VLOG: Ik ben moe #52

Het tweede weekend als atleet viel iets zwaarder dan het eerste. Ik was ZO moe.

Krijg trouwens heel veel vragen over hoe mijn trainingsschema er precies uit ziet en hoeveel ik eet. Dit komt allemaal in mijn boek, wat ik nu wel kan zeggen is dat ik nu ongeveer 10 trainingen per week doe en afgelopen week in totaal 14 uur getraind heb. Verder moet ik tussen de 2500 en 3000 calorieën eten en moet ik er voor zorgen dat ik genoeg koolhydraten eet (375 gram per dag). Maar hoe de verdeling precies is, dat bewaar ik allemaal voor mijn boek (waar ik nu dus heel druk mee bezig ben!).

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. Ilse
  juni 15, 2018 / 12:51

  Ben al meer dan 5 jaar trouwe lezer van je blog. Was in het begin super enthousiast over je project, top uitdaging! Merk alleen dat ik de content op je blog sinds het project helaas een stuk minder vind. Omdat alles ‘bewaard’ moet blijven voor het boek vind ik de content nu totaal niet boeiend. Ik vind het veeel leuker om meegenomen te worden in de precieze voorbereiding dan achteraf alles te lezen. Dan is het een beetje late tot the party zeg maar.

  • Annemerel
   Auteur
   juni 15, 2018 / 15:18

   Hi Ilse, begrijp ik helemaal, maar ga dit toch niet veranderen :). Bij Live, Love, Run en Ik heb geen zin heb ik meerdere keren de opmerking gekregen ‘ja dit hadden we ook al op je blog gelezen’ en dat wil ik nu heel graag voorkomen. Ik heb er zelfs even over getwijfeld om mijn blog helemaal 16 weken niet te doen en ik heb pas op het aller laatste moment toch besloten om door te vloggen (dit zou ik eigenlijk helemaal niet doen deze periode), dus ik deel al meer dan ik eigenlijk met mijn uitgever heb afgesproken. Nog even geduld, het boek ligt sneller in de winkel dan je denkt.

   • Krista
    juni 15, 2018 / 18:01

    Vind je blog idd ook wel een stuk minder. Vooral de gastblogs boeien me weinig. Ik snap dat je van alles willen bewaren, maar eerlijk ben ik zoiezo toch niet van plan om je boek te kopen. Ik vond het leuker toen je gewoon “gewoon annemerel” was. Iemand waarmee veel meiden zich mee kunnen vergelijken. Spontaan een stuk taart en gewoon hardlopen voor de lol. Ik merk dat de content van je hele blog anders wordt, voor mij niet echt in positieve zin. Ik houd van bewegen, maar topsport heeft mij nooit echt geboeid. Dat je hele leven draait om sporten, zal mij nooit echt gaan fascineren.

 2. Sofie
  juni 15, 2018 / 15:06

  Ik ga toch maar een gokje wagen en iets rondom je eetpatroon. Hoe zit het met eiwitten? Doe jij dat puur met eten of ook met shakes? Dit omdat ik ook redelijk ben begonnen met sporten en niet van mijn spierpijn af kom. Nu heb ik wat advies proberen te zoeken en roept eigenlijk iedereen ‘oh! probeer eitwitshake!’ Maar ik ben daar dus nogal huiverig voor. Magnesium slik ik al. Meer dus kort, krijg jij al je eiwitten puur door eten binnen?

  • Annemerel
   Auteur
   juni 15, 2018 / 15:17

   Kwark, heel veel kwark! En eieren… Verder doe ik maar 2/3 krachttrainingen per week en doe ik dit meer als blessure preventie en om iets sterker te worden, niet om echt spiermassa te kweken.

 3. N
  juni 16, 2018 / 02:06

  Ik heb er ook een beetje een dubbel gevoel over. Ik snap dat je je boek wilt pluggen en niet te veel wilt weggeven, maar ik voel me als bloglezer wel een beetje het sukkeltje zeg maar :p

  En je traint 14 uur pw? Dat is meer dan ik in m’n hele leven heb gedaan lol, maar eerlijk gezegd dacht ik wel dat topsporters meer trainden..

  • N
   juni 16, 2018 / 02:07

   Wat ik denk ik bedoel: het is nu duidelijk dat je boek prio is en je blog extra, terwijl ik het andersom zie, als bloglezer. Maar je moet natuurlijk zelf kiezen wat je (commerciële) prio heeft.

  • Annemerel
   Auteur
   juni 17, 2018 / 21:32

   Hi N, als ik commercieel zou denken, zou ik geen boeken schrijven en me volledig op mijn blog, YouTube en andere social media richten, dit is namelijk hetgeen waar ik mijn geld verdien. De reden dat ik niet zo veel deel op mijn blog is omdat ik het moeilijk vind om dingen dubbel te vertellen en dit project wordt gefinancierd door mijn uitgever, dus vandaar dat ik niet mijn blog maar boek als podium hiervoor gebruik :)

   • esther
    juni 17, 2018 / 22:56

    Als je echt van de financiën van je blog leeft lijkt mij dat juist een extra reden om te blijven investeren in je blog en het niet teveel te gaan verwaarlozen tijdens je ‘project’. Is misschien wat veel gevraagd dat besef ik me goed, maar dat zijn natuurlijk gewoon keuzes die je maakt. Ik doe ook een studie van 20 uur per week naast fulltime werken. Heb er zelf voor gekozen, dus probeer het ook enigszins te relativeren dat het aan het eind het waard zal zijn. De tijd dat jouw project duurt valt mijn inziens te overzien. Kan mij uiteraard voorstellen dat het voor jou fysiek heel zwaar is, maar ook mentaal wel.
    Eerlijk gezegd valt mij 14 uur per week ook best mee, vooral als je je bloglezers wilt behouden zal je denk ik een balans moeten vinden tussen je project en je blog.

    • Annemerel
     Auteur
     juni 18, 2018 / 08:04

     Klopt, dat is ook de reden dat ik dagelijks iets wil blijven posten. Ik denk dat er nog maar heel weinig blogs zijn die daadwerkelijk iedere dag een blog online hebben. Verder is het natuurlijk niet alleen het trainen, maar ook het schrijven van het boek dat tijd kost. Het boek moet vlak na de marathon al in de winkel liggen en kost meer tijd en energie dan ik verwacht had.

     • Marieke
      juni 19, 2018 / 14:13

      Hey Annemerel, verspil je energie hier niet aan!!

 4. Laura
  juni 18, 2018 / 09:49

  Hi Annemerel,
  Gebruik je eigenlijk ook nog Magnesium tabletten?

 5. Laura
  juni 18, 2018 / 09:50

  Hi Annemerel,

  Gebruik je eigenlijk ook nog Magnesium tabletten?