VLOG: Nog ruim anderhalf jaar niet hardlopen?

We gaan verder met de babykamer en ondanks dat er nog geen enkel meubeltje staat wordt het nu al een plek waar ik heel gelukkig van word.

Verder kom ik tot een schrikbarende ‘conclusie’ na het lezen over sport en zwangerschap. Ga ik nu echt twee jaar lang niet hardlopen (laatste keer echt hardlopen was in oktober vorig jaar). Ik moet er nu nog niet aan denken, maar hé, one day at a time en we gaan het allemaal vanzelf wel meemaken.

Liefs,

Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. lieke
  februari 1, 2021 / 08:06

  Gynaecologen in NL adviseren om bij 41 weken in te leiden. Na 41 weken neemt de kans op babysterfte namelijk toe. En geloof me…. bij 41 weken ben je er ook echt helemaal klaar mee!!! ;)

 2. Sas
  februari 1, 2021 / 11:18

  Zo lang hardlopen? Misschien! Het kan alle kanten op, het mooie is dat je nu – misschien nog meer dan ooit – leert luisteren naar je lichaam. Iedereen doet maar wat, en je doet vooral dat wat voor jou/jullie werkt! Zie ook deze loopster: https://www.bbc.com/news/av/uk-45560184

  • Annemerel
   Auteur
   februari 2, 2021 / 10:57

   Jaaa dit verhaal ken ik, super mooi. Ik denk dat het super persoonlijk is wat wel en niet kan. Maar doordat ik zo vroeg in de zwangerschap al last kreeg van mijn bekken moet ik toegeven dat ik iets minder positief ben over hoe snel ik alles straks weer kan. Maar je weet het niet :). Veiligheid in ieder geval voor alles.

 3. Jenny
  februari 3, 2021 / 07:02

  Hey Annemerel, ik tennis en hardloop en moet helaas ook nog wel even wachten! Mijn dochter is nu 3 maanden. Ben altijd naar de bekkenfysio geweest en na de bevalling een check. Hangt er ook vanaf hoe je bevalling is geweest hoe snel je weer iets kan doen. Maar ik denk altijd, beter nu dan even ‘niks’ dan je hele leven last hebben! En moet zeggen, ik als sportfanaat had eigenlijk alleen behoefte om lekker te wandelen met de baby!
  En mijn dochter is met 41+3 geboren, ik werd met 41 weken en 2 dagen ‘pas’ gestript, maar achteraf dacht ik ook wel de baby komt wanneer hij of zij er klaar voor is! Ik was in ieder geval nog niet klaar met zwanger zijn haha ;-)