I LOVE NEW YORK

Het is weer tijd voor mijn – op papier – minst favoriete dag van het jaar, de dag van 23 uur. Zomertijd. Ik wens graag meer uren in een dag, je begrijpt dat een dag waarop we juist een uur minder, niet echt als gewenst komt. Maar hé, wat doe je er aan? En na vandaag gebeurt duurt het nog 370 dagen tot ons dit weer wordt aangedaan (de laatste zondag van de maand is volgend jaar op 31 maart), dus ik overleef het wel. Althans, daar ga ik vanuit. Ik hoop dat ik jullie dag beter kan maken met een paar vlogs uit New York.

Er zitten wel wat voordelen aan alleen op reis gaan als vlogger, een daarvan is dat je minder mensen hebt om mee te praten en dat je dus automatisch meer tegen je camera gaat praten. Ik kwam dan ook thuis uit New York met meer dan twee uur aan beeldmateriaal. Daar heb ik vier vlogs van kunnen maken die in totaal zo’n 55 minuten duren. De eerste drie staan online, morgenochtend om zeven uur publiceer ik de laatste.

Ik vond het ontzettend leuk om deze vlogs te editen, vooral omdat ze me weer even terug namen naar New York. Ik denk dat de beelden voor zich spreken, ik was erg gelukkig al wandelend door de straten van New York City. Het is absoluut niet zo dat ik ongelukkig ben in Nederland, maar New York geeft me gewoon dat extra beetje, die energie, die kriebels. I love New York. Nog 221 dagen totdat ik weer in het vliegtuig mag stappen naar mijn – ik durf het nu toch wel te zeggen – favoriete stad.

Konden jullie makkelijk wakker worden vanmorgen? Wat is jullie favoriete stad? En… dit zijn nu wel mijn favoriete vlogs om te editen, zijn dit ook jouw favoriete vlogs om te zien?

Liefs,
Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Robert
  maart 25, 2018 / 13:10

  Laten we hopen dat de onzin van zomertijd volgend jaar eindelijk afgeschaft is. Er wordt gelukkig serieus naar gekeken nu gebleken is dat er amper voordelen aan zijn, maar er ook de nodige nadelen aan kleven. In hetzelfde licht hoorde ik van de week de stelling “Waarom als meer dan een kwart van de mensen ‘s-avonds beter presteert dan ‘s-ochtends vroeg, moeten werknemers uiterlijk om 9 uur beginnen? Laat deze mensen later beginnen, dan zijn ook meteen de files die ontstaan door ondercapaciteit van de wegen opgelost.” Dit was gericht op kenniswerkers, uiteraard niet op fabrieksarbeiders, want voor productie zijn vaste tijden wel cruciaal.

  Parijs is mijn grootste favoriet, maar ik ben nog nooit in New York geweest. Ik weet het al jaren, dat is een groot gemis. En een vreemde eend in de bijt, ik ben in tientallen hoofdsteden geweest, ik heb twee vakanties gevierd in de VS, maar dichter bij dan New York State ben ik nooit gekomen… Maar door het enthousiasme in jouw blogs en vlogs zou het goed kunnen dat ik over een paar weken alsnog die kant op ga! Een blog met al jouw favoriete spots zou ik dan ook graag zien.

  Jouw stedenvlogs zij zeker favoriet, maar eigenlijk zijn alle vlogs favoriet waar het enthousiasme vanaf spat!

 2. Mariëtte
  maart 25, 2018 / 14:23

  Zou je er ooit willen wonen? Misschien voor een korte periode?

 3. Hanneke
  maart 25, 2018 / 15:09

  Ha Annemerel,
  Ik had vannacht nachtdienst, dan is het wel heel fijn dat het ineens 3 uur is hoor ; )
  Van de vlog dat je de halve liep heb ik echt zoooo genoten, kippenvel momentje.
  Ga dus alsjeblieft lekker door met dit soort dingen, al vind ik een saaie dag thuis van jou ook best prima om af en toe naar te kijken.

 4. maart 25, 2018 / 17:09

  Ah… New York ziet er zo gaaf uit. Ik hoop dit jaar naar New York te kunnen.
  Heb jij tips voor cheap maar goede hotels?

 5. maart 25, 2018 / 19:33

  Heerlijk om je NY vlogs te bekijken! Heb zelf niet echt een favoriete stad, wel staat. Florida, en daar zou ik ooit heel graag willen wonen. Maar vrees dat dat niet haalbaar is… Voel me daar zoveel gelukkiger dan in Nederland. En dat heeft o.a. met de mentaliteit van de inwoners te maken, maar voornamelijk natuurlijk het weer.
  Maar gelukkig gaan wij ook weer de goede kant op.
  En ja, vanmorgen geen wekker, dus makkelijk wakker. Morgenochtend vervloek ik de zomertijd weer. 6 uur voelt dan aan als 5 uur. Van mij mag de zomertijd ook afgeschaft worden.
  Leuk om morgenavond weer een NY vlog te kunnen bekijken.

 6. maart 25, 2018 / 21:49

  Jaa, had ze al gezien! New York is absoluut ook mijn favoriete stad ter wereld. Inmiddels twee keer geweest en I love it. Twee keer maar liefst 8 dagen lang geweest, en ik kan eerlijk zeggen dat ik ondertussen wel honderden dingen heb gedaan daar haha.

 7. Ilse
  maart 26, 2018 / 19:43

  Deze vlogs zijn echt zo leuk om naar te kijken, helemaal omdat NY nog hoog op mijn bucketlist staat. En dat uurtje minder vond ik gisteren ook niet echt fijn.