VIDEO: Gênante actie, acné update + kleine give away

Het is donderdag en dat betekent videodag. Gisteren was geen ontzettend bijzondere dag, maar ik besloot hem toch vast te leggen voor het nageslacht en voor jullie. Ik had een afspraak bij het Mauritshuis om een video te maken in samenwerking met IBM (die hebben jullie vanmorgen al kunnen zien!) en daarna was het zaak om die video en de bijbehorende blog zo snel mogelijk te schrijven, want ik had nogal een krappe deadline (drie uur later!). Natuurlijk had ik weer een ontzettend gênante actie, waar ik pas drie uur later achterkwam (toen het kwaad al geschied was).

Wil jullie ook bedanken voor al jullie behulpzame tips over mijn acné, zaten zoveel goede tips tussen. Eigenlijk waren het alleen maar goede tips, of ze ook goed voor mij zijn (of er iets tussen zit dat het wonder gaat verrichten waar ik al zo lang op hoop) dat moet de tijd leren. Ik denk dat het bij mij vooral van binnen uit komt, dat de ontstekingen veroorzaakt worden door iets dat er binnen in mijn lichaam gebeurt… maar ja hoe kom je er achter wat datgene precies is? ‘Clean’ eten zou het antwoord kunnen zijn, maar dan vraag ik me af vind ik het probleem zo erg dat ik al mijn favoriete (niet zo clean) voeding er voor op zou geven? Die vraag kan alleen ik beantwoorden… keep you posted.

Liefs,
Annemerel

Delen:

28 Reacties

 1. Yamina
  oktober 27, 2016 / 17:29

  Mag ik vragen waar je de set van Martin Garrix vandaan hebt gehaald? In je vorige video zag ik dat ik echt net achter je heb gestaan vorige week!

  En die schoenen haha, precies mijn maat ;).

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 28, 2016 / 11:25

   Wat toevallig! Ik heb hem op Livetracklist.com gevonden

   • Yamina
    oktober 28, 2016 / 12:52

    Dankjewel! Ik ga eens een kijkje nemen.

 2. Linda
  oktober 27, 2016 / 17:56

  Hej :) Ik ben nu drie weken aan het hardlopen en ondertussen ook allerlei artikelen van je aan het teruglezen, ik denk dat ik ongeveer in november 2015 ben ofzo? Maar het begin is er, maar mijn schoenen zijn verouderd, lees er komt een gat in :O. Ik heb namelijk drie jaar terug al hardloopschoenen gekocht om te beginnen, maar die ben ik gaan gebruik om gewoon te wandelen. Ik dacht namelijk dat hardlopen niets was voor mij. Maar ik begin het nu toch leuk te vinden. Ik neem de hond steeds mee en die vindt het ook gaaf! Maar ik moet zeggen dat jouw blog wel een inspiratiebron is! Aangezien ik ook 41,5 heb van Asics hoop ik dat ik een keer iets win :)

 3. oktober 27, 2016 / 18:09

  Misschien een idee om de ontbijtjes van The Green Happiness te doen? Ik heb de wintereditie van vorig jaar en ik vond niet alles even lekker, maar de ontbijtjes wel echt super! Heb je drie vliegen in één klap: je hoeft 50 dagen niet na te denken wat je gaat ontbijten, hebt er superveel ontbijtreceptjes bij en je kan kijken wat dit voor je huid doet

 4. Daniëlle Denie
  oktober 27, 2016 / 18:26

  Hee Annemerel! Ik zou de schoenen heel goed kunnen gebruiken, als arme student die aan het trainen is voor haar eerste halve marathon bij de aankomende CPC! En dat ik maat 41/42 heb met hardloopschoenen komt ook nog eens perfect uit. Of ik nou win of niet, ik wil nog even zeggen dat jij toch wel de grootste motivatie bent geweest voor mij om de CPC te gaan lopen :) Liefs Daniëlle

 5. Ilse
  oktober 27, 2016 / 20:03

  Toffe video! En balen van de acne, hopelijk kun je de oorzaak vinden!

 6. Linda
  oktober 27, 2016 / 21:05

  Leuke video weer Annemerel. Wat een gave winactie! Ik draag eigenlijk alleen maar Ascis schoenen en ook de maat klopt, dus reden genoeg om een keer een gok te wagen. Mijn oude ascis zijn nu echt aan vervanging toe.

