VLOG: Ziek, zwak, brak

In een van mijn eerste lentevlogs, zeven weken geleden, riep ik dat ik nooit meer alcohol ging drinken omdat het alcoholvrije leven me wel beviel. Het is me afgelopen weken niet echt gelukt om me er aan te houden, maar het is me wel gelukt om geen last te krijgen van de alcohol. Tot nu. Ik denk dat ik vrijdagavond net een paar slokken te veel op had tijdens mijn digitale borrel en nu zit ik met de gebakken peren. Zelfs op het moment van schrijven (zondagochtend) voel ik me nog niet helemaal fit.

Ik weet weer waarom ik twee maanden geleden dacht dat alcohol de duivel was. Ben wel weer even goed op mijn plek gezet, komende periode toch maar weer wat meer Crodino (0% alcohol) en wat minder Aperol Spritz. Jammer dat ik dat toch altijd op zo’n ‘pijnlijke’ manier moet leren ;-).

Liefs,
Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. Tessa
  mei 3, 2020 / 19:04

  Hi Annemerel,

  Even een vraagje waar ik al langer benieuwd naar was & ook omdat je aangeeft dat je niet gelukkig wordt van 100% gezond eten – hoe is jouw huidige gewicht/lichaamssamenstelling vergeleken met je trainen als top atleet periode? Je gaf toen heel open in je boek aan dat je (onbewust/onbedoeld) vrij veel was afgevallen en ik vroeg me af of je inmiddels bent gestabiliseerd op je minimum gewicht van toen of dat je weer wat hoger zit? En merk je ook de invloed van gewicht op je trainen en wedstrijden? Dus zowel de verschillen als voor die top atleet periode als tijdens die periode, en eventueel dus ook de periode erna.

  Liefs!

 2. Freya
  mei 4, 2020 / 09:20

  Ik heb een Loopvraagje voor Tuur en Annemerel :

  Als ik op lage hartslag loop tijdens duurlopen dan begin ik een beetje te ’trippelen’ en weet ik precies soms niet meer hoe ik mijn voeten moet zetten. Als ik iets sneller loop gaat dat allemaal lekker. Dus : is er een trukje om aan je looptechniek te werken als je graag wil lopen ?

 3. Freya
  mei 4, 2020 / 09:21

  Als je *traag wil lopen bedoel ik

 4. Marijke
  mei 4, 2020 / 13:45

  Hoi Annemerel, ik volg al sinds lange tijd al je vlogs en blogs. Ik vind dat je het echt superleuk doet. Ga zo door!
  Ik heb ook een vraag. Een tijd geleden liet je op je Garmin zien dat je daarin ook kan zien of je belasting links en rechts gelijk is (ging geloof ik over grondcontact) Ik heb hetzelfde horloge als jij hebt (fenix6S Pro) maar ik kan dit niet terugvinden, waar vind ik dit, of heb je hier nog een aparte accessoire voor nodig om dit te meten?
  Lijkt me wel interessant omdat ik al bijna 2 jaar geblesseerd ben en daardoor dagelijks veel pijn heb en niet meer kan hardlopen. Wellicht kan ik daarmee een verklaring voor de klachten vinden.

  groet, Marijke

  • Annemerel
   Auteur
   mei 4, 2020 / 13:57

   Hi Marijke, dit meet mijn hartslagband (ook van Garmin) normaal gesproken (alleen is die nu kapot dus kan ik het ook even niet zien). Wat irritant dat je al twee jaar geblesseerd bent. Hoop dat je snel een oplossing/verklaring kan vinden.