ik nog langs het Gardameer liep klaagde ik over heuvels hè? Ja, die waren er ook echt wel. Maar het is NIETS in vergelijking met Toscane, waar niks vlak is. Het gaat omhoog, het gaat omlaag, het is vals plat, maar het is nooit écht plat. En dat is zwaar. Het rondje dat we zaterdag lopen is dan ook vrij zwaar. Eerst lopen we twee kilometer stukjes omhoog en omlaag, daarna lopen we twee kilometer alleen maar omhoog. Kilometer vier liep ik in 7 minuten en 19 seconden. Kun je nagaan wat voor aanslag dat op mijn lichaam was. Maar de terugweg was prachtig, ik vloog naar beneden, ik liet me leiden door mijn benen en rolde bijna naar beneden. Heerlijk. Uiteindelijk liep ik toch nog met een voor de omstandigheden prima pace van 5’42 per kilometer.

Twee keer gelopen dus afgelopen week, maar hé ik had vakantie en ik heb wél gelopen. Vanaf deze week ga ik weer écht mijn best doen. Pinky swear!

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. juli 25, 2014 / 12:37

  Ik heb hetzelfde probleem, alleen heb ik geen marathon op het lijstje staan, vanaf morgen ga ik er weer keihard tegenaan!

 2. juli 25, 2014 / 12:50

  Goed dat je toch bent gegaan, kan me voorstellen dat dat steeds lastiger wordt naar mate je langer op vakantie bent!

 3. juli 25, 2014 / 12:51

  Ik vind het knap dat je loopt op vakantie, ik zou dat niet kennen denk ik!
  Wel leuk dat je vader ook loopt, mijn vader loopt ook, en de rondjes samen met hem zijn bij mij altijd de beste rondjes :)

 4. juli 25, 2014 / 12:55

  Ik vind het juist knap, ik doe eigenlijk niets aan sport op vakantie. Maar ja daar zijn wel heuvels en met de NY marathon kan je er ook niet omheen. Ik elk geval veel succes!

 5. juli 25, 2014 / 13:00

  Wel een heeel mooi decor om in te lopen ;-)

 6. juli 25, 2014 / 13:24

  Respect hoor enne vakantie is toch ook juist om af te schakelen? Ik heb ook geprobeerd te rennen in Toscane, maar had dezelfde ervaring als jij. Uhm, waar waren de wandelpaden? Aangezien ik nog niet levensmoe was heb ik besloten daar niet te rennen… Gewoon zitten en pizza eten en wijn drinken haha. #vakantie

 7. juli 25, 2014 / 14:46

  Ik heb een beetje het tegenovergestelde probleem haha, zo druk dat het hardlopen er een beetje bij inschiet! Mja, kan me voorstellen dat ik op vakantie dadelijk ook moeite moet doen mezelf uit bed te slepen om te gaan…

 8. juli 25, 2014 / 21:07

  Ik vind het knap dat je ondanks je vakantie toch bent gaan rennen! Top!

 9. juli 25, 2014 / 21:51

  Haha, toch handig die vaders. 3.45 is wel heel optimistisch inderdaad, maar ik hoop wel dat je in elk geval je tijd van vorig jaar verbetert!

 10. juli 25, 2014 / 23:43

  Die 3.58.25 gaat je lukken!! 3.45 is helemaal mooi natuurlijk!! Ik heb 4.00 opgegeven, ben benieuwd!! liefsxx

 11. juli 28, 2014 / 21:10

  Ik vind het al knap dat je gaat hardlopen in de vakantie! Haha heerlijk zo’n sportieve vader die je aanspoort! Heel veel succes met het trainen! In ben ontzettend benieuwd naar je uiteindelijk eindtijd! Je kan het!!