 7. Nina
  oktober 27, 2016 / 21:21

  Ik zou supergraag deze schoenen willen winnen! Zit er al een aantal maanden weer tegenaan te hikken om weer te beginnen met hardlopen en denk dat dit een hele goede boost zou zijn. Zou je me heel erg blij mee maken !!

 8. oktober 27, 2016 / 21:48

  Ik doe mee met de winactie :)) ik loop al sinds september hard en in totaal heb ik +- 100 KM gelopen, vind ik niet slecht voor pas beginnende. Hopelijk ben ik de gelukkige winnaar #fingercrossed

 9. Ingrid
  oktober 28, 2016 / 08:46

  Jaaaaaa precies mijn maat! En ik kan ze heel goed gebruiken als afwisseling van mijn ander paar aesics schoenen. Dat zou een heel tof cadeau zijn!

 10. Chantal
  oktober 28, 2016 / 10:55

  Ik wil graag meedoen aan de winactie :)

  Ik ben vorig jaar in januari begonnen met trainen voor de halve marathon van Zwolle. Op 16 april 2016 heb ik meegedaan aan een run in Zwolle (de 10 mijl van Zwolle Zuid). Deze run heb ik uitgelopen, maar toen ik over de finish kwam zakte ik door mijn knie en was ik een dikke blessure rijker.
  Ik ben nu hard aan het trainen bij de fysio en mag als het goed is binnenkort starten met opbouwen om weer te gaan rennen. Een paar mooie nieuwe hardloopschoenen zijn dan natuurlijk hartstikke welkom :)

 11. Eske
  oktober 28, 2016 / 12:18

  Wat een leuk idee om die schoenen weg te geven! Mijn hardloopschoenen zijn eigenlijk al een aardige tijd aan vervanging toe, maar omdat nieuwe schoenen zo prijzig zijn (zeker als arme student) stel ik het steeds uit.. Dit zou perfect zijn! En precies mijn maat ook nog, toeval bestaat niet? ;)

 12. Marjon
  oktober 28, 2016 / 13:38

  Ja ja jaaaaaaa ik doe graag mee aan de winactie!
  Al weken denk ik bij het lezen van jouw blog: ‘ga nu ook eens starten met hardlopen!’. Stap 1 is: nieuwe hardloopschoenen. En laat ik nu precies maat 41,5 hebben! Dus ik hoop hierbij dat ik ze win. En dan beloof ik dat ik direct start met rennen (stap 2!) :-)
  *duimduimduim*

 13. CarlijnD
  oktober 28, 2016 / 13:49

  Even over je acne; misschien is een natuurgeneeskundige iets voor je! Die kan achterhalen of je acne voortkomt vanuit bv een allergie voor bepaald eten. Een vriendin van mij is daar heel erg goed door geholpen!! Succes ;)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 28, 2016 / 14:47

   Thanks voor de tip! Hoe komt zo’n natuurgeneeskundige er dan achter waarvoor je allergisch bent?

   • nettelie
    oktober 28, 2016 / 17:06

    Door een bloedtest, denk ik. Ik heb ook zo’n intolerantietest laten doen (hier: http://prohealth.nl/imupro-300/ – zonder bemiddeling van een natuurgeneeskundige, overigens) en daar heb ik heel veel aan gehad met mijn probleemhuid! Kost je wel een eurootje of 600. En verder: Roaccutane. Het waren acht laaaaange kutmaanden, maar ik heb nu wel een prachtige huid.

    • Annemerel
     Auteur
     oktober 29, 2016 / 14:36

     Ja bloedtest vind ik zo eng dat ik het niet durf te doen en Roaccutane is niet voor iedereen wondermiddel helaas… vriendinnetje van mij heeft al drie kuren gedaan en is er nog steeds niet vanaf, heb het er niet voor over om zo lang dat spul te slikken als ik niet zeker weet dat het over gaat. Daarnaast kun je het bijna niet combineren met marathons lopen.

