#WERUNNYC2014: Fundamentals

 photo RecentlyUpdated711.jpg

Zoals ik vorige week al schreef, ik ben tegenwoordig meer van de avondruns dan van de ochtendruns. Er werd mij vorige week gevraagd of ik mijn ochtendruns niet heel erg miste. Nou, kijk… ik heb eigenlijk al heel lang niet meer systematisch een paar keer per week een ochtendrun gedaan. Voor de marathon van Rotterdam liep ik alleen in het weekend een lange afstand (’s ochtends) en op dinsdagmiddag liep ik een ‘uitlooprondje’. Yes, ik trainde maar twee keer in de week, en yes… dat is misschien ook wel de reden dat ik halverwege instortte. Dat gaan we nu dus anders doen.

Na de marathon van Rotterdam raakte ik geblesseerd en liep ik twee maanden heel onregelmatig, soms zelfs een hele week niet. Ik mis mijn ochtendrondjes dus op dit moment niet heel erg, omdat ik niet echt meer weet hoe dat ook alweer was. Als ik nu ’s ochtends wakker word denk ik, hoe gaan mijn benen me de trap af dragen, ik kan me niet voorstellen dat ik om 6.00u een rondje hardloop en tegelijkertijd ook nog écht train. Want lopen zal vast wel lukken, maar snel… een intervaltraining, of een heuvelloop? Ik kan me er helemaal niets bij voorstellen. Deze week liep ik zelfs mijn duurloop ’s avonds. Woaaa!

Dinsdag
Na een dag werken ben ik klaar om zes kilometer te lopen. Ik ga dit net ontdekte rondje van precies zes kilometer nog missen als ik straks het ouderlijk huis weer verlaat. Het heeft alles… De eerste 600 meter zijn vlak, daarna loop ik in ongeveer 400 meter het duin op (niet heel steil), daarna loop ik 300 meter naar beneden, om vervolgens 400 meter een heuvel op te lopen (die voel ik iedere keer wel, zeker omdat ik hem steeds sneller op probeer te lopen). Dan loop ik 1,3 kilometer over een duinpad met uitzicht op zee, dit pad loopt een klein beetje af, maar hier merk je niks van. Je merkt pas dat het afloopt als je na die 1,3 kilometer (3 kilometer in totaal) je omdraait en hetzelfde stuk weer terugloopt. Ik loop tijdens dit rondje hetzelfde stuk weer, alleen is alles nu omgedraaid. Dinsdag ging het lekker en haalde ik een gemiddelde pace van 5’04, fijn om te voelen dat ik weer sneller word.

Donderdag
Donderdag had ik echt geen zin om hard te lopen, maar ik had begin van de week al met mijn vader afgesproken en dus moest ik. Of nou ja, het ging eigenlijk zo. Mijn vader was woensdagavond zonder mij 15 kilometer over het strand gaan lopen en zei in eerste instantie onze afspraak af. Toen ik ook af wilde haken dacht hij, shit, dat mag niet gebeuren, ze moet wel lopen. Dus ging hij de dag nadat hij 15 kilometer over het strand had gelopen, ook nog een stukje met mij lopen. We gingen niet zo snel, maar van de 8 kilometer liepen we er 6 over het strand en het was net vloed geweest, dus erg hard was het zand niet. Omdat ik bang ben voor honden durf ik vaak niet alleen over het strand te lopen, maar dat is eigenlijk super zonde, want wat een heerlijk gevoel van vrijheid geeft dat.

Zaterdag
Op zaterdag had ik mijn duurloop gepland, 15 kilometer stonden er voor deze week op het programma. Maar omdat ik het druk had besloot ik eerst wat te werken. Toen deed ik iets waarvan ik al had kunnen weten dat het problemen op zou leveren, ik werkte vanuit mijn bed. Na een paar uur had ik zo’n last van mijn schouders en hoofd, dat ik niets anders kon dan slapen. Daar ging mijn dag. Uiteindelijk kreeg ik het pas om 21.30u voor elkaar om mijn hardloopschoenen aan te trekken en daadwerkelijk naar buiten te gaan. Onderweg kwam ik alleen maar jongeren tegen die al veel te veel alcohol naar binnen hadden gewerkt, best wel hilarisch.

Iets minder hilarisch, mijn darmen. Ik had er vorige week ook al last van, maar toen vond ik onderweg een strandtent waar ik gebruik van het toilet kon maken, dat ging dit keer niet. Na drie kilometer voelde ik het al, na zeven kilometer begon ik te knijpen en de laatste kilometers waren een hel. Zo’n hel dat ik zelfs een kilometer voordat ik de 15 gehaald had, een shortcut nam om even naar het toilet te kunnen gaan. Netjes als ik ben, ben ik toen wel weer naar buiten gegaan om ook de laatste kilometer te voltooien. Argh, sinds Curaçao zijn mijn darmen volledig van slag en dat is niet iets dat ik alleen merk tijdens het hardlopen. Ik zal jullie de walgelijke details besparen, maar je kunt je het gevoel vast wel voorstellen. D

FOEI!
Een paar weken geleden schreef ik dat ik één a twee keer per week yoga wilde doen, al was het maar 20 minuten. Helaas moet ik jullie vertellen dat ik dit de afgelopen twee weken geen enkele keer gedaan heb. MAAR WAAR MOET IK MIJN TIJD VANDAAN HALEN. Ik zei dat ik tijd niet als excuus moest gebruiken, maar ik heb zelfs geen tijd voor mijn favoriete series en mijn zaterdagavond besteed ik ook al met hardlopen. Waar moet ik tijd vandaan halen? Ik heb echt een cursus time-management nodig! Wie biedt zich aan?

