Wat moet je deze maand kijken?!

Weet je wat ik echt zonde vind? Een halve avond door films en series op Netflix (en Prime Video en Videoland) scrollen voordat je iets gevonden hebt dat half-OK is om te kijken. Daar gaat je kostbare tijd. Heb jij dat probleem ook? Ik heb voor de komende periode een aantal films en series op een rijtje gezet die echt de moeite waar zijn. Bespaar jezelf de ellende en laat je gewoon door mij adviseren ;-).

Dead To Me season 2 (Netflix)

Een van de meest verrassende nieuwe series van 2019 vond ik de serie Dead To Me met Christina Applegate en Linda Cardellini. Het eerste seizoen staat inmiddels al een jaar op Netflix, het tweede seizoen is sinds vandaag te bekijken. Voor degene die het eerste seizoen nog niet gezien hebben, ik zou je willen aanraden dat eerst even te doen. Zelf ging ik de serie compleet blanco in en dat vond ik een hele fijne manier om de serie te bekijken. Maar een tipje van de sluier, een moeder van twee kinderen, een man die door een ongeluk om het leven is gekomen, een rouwproces, nieuwe vriendschap en dodelijke geheimen. Ik zou zeggen, ga maar snel kijken. Mijn broertje en zijn vriendin, mijn ouders en Tuur en ik gingen je in ieder geval voor en waren allemaal even enthousiast.

Ik heb het tweede seizoen dus nog niet gezien, maar als dat lijkt op het eerste seizoen dan moet het wel goed zijn, is mijn bescheiden mening.

Dynasty season 3 (Netflix)

Twee seizoenen lang keek ik iedere keer de nieuwe Dynasty aflevering een dag nadat hij in de VS was uitgezonden. Die deal met Netflix heeft de serie helaas niet meer, dus heb ik al bijna een jaar geen aflevering van Dynasty meer gezien. Daar komt volgende week verandering in, want op 16 mei, een dag nadat de seizoensfinale van Dynasty wordt uitgezonden in Amerika staat het hele seizoen op (de Nederlandse) Netflix. Ik kan niet wachten hoe het verder gaat met Fallon en de hele familie Carrington. Veel mensen zien Dynasty als Guilty pleasure, maar de meedogenloze maar keihard werkende en nooit opgevende Fallon zie ik gewoon als een mooie inspiratiebron ;-). Nog een weekje geduld dus.

The Good Fight season 4 (Videoland)

Een paar jaar geleden keek ik in een paar maanden tijd de serie ‘The Good Wife’. Die serie is al een tijdje ten einde, maar de spin-off ‘The Good Fight’ is nog steeds alive and kicking. Het vierde seizoen van de serie is inmiddels te zien op Videoland, iedere vrijdag staat een nieuwe aflevering online. Voor degene die de show niet kennen. The Good Fight gaat over een advocatenkantoor in Chicago. De serie begon in 2017, vlak nadat Trump verkozen werd als president van de Verenigde Staten, dit speelt een grote rol in de serie. Sowieso spelen veel actuele thema’s een hoofdrol in de serie waardoor je af en toe het idee hebt naar een realityshow te kijken.

Martin Garrix on Dutch Waters (YouTube)

Een van de beste sets van Martin Garrix die ik tot nu toe gehoord heb en super toffe beelden. Martin Garrix op een boot over de Amstel. Prachtige beelden en perfect voorbeeld van ‘het beste van de situatie proberen te maken’. Wat wenste ik dat ik een van die mensen op een bootje in de buurt was geweest. Gelukkig kan ik nog tot in den treuren blijven genieten van deze set via YouTube. Tijdens het schrijven van deze blog stond ‘ie ook op de achtergrond aan.

Ocean’s Eleven, Twelve, Thirteen en Eight (in deze volgorde) (Netflix)

De eerste drie films zijn met Brad Pitt en George Clooney en dat moet eigenlijk al genoeg zeggen. Hoewel Julia Roberts en Catherine Zeta Jones in Ocean’s Twelve wat mij betreft wel de show van de mannen stelen. Ocean’s Eight is zonder de knappe mannen, maar wel met bad ass vrouwen (o.a. gespeeld door Sandra Bullock en Anne Hathaway) die een grote roof plannen tijdens het MET Gala. Misschien heb je een van de films lichtjaren geleden weleens gezien, ik wel, maar ik kon me er weinig meer van herinneren (kan ook te maken hebben met de manier waarop ik vaak films kijk, met telefoon in de hand) en heb me vier avonden lang prima vermaakt.

Heb jij nog aanraders voor mij?

Liefs,

Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. mei 9, 2020 / 10:34

  Ik ken al deze series niet. Ik heb wel gehoord van Ocean’s twelve natuurlijk maar verder is alles nieuw. Ik heb de afgelopen tijd Sabrina, virgin river en sex education gekeken en kijk momenteel Outer banks.

 2. mei 11, 2020 / 08:56

  Wij zitten helemaal in Ozark en hebben bijna alle drie de seizoenen gekeken. Vanavond de laatste twee helaas. Top serie!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 11, 2020 / 09:12

   Aaah die serie heb ik ook al een paar keer bijna aangezet, maar hij is dus echt leuk. Good to know!