TRIATLON DIARIES: III

 photo Desktop114.jpg

Het ging zo lekker, die 80 baantjes zwemmen. Ik had er écht meteen vertrouwen in, want WOW, hallo?! 80 baantjes binnen  een uur zwemmen zonder training of aanleg, dat is best netjes. Helaas werd ik iets minder enthousiast toen ik merkte dat het niet al te positief had uitgepakt voor mijn fysiek gestel. Mijn lies deed pijn en een paar dagen later volgde mijn heup. DAMN. Wat nu weer? Ik liep nog 25 kilometer, het probleem negerend. Werkte niet. Daarna liep ik nog ‘langzaam’ een 6K, was ook niet te doen. Shit.

Het weekend erna volbracht ik mijn training op de fiets, 53 kilometer op zondagochtend. Het probleem werd niet erger, maar het werd er ook niet beter op. Na een tijdje had ik eindelijk een goede sportfysio gevonden en zoals jullie in mijn hardloopblogs hebben kunnen lezen, die heeft het probleem in nog geen vijftien seconden verholpen. Wow, als ik dat eerder geweten had…

Afgelopen weekend heb ik mijn PR op de 10K verbeterd, dinsdagavond rende ik een snelle 6K, ik heb niet bepaald weinig van mijn lichaam gevraagd de afgelopen dagen. Maar toen ik vanmorgen weer een date had met mijn fysio bleek dat mijn bekken nog helemaal goed stonden. Het probleem was dus niet het hardlopen, het was het zwemmen en ik heb dan ook het advies gekregen om vooral NIET te gaan zwemmen. Hij zei, je uiteindelijke doel is New York toch? Daar train je toch al die tijd al voor? Ja. Ja. Ja… ik weet het.

Hoe het dan nu zit met die triatlon? Goede vraag. Als ik verstandig ben dan doe ik het niet, dan ga ik New York niet op het spel zetten voor een triatlon. En ik wil heel graag verstandig zijn, maar de organisatie die dit voor mij regelt heeft alles (van hotel tot vliegtickets) al geregeld, hoe lullig is het dan als ik nu moet afzeggen?! Maar goed, het advies van mijn fysio kon bijna niet duidelijker.

Waarom, wáárom dacht ik überhaupt dat het een goed idee was om mijn eerste (sprint)triatlon te plannen een week voor de New York Marathon? Waarom luisterde ik niet naar mijn ouders en iedereen om me heen? Waarom ben ik na vele keren met mijn neus op de feiten gedrukt te zijn, er nog steeds van overtuigd dat ik een soort van superhuman ben?! Rookie mistake Annemerel, Rookie mistake.

Liefs,
Annemerel

Delen:

33 Reacties

 1. september 25, 2014 / 12:04

  Zoveel respect dat je dit gaat doen zo vlak voor de marathon !

 2. september 25, 2014 / 12:07

  Tja, als ik het zo hoor zou ik zeker geen triatlon gaan lopen een week voor de marathon in NYC. Wat ik sowieso al niet zou doen (kunnen) haha ;-)

 3. september 25, 2014 / 12:08

  Ik zou het ook niet doen, ook al is het lullig voor de organisatie, ze snappen het vast als je uitlegt dat je niet mag zwemmen van de fysio.

  • Olga
   september 25, 2014 / 12:45

   Precies dit. Je niet schuldig voelen naar de organisatie toe hoor! Je eigen gezondheid is echt belangrijker!

   • Charlotte
    september 25, 2014 / 14:57

    Dit dit dit!!!! Wees verstandig Annemerel!!!

 4. september 25, 2014 / 12:18

  Oh, dit moet een heel vervelende beslissing zijn. Maar uiteindelijk gaat je gezondheid voor alles. Als jij jezelf blesseert met zwemmen, dan zal daar vanuit de organisatie ook wel begrip voor zijn :)

 5. september 25, 2014 / 12:29

  Klinkt riskant… te riskant. Ik zou het dus niet doen als ik jou was.

 6. september 25, 2014 / 12:44

  Inderdaad veel te risky, echt niet doen Annemerel! Heel erg balen dat je het nu moet afzeggen, ook omdat alles al geregeld is maar ik denk dat het slimste wat je kunt doen op dit moment aan jezelf denken is!

 7. september 25, 2014 / 12:49

  Niet doen Annemerel! Die sprint triatlon komt wel een andere keer! Die NYC marathon die is veel leuker (teminste denk ik;)) Je kan natuurlijk wel gewoon gezellig mee om de rest aan te moedigen en de foto’s te maken!

 8. Paula
  september 25, 2014 / 12:52

  Hi!

  Misschien stomme suggestie, maar kun je niet proberen op een andere manier te zwemmen? Met de borstcrawl beweeg je je benen alleen op en neer toch? Dat lijkt me veel minder belastend voor je heup dan schoolslag. Heeeeeeeel veel succes iig, en sterkte als je het moet afzeggen!

 9. Suuz
  september 25, 2014 / 12:52

  Respect!!!!!!! op naar NEW YORK! You’re gonna rock!

 10. september 25, 2014 / 13:03

  Eens met de rest, laat die triatlon lekker zitten.. het is inderdaad heel vervelend voor de organisatie maar als je er achter komt dat je niet moet zwemmen moet je het ook niet stiekem toch maar gaan doen in de hoop dat het “vast wel mee zal vallen” hardlopen is je sport, NYC je race.. :)

 11. Ytje
  september 25, 2014 / 13:23

  Triathlon overslaan inderdaad. Heb afgelopen maand mijn eerste sprinttriathlon ook gedaan en het is fysiek zwaar en de combinatie van sporten is heel anders dan alleen hardlopen. Wellicht dat je de organisatie tegemoet kunt komen en een van je bezoekers kunt laten gaan (die kan dan ook verslag maken bijv.).