     • nettelie
      oktober 29, 2016 / 17:37

      Drie kuren?! Holy f, nee dat zou ik je ook niet aanraden. Nu zou een goede dermatoloog denk ik wel een juiste inschatting kunnen maken; mijne zei dat hij echt heel goede hoop had erbij, en zijn voorspelling is ook uitgekomen. Maar bij mij is het ook een beetje dweilen met de kraan open, hoor, want ik heb hormonale acne i.v.m. een aangeboren hormoonafwijking, dus het kan elk moment weer helemaal fout gaan. Heerlijk gevoel is dat ;-) Gelukkig werken mijn gynaecoloog en dermatoloog met liefde samen en tot nu toe ben ik erg tevreden over het resultaat! Ook in combinatie dus met die intolerantietest. Waarom ben je daar precies bang voor?

 14. Silvia
  oktober 28, 2016 / 15:47

  Jaa, leuke actie! Ik wil weer gaan hardlopen en ik heb maat 41 met hardloopschoenen,dus zou een mooie motivatie zijn om toch echt weer te gaan beginnen.
  Over je onrustige huid: overweeg je roaccutane nog? Is wel een heftig middel, maar de resultaten zijn vooral ook op langere termijn erg goed.

 15. Margriet
  oktober 28, 2016 / 19:17

  Wat een leuke winactie! Ik ben sinds begin oktober weer aan het hardlopen op mijn oude gympen ?De Asics zouden dus goed van pas komen!
  Heb je al wel eens de producten van La Roche-Posay gebruikt? De Effaclar creme en de facewash zijn erg fijn.

 16. oktober 29, 2016 / 00:48

  Ik doe super graag mee voor de hardloopschoenen ik vind ze echt super gaaf!

 17. oktober 29, 2016 / 01:09

  Ik denk dat ik er nu echt aan moet geloven.. mijn bloedfanatieke jonge zusje die halve marathon na halve marathon loopt en van de week al zwaaiend met jouw boek mij mee heeft gelokt voor mijn eerste hardloop rondje en met behulp van een schema uit jouw boek mij net zo enthousiast probeert te krijgen als dat zij is. Moet ik toegeven dat ik met jouw schema er wel vertrouwen in heb.. alleen kan ik me met mijn hardloopschoenen van ongeveer voor de oorlog toch echt niet meer in het openbaar vertonen ! ?

 18. Lydia
  oktober 29, 2016 / 11:11

  Oh my! Ik zou zooo graag de hardloopschoenen van Asics willen winnen. Ik zit na de Dam tot Dam Loop vorige maand een beetje in een sportieve dip en deze schoenen kunnen mij er wel eens uit helpen! Dus yes please! :)

 19. Linda
  oktober 29, 2016 / 14:57

  Oe, ik ben je video nu pas aan het kijken, want dat wilde ik op m’n gemak doen en ik zie je Asics-schoenen net voorbij komen… Ik wil ze ook graag winnen! Mijn huidige (Adistar Boost) zijn denk ik nog niet op, ik loop er nu anderhalf jaar op, maar toch… ;o) Over drie weken loop ik de Zevenheuvelenloop en daarna wil ik het langzaam gaan opbouwen naar een halve marathon. Heel spannend allemaal. In de zomer vond ik het niet meevallen om me aan m’n schema te houden omdat ik vanwege de warmte alleen ’s ochtends vroeg wilde lopen, maar nu het wat kouder is, vind ik het juist lekker om naar buiten gaan, zeker nu de blaadjes zulke mooie kleuren hebben. Doei!

 20. Anouk
  oktober 30, 2016 / 10:57

  Hoi Annemerel! Leuke winactie. Na de halve marathon van Amsterdam, waar ik een mooie blauwe/paarse teen aan mijn huidige hardloopschoenen heb overgehouden, is het wel weer tijd voor nieuwe hardloopschoenen. Met een paar nieuwe schoenen kan ik weer hard trainen voor mijn nieuwe doel!

 21. Willemijn
  november 3, 2016 / 16:25

  Hi Annemerel!

  Door drukte op mijn werk heb ik de acne tips van je lezeressen gemist waar je over verteld in je tekst hierboven :-(

  En nu ben ik dus vreselijk wanhopig opzoek naar DE manier om er vanaf te komen (of poging tot) dus mijn vraag..waar ik die top tips vinden :-) ?

  (Zoeken in de balk op acne heb ik al geprobeerd maar dan kom ik op oudere artikelen en bovenstaande video)

  Groetjes!!

 22. Chantal
  november 3, 2016 / 17:02

  Heb je al een winnaar gekozen voor de prachtige schoenen :) <3