De komende weken zal ik trainen in Italië. Komend weekend hoop ik 17,5 te kunnen rennen en het weekend erna wil ik voor de 20 gaan. Dat heb ik vaker in Italië gedaan, dus ik verwacht dat dat goed gaat komen, zeker als mijn darmen dan ook weer wat meer meewerken. Ik hoop dat een goede probiotica zijn werk gaat doen!

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. juli 2, 2014 / 17:42

  Leuk om je trainingen te kunnen volgen :) veel succes!!! Waw 20k in Italië rennen. Sterk hoor. Op vakantie loop ik er meestal maximum 10.

 2. juli 2, 2014 / 17:46

  Wat leuk om je trainingen zo gedetailleerd te kunnen volgen. Ik wil ook zo ontzettend graag hardlopen, maar ik kamp iedere keer met blessures die roet in het eten gooien, erg vervelend! Succes met rennen in Italië :)

 3. juli 2, 2014 / 18:35

  Leuk zo’n update! En wauw, 20 op vakantie? Netjes hoor!

 4. juli 2, 2014 / 18:56

  Veel succes met trainen in italie, lijkt me prachtig om daar hard te lopen!

 5. juli 2, 2014 / 19:09

  20 op vakantie? Ik ben blij als ik überhaupt hardloop op vakantie. Succes!

 6. juli 2, 2014 / 19:18

  Fijn dat je weer goed aan het trainen bent, alleen jammer dat je darmen tegenwerken. Hopelijk heb je daar in Italië geen last van!

 7. juli 2, 2014 / 19:29

  Jouw dinsdagrondje klinkt ideaal. Heerlijk om bij de zee te kunnen hardlopen.

 8. juli 2, 2014 / 19:32

  Top dat je gewoon doortraint in Italië, hopelijk is het niet té warm daar. Succes!

 9. juli 2, 2014 / 19:39

  Leuk om te lezen, en wat goed van je dat je die laatste km nog hebt afgemaakt haha. Over 24 dagen train in ook in Italië, can’t wait! Waar ik trouwens heel benieuwd naar ben, is met welke pace jij je eerste Nike loop hebt getrackt?

 10. juli 2, 2014 / 20:42

  Goed bezig! Bedankt voor het antwoord op mijn vraag! :) Lijkt me echt heerlijk om ’s avonds bij het strand te hardlopen!

 11. juli 2, 2014 / 21:27

  Zo lief van je vader hij nog ging voor jou! Wel balen dat je zo slecht tegen uit bed werken kan. Ik zit heel vaak in bed of op bed met mijn laptop, of onderuitgezakt op de bank (check), zou daar echt niet zonder willen haha. En je moet wel even van je hondenangst afkomen want honden zijn zo NIET eng!

 12. juli 2, 2014 / 21:38

  Wat fijn om op het strand te lopen. Gelukkig wilde je vader mee om je te beschermen tegen enge honden, haha ;) Ik begrijp wel dat je bang bent voor honden. Helemaal als ik aan het hardlopen ben, heb ik altijd het gevoel dat ze achter me aan gaan rennen… Heel veel succes met trainen ook weer deze week.

 13. Iris
  juli 2, 2014 / 21:46

  Ik heb ook een tijd probiotica geslikt. Slik het wel een half uur voor het eten, anders werkt het niet goed (is mijn ervaring).

 14. Ilse
  juli 2, 2014 / 22:36

  Ik wil ook weer eens hardlopen langs het strand, ik ben jaloers zeg! En mijn time-managment loopt ook niet helemaal lekker dus misschien moet ik ook maar eens zo’n cursus volgen.

 15. Anne
  juli 3, 2014 / 08:18

  Leuk om te lezen. Veel lezier en succes in Italië!

 16. Kristel
  juli 3, 2014 / 09:44

  Wat ik zo grappig aan deze blogs is dat ik zelf helemaal nooit hardloop, dit hoogstwaarschijnlijk ook nooit ga doen, want ik ben geen loper maar een fietser;) Maar toch blijf ik helemaal geboeid van begin tot eind, kan niet wachten tot NY marathon!

 17. Yvon
  juli 3, 2014 / 09:57

  Ik ben zo jaloers op jouw pace! Heb je nog goede tips om dit tergend langzame lichaam wat te laten versnellen? :-)

 18. Bianca
  juli 3, 2014 / 11:47

  Super leuk om je verhalen te volgen! Keep up the good work!

 19. Olga
  juli 3, 2014 / 12:17

  Lief dat je vader met je meeging!
  Geniet van je vacances!

 20. Patricia
  juli 3, 2014 / 13:11

  Yeah, lekker bezig Annemerel! Erg handig zo’n vader die je meeneemt.. dan moet je inderdaad wel ;)

  Hele fijne vakantie en echt knap dat je daar ook gewoon doorgaat met hardlopen, lijkt me wel heerlijk!

 21. juli 3, 2014 / 21:40

  Goed bezig! Rennen langs het strand is zo lekker.

 22. juli 3, 2014 / 22:29

  Wat vervelend dat je darmen zo van slag zijn :( Kan me voorstellen dat dat geen pretje is. Heel veel succes met hardlopen in Italië. Ik vond gewoon wandelen al een hel met dat warme en drukkende weer daar. Maar jij bent ook wel echt een toppertje, haha!