 12. Ann
  september 25, 2014 / 13:33

  Ik zou zeggen vooral naar de fysio luisteren. Maar als je echt wil gaan zwemmen kan je misschien gebruik gaan maken van een pullboy. Zo’n drijver die je tussen je benen kan doen om met je armen te zwemmen. Heel veel succes!

 13. Vera
  september 25, 2014 / 13:35

  Ik zou ‘m ook overslaan! Zonde als je zoiets geweldigs als New York niet kan doen door een blessure. Misschien zou je nog een soort winactie kunnen uitschrijven voor jouw kaartjes van de triatlon? Dat de organisatie gratis reclame krijgt en je je misschien minder schuldig voelt?

 14. september 25, 2014 / 14:02

  oh echt balen dit! Maar het is wel belangrijk dat je naar je lichaam luistert nu

 15. Emma
  september 25, 2014 / 14:16

  Dappere beslissing juist! Snap wel dat je er goed van baalt. Maar inderdaad, je gaat nu juist zo lekker met het hardlopen en NY is al in zicht! De kans dat het door het zwemmen daar (en trainen daarvoor) nog mis gaat zou dat toch kunnen verpesten, zou zonde zijn.. maar blijft rot natuurlijk! De organisatie zal het vast wel begrijpen :)

 16. jill
  september 25, 2014 / 14:24

  geen slim idee, hou het maar op NYC! Maar het lijkt mij wel een top idee om een van je bezoekers in jouw plaats te laten deelnemen! ik bevoorbeeld? :p

 17. september 25, 2014 / 14:30

  Ik zou ook luisteren naar de fysio! Jammer maar helaas. Ik vind dat Jill hierboven wel een leuke suggestie heeft… voor de organisatie fijn en voor jou verstandig. Win-win!

 18. R.
  september 25, 2014 / 14:54

  Ik reageer normaal gesproken bijna nooit, maar doe het niet! New york is je droom! daar wil je een PR lopen. Een week voor de marathon een triatlon is gewoon te veel gevraagd voor je lichaam. Het is heel goed mogelijk dat de organisatie die alles voor je geregeld heeft wel vaker te maken krijgt met afzeggingen. Zeker als het je gezondheid betreft. Ik zou gewoon lekker naar NY vliegen. Je bent jong en fit dus jou tijd komt nog wel op de triatlon

 19. september 25, 2014 / 15:20

  Dit maakt jou Annemerel: gewoon doen of doen we wel ff ;-)

  Niet verstandig maar jij hebt wilskracht, daar heb ik bewondering voor!

  Take it easy met de heupen Shakira.

 20. september 25, 2014 / 15:21

  Nog een reactie… Heel wat anders… Kun jij later geen enorme last krijgen van je bekken als je zwanger bent? Misschien handig om na te vragen. Ja, mommy here speaking.

  • Melanie
   september 25, 2014 / 21:02

   Bekkeninstabiliteit is een hormonaal probleem, manifesteert zich pas na de 22e week van de zwangerschap. Sportverleden heeft daar geen invloed op..

 21. september 25, 2014 / 15:25

  Je fysieke gesteldheid is belangrijker dan een eventueel schuldgevoel. je traint voor NY, doe wat verstandig is, anders krijg je zoveel spijt!

 22. Stefanie Vrakking
  september 25, 2014 / 15:36

  DOE.HET.NIET! New York heb je het hele jaar voor getraind. Die triatlon komt heus wel. X

 23. september 25, 2014 / 16:16

  Nee dat is niet lullig! Je moet om je lichaam denken en als een fysio zegt dat je het niet moet doen, moet je het misschien ook maar niet doen? Dat snapt die organisatie toch ook vast wel? Ik snap je gevoel wel hoor, maar zou New York niet op het spel willen zetten!

 24. thas
  september 25, 2014 / 16:20

  Ha dus rookie mistake was niet nodig geweest als je geluisterd had naar mensen om je heen. ;) Ik dacht toen ook al WOW zo kort voor je marathon, hoe ga je dat doen :o. Maar je hebt nu dus besloten om niet te gaan? Alleen maar beter denk ik, anders kun je de marathon wel vergeten. Succes met trainen daarvoor nog!

 25. Melanie
  september 25, 2014 / 21:03

  Niet doen, gewoon NIET doen. Meest gegeven advies voor een marathon is: week vooraf 1 wedstrijd van 10k knallen (ietsje meer mag ook) en dan volledig in taper modus
  Succes!

 26. september 25, 2014 / 22:37

  ai ai ai, dat klinkt niet goed! snap dat het onwijs moeilijk is, maar je moet niet je eigen gezondheid riskeren!
  xo, cheyenne

 27. september 25, 2014 / 22:41

  Ik zou het zelf niet doen zo vlak voor NYC!
  Ik train ook weer sinds kort en vind het heerlijk om 1 tot 2 kilometer hard door te zwemmen :) het liefst borstcrawl en ik train ook de vlinderslag weer. (Wedstrijd)zwemmen is en blijft mijn passie! Maar ook ik had een blessure, te hard getraind :P

 28. september 29, 2014 / 22:37

  There is going to be no dents to your credit standing
  from an online payday advance unless you enter default in fact it is sold with a alternative party collection’s agency.

 29. september 30, 2014 / 10:37

  A loan for people with bad credit can supply you with usage of funds that you simply may should supplement the
  unemployment check you might receive.