VIDEO: ‘Shin splints bestaan niet’

Vorige week vroeg ik jullie via Instagram vragen te stellen aan mijn fysio over blessureleed, hardlopen, hartslag & stress. Jullie reageerden massaal, we hadden meer dan 200 vragen waar we een keuze uit konden maken. We hebben er in totaal 10 gekozen.

Juliën Hagen is sinds augustus 2014 mijn steun en toeverlaat als het op blessures aan komt. Omdat Juliën zelf een topsport verleden heeft (meerdere keren Nederlands kampioen op de 400 meter) en nu een snelle (halve) marathon recreant is, weet hij als geen ander hoe belangrijk het voor mij is om altijd te kunnen bewegen. Totale rust is dan ook zelden zijn advies.

Dit zijn de vragen die we in deze video behandelen:

 1. “Welke Hartslagfrequentie heeft beste effect op werkstressreductie?”
 2. “Hoe kun je het sporten het beste weer opbouwen na een burn-out?”
 3. “Hoe zorg je dat je hartslag laag blijft op race day?”
 4. “Hoe houd ik de motivatie? Ik vind het zo stom en saai om hard te lopen maar zou het wel heel gaaf vinden om 10 kilometer te lopen. Maar ik raak snel verveeld.”
 5. “In welke mate hebben blessures en mentale gesteldheid met elkaar te maken?”
 6. “Ik hoor weleens dat intensief hardlopen bij stress niet goed is vanwege de cortisolaanmaak, klopt dit?”
 7. “Wat kun je het beste doen bij beginnende en terugkerende shin’s splints?”
 8. “Mijn Achilles is ontstoken, hoe lang mag ik niet lopen?”
 9. “Lopen met een pijnstiller ja of nee?”
 10. “Hoe weet je of je naar de fysio moet gaan?”

Mocht je na aanleiding van deze video nog een vraag hebben voor Juliën, dan kun je hem mailen op julien@myvie.nl

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Jolin
  april 18, 2019 / 12:36

  Leuk item! Leuke vragen en leuke fysio ;-)

 2. Rosalie
  april 18, 2019 / 13:17

  Leuke informatieve video. Er zijn veel onderwerpen behandeld waar ik zelf eigenlijk nooit mee bezig ben, dus leuk om er wat bij te leren. :-)

 3. Loes
  april 20, 2019 / 18:27

  Interessante video! Ik kom vaak tegen dat hardlopen (zowel een duurloop als een interval training) cortisolwaarden al direct verhoogd, niet pas na een paar maanden. Deze cortisol verhoging zorgt niet alleen voor een gestresst gevoel, maar ook slechter slapen en moeite met afvallen. Hoe denkt Julien hier over?