VLOG: Nieuw dieet? #328

De internist heeft me een nieuw dieet voorgesteld. Maar ik vraag me af, is het middel niet erger dan de kwaal? Ik bedoel, geen avocado?!

Delen:

11 Reacties

 1. Miny
  november 25, 2017 / 17:14

  Het FODMAP dieet heeft mij heel veel opgeleverd. Bijvoorbeeld zonder Imodium een marathon kunnen lopen. Wat je nu hebt meegekregen zijn de lijsten voor de eliminatiefase. Na 6 tot 8 weken ga je 1 voor 1 een groep toevoegen, zodat je er achterkomt waar je intolerant voor bent. Het is even pittig, maar ik kan je zeggen dat ik het 100% waard vond.

 2. -
  november 25, 2017 / 17:31

  Hee Annemerel, hierbij wat advies. Ik heb zelf veel allergieën en op mijn zeventiende een test laten doen. Er kwam zoveel uit wat ik niet mocht, dat ik de resultaten jarenlang heb genegeerd en alles at wat ik wilde. Totdat ik geen zin meer had in altijd eczeem en ik me ook afvroeg of dit op lange termijn mijn darmen zou aantasten. Ik ben toen, zo’n vijf jaar later, toch de dingen uit gaan sluiten die ik niet mocht eten. Nu kan ik zeggen: het is het waard. Geen last meer van mijn buik, geen eczeem. Als ik nu per ongeluk iets eet wat ik niet mag, voel ik het. Het is niet handig, je aan zo’n dieet houden (al word je in de loop der tijd steeds beter in het maken van lekkere maaltijden), en misschien heb jij ook wat bedenktijd nodig. Maar als je last hebt van je darmen, probeert je lichaam je ook iets te vertellen.
  Ik hoop dat dit helpt en succes met het nemen van een beslissing!

 3. Tamar
  november 25, 2017 / 18:56

  Hoi Annemerel,
  Wat betreft het FodMap dieet, mijn vriend en ik volgen sinds 3 weken dit dieet omdat hij een prikkelbare darm heeft. Bij hem heeft het ervoor gezorgd dat hij geen buikpijn meer heeft na het eten en regelmatiger naar de wc kan (dus maar 2 keer in plaats van soms wel 4 of 5 keer) Oké het wordt weer een vies verhaal :)
  Knoflook en ui zijn voor hem de boosdoeners. Nu denk je waarschijnlijk net als ik in het begin, dit is toch een smaakmaker van een gerecht? Dat klopt. Maar de Albert Heijn heeft bijvoorbeeld olijf­olie met knof­look-chi­li­pe­per. Dit gebruik ik in plaats van knoflook en ui. Zo breng ik alles toch op smaak. Het is maar een tip :) wie weet heb je er wat aan!

 4. Madebyuna
  november 25, 2017 / 19:14

  Mijn vriend eet fodmap en heeft daar heel veel baat bij! Ja het is even wennen, maar op een gegeven moment heb je net zoals nu je routine eetgewoontes. Aangezien jij eigenlijk niet gevarieerd eet en veel last hebt van je buik, zou ik het zeker wel een kans geven en proberen..

 5. Ilse
  november 25, 2017 / 20:33

  Ik snap wel dat je twijfelt want ik zou het ook lastig vinden als ik niet meer kan eten wat ik lekker vind..

 6. Priscilla Pellis
  november 26, 2017 / 09:01

  Je kunt het fodmap dieet inderdaad het beste onder begeleiding van een diëtiste doen. Eerst sluit je alle producten uit maar daarna ga je één voor één dingen toevoegen om te ondervinden waar je buik op aanslaat. Het is dus niet zo dat je al die producten voor altijd uit moet zonderen, het is uitzoeken wat voor jouw buik werkt. Heel veel succes in ieder geval!

 7. nettelie
  november 26, 2017 / 13:54

  O man, ik heb een tijdje FODMAP gedaan in verband met mijn prikkelbare darm, eczeem en acne, maar ik werd er doodongelukkig van. Mijn advies is om zelf te achterhalen wat je triggers zijn en die voortaan te vermijden. Ik heb daarvoor de ImuPro-test laten doen en op eigen houtje een eliminatiedieet gevolgd. Sinds ik mijn triggers vermijd, heb ik geen last meer van al die stomme dingen! Ja, het kost een paar duiten en tijd en energie, maar het is de investering zó waard :-) Succes in elk geval!

 8. Rachel
  november 26, 2017 / 16:57

  Ik had dezelfde problemen met nike :( volgens mij is uiteindelijk de bestelling wel goed gegaan.

 9. Anneleen
  november 26, 2017 / 18:51

  Dat skiën ziet er best leuk uit! Grappig dat je jezelf constant kunt zien :)

 10. Linda
  november 27, 2017 / 12:43

  Hey Annemerel, als je de video op het juiste moment stilzet (als je je hand weghaalt), kan je alsnog je adres zien. Ik dacht; ik waarschuw je even, want je dekt het denk ik niet voor niets af.

  • Annemerel
   Auteur
   november 27, 2017 / 13:58

   Ja zag het inderdaad. Maar goed is adres van mijn ouders dus niet einde van de wereld… als iemand me wil vinden kunnen ze dat toch wel ;-)