#WERUNNYC2014: #3 Need for speed

 photo RecentlyUpdated10-1.jpg

Het is alweer de derde trainingsweek van mijn road to NYC. Iets meer dan een maand geleden liep ik nog met een pijnlijke knie, inmiddels heb ik het gevoel dat ik weer echt kan trainen. Op afstand dan, echt intervallen (sprinten) durf ik nog niet aan. Ik hoop dat ik daar na mijn vakantie wel weer mee kan beginnen, want ik wil sneller worden. Mijn pace omhoog. In 2012 liep ik met een gemiddelde pace van 5’30. In 2013 was mijn gemiddelde pace 5’37. Wat klopt hier niet?!

Onder mijn vorige Hardloopblog werd gevraagd met welke pace ik mijn allereerste Nike+ rondje liep. Goede vraag! Dat weet ik zelf ook niet, ik heb namelijk op 1 november 2011 al mijn runs verwijderd. De reden? Ik had een paar maanden niet hardgelopen en eigenlijk ging dat altijd zo, ik liep een paar weken hard, stopte weer een paar maanden en ging vervolgens weer verder. Maar vanaf 1 november 2011 droomde ik van een marathon en vanaf dat moment wilde ik écht serieus gaan hardlopen en dus vond ik het een goed idee om al mijn data te verwijderen.

Best wel jammer, achteraf. Maar hé, ik heb me er wel aangehouden, inmiddels gaat er geen week voorbij waarin ik niet hardloop en als dat wel zo is, dan ben ik geblesseerd. Ik kan jullie natuurlijk wel de afstand en pace van mijn rondje op 1-11-11 geven, dat was 5K met een pace van 5’53. Op 15-11-11 liep ik 5K met een pace van 5’31 en op 28-11-11 liep ik 10K met een pace van 5’36. Het opbouwen ging dus redelijk snel, maar ik had natuurlijk ook wel een hardloopgeschiedenis.

Goed, genoeg over de prehistorie, terug naar afgelopen week.

Dinsdag
Eigenlijk wilde ik maandagavond 10 kilometer rennen. Maar maandagavond kwam het er niet van. Ik weet niet meer wat het precies was, maar ik zat achter mijn MacBook en ineens was het half tien. Ik was nog lekker bezig en besloot van mijn werk-mood gebruik te maken en de volgende ochtend die 10 kilometer te rennen.

Zo gezegd zo gedaan en dinsdagochtend liep ik dus 10 kilometer. De eerste kilometers gingen moeizaam, maar met iedere stap die ik zette ging het beter en na tien kilometer voelde ik me tien keer beter dan tien kilometer ervoor. De ideale situatie.

Woensdag
Ik voelde me niet lekker. Ik was om 5.30u opgestaan, zat om 6.15u in de auto richting Amsterdam, had de hele dag gewerkt, was om half acht thuis, moest toen eten en mijn tassen inpakken. Ik was kapot, maar wilde toch nog graag een keer hardlopen voordat we naar Italië zouden gaan. De eerste kilometer ging afschuwelijk en ik liep met een pace van 5’50. Maar het ging iedere kilometer beter (eigenlijk hetzelfde als de dag ervoor) en ik eindigde met een gemiddelde pace van 5’07. Heel erg lekker, volgens mij noemen ze dat een progressieloop…

Zaterdag
Na twee dagen reizen en zeer ongezond eten voelde ik me zaterdagochtend alles behalve optimaal. Mijn vader vroeg me ’s ochtends om 7.00u om samen te rennen. Ik vroeg hem hoe lang hij van plan was om te rennen, dat wist hij niet. Nou dan weet ik het wel, dan gaat hij voor véél. Eigenlijk stond er ook voor mij een lange duurloop gepland maar die darmen hè, tel daar een lange autoreis, een andere omgeving en ongezond eten bij op en je begrijpt, een lange duurloop zat er even niet in.

Ik liep dus alleen, het rondje dat ik ook in 2012 en 2013 vele malen liep. Of nou ja, rondje, het is gewoon dezelfde weg heen en terug. Eerst een stuk steil omhoog op de camping (heftig), dan een klein stukje over de weg, vervolgens een soort van trail op van ongeveer een kilometer, om daarna anderhalve kilometer naar beneden te lopen. Dan een halve kilometer door het dorpje Lazise, door de smalle steegjes en over de boulevard, om vervolgens nog een kilometer langs het meer te rennen. Dan natuurlijk hetzelfde stuk terug. Stukje meer, Lazise, anderhalve kilometer omhoog (ZWAAR), een trail van een kilometer, en dan nog een paar honderd meter terug naar de camping. Prima rondje.

Toch blij dat ik niet meer dan tien kilometer gerend heb, want toen ik terug kwam op de camping kon ik op zoek naar het dichtstbijzijnde toiletgebouw. Verdere details zal ik je besparen.

Deze week (en volgende week) train ik de hele week in Italië. Ik hoop naast hardlopen ook af en toe de fiets te kunnen pakken, wat baantjes te zwemmen en wat buik/beenspieroefeningen te doen. Dat had ik mezelf vorige maand beloofd, maar het komt er nog steeds niet van

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. Marleen
  juli 9, 2014 / 17:24

  Goed bezig! Ik hoop dat ik ook nog een beetje motivatie heb als ik op vakantie ga!

