#WERUNNYC2014: 5 weeks left, let’s do this

 photo RecentlyUpdated161-1.jpg

Goed nieuws lieve mensen, ik ben zo goed als genezen van de pijn in mijn lies/heup. Afgelopen donderdag had ik eindelijk een date met mijn nieuwe fysio en mijn vermoeden bleek te kloppen. Er was inderdaad een probleem met mijn bekken en het heeft waarschijnlijk te maken met die 80 baantjes die ik een paar weken geleden vanuit het nieuws zwom. Na een korte inspectie bleken mijn bekken niet recht te staan, 2 centimeter verschil. Dat kan er langzaam insluipen, maar mijn fysio denkt toch echt dat het met het zwemmen te maken heeft.

Mag ik dan nu wel hardlopen? Vroeg ik mijn nieuwe fysio. Jup, dat mocht ik. Ik moest diezelfde avond nog even een testrondje van 5 kilometer maken. Niet té hard, maar ook niet onwijs sloom. Als ik dat zonder probleem zou kunnen, mocht ik gewoon meedoen aan de Vredesloop. Het ging lekker die 5 kilometer, mijn conditie was minder slecht dan ik afhankelijk dacht en ik kreeg geen last van mijn heup, lies of wat dan ook. WAT FIJN!

Nou, jullie hebben maandag allemaal kunnen lezen hoe die Vredesloop gegaan is. Ik liep een – soort van – PR. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar geloof me als ik zeg dat ik continu naar mijn lichaam geluisterd heb. Ik bleef mijn lichaam monitoren, doet het geen pijn, voel ik écht geen pijn? Nee. Ok, dan mag je doorgaan waarmee je bezig bent. Vandaag had ik mijn tweede date met mijn fysio en het ziet er nog steeds goed uit. Mooi, dan kan ik me nu weer gaan focussen op de Marathon van New York, die vandaag over 39 dagen is. DAMN! Time flies.

Mijn schema voor de komende weken? Dit weekend 30, volgende weekend 32,5, het weekend daarna 35 en dan is het nog drie weken tot de marathon, dus dan moet ik af gaan bouwen. Twee weken voor de marathon loop ik nog een halve marathon (er is er één in Amsterdam dat weekend, maar ik loop hem denk ik liever gewoon hier in Den Haag, voor mezelf) en daarna helemaal afbouwen. Verder ga ik gewoon door waar ik gebleven was. De zes kilometer probeer ik in een snel tempo tussen de 4’55 en 5’10 te lopen, de tien kilometer die ik doordeweeks ook wil lopen, loop ik door de duinen (met veel heuvels) en loop ik met een pace tussen de 5’05 en 5’30. Mijn duurlopen wil ik met een tempo tussen de 5’15 en 5’30 lopen, maar als dat dit weekend niet meteen lukt ga ik daar geen probleem van maken. Ik ga niks forceren.

Ik loop nu helaas wel een klein beetje achter op mijn schema, eigenlijk had ik dit weekend 35 kilometer willen lopen. Maar dat lijkt me nu op dit moment niet zo verstandig. Eerst nog maar een keer 30, drie weken van te voren je langste afstand lopen schijnt toch ook het beste te zijn. Ikzelf loop hem meestal vijf weken van te voren, maar het kan geen kwaad om dit een keer te proberen, lijkt me zo. Ach ja, ik heb op dit moment geen andere optie dus ja…

Liefs,
Annemerel

Delen:

28 Reacties

 1. september 24, 2014 / 17:07

  Aah als ik dit zo lees dan is die marathon nog eerder dan ik in gedachten had!

 2. september 24, 2014 / 17:15

  Aaahh ik kan niet wachten op je NYC verhalen!

 3. september 24, 2014 / 17:29

  Jemig wat een afstand. Echt zo fucking knap van je! Ik doe het je niet na, maar ik volg je verhalen met veel plezier.

 4. september 24, 2014 / 17:30

  Klinkt verstandig, je duurloop planning :)! Wie weet werkt dit voor jou ook, ben benieuwd. Ik leef helemaal mee met je NYC avontuur door al je updates, haha!

 5. hanne
  september 24, 2014 / 17:36

  Wat goed om te lezen dat het weer goed gaat. Ga je ook de triathlon nog doen?

 6. Irene
  september 24, 2014 / 17:36

  Gaat je triathlon ook nog door, of niet?