 2. juli 9, 2014 / 17:28

  Goed dat je op vakantie kunt trainen.
  Ik ga over een maandje, 10 dgn naar Rome en zal daar niet kunnen hardlopen. Wat vervelend is, is dat ik in oktober de marathon ga lopen… iekss een trainingsweek minder..

  • Annemerel
   Auteur
   juli 9, 2014 / 17:56

   Waarom kun je daar niet hardlopen?! Ik vind het heerlijk om in een stad hard te lopen. Je hoeft niet zo lang te gaan als anders, gewoon 4-5 kilometer, beetje sightseeing! Stukje langs de Tiber (rivier), prima te doen hoor!

 3. juli 9, 2014 / 17:39

  Wat knap dat je op woensdag nog de motivatie had om te gaan hardlopen. Ben wel benieuwd hoeveel km je vader uiteindelijk had gelopen op zaterdag..

  • Annemerel
   Auteur
   juli 9, 2014 / 18:25

   15 kilometer! Maar niet langs het meer, door de bergen. Nog zwaarder dus… Gelukkig was z’n pace wel een stuk langzamer, hoef ik me nog geen zorgen te maken dat hij me bij de volgende wedstrijd inhaalt ;-). Alhoewel………… (zou ik stiekem trouwens ook wel leuk vinden hoor, super trots!)

 4. daphne
  juli 9, 2014 / 18:32

  Hey annemerel,
  een vraagje, weet jij wat de,oorzaak is van je darmproblemen? Heb je pds misschien?

  zelf heb ik ook problemen en ik vind het fijn dat jij dat in je blogs gewoon benoemd. Veel mensen hoor ik er weinig over terwijl veel mensen darmproblemen hebben. Keep it up.

  • Annemerel
   Auteur
   juli 11, 2014 / 09:18

   Ik heb het nooit laten controleren maar heb wel vanaf baby af aan al problemen met mijn darmen. Ik heb drie jaar geleden een verwijsbrief naar een specialist gekregen maar die heb ik nog steeds niet gebruikt, oeps!

 5. juli 9, 2014 / 18:58

  Lazise! Daar ben ik vorig jaar geweest. Ik ga vandaag mijn eerste rondje door de regen hardlopen. Les 3 van Start 2 Run met Evy. Je moet ergens beginnen haha.

 6. Suuz
  juli 9, 2014 / 19:31

  Goed bezig, zo leuk om te zien! ook je collage op instagram !! Yeaaahh New York is coming!!!! enjoy your runs in italy! :-)

 7. juli 9, 2014 / 20:05

  Wel vervelend die darmen steeds. Elke keer komt het wel ter sprake. Komt dat echt door de beweging of is de beweging nog die extra stimulans die het erger maakt?
  Hou deze spirit vast en dan komt het helemaal goed ;)

 8. juli 9, 2014 / 20:30

  Goed bezig hoor! Ik heb er net ook weer een run op zitten, m’n langste afstand tot nu toe (wel maar 7,3km haha, maarja begin ergens natuurlijk :) )

 9. m
  juli 9, 2014 / 21:48

  als ‘beginnend’ loper (sinds enkele maanden) vind ik het wel interessant om te lezen over hoe jij bent begonnen met lopen! welk schema je volgde, hoe vaak je liep, wanneer je je eerste wedstrijd liep… kan je daar niet af en toe over schrijven? of kan ik dat al ergens terugvinden op je site? xx

 10. juli 9, 2014 / 21:53

  Goed bezig! Wel genieten ook hoor van je vakantie! x

 11. Diana
  juli 9, 2014 / 22:06

  Knap dat je in de hitte blijft lopen! Maar pace, het heet toch gewoon snelheid? Denk trouwens dat het verschil 5.30-5.37 niet statistisch significant is (zo’n klein verschil over zoveel data….). Maar ja, je vraagt niet om statistiek. Succes met sneller worden.

  • Diana
   juli 9, 2014 / 22:07

   Haha, oh, dat kwam er nogal bot uit. Ik bedoelde: succes met sneller worden en trainen! :)

   • Annemerel
    Auteur
    juli 11, 2014 / 09:31

    Het is inderdaad niet een heel groot verschil, maar over zoveel kilometers wel en als je je bedenkt dat ik in 2012 eigenlijk ‘net begon’ en in 2013 al zoveel meer ervaring had zou je verwachten dat ik sneller word in plaats van langzamer ;-).

 12. juli 10, 2014 / 02:19

  Wat lijkt het mij daar mooi om te hardlopen een echte droom! Maar waarschijnlijk gaat hij nooit meer uitkomen :(

 13. juli 10, 2014 / 03:18

  Petje af hoor en vooral ook veel plezier in Italië!

 14. juli 10, 2014 / 12:13

  Dat hardlopen zit dus echt in de familie! Echt knap dat je nog in die hitte op vakantie nog gaat. Ik doe het meestal alleen 1x in de eerste week als ik op vakantie ben hihi.

 15. juli 10, 2014 / 15:55

  Altijd weer leuk om te lezen! Ik moet ook altijd een beetje lachen om alle verschillende hardloopcategorieën. Je kan wel zien waar je veel over blogt ;)

 16. juli 11, 2014 / 09:45

  Ik krijg altijd zo’n zin om te gaan hardlopen als jij er zo enthousiast over schrijft. Zelfs nu, met maar 8 uur slaap verdeeld over twee nachten, een halve kater en mijn favoriete ongesteldheidsklachten heb ik zelfs zin om te gaan hardlopen.