  Veel succes verder met de voorbereidingen voor New York (zucht.. lucky you ;)

 7. Emma
  september 24, 2014 / 17:40

  wat fijn dat je geen last meer hebt van je heup!
  heel leuk om zo met je mee te leven naar NY, succes de komende weken met je planning!

  Wanneer is je triatlon trouwens, komt dat uit met je afstandenschema?

 8. september 24, 2014 / 17:59

  Zo fijn voor je meid :D één ding is zeker: deze tegenslag hoef je in ieder geval niet te hebben tijdens de marathon, want je hebt hem mooi nu overleefd. Heel veel succes met trainen weer!

 9. september 24, 2014 / 18:04

  Wat fijn om te lezen dat het allemaal goed gaat.
  Voor je het weet sta je te knallen in NY!

 10. Lies
  september 24, 2014 / 18:12

  Super dat het weer goed gaat! Ik ben echt benieuwd naar je verslagen over new york straks

 11. Wieke
  september 24, 2014 / 18:48

  Volgens mij stond je gisteravond vlak bij mijn huis een selfie te maken :P Ik was stiekem een beetje om je aan het lachen (blijft een maf gezicht, mensen die selfies maken). Ik was dat meisje dat compleet voor schut met een reflecterend hesje en roze tape op mijn schenen liep haha.
  Nou, veel succes met de marathon en trainingen!

 12. september 24, 2014 / 19:06

  Wat een fijn nieuws dat je gewoon weer kan rennen! Pas je dan wel op met die triathlon vlak voor NYC?

 13. september 24, 2014 / 20:15

  Ik vind het aantal kilometer vaak zo raar om te lezen: ‘even’ 35 kilomter lopen. Wowww! Wel heel fijn dat je blessure over is, anders had het je schema veel meer in de war geschopt!

 14. september 24, 2014 / 20:22

  Dat is gewoon al bijna!

 15. september 24, 2014 / 21:29

  Woooow goed bezig zeg !!! Hoeveel keer heb je in totaal al 30K en meer gelopen in voorbereiding tot NY?? Toen ik mijn eerste marathon in Barçelona liep, had ik maar 2 lopen van 30K gedaan. Ik had het gevoel dat die 30K (laat staan de 42K)echt nog niet in mijn benen zit dus de volgende keer wil ik nog wat meer zo’n lange duurlopen doen. 20K loop ik regelmatig, maar er is toch nog een groot verschil met die kaap van 30 he.

 16. Esther
  september 24, 2014 / 21:29

  Ik heb echt veel respect voor jou!

 17. september 24, 2014 / 21:30

  Pfoe heftig allemaal, heel veel succes met alle voorbereidingen! Heel interessant om te lezen als leek :)

 18. Suuz
  september 24, 2014 / 22:05

  Wat fijn om te horen!!! succes met de laatste trainingen!!!!!!

 19. Inge
  september 24, 2014 / 22:33

  Fijn Annemerel!! Ik wens je veel succes met de laatste voorbereidingen, dat gaat helemaal goed komen!!!!

 20. september 24, 2014 / 22:34

  Jeetje wat gaat dat snel, nog maar 5 weken! Lijkt me een goede planning, inderdaad niet teveel forceren. Kijk uit naar je NY verslagen straks!

 21. september 24, 2014 / 23:07

  Je fysio was volgens mij echt een reddende engel, super fijn dat je bekken weer goed staat! Klinkt echt alsof je héél erg lekker bezig bent, dan zijn je hardloopverhalen stiekem nog leuker om te lezen.

 22. Nadia
  september 25, 2014 / 08:13

  Wauw, wat gaat dat snel!

 23. september 25, 2014 / 08:47

  Wat spannend dat die marathon zo dichtbij komt! En fijn dat je geen last hebt gehad van je lies/heup :) En die pace, wauw! Ik ben benieuwd hoe hard je de marathon gaat lopen!

 24. september 25, 2014 / 09:09

  Wow time flies! Het gaat helemaal goed komen meid! je bent echt sneller aan het worden en ik denk dat je er niet lang genoeg uit geweest bent om dat echt een probleem te laten zijn!

  Succes te komende periode!

 25. september 25, 2014 / 13:06

  Fijn An, dat je geen last meer hebt. Op naar NYC!

 26. september 29, 2014 / 22:39

  Bad credit score will produce plenty of issues in acquiring finance from any reputed bank or cash